Teraz jest 06 wrz 2025, 13:28

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 203 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 15  Następna strona
Wsparcie dla Andrzeja Ż. 
Autor Treść postu
Amator

REJESTRACJA22 maja 2009, 06:57

POSTY        14
Post Re: Wsparcie dla Andrzeja Ż.
No tak nie pozostaje już nic innego jak zrównać z ziemią US Warszawa Praga a urzędasów na bruk z wilczymi listami  .  :mur:
To jest   jedyne właściwe postrzeganie   prawdy  .
Współczuje kolegom z tego urzędu  , są już skazani choć  nikt nie udowodnił im winy ( pisać donosy może pierwszy lepszy cwaniak) :dokuczacz:

29 wrz 2011, 12:50
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA11 lis 2006, 20:46

POSTY        450

LOKALIZACJAU-S-A
swobodny                    

... pisać donosy może pierwszy lepszy cwaniak :dokuczacz: ...

Pisać może zarówno "cwaniak" jak i jedyny odważny, który nie postępuje w myśl często panującej zasady " nie podryguj, nie podskakuj siedź na du..e i przytakuj..."

Czemu nie ukrywajmy tego sprzyja całkowity brak anonimowości, choćby zgłaszając jakieś zdarzenie na Policje...
Sam miałem przypadek że anonimowo zgłosiłem bójkę, a potem przyszło mi wezwanie jako świadka...
A to zdecydownie nie sprzyja uzewnętrznianu nieprawidłowości...

29 wrz 2011, 13:01
Zaawansowany

REJESTRACJA06 paź 2009, 08:16

POSTY        92
supersaper                    

Yehuda                    

Po przeczytaniu tej historii zastanawiam się, czy tego Pana nie przerosła sytuacja osobista. Niemłody mężczyzna w, zapewne, nowym związku, małe dziecko, za moment bliźniacza ciąża... W pracy, cóż, brak ochów i achów nad ex-policjantem, super śledczym. Może te skargi to chęć zemsty za brak awansów ze strony szefostwa us?

Masz "rację" - prawie.
Nie dał już rady udawać, że nie widzi tego co widzi i nie słyszy tego co słyszy. Pozostaje tylko ustalić, czy to jest to obraz "patologii" czy też normalności, której mamy coraz mniej.

Ja wybieram opcję 2.

Mnie zastanawia jeszcze jedno w tej całej sprawie: dlaczego z podpaleniem czekał aż 3 lata? Skoro tak mu na wątrobie leżały "nieprawidłowości" w US?  :glare:

29 wrz 2011, 13:09
Zawodowiec

REJESTRACJA25 cze 2009, 12:10

POSTY        3598
swobodny

No tak nie pozostaje już nic innego jak zrównać z ziemią US Warszawa Praga a urzędasów na bruk z wilczymi listami.

Niekoniecznie, nad urzędem ktoś sprawował nadzór, czytaj naczelnik, czyli jest to - 1 osoba.
Nad komórką też ktoś sprawował nadzór, czytaj kierownik, czyli jest to - 1 osoba.
Razem 2 osoby.

To jest jedyne właściwe postrzeganie prawdy

Właściwe postrzeganie prawdy sprowadziło się w tym przypadku do tego, że zamiast 2 osób winnych, wywalono (z wilczym biletem) - 1 osobę niewinną.

yehuda
Choćby z tego powodu, że potem chodził w tej sprawie osobiście np do KPRM, i powtórnie pisał korespondencję.
Rozumiem yehuda, że nie znasz szczegółów tej sprawy, ale "inteligentnie się wypowiadasz", bo wypada coś powiedzieć. Prawda?!

Ostatnio edytowano 29 wrz 2011, 13:27 przez silniczek, łącznie edytowano 1 raz

29 wrz 2011, 13:18
Specjalista
Własny awatar

POSTY        450

LOKALIZACJAU-S-A
Yehuda                    

Mnie zastanawia jeszcze jedno w tej całej sprawie: dlaczego z podpaleniem czekał aż 3 lata? Skoro tak mu na wątrobie leżały "nieprawidłowości" w US?  :glare:

Odpowiedź jest raczej prosta...
Kumulacja niepomyślnych zdarzeń. Brak pomocy. Brak perspektyw. To częsta przyczyna też i innych tragedii.
A sam brak skutecznej reakcji na opisywane nieprawidłowosci wydaje się po prostu tylko wstępem do tego tragicznego epilogu.

29 wrz 2011, 13:23
Amator

POSTY        14
Pisał donosy , podpisywał własnym nazwiskiem gdyż chciał pokazać jaki jest the best  i chciał coś ugrać dla siebie .
Jestem  w skarbowości od ponad 20 lat .
Dla mnie najwięksi  skurw......  dla których nie ma żadnego  zrozumienia  to donosiciele na kolegów ( nie chodzi mi o przekręty bo w tej sprawie ich nie ma ) , i cwaniaczki którzy za kasę , znajomości itp współdziałają z podatnikami przeciwko nam .
Ktoś powie sitwa , układ . Ale komuś trzeba wierzyć chyba .
Co mamy sobie patrzeć na ręcę , podsłuchiwać . STASI naszym wzorcem ?

Pytam się jakby go potraktowali koledzy z SB, Policji, CBŚ gdyby doniósł na nich .

Czy chociaż raz porozmawiał z nimi , zaoferował pomoc ?

29 wrz 2011, 13:29
Zawodowiec

REJESTRACJA25 cze 2009, 12:10

POSTY        3598
swobodny
Może najpierw przeczytaj dokładnie całą dostępną korespondencję w tej sprawie, bo z tego co piszesz, wynika, że nie czytałeś. Tam między innymi jest o zaoferowanej formie pomocy

29 wrz 2011, 13:35
Specjalista
Własny awatar

POSTY        450

LOKALIZACJAU-S-A
swobodny                    

Pisał donosy , podpisywał własnym nazwiskiem gdyż chciał pokazać jaki jest the best  i chciał coś ugrać dla siebie .
Jestem  w skarbowości od ponad 20 lat .
Dla mnie najwięksi  skurw......  dla których nie ma żadnego  zrozumienia  to donosiciele na kolegów ...

Jak na Skarbowca z 20 letnim stażem chyba coś mało widziałeś i wiesz...
Idąc Twoim tokiem rozumowania każdy kto zacznie sie procesować z pracodawcą też jest z "urzędu" donosicelem, cwaniaczkiem i kimś kto "chce coś ugrać" i w dodatku oburzające jest to że "podpisuje się w pozwie imieniem i nazwiskiem"...
Zaiste bardziej pokrętnej wypowiedzi już dość dawno nie widziałem...
To chyba właśnie o to chodzi, i to zasługuje jak by nie patrzeć na szacunek, że nie krył się za obsmarowującymi wszystkich w koło anonimami, tylko otwarcie napisał o tym co i gdzie w jego opinii było naganne. A podpisanie się raczej świadczy o tym, że gotów jest poddać te fakty weryfikacji jak i udzielić informacji osobiście co do zaobserwowanych nieprawidłowości. Więc nie wiem czemu w Twojej opini akurat podpisanie się zasługuje na tak stanowcze potępienie.
Poza tym niejako obowiązkiem każdego urzędnika jest reagowanie na każde łamanie prawa, a skoro (tu opieram się oczywiscie na publikacjach) sami przełożeni przyczyniali się do nieprawidłowości to do kogo miał napisać ten jak to nazywasz "donos" ?
A i jeszcze zwrócę Tobie uwagę na jedną rzecz (oczywiście też na podstawie publikacji) "donos" dotyczył nieprawidłowości w komórce KS, a nie wszystkich kolegów z którymi pracował, ani też z tego co czytałem nie dotyczył całego US, więc raczej mylnie sugerujesz odnośnie celu tego "donosu" jakim to w Twojej opinii jest
swobodny                    

No tak nie pozostaje już nic innego jak zrównać z ziemią US Warszawa Praga a urzędasów na bruk z wilczymi listami.

Ostatnio edytowano 29 wrz 2011, 14:09 przez skarbgeek, łącznie edytowano 2 razy

29 wrz 2011, 13:41
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
swobodny                    

Pisał donosy , podpisywał własnym nazwiskiem ....

Oburzające  :zly1:
PS. Przeczytaj najpierw co napisałeś, nim wyślesz post.

29 wrz 2011, 13:58
Amator

POSTY        14
nie chodzi mi o procesowanie się z pracodawcą . Andrzej miał umowę na okres zamknięty . Nie przedłużono jej co nie oznacza że został zwolniony  z pracy .
Zgłosił  swoje uwagi  ale nie mógł sie pogodzić że nikt nie podzielił jego zdania .
Dzisiaj bazując tylko na jego przypowiesciach już wszystko dla was  jest jasne .Każdy medal ma dwie strony .
Czy jesteście po przeczytaniu  korenspondecji Andrzeja gotowi  stanąć twarzą w twarz z kolegami z US Warszawa Praga i powiedzieć im w oczy że są przestępcami i czarnymi owcami polskiej skarbowości .  Kto bez winy ( jako skarbowiec)niech  pierwszy rzuci kamień ....
Ja nie rzucę ....

29 wrz 2011, 14:07
Amator

POSTY        14
supersaper                    

swobodny                    

Pisał donosy , podpisywał własnym nazwiskiem ....

Oburzające  :zly1:
PS. Przeczytaj najpierw co napisałeś, nim wyślesz post.

donos  nie musi być anonimowy   o co chodzi
ponadto z urzędowego punktu widzenia  to były donosy

29 wrz 2011, 14:14
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023
swobodny                    

i chciał coś ugrać dla siebie .

A ty co chcesz ugrać atakując go na tym forum? Bardzo aktywny jesteś w tym temacie...

29 wrz 2011, 18:16
Specjalista
Własny awatar

POSTY        450

LOKALIZACJAU-S-A
swobodny                    

donos  nie musi być anonimowy   o co chodzi
ponadto z urzędowego punktu widzenia  to były donosy

Cały czas mam wrażenie, że piszemy o czymś innym...
Nie obraź się ale dla mnie sprawiasz wrażenie osoby pokrzywdzonej donosem Andrzeja...
Aczkolwiek ja cały czas piszę, że wręcz OBOWIĄZKIEM każdego urzędnika jest informować o nieprawidłowościach o ile taką informację uzyskał lub podejżewa, że występuje. A jeśli nie mógł zwrócić się do swoich przełożonych, którzy (informacje na podstawie publikacji) tolerowali lub wręcz zachęcali do trwania tych nieprawidłowości to z kim miał porozmawiać?
Iść do "proboszcza", czy napisać do "Przyjaciółki"?

Z tego co widziałem nikt na tym forum i w publikacjach nie napisał o tym, że cały US Praga jest zły, do wycięcia w pień czy też "zaorania" itp. więc nie wiem czemu tak twierdzisz (dla mnie mijasz się w tym miejscu z prawdą).
A jeśli ktoś tak twierdzi/twierdził to pierwszy bym się z tym nie zgodził, a wręcz bym to potępił...
Ale też z tego co piszą inni (między innymi co można przeczytać z pism RSK) wynika, iż w wielu innych US-ach są nieprawidłowości i właśnie w wielu US-ach brakuje odważnego który imiennie wyciągnie ja na wierzch...
A brakuje go bo jak już wielokrotnie pisano, czesto spotykamy się z praktyką w Naszym pięknym kraju, że wtedy atakuje się zgłaszającego, a tolerującego lub tworzącego nieprawidłowości się właśnie nagradza...
Stąd (nie rozpatrując merytoryczności i zasadności zarzutów) za to że Andrzej się pod nimi podpisał i wystąpił z "otwartą przyłbicą" (a nie zasłaniał się anonimami) należy mu się uznanie, a nie nagana!

29 wrz 2011, 18:23
Amator

POSTY        14
Pod warunkiem że to co napisał to prawda  . Prawda ?
Ale kto  to teraz po kilku latach ustali .
Kontrole liczne stwierdziły że to nie prawda .
To jaka jest Prawda ?
Media zawsze mówią prawdę ?

29 wrz 2011, 18:50
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 203 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 15  Następna strona