Teraz jest 11 wrz 2025, 13:48

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2468 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 177  Następna strona
Zgłoszenia o materiały do postępowania kwalifikacyjnego 
Autor Treść postu
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA27 maja 2009, 10:13

POSTY        2
Post Re: Zgłoszenia o materiały do postępowania kwalifikacyjnego
Ja również proszę o przesłanie materiałów na adres gosiaczarn@buziaczek.pl.

22 wrz 2011, 12:51
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA19 gru 2006, 21:48

POSTY        1
Ja również poproszę o materiały na adres  areksim@wp.pl

23 wrz 2011, 06:32
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA24 lip 2011, 14:34

POSTY        2
Prośba o więcej przydatnych wskazówek jakie m.in. podała ASZA oraz o materiały do testu umiejętności.
gregork100@wp.pl - dzięki.

23 wrz 2011, 14:09
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA11 maja 2010, 17:32

POSTY        2
puk puk czy jeszcze ktoś kto zdał zajrzy na stronkę - bo ja po prośbie  :mur: w sprawie testów umiejętności - wołanie o pomoc pod adresem ikonkai8@tlen.pl   boje--== - za wszelkie materiały z góry dzięki

25 wrz 2011, 10:04
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA09 cze 2011, 13:04

POSTY        27
Asza                    

Witam wszystkich zainteresowanych "Egzaminem 2012". Należę do grona tegorocznych szczęśliwców. Zdawałam pierwszy raz, wynik 125,6 w tym test wiedzy 78 punktów, test umiejętności 47,6.
Proponuję solidną naukę, codzienne już od teraz oglądanie wiadomości (ewidentnie pomogło mi to przy kilku pytaniach na teście wiedzy).
Jeżeli chodzi o część prawną to najlepsza jest po prostu lektura ustaw, a nie jakiś opracowań itd., tu każde słowo może być ważne, a niestety opracowania mogą zawierać skróty, które prowadzą na manowce, wiem co piszę, bo jestem prawnikiem i wiele oprawcowań przy różnych okazjach przeglądałam.
Test wiedzy wymaga zaangażowania, ale odpuście sobie typowe testy na inteligencję, tzn. można to robić, ale bardziej dla własnej frajdy i relaksu od pozostałej nauki, ponieważ test umiejętności nie jest typowym testem na inteligencję. Powiedziałabym, że w tym roku miał 3 wyraźne części: 1. analogie słowne, 2. analogie obrazkowe, 3. tabelki (8), w takiej kolejności. Właśnie od TABELEK NALEŻY ZACZĄĆ rozwiązywanie testu choć są jako ostatnie, uważam, że są najlepiej punktowane. Zrobiłam 7 tabelek na 8, analogie obrazkowe beznadzieja, nie lubię ich, wolę zdecydowanie matryce ravena, analogie słowne średnio. Wobec powyższego uważam, że ilość punktów z testu umiejętności zyskałam głównie na tabelkach, 8 nie zrobiłam, bo stwierdziłam, że wypada coś zrobić również z części 1 i 2 i to była głupia decyzja.

Nie zgadzam się z ww teorią na temat testu umiejętności.W poprzednich latch też tak pisali na forum, że tabelki najważniejsze i co się okazało : bzdura.
Ja zrobiłam 7 tabelek i z całą pewnością zrobiłam je dobrze. Z analogii słownych może trzy lub cztery mogłam mieć żle. analogie obrazkowe nie szły mi - nie widziałm zależności bo szukałam w poziomie a nie w pionie.  Za całość dostałam tylko 38,08 pkt. Więc nie wiadomo jak oni to oceniają

26 wrz 2011, 10:34
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA21 lut 2011, 12:59

POSTY        5
przetak123                    

Nie zgadzam się z ww teorią na temat testu umiejętności.W poprzednich latch też tak pisali na forum, że tabelki najważniejsze i co się okazało : bzdura.
Ja zrobiłam 7 tabelek i z całą pewnością zrobiłam je dobrze. Z analogii słownych może trzy lub cztery mogłam mieć żle. analogie obrazkowe nie szły mi - nie widziałm zależności bo szukałam w poziomie a nie w pionie.  Za całość dostałam tylko 38,08 pkt. Więc nie wiadomo jak oni to oceniają

Jestem przekonana, że warto zacząć od tabelek i myślę tak między innymi na podstawie tego jak rozwiązałam test.
Pewności czy zrobiłaś dobrze tabelki nie możesz mieć, jeżeli nie sprawdziłaś oceny Twojego testu w KSAPie, na ile szczegółowo można to zrobić, aby mieć taką pewność, nie wiem. Każdy z forumowiczów zrobi według własnego uznania, ja zrobiłam tak i zdałam, tyle komentarza.

26 wrz 2011, 11:02
Znawca

REJESTRACJA02 lut 2008, 23:07

POSTY        220
Też pozwolę się nie zgodzić z tezą o punktowaniu tabelek.
Gdybyś czytała to forum, a raczej jego wątki - Postępowanie kwalifikacyjne i Gimnastyka umysłu znalazłabyś masę opinii na ten temat. I to w zasadzie jednoznacznie potwierdzających fakt, że wszystkie części w teście umiejętności są jednakowo ważne. Ocena testu to ocena całości pracy, a nie poszczególnych jego części według jakichś tajemnych wag. I nie trzeba rozwiązać dobrze wszystkiego, żeby osiągnąć wysoki wynik. Moja historia, jak i wiele innych opowieści (poczytaj sobie) to potwierdza. W ubiegłym roku poszły mi bardzo dobrze dwie części - środkową (obrazki) totalnie skopałam - strzelałam, bo kompletnie nie mogłam się w tym połapać. Wynik - 46 z groszami. W tym roku wiedziałam już o co chodzi w tych obrazkowych analogiach - wynik - 60.
A od czego zacząć - to już sprawa baaardzo indywidualna. Panuje tu jednak opinia, że najlepiej ab ovo, czyli od początku, po kolei. Tak zrobiłam za drugim razem, kontrolując czas. Ale kolejność już chyba nie ma takiego znaczenia.

26 wrz 2011, 17:30
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA08 wrz 2010, 08:10

POSTY        13
Ja również proszę o materiały na adres miley608@gmail.com ;)

27 wrz 2011, 18:35
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA05 kwi 2011, 12:27

POSTY        26
Ja na sprawdzianie umiejętności robiłem wszystko po kolei ale pomijałem zadania, przy których musiałbym dłużej pomyśleć. Na te zadania zostawiłem sobie ostatnie 20 minut. Wynik: 60 a ogółem 136 za pierwszym razem. Dodam jeszcze, że zrobiłem 6 tabelek. Moim zdaniem nie ważne od czego się zacznie, ważne aby odpowiednio rozplanować czas żeby wystarczyło go na wszystkie zadania.

27 wrz 2011, 23:21
Nowicjusz

REJESTRACJA28 wrz 2011, 11:49

POSTY        1
Post Re: Gimnastyka umysłu
karolaaa                    

brynga                    

Jeśli ktoś wyraża taką chęć mogę przesłać w PDF książkę z testami IQ. Do poćwiczenia umysłu przed egzaminem.

:wacko:

i ja też bardzo proszę :)

i ja też o materiały na adres jolaczek@interia.pl

28 wrz 2011, 14:12
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA25 maja 2011, 14:13

POSTY        3
Wcześniej pisałam prośbe o materiały z testu umiejętności, ale nic nie dostałam. Dlatego proszę jeszcze raz na adres

kijkowa@gmail.com

Z góry dziękuję

30 wrz 2011, 07:57
Zaawansowany

REJESTRACJA22 lip 2011, 07:24

POSTY        79
to ja bym też prosiła o te testy :D
netkaf@wp.pl
z góry dziękuję!

30 wrz 2011, 13:19
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA05 kwi 2011, 12:27

POSTY        26
Jeśli chodzi o testy umiejętności to nie ma materiałów z poprzednich lat ponieważ nie są one udostępniane przez KSAP. Proponuję przejrzeć wątek "gimnastyka umysłu". Tam znajdziecie masę cennych informacji i zadania spisane "z pamięci" po egzaminie :)

30 wrz 2011, 14:13
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA07 lip 2010, 07:55

POSTY        1
witam, również proszę o materiały do postępowania kwalifikacyjnego na adres szcgra@poczta.onet.pl

pozdrawiam wszystkich serdecznie :wub:

30 wrz 2011, 18:15
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2468 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 177  Następna strona