Ja dzisiaj chciałem zawiesić działalność z dniem 21.07.2011 tak jak wskazał podatnik w CEIDG-1 ale sie nie da bo dane utowrzone w dniu 23.07.2011r. Podobnie jest z likwidacja działalności jak data likwidacji jest z przed 23.07.2011 to sie nie da zlikwidować z taką datą - jednym słowem jedno wielki g...no w którym każą nam rzeźbić, a wiadomo jak taki mięki i nie trwały materiał to i taka rzeźba. Ręce opadają, na wysyłane helpdeski od 2 tygodni zero odpowiedzi...
07 wrz 2011, 09:03
Re: SeRCe ruszyło
działalność zarejestrowana w Sercu wczoraj, i jest już ładnie zmigrowana do Poltax, a mam taką jedną, (ciekawe czy tylko jedną), którą rejestrowałam 30 sierpnia czyli ponad tydzień temu a chłop w Poltax z nipa 3.....macie tak?
07 wrz 2011, 09:19
nooo ... robiłam odnotowanie kilka dni temu i nic. Koleżanka odnotowała kilka MINUT temu i podmiot pojawił się w POLTAX po kilku sekundach. A ja wciąż czekam, czekam ...
Ostatnio edytowano 07 wrz 2011, 10:38 przez Asioka, łącznie edytowano 1 raz
07 wrz 2011, 10:37
Witam, mam pytanie. Jak odnotowujecie działalności w SeRCu. Jaki numer wpisu podajecie?
07 wrz 2011, 10:45
Mam pytanie, czy podatnik zmieniając rachunek bankowy czy miejsce przechowywania dokumentacji może od 01.09.2011r. złożyć CEIDG-1 bezpośrednio do US czy też tylko za pośrednictwem UG.
07 wrz 2011, 11:27
Sylwia123
Mam pytanie, czy podatnik zmieniając rachunek bankowy czy miejsce przechowywania dokumentacji może od 01.09.2011r. złożyć CEIDG-1 bezpośrednio do US czy też tylko za pośrednictwem UG.
Tylko za pośrednictwen Urzędu Gminy. Ja podbijam moja pytanie odnośnie sposobu rejestracji działalności w SeRCu. Jaki numer w rejestrze wpisujecie?
07 wrz 2011, 11:32
Jeżeli przysłany jest papierowo przez UG to po staremu, jeżeli elektronicznie (organ rejestrowy 3200000, rodzaj rejestru 151, nr rejestru nr NIP podatnika , data rejestracji data złożenia wniosku)-wytyczne do CEIDG.
07 wrz 2011, 11:45
Hallowed
Sylwia123
Tylko za pośrednictwen Urzędu Gminy. Ja podbijam moja pytanie odnośnie sposobu rejestracji działalności w SeRCu. Jaki numer w rejestrze wpisujecie?
Bzdura. Rachunek bankowy czy KAD w US.
07 wrz 2011, 11:52
[/quote] Bzdura. Rachunek bankowy czy KAD w US.[/quote]
moje UG nie przyjmią CEIDG-1 jeśli zmiana nie podlega wpisowi do CEIDG, ale wiem w niektóre US-y porozumiały się z UG i wszystko idzie przez UG
07 wrz 2011, 12:59
Prawo działalności gospodarczej art 7B ust 4 zdanie 2 - to zdanie zostało skreslone zmianą do naszej ustawy i niektórych ustaw z dnia 29.07.2011 roku art.19
07 wrz 2011, 13:25
Podatnik może zawsze wszystko złożyć do US. Jeżeli w CEIDG-1 wskaże dane podlegające zgłoszeniu do gminy to odsyłamy tam, a jak zgłasza TYLKO np.: KAD, konto to zostawiamy u siebie.
____________________________________ ------------------------------------------------------------------------------------------------ " (...) i ujrzał Pan pracę naszą i był zadowolony, a potem zapytawszy o zarobki nasze, usiadł i zapłakał (...)"
07 wrz 2011, 13:47
Witam wszystkich Sercowców! A ja mam pytanie z innej beczki: jak numerujecie potwierdzenia nadania NIP. Do tej pory dla decyzji NIP-4 było przyporządkowane wg Rzeczowego wykazu akt " 4000 ", ale potwierdzenie nadania NIP to nie jest decyzja. To samo dotyczy zaświadczeń o nadaniu NIP ( czy stosować 4141 ). A przy okazji, czy komuś się udało i zaświadczenie o NIP wydaje OB-1 ? U nas magiczne słowo NIP powoduje że zaświadczenia robi....... dział NIP .
07 wrz 2011, 17:47
hilton
Witam wszystkich Sercowców! A ja mam pytanie z innej beczki: jak numerujecie potwierdzenia nadania NIP. Do tej pory dla decyzji NIP-4 było przyporządkowane wg Rzeczowego wykazu akt " 4000 ", ale potwierdzenie nadania NIP to nie jest decyzja. To samo dotyczy zaświadczeń o nadaniu NIP ( czy stosować 4141 ). A przy okazji, czy komuś się udało i zaświadczenie o NIP wydaje OB-1 ? U nas magiczne słowo NIP powoduje że zaświadczenia robi....... dział NIP .
My już nie numerujemy od dłuższego czasu. Tzn. mamy jakiś tam rejestr systemowy zrobiony w intranecie. Na samych decyzjach/potwierdzeniach numerów nie wpisujemy. Czy teraz podczas wydawania potwierdzeń ten rejestr działa to szczerze mówiąc nie wiem bo nie sprawdzałem. Co do drugiej kwestii - u nas OB-1 z niechęcią przejęło NIP5W i przyjmują i wydają. My tylko potwierdzamy zgodność danych.
07 wrz 2011, 18:44
anet
działalność zarejestrowana w Sercu wczoraj, i jest już ładnie zmigrowana do Poltax, a mam taką jedną, (ciekawe czy tylko jedną), którą rejestrowałam 30 sierpnia czyli ponad tydzień temu a chłop w Poltax z nipa 3.....macie tak?
Tak. Ja mam wprowadzone dane 19.08.2011 w dniu kiedy uruchomili SERCE i codziennie sprawdzam. Do dzisiaj nic nie ma. Informatyk us dzwonił do helpa przy mnie i komunikat był taki: dane będą sukcesywnie migrowane do lokalnej bazy us. Więc czekam.