Teraz jest 06 wrz 2025, 19:23

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1243 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 89  Następna strona
SeRCe ruszyło 
Autor Treść postu
Zaawansowany

REJESTRACJA28 gru 2006, 20:56

POSTY        90
Post Re: SeRCe ruszyło
Witajcie!
Mam problem z wprowadzeniem rachunku bankowego.
Podatnik kiedyś podał, że zlikwidował rachunek bankowy - w Poltax został więc zamknięty. Obecnie ten sam podatnik zgłasza ponownie ten sam rachunek. I tu pojawia się komunikat "rachunek został zlikwidowany".
Czy spotkaliście się już z taką sytuacją i jak sobie z tym poradzić!  

Pozdrawiam

19 wrz 2011, 18:33
Specjalista

REJESTRACJA24 paź 2006, 19:15

POSTY        570

Witajcie!
Mam problem z wprowadzeniem rachunku bankowego.
Podatnik kiedyś podał, że zlikwidował rachunek bankowy - w Poltax został więc zamknięty. Obecnie ten sam podatnik zgłasza ponownie ten sam rachunek. I tu pojawia się komunikat "rachunek został zlikwidowany".
Czy spotkaliście się już z taką sytuacją i jak sobie z tym poradzić!  

Pozdrawiam

1. Tak spotkaliśmy.
2. Nie można tego obejść. Jeden z US zgłosił problem do HD. Odpowiedzi na chwilę obecną brak.

19 wrz 2011, 19:09
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA08 sty 2009, 17:39

POSTY        67
Dzisiaj wieczorem w MF wgrywają nową wersję SeRCe, gdzie będzie można wprowadzić konto już raz zamknięte oraz będzie można poprawiać daty odbioru decycji oraz potwierdzeń nadania NIP. Jutro ma być dostępne.

19 wrz 2011, 19:30
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
nipomanka                    

Dzisiaj wieczorem w MF wgrywają nową wersję SeRCe, gdzie będzie można wprowadzić konto już raz zamknięte oraz będzie można poprawiać daty odbioru decycji oraz potwierdzeń nadania NIP. Jutro ma być dostępne.

Dla testerów? To jednak będą jeszcze kolejne poprawki. W każdy piątek ?

19 wrz 2011, 19:42
Specjalista

REJESTRACJA24 paź 2006, 19:15

POSTY        570
Ciekawe kiedy pojawi się możliwość weryfikowania poprawności nazw miejscowości i pisowni ulic zgodnie ze słownikami TERYT (z "synchronizowanych" danych z innych US widać, że są US, które mają to głęboko w  :dupa:), generowania 1 raportu z poziomu SERCA, który będzie obejmował WSZYSTKIE aktualne dane podatnika, a nie raportów szczątkowych (np.: obowiązki, adresy itp.)?

Wielokrotnie narzekamy na funkcjonalność SERCA (i słusznie), ale dane w nim zgromadzone? W dużym stopniu na ich jakość mamy wpływ my sami, a widząc podstawowe braki w danych rejestracyjnych to mam ochotę tylko  :zygi:

19 wrz 2011, 19:44
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA21 maja 2009, 07:32

POSTY        115
nipomanka                    

- nie działa, a zwroty czekają - ile jeszcze?

20 wrz 2011, 07:18
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA15 lip 2009, 13:33

POSTY        520
Us_nip                    

Ciekawe kiedy pojawi się możliwość weryfikowania poprawności nazw miejscowości i pisowni ulic zgodnie ze słownikami TERYT (z "synchronizowanych" danych z innych US widać, że są US, które mają to głęboko w  :dupa:),

Jak kiedyś byłem na jakimś zjeździe nipomanów w sprawie SeRca, ktoś zadał panom informatykom z MF ww. pytanie. Na co panowie odrzekli, że to by stanowiło zbyt duże obciążenie dla centralnej bazy :rotfl:
A są ogólnopolskie instytucje, które prowadzą centralne rejestry i mają dane z TERYTu w aktywnej podpowiedzi, tzn. piszą pierwsze litery ulicy czy miejscowości a system podaje im możliwe do wpisania nazwy.
ale nie dla psa kiełbasa.

20 wrz 2011, 07:20
Specjalista

REJESTRACJA26 paź 2006, 07:46

POSTY        788

LOKALIZACJAEuropa Środkowa z lekką północnowschodnią aberracją
No cóż, zadanie przeroslo realizatora.

Walczę właśnie z przenoszacymi się podatnikami i wyszedł mi taki pasztet:
W moim RL POLTAX jest odnotowany fizol z PESEL, dostałem NIP-3 z jego NIP z innego US, wprowadziłem go w sercu 13.09 i na dzień dzisiejszy mam w RL POLTAX zaewidencjonowanie z prawidłową datą dokumentu aktualizującego, bez NIP, bez imienia matki i bez miejsca urodzenia i ze starym adresem ( z odnotowania).

20 wrz 2011, 12:20
Zobacz profil WWW
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA15 lip 2009, 13:33

POSTY        520
rychu                    

No cóż, zadanie przeroslo realizatora.

Walczę właśnie z przenoszacymi się podatnikami i wyszedł mi taki pasztet:
W moim RL POLTAX jest odnotowany fizol z PESEL, dostałem NIP-3 z jego NIP z innego US, wprowadziłem go w sercu 13.09 i na dzień dzisiejszy mam w RL POLTAX zaewidencjonowanie z prawidłową datą dokumentu aktualizującego, bez NIP, bez imienia matki i bez miejsca urodzenia i ze starym adresem ( z odnotowania).

Norma!
To już mnie nie denerwuje.
:unsure:

20 wrz 2011, 12:41
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA06 sie 2009, 10:22

POSTY        23
Czy działa komuś Serce dzisiaj?

21 wrz 2011, 08:31
Znawca

REJESTRACJA30 paź 2006, 11:09

POSTY        148
swanny                    

Czy działa komuś Serce dzisiaj?

Nie

21 wrz 2011, 08:33
Amator
Własny awatar

POSTY        23
Niech mi ktoś powie jak mamy nadrobić te wszystkie zaległości (i przy okazji nie narobić nowych)... Ryczeć mi się chce  :(

21 wrz 2011, 08:50
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA04 paź 2009, 13:53

POSTY        86
swanny                    

Niech mi ktoś powie jak mamy nadrobić te wszystkie zaległości (i przy okazji nie narobić nowych)... Ryczeć mi się chce  :(

My już nadrobiliśmy, więc chwilowo dzisiejszą niemoc serca mamy w  :dupa:  Mimo wszystko to denerwujące, zwłaszcza jak co chwilę ktoś dzwoni/przychodzi i oczekuje informacji z serca. Widocznie kompilacja 34 wgrana tej nocy jest winna.

21 wrz 2011, 09:07
Amator
Własny awatar

POSTY        23
rudeboys                    

swanny                    

My już nadrobiliśmy, więc chwilowo dzisiejszą niemoc serca mamy w  :dupa:  Mimo wszystko to denerwujące, zwłaszcza jak co chwilę ktoś dzwoni/przychodzi i oczekuje informacji z serca. Widocznie kompilacja 34 wgrana tej nocy jest winna.

Zazdroszczę :(

21 wrz 2011, 09:10
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1243 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 89  Następna strona