Teraz jest 05 wrz 2025, 15:44

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 63 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Wstrzymanie nagród 
Autor Treść postu
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA29 lis 2010, 20:44

POSTY        303
Post Re: Wstrzymanie nagród
silniczek                    

losos2010
Ty nie rozumiesz, że na życie ludziom brakuje?!  ;)

jak komuś jest tak strasznie źle, to szuka pracy zgodnej z oczekiwaniami. Wiem, wiem o socjal pewnie chodzi. Jeszcze nie jest tak źle, że w urzędach się 500 zł zarabia, a jak ktoś rozplanować miesiąca nie umie to logiczne ze na życie nie wystarcza. Sam mam grubo poniżej 2 tyś, ale nie płaczę na każdym kroku, że mało zarabiam. Będzie premia to super, nie będzie to wyżyję za normalną wypłatę. Jeśli ktoś planuje wydatki i wlicza od razu premię, która nie wiadomo czy będzie to gratuluję.

27 wrz 2011, 21:08
Site Admin

REJESTRACJA04 paź 2009, 20:33

POSTY        705
A ile masz dzieci przemądry Łosiu2010? Poczekaj aż skończysz 35 lat i wyprowadzisz się od rodziców. Wtedy zabieraj głos.  :wysmiewacz:
Wooow... zawsze się ktoś taki trafi... i znowu tłumacz dziecku... jak dziecku... co to bezrobocie... jaka jest stopa bezrobocia... jakie zarobki... szkoda gadać i pisać. Najpierw niech dorosną i rodzice od cycka ich odczepią. Sami z czasem zrozumieją...

"Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."

27 wrz 2011, 22:00
Specjalista
Własny awatar

POSTY        303
Harakiri                    

A ile masz dzieci przemądry Łosiu2010? Poczekaj aż skończysz 35 lat i wyprowadzisz się od rodziców. Wtedy zabieraj głos.  :wysmiewacz:
Wooow... zawsze się ktoś taki trafi... i znowu tłumacz dziecku... jak dziecku... co to bezrobocie... jaka jest stopa bezrobocia... jakie zarobki... szkoda gadać i pisać. Najpierw niech dorosną i rodzice od cycka ich odczepią. Sami z czasem zrozumieją...

Jak nie wiesz jaki mam status rodzinny, ile mam lat, gdzie i z kim mieszkam to się nie wypowiadaj.
Każdy ma prawo do własnego zdania, a ja uważam że to żałosne płakać że się czegoś nie dostanie przed czasem.

28 wrz 2011, 08:03
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA27 maja 2009, 06:39

POSTY        26
LOSOS2010.....Gratulacje!!!!Jesteś jedyny(a) kto ma wystarczającą ilość pieniędzy na przeżycie!Jesteś ja czarodziej, bo tylko on potrafi opłacić mieszkanie, prąd, dojazdy, szkoły dzieci, obiady szkolne,wyzywienie itd......z pensji, która w cywilizowanym kraju byłaby zasiłkiem!!!!!!!

28 wrz 2011, 08:10
Specjalista
Własny awatar

POSTY        303
bab?dek44                    

LOSOS2010.....Gratulacje!!!!Jesteś jedyny(a) kto ma wystarczającą ilość pieniędzy na przeżycie!Jesteś ja czarodziej, bo tylko on potrafi opłacić mieszkanie, prąd, dojazdy, szkoły dzieci, obiady szkolne,wyzywienie itd......z pensji, która w cywilizowanym kraju byłaby zasiłkiem!!!!!!!

Nigdzie nie napisałem, że żyje mi się fantastycznie i mam na wszystko. Widzę, że nie można tu wyrazić swojego zdania, bo od razu się znajdą tacy którzy zamiast napisać, że mają odmienne zdanie- wolą naubliżać.

28 wrz 2011, 08:16
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA11 gru 2007, 10:52

POSTY        34
Marudzenie to nasza norodowa specjalność. Faktycznie jeszcze się kwartał nie skończył a już, że nie będzie premi.
A tak na marginesie, nie wiem ile dostają naczelnicy, ale u nas jest zasada, iż może dostać nie więcej niż 6 x średnia premia w danym US. Tak więc jeśli na pracownika wychodzi średnio 200 zł, to naczelnik może dostać max. 1200 zł.

28 wrz 2011, 09:37
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA25 maja 2009, 09:05

POSTY        17
Ryzykant to u Ciebie jest jak w cywilizowanym urzędzie bo u nas pracownik 300, kierownik 450, a NUS gdzieś około 6 do 7.000

28 wrz 2011, 09:52
Znawca

REJESTRACJA23 wrz 2010, 09:07

POSTY        143
Ryzykant i Losos

Nie chodziło o biadolenie czy narzekanie tylko o uzyskanie informacji czy jest to odgórna decyzja czy decyzja konkretnego naczelnika. Można wyrazić swoją opinie ale Ty Losos "zaatakowałes" tych co się wypowiadali na dany temat. Nie uważam żebym nie umiała rządzić pieniędzy... Mój mąż stracił pracę a mamy kredyt na głowie więc dla mnie nawet 300 zł to dużo ;)

Moją intencją nie było wywołanie kłótni na forum tylko uzyskanie informacji jak to jest w innych jednostkach. Tylko tyle. A jeśli chodzi o narzekanie to pewnie jest to cecha Polaków. Jednak czasem przychodzą takie chwile, kiedy człowiekowi płakać się chce, gdy poświęca się pracy, robi nawet coś ponad zwykłe obowiązki a musi wyliczać każdą złotówkę i odmawiać sobie wszystkiego łącznie z głupim wyjazdem z rodziną, żeby dzieci od czasu do czasu miały jakąś niewielką atrakcję zamiast ciągłego siedzenia w domu z braku funduszy.

Wiem, że to nie miejsce na takie wypowiedzi ale musiałam jakoś zareagować. Pozdrawiam wszystkich "walczących z dnia na dzień"  3mmsie--

28 wrz 2011, 11:02
Amator

REJESTRACJA05 cze 2009, 08:01

POSTY        20
madziaradzia    :brawa:  popieram , znam ten ból, niestety aby wyjechać na wakcje z dziećmi muszę brać pożyczki raz ja, raz mąż, dlatego też jestem bardzo związana z zakładem pracy zwłaszcza przez Kasę Zapomogowo-Pożyczkową  :zeby:

28 wrz 2011, 11:21
Znawca

REJESTRACJA05 lis 2009, 19:55

POSTY        200
komisarka                    

madziaradzia    :brawa:  popieram , znam ten ból, niestety aby wyjechać na wakcje z dziećmi muszę brać pożyczki raz ja, raz mąż, dlatego też jestem bardzo związana z zakładem pracy zwłaszcza przez Kasę Zapomogowo-Pożyczkową  :zeby:

Chyba większość pracowników jest związana z zakładem pracy przez KZ-P, inaczej nie miałby kto pracować w budżetówce  <_<

28 wrz 2011, 11:30
Specjalista

REJESTRACJA28 mar 2011, 20:41

POSTY        332
komisarka                    

/.../ jestem bardzo związana z zakładem pracy zwłaszcza przez Kasę Zapomogowo-Pożyczkową  :zeby:

- "Zróbmy zrzutę narodową"
- "Kupmy bombę atomową"

Może po "bombce w kształcie grzyba" będzie lepiej?
:lol:

28 wrz 2011, 11:32
Znawca

REJESTRACJA23 wrz 2010, 09:07

POSTY        143
Bombel a to grzybek :D  jadalny??

28 wrz 2011, 12:23
Specjalista

REJESTRACJA28 mar 2011, 20:41

POSTY        332
Madziaradzia                    

Bombel a to grzybek :D  jadalny??

Halucynogenny.
Tylko tak widzę życie w kolorach a nie odcieniach szarości.  :D

28 wrz 2011, 12:33
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA27 maja 2009, 06:39

POSTY        26
Brawo Madziaradzia!!!Sedno prawdy.....smutnej prawdy!

28 wrz 2011, 13:05
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 63 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona