Teraz jest 06 wrz 2025, 18:54

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1243 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 89  Następna strona
SeRCe ruszyło 
Autor Treść postu
Znawca

REJESTRACJA05 cze 2007, 13:39

POSTY        250
Post Re: SeRCe ruszyło
Jest awaria SERCA -informacja z Help DESK (mają usunąć do południa), ale oczywiście nie ma komunikatu - niech robole z US próbują się bezskutecznie logować.  :za2:  :za2:  :za2:  z SERCE-m

21 wrz 2011, 09:25
Zaawansowany

REJESTRACJA17 lis 2009, 13:30

POSTY        31
Ja, po 2 godzinach bezskutecznych prób zalogowania się do tego spier...go wynalazku wzięłam się za porządkowanie archiwum. Ot! taki relaksik.  :glare: Polecam!

Ostatnio edytowano 21 wrz 2011, 11:28 przez ena2001, łącznie edytowano 1 raz

21 wrz 2011, 11:26
Znawca

REJESTRACJA30 paź 2006, 11:09

POSTY        148
rudeboys                    

swanny                    

Niech mi ktoś powie jak mamy nadrobić te wszystkie zaległości (i przy okazji nie narobić nowych)... Ryczeć mi się chce  :(

My już nadrobiliśmy, więc chwilowo dzisiejszą niemoc serca mamy w  :dupa:  Mimo wszystko to denerwujące, zwłaszcza jak co chwilę ktoś dzwoni/przychodzi i oczekuje informacji z serca. Widocznie kompilacja 34 wgrana tej nocy jest winna.

A my???

Oby do wiosny - może się uda.
Zwłaszcza, że niektórych wciąż nie ma możliwości przerobic - czekamy na odpowiedzi z HELP DESK.
Ile osób u Was wprowadzało zaległości?

21 wrz 2011, 11:50
Zaawansowany

REJESTRACJA22 lip 2011, 07:24

POSTY        79
średni US, południowa Polska - osób 2 + rejestracje działalności + wydalanie zaświadczeń + wszelkie aktualizacje + udzielanie informacji + otwieranie obowiązków.....itd...itd.i..itd
a u Was??

21 wrz 2011, 12:13
Znawca

POSTY        148
teraz 2 osoby, ale w godzię "0"  była jedna

21 wrz 2011, 13:43
Zaawansowany

POSTY        79
czy ktoś może rozkmninił jak działa teraz wskaźnik szybkości realizacji zgłoszeń rejestracyjnych?? krótko mówiąc, od czego zależy czy jest liczone 0 dni czy 1??

21 wrz 2011, 14:02
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA27 lip 2009, 09:04

POSTY        96
Ja wogóle nie mam SERCA bo do dziś nie mam uprawnień choć mam upoważnienie do przetwarzania. MF każe czekać. Ja czekam na nowa szafę, bo zaległości są z końcówki lipca i już nie mam gdzie składować "nowości". A wogóle syf kiła i mogiła. Widzę jak dziwczyny się męczą. A do problemów z księgowością (konta) i egzekucją  doszły problemy z pozostałaymi komórkami i już zaczyna się zwalanie winy na nipy: "to nie moja wina, że źle wystawiłam zaświadczenie, to nipy nic nie wprowadzają" i inne bzdury. Temu kto to wymyślił należy  się palka--==

21 wrz 2011, 15:31
Specjalista

REJESTRACJA26 paź 2006, 07:46

POSTY        788

LOKALIZACJAEuropa Środkowa z lekką północnowschodnią aberracją
I dlatego właśnie w celu uniknięcia nieprawidłowości w związku z przedłużającym się procesem synchronizacji danych pewien organ nadrzędny, zwany nomen omen izbą, zaproponował nam użytkowanie jakiegoś narzędzia informatycznego, na bazie Excel`a - nazwijmy go ByPass -  w którym należałoby ewidencjonować przypadki utrzymywania się w Poltax nieaktualnych danych.
Umarłem ze śmiechu.
Znaczy się wprowadzam, o ile działa, do SeRCe aktualizacje, a następnego dnia sprawdzam czy się zsynchronizowały i jak nie to wprowadzam do ByPassa, żeby inni wiedzieli że te dane są nieaktualne.
Po jakimś czasie robiąc jak wyżej dochodzi sprawdzanie starszych wpisów w ByPassie czy może już się nie zsynchronizowały i usuwanie ich z tej ewidencji aby nie wprowadzały w błąd że coś jest nieaktualne gdy już jest aktualne.
Ale zanim wszystko zacznę powinienem wprowadzić do ByPassa informacje na temat tych aktualizacji i zmian, które czekają w kolejce no bo w związku z tym, że ich jeszcze nie wprowadziłem to też ich nie ma w Poltax. A nawet w SeRCe.

21 wrz 2011, 16:35
Zobacz profil WWW
Specjalista

REJESTRACJA24 paź 2006, 19:15

POSTY        570
anet                    

czy ktoś może rozkmninił jak działa teraz wskaźnik szybkości realizacji zgłoszeń rejestracyjnych?? krótko mówiąc, od czego zależy czy jest liczone 0 dni czy 1??

Jeżeli w dniu wpływu nadasz NIP to jest zero, jak dnia następnego to 1.
My się nie stresujemy tym, bo w końcu mamy 14  dni:-)

kay                    

Ja wogóle nie mam SERCA bo do dziś nie mam uprawnień choć mam upoważnienie do przetwarzania. MF każe czekać. Ja czekam na nowa szafę, bo zaległości są z końcówki lipca i już nie mam gdzie składować "nowości". A wogóle syf kiła i mogiła. Widzę jak dziwczyny się męczą. A do problemów z księgowością (konta) i egzekucją  doszły problemy z pozostałaymi komórkami i już zaczyna się zwalanie winy na nipy: "to nie moja wina, że źle wystawiłam zaświadczenie, to nipy nic nie wprowadzają" i inne bzdury. Temu kto to wymyślił należy  się palka--==

Odpowiedzi z HD w sprawie MAD: trwają uzgodnienia, ha ha :wysmiewacz:

rychu                    

I dlatego właśnie w celu uniknięcia nieprawidłowości w związku z przedłużającym się procesem synchronizacji danych pewien organ nadrzędny, zwany nomen omen izbą, zaproponował nam użytkowanie jakiegoś narzędzia informatycznego, na bazie Excel`a - nazwijmy go ByPass -  w którym należałoby ewidencjonować przypadki utrzymywania się w Poltax nieaktualnych danych.
Umarłem ze śmiechu.
Znaczy się wprowadzam, o ile działa, do SeRCe aktualizacje, a następnego dnia sprawdzam czy się zsynchronizowały i jak nie to wprowadzam do ByPassa, żeby inni wiedzieli że te dane są nieaktualne.
Po jakimś czasie robiąc jak wyżej dochodzi sprawdzanie starszych wpisów w ByPassie czy może już się nie zsynchronizowały i usuwanie ich z tej ewidencji aby nie wprowadzały w błąd że coś jest nieaktualne gdy już jest aktualne.
Ale zanim wszystko zacznę powinienem wprowadzić do ByPassa informacje na temat tych aktualizacji i zmian, które czekają w kolejce no bo w związku z tym, że ich jeszcze nie wprowadziłem to też ich nie ma w Poltax. A nawet w SeRCe.

U nas wprowadziliśmy prawie wszystko (wyjątki to rzeczy, których nie można wprowadzić i sprawy zalegają jako zgłoszenia w HD). Oczywiście są też kosze rzeczy, które nie zostały zsynchronizowane pomiędzy SERCE, a RL POLTAX.
Chciałbym wiedzieć od czego zależy czas synchronizacji. Może przeczyta to ktoś z DI lub inna świadoma osoba. Prowadzam podatnika X, który jest w POLTAX po 1 minucie, a po nim podatnika Y, który mimo 15 dni nadal nie figuruje w POLTAX. Czas pomiędzy rejestracją podatnika X, a Y to maksymalnie 5 minut :wacko:  Chyba, że to znak z góry, że za wolno i jak nie zacznę robić szybciej to będą mi wolno synchronizować :blush:
Inna bajka to stan zero bazy SERCE. Wiele rzeczy nie przeszło z RL POLTAX do SERCA - pytanie co z tym?
Albo z tworzonymi adresami GAD chociaż DGOS został zamknięty lata temu <_<?

Ostatnio edytowano 21 wrz 2011, 18:50 przez Us_nip, łącznie edytowano 1 raz

21 wrz 2011, 18:49
Specjalista

REJESTRACJA11 lis 2006, 20:46

POSTY        450

LOKALIZACJAU-S-A
A na dokładke serwer SERCA dziś został przeciążony (przerwa w pracy co najmniej przez godzinę), doskonale to świadczy o tym jak przygotowano się do tej arcyważnej operacji.

21 wrz 2011, 20:02
Zaawansowany

POSTY        79
Us_nip                    

anet                    

Jeżeli w dniu wpływu nadasz NIP to jest zero, jak dnia następnego to 1.
My się nie stresujemy tym, bo w końcu mamy 14  dni:-)

no właśnie nieprawda, bo od kilku dni wprowadzamy wszystkie tego samego dnia i jedne mają 0 a inne 1 :( przypuszczaliśmy, ze do 12:00 jest 0 a po 1 dzień, ale po kilku NIPach teoria została obalona ;p
a może ilość dni związana jest z migracją do POLTAX? ...ale co ma z drugiej strony piernik do wiatraka ;p
co myślicie??

22 wrz 2011, 08:47
Specjalista

REJESTRACJA24 paź 2006, 19:15

POSTY        570
A jak wyliczy miernik jak nowego NIP nie zmigruje do POLTAX?  :wysmiewacz:

22 wrz 2011, 08:52
Zaawansowany

POSTY        79
Us_nip                    

A jak wyliczy miernik jak nowego NIP nie zmigruje do POLTAX?  :wysmiewacz:

więc to POLTAX odpowiada za wyliczenie miernika?? czyli generalnie loteria :mur:  mam NIPy nadane dziś rano i już za chwilę były w POLTAX a mam takie z piątku, których jeszcze nie przemigrowało :( mam więc rozumieć, że policzy mi tyle dni ile od wpływu do US do pojawienia się w POLTAX??

22 wrz 2011, 09:08
Znawca

POSTY        148
anet                    

no właśnie nieprawda, bo od kilku dni wprowadzamy wszystkie tego samego dnia i jedne mają 0 a inne 1 :( przypuszczaliśmy, ze do 12:00 jest 0 a po 1 dzień, ale po kilku NIPach teoria została obalona ;p
a może ilość dni związana jest z migracją do POLTAX? ...ale co ma z drugiej strony piernik do wiatraka ;p
co myślicie??

Niestety nie jesteśmy aż tak daleko z wprowadzaniem zaległości, żeby przejmowac się wskaźnikami.

22 wrz 2011, 10:06
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1243 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 89  Następna strona