pinero Dokładne brzmienie: A świstak siedzi, i zawija je w te sreberka
15 wrz 2011, 18:07
Re: Premie dla naczelników
U nas nus około 6500 zeta pracownicy/szeregowi/ średnio 400 zeta.Odpowiedzialność moi drodzy kosztuje
15 wrz 2011, 18:52
. . .
Ech, NUS to ma klawe życie!...
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
15 wrz 2011, 19:13
nadir Ech, NUS to ma klawe życie!...
Aby na pewno?! Chciałbyś się zamienić (gdybyś mógł oczywiście) ?!
15 wrz 2011, 19:36
Na obowiązki i odpowiedzialność - chyba nie...
Ale na pieniążki choćby od jutra
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
15 wrz 2011, 19:39
Nadir
Na obowiązki i odpowiedzialność - chyba nie... :unsure:
sorry, ale poza wysłuchaniem co pewien czas zjeb od DISA to naprawdę trudno się nie zgodzić że ma klawe życie. żyć nie umierać.
15 wrz 2011, 19:45
nadir Na obowiązki i odpowiedzialność - chyba nie... Ale na pieniążki choćby od jutra
Obowiązki i odpowiedzialność to pikuś, masz jeszcze parcie "z dołu", a co najgorsze "parcie z góry" I suma sumarum w końcu i tak na ..... (tu brzydki wyraz ) wychodzisz Są ciekawsze pomysły na duże pieniądze. Zostań np pOSŁEM. Kasa dużo większa, odpowiedzialność żadna, presja "z dołu" żadna (bo zawsze jakoś się wytłumaczysz) presja "z góry" umiarkowana (wystarczy, że będziesz "po linii) I jeden głos już masz - MÓJ
lotos2010 Jak widać z powyższego, nie każdy ma predyspozycje na ..... (tu brzydki wyraz )
15 wrz 2011, 19:57
losos2010
Nadir
Na obowiązki i odpowiedzialność - chyba nie...
sorry, ale poza wysłuchaniem co pewien czas zjeb od DISA to naprawdę trudno się nie zgodzić że ma klawe życie. żyć nie umierać.
Wierzcie mi - praca naczelnika nie polega tylko na zbieraniu ochrzanu od DIS i dawaniu ochrzanu pracownikom. Na przykładzie dwóch znanych mi urzędów mogę stwierdzić, że jest to naprawdę ciężka praca. Możliwe że są od tego wyjątki, ale ja ich nie znam.
16 wrz 2011, 12:13
PKUZMIAK - nieładnie a na pewno nieelegancko jest zaczynać zdanie od "Wierzcie mi...". Jestem widocznie człowiekiem MAŁEJ wiary... ale na takie dictum odwracam się i wychodzę...
____________________________________ "Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."
16 wrz 2011, 12:37
Pamiętam z Internetu taką karykaturę: mały, brzydki człowieczek, na klęczkach, rączki złożone do modlitwy i jego słowa "Nie dałeś mi rozumu, daj mi chociaż władzę" I niestety tak widzę większość naszych Nusów, a na pewno brakuje im odwagi żeby powiedzieć głośno, że to co się wyrabia ze skarbówką do niczego dobrego nie prowadzi. Wolą przyklaskiwać i brać kasę....
16 wrz 2011, 13:20
"Nie dałeś mi rozumu, daj mi chociaż władzę" No i w tym jest właśnie nasz problem, u władzy są nie ci co się nadają, tylko ci co "powinni być" i ci co chcą
16 wrz 2011, 18:45
Sami eksperci od zarządzania na tym portalu się spotkali. No cóż, ten kto nie ma szans na karierę w komercyjnej firmie - siedzi w skarbówce jak za karę i biadoli. Widząc jaka odpowiedzialność spoczywa na Naczelniku i fakt, że to my jesteśmy do wykonywania zadań w jego imieniu - należy dokonać wyboru -np. do biedronki na kasę. Niestety firmy prowadzące nabory na zlecenia poważnych pracodawców, maja o nas pogląd taki jak sami prezentujemy na tym portalu. Pracujemy na swoją opinie.
17 wrz 2011, 10:50
Re: To niestety prawda
roba
Im lepsze mierniki w urzędzie tym większa premia dla naczelników i co za tym idzie mniej do podziału dla pracowników, którzy ten miernik wypracowali. Smutne - ale prawidziwe. Nie dziw się zatem pracowniku US, że osobiście szef (vice) stoi nad tobą i mówi, żeby szybciej robić to i tamto....
U nas tak to właśnie wygląda. Te mierniki nas wykończą. Prześciganie w pomysłach jak je podkręcać..........horror!
17 wrz 2011, 11:08
dominiq
Sami eksperci od zarządzania na tym portalu się spotkali.
To może Ty powiedziałbyś coś twórczego? Skoro już zabrałeś głos