Pytanko: Czy robił już ktoś likwidację s.c.? Jak pozamykac powiazania spółki ze wspólnikiem?
08 wrz 2011, 10:25
Re: SeRCe ruszyło
Czy komuś udało się skutecznie wyrejestrować osfiza z infa o nip , który przychodzi z innego US . Ja w większości przypadków mam komunikat NIE ZAKOŃCZONO PROCESU NADAWANIA NR NIP . Moim skromnym zdaniem był zakończony tylko mi zabrali date decyzji i odbioru - może wiecie gdzie tego szukać albo jak skutecznie wyrejestrować. Mam dość.
08 wrz 2011, 10:31
pingwinka
Pytanko: Czy robił już ktoś likwidację s.c.? Jak pozamykac powiazania spółki ze wspólnikiem?
Dostęp: Utrzymywanie informacji o podmiotach | Powiązania między podmiotami lub z operacji Informacje szczegółowe o podmiocie:: [Powiązania]
jezeli to s.c. to: 1) Powiązanie pomiędzy podmiotami organizacji 2) szukasz po NIP wspólników, którym zamykasz powiązanie 3) zamykasz
a potem tylko informacja o ustaniu bytu prawnego
____________________________________ ------------------------------------------------------------------------------------------------ " (...) i ujrzał Pan pracę naszą i był zadowolony, a potem zapytawszy o zarobki nasze, usiadł i zapłakał (...)"
08 wrz 2011, 10:48
Niestety w "Utrzymywanie informacji o podmiotach" nie mam ikony "Powiązania...." W "Informacje dodatkowe o podmiotach" są powiązania, ale.... gdy wchodzę na "Powiązanie pomiedzy podmiotami organizacji" nie wychodzą mi powiązania ze wspólnikami. W tym oknie menu nie mam mozliwości szukania po NIP wspólników. Nigdzie w SeRCe nie widzę powiązań w wspólników ze s.c.
08 wrz 2011, 11:24
Us_nip
pingwinka
Dostęp: Utrzymywanie informacji o podmiotach | Powiązania między podmiotami lub z operacji Informacje szczegółowe o podmiocie:: [Powiązania]
jezeli to s.c. to: 1) Powiązanie pomiędzy podmiotami organizacji 2) szukasz po NIP wspólników, którym zamykasz powiązanie 3) zamykasz
a potem tylko informacja o ustaniu bytu prawnego
A dlaczego u mnie działa? Nie widzę powiązania WSP (jest puste pole), chociaż w Poltax i na przeglądaniu w SeRcu powiązanie jest?
08 wrz 2011, 12:07
biedroneczka33
A dlaczego u mnie działa? Nie widzę powiązania WSP (jest puste pole), chociaż w Poltax i na przeglądaniu w SeRcu powiązanie jest?
1. Tego niestety nie umiem wyjaśnić, ale też takie przypadki zauważyłem. Nowe s.c., którym nadawano NIP już w SERCu widać. Może ktoś wysłał już help deska?
2. Może mi ktoś pomóc zrozumieć zasady "propagowania" powiązań do innych US? W "Uwagi dotyczące obsługi podmiotów w systemie SeRCe", które przekazało MF na str. 7 i 8 jest to tak opisane, że doprowadza mnie to do szału
____________________________________ ------------------------------------------------------------------------------------------------ " (...) i ujrzał Pan pracę naszą i był zadowolony, a potem zapytawszy o zarobki nasze, usiadł i zapłakał (...)"
08 wrz 2011, 21:24
Czy u Was też jest problem z zamknięciem obowiązków VAT w PLTX mimo sukcesywnego zamknięcia VIES w SRC i synchronizacji danych do PLTX nadal krzyczy, że "okres aktywności VIES musi zawierać się w okresie ważności obowiązku VAT..."?? Co do zamykania powiązań wspólników spółki cywilnej to ja mam jeszcze taki komunikat SRC: "niewłaściwy typ pierwszego podmiotu w powiązaniu" i wie co robić tym?
09 wrz 2011, 07:29
Ja czekam już ponad tydzień, żeby zamknąć VAT; wyjście pośrednie - zamknęłam okresy opodatkowania, żeby jakaś "zabłąkana" deklaracja nie została wprowadzona do POLTAX. No i czekam. Czekam. Czekam ...
Ostatnio edytowano 09 wrz 2011, 10:41 przez Asioka, łącznie edytowano 1 raz
09 wrz 2011, 10:40
Czy ktoś wie kiedy rusza CRP KEP ??
09 wrz 2011, 11:35
Witam. U nas w POLTAX znikną NIP podatnika Jak na niego "wejdę" lub na jakąś deklaracje złożoną przez ten podmiot to normalnie nie ma NIP. Można go znaleźć ale tylko po nazwie, a po NIP "Nie ma takiego w bazie". Najlepsze jest to, że nikt nic z nim nie "robił". Miał ktoś podobny przypadek?
09 wrz 2011, 11:55
Nie nie miałam ale inny.
Jak wyszukuje po NIP krzyczy że NIP jest niepoprawny? Obok koleżanka normalnie go wprowadziła sprawdzałyśmy po cyferce., także u jednego jest a u drugiego niepoprawny. LOTTO
09 wrz 2011, 12:13
kakw1
Nie nie miałam ale inny.
Jak wyszukuje po NIP krzyczy że NIP jest niepoprawny? Obok koleżanka normalnie go wprowadziła sprawdzałyśmy po cyferce., także u jednego jest a u drugiego niepoprawny. LOTTO
Trzeba się wylogować z SERCA i POZAMYKAĆ WSZYSTKIE OKNA przeglądarki internetowej. Zalogować sie ponownie i ....... działa juz wyszukiwanie
09 wrz 2011, 12:19
Us_nip
kakw1
Nie nie miałam ale inny.
Trzeba się wylogować z SERCA i POZAMYKAĆ WSZYSTKIE OKNA przeglądarki internetowej. Zalogować sie ponownie i ....... działa juz wyszukiwanie
Piszesz o POLTAX czy o SERC'u? Bo ja wylogowałem się z POLTAX i z SAP i zalogowałem ponownie. Rezultat taki sam.
Ostatnio edytowano 09 wrz 2011, 12:46 przez Grisza00, łącznie edytowano 1 raz
09 wrz 2011, 12:41
SERCE i POLTAX u nas w US działa:-)