Teraz jest 09 wrz 2025, 21:11

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 359, 360, 361, 362, 363, 364, 365 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA21 wrz 2009, 15:43

POSTY        73
Post Re: Postępowanie kwalifikacyjne
alesandra4                    

W ubiegłym roku rozwiązałam całą pierwszą część i wszystkie tabelki - wydaje mi się, że dobrze. Druga część była cała "wystrzelana" - nastawiałam się na typowe matryce, tzn. co jest kolejne w ciągu, te mnie zaskoczyły totalnie, w stresie nie umiałam znaleźć żadnych zależności. Dostałam 46 z kawałkiem, co było dla mnie dowodem, że nie tabelki są najwyżej punktowane (zaczęłam od nich). Koleżanka Skarbenka wytłumaczyła mi po egzaminie, o co chodzi w tych przeklętych "główkach". Test tegoroczny wydał mi się dziwnie znajomy. Zrobiłam wszystkie części. Po kolei. No i dostałam maksa :D
Aha, i jestem pewna, że NIE miałam wszystkiego dobrze. Ale te błędy musiały się równo porozkładać. Czyli potwierdzam to, o czym na tym forum (dzięki, Nadir i wielu, wielu innym :piwo: ) już pisano:
1. po kolei,
2. po równo,
3. kontrolować czas.

Alesandra4 prosimy o wrzucenie kliku podpowiedzi do "główek". Na co szczególnie zwracać uwagę, bo że na wszystko to niby jasne ;-), ale zawsze jak ktoś coś podpowie to trochę łatwiej:-)

04 wrz 2011, 21:15
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA27 sie 2009, 13:53

POSTY        60
Jezeli muszą badać naszą inteligencję ogólną, szczególną czy jeszcze jakąś inną to dlaczego nie zrobią jednego testu, którego wyniki byłyby wymierne tak jak w teście wiedzy? Ale ktoś kiedyś wymyślił to tajne dziwadło i tak leci. :mur: Jesteśmy poważnymi ludźmi i urzędnikami a doszukujemy się pryszczy na noskach pajacyków.

04 wrz 2011, 21:31
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA08 lip 2010, 18:55

POSTY        20
Witam.
Mi także udało się z wynikiem pozytywnym zakończyć tegoroczne postepowanie, za co GORĄCO DZIĘKUJĘ!!!!
Mam pytanie z innej beczki, które kiedyś już padło na tym forum, ale za diabła nie jestem pewna odpowiedzi.
Czy urlop dodatkowy przysługuje w całości już od grudnia, tj. od mianowania, czy rozdziela się procentowo,a w całości przysługuje dopiero od stycznia?

05 wrz 2011, 06:17
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
baranek                    

Czy urlop dodatkowy przysługuje w całości już od grudnia, tj. od mianowania, czy rozdziela się procentowo,a w całości przysługuje dopiero od stycznia?

W całości już od grudnia

05 wrz 2011, 06:53
Znawca

REJESTRACJA23 wrz 2010, 09:07

POSTY        143
A kiedy jest mianowanie? Rozumiem że dodatek zostanie wypłacony przy styczniowej wypłacie.... czy może już na świeta... ;-)

05 wrz 2011, 07:38
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA25 lip 2009, 13:32

POSTY        8
Dodatek należy od 01.12 . Do jednostek przyszły juz tabele do wyliczenia i zabezpieczenia kwot dla osób które sie załapały na mianowanie.
Odnosnie testu umiejętności to jego ocena jest odnoszona do wyniku ogółem wszystkich zdających. Ja w tym roku dostałam prawie maksa / 59,84 /. Miałam zrobione analogie słowne, wszystkie tabelki dobrze, przy czym ostatnia tylko była opisana głowki- rzędy i kolumny bez danych liczbowych. Jeśli chodzi o matryce to zrobione wszystkie ale kilka było błędnych / strzały/. jednak byłam w pierwszej 100.

05 wrz 2011, 13:55
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA30 cze 2009, 11:54

POSTY        22
Witajcie forumowicze!

Również należę do grona szczęśliwców, potwierdzam................to forum jest THE BEST!!!
Moja prośba jest bardzo praktyczna - Proszę o wklejenie/obliczenie (może Ty Drogi Nadirze) przy uwzględnieniu kwoty bazowej na 2011r. - tj. 1873,84 zł poszczególnych (dla wszystkich 9 stopni sc) obliczonych przy zastosowaniu odpowiednich mnożników dodatków brutto -tj. dla 1 stopnia, itd.

05 wrz 2011, 16:58
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA14 cze 2011, 23:45

POSTY        14
Nikt mi nie powie (choć tak już pisano wiele razy na tym forum), że tabelki są najważniejsze. Miałem 50 na 60 z umiejętności a na tabelki miałem 30 min zrobiłem 3 na luzie i 2 skopałem, to wiem. Robiłem test po kolei słówka i obrazki zajęły mi bardzo dużo czasu (obrazki szczególnie ale byłem ich pewien). po teście byłem załamany a tu proszę. Fakt wynik nie jest oszałamiający ale spokojnie się załapałem w limicie. Jak wyszedłem po teście umiejętności to sobie zażartowałem, że jest 60 pkt do zdobycia - było 26 słówek, 26 obrazków i 8 tabelek - jak w mordę wychodzi 60 pkt. Wiem co zrobiłem na teście i nabieram przekonania, że własnie tak genialnie prosty jest sposób jego oceniania a ułamki wynikają z ilości uzupełnionych w tabelkach kolumn.
:zeby:

05 wrz 2011, 19:09
Znawca

REJESTRACJA02 lut 2008, 23:07

POSTY        220
Zainteresowanych "jak to się robi" - odsyłam do ... naszego forum, a jakże :D
Zwłaszcza zaraz po egzaminie pojawia się mnóstwo uwag i rozwiązań "na świeżo". W ubiegłym roku np. Skarbenka fenomenalnie rysowała zapamiętane matryce, od str. 127 "Gimnastyki umysłu".
Ja po egzaminach udaję się na emigrację wewnętrzną - nie mam odwagi sprawdzać, co jeszcze skopałam. Za to potem starałam się pisać, rozwiązywać, zamieszczać różne materiały, a nie tylko podczytywać i  wytykać błędy :blush: Pewnie, bez czytających nie byłoby tego forum, ale bez piszących - tym bardziej. I im jeszcze raz wielkie dzięki :brawa:
PS. A na stronie 132 jest podpowiedź do ostatniej tabelki "Ankieta". A w ogóle to deja vu. Poczytajcie sobie sami te strony ;)

05 wrz 2011, 20:37
Zaawansowany

REJESTRACJA12 cze 2011, 20:06

POSTY        37
Mam dług wdzięczności (załapałem się do mianowania w br dzięki "skarbowcom") wobec tego forum, dlatego jeszcze raz piszę i apeluję, jeżeli  ktoś z was ma "nosa"* do testów z umiejętności to warto to pociągnąć (czynne uczestnictwo w forum), jeśli nie to wiedza jest najlepiej punktowana i warto wtedy postawić na "kucie", chociaż przy takich pytaniach jak w tym roku nauka niewiele dała.

06 wrz 2011, 09:31
Znawca

REJESTRACJA23 wrz 2010, 09:07

POSTY        143
Właśnie przyszło pismo do Urzędu że mam mainowanie więc mogę już być spokojna Bo niby znalazłam się na liście ale zawsze jakieś ziarenko zwątpienia było że może coś źle odczytałam albo takie tam :) Teraz wiem że to nie sen.... hehehe Czy dostaniemy jakies informacje odnosnie tego kiedy i o której są te mianowania czy musimy sobie poszukać...?

06 wrz 2011, 10:16
Znawca

REJESTRACJA18 maja 2009, 16:42

POSTY        206
Ups! Udało się...  :D :D :D

Dzięki Wam Forumowicze ;)  3mmsie-- 3mmsie-- 3mmsie--

Gratulacje dla tych, z którymi się spotkamy na mianowaniu, a pozostałym - życzę szczęścia za rok :)

07 wrz 2011, 06:44
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA28 lip 2010, 13:00

POSTY        5
Bardzo proszę kogoś kto zdał o przypomnienie sobie dwóch korelacji słów:
1)rozdźwięk - dysonans  a współbrzmienie - ? czy zaznaczył syntonie czy akord?
2) przeszłość - pamięć a przyszłość - ?
?= 1. wyobraźnia, 2. myślenie, 3.plan, 4. zamiar, 5. przewidywanie

07 wrz 2011, 08:44
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA04 paź 2010, 19:01

POSTY        19
dinka                    

Bardzo proszę kogoś kto zdał o przypomnienie sobie dwóch korelacji słów:
1)rozdźwięk - dysonans  a współbrzmienie - ? czy zaznaczył syntonie czy akord?
2) przeszłość - pamięć a przyszłość - ?
?= 1. wyobraźnia, 2. myślenie, 3.plan, 4. zamiar, 5. przewidywanie

SYNTONIA ( nie wiem czy dobrze)
WYOBRAŹNIA (chyba dobrze ? )
Z testu umiejetności miałam 59,84 pkt. Pierwszą część zrobiłam całą b. szybko, tablice ravena w ok. 1/3 znalazłam związek, w pozostałej części strzelałam. Tabelek zrobiłam sześć , co do siódmej mam mieszane uczucia , ósmą tylko opisałam wiersze - chyba źle.     
Czy wiecie, o której godzinie jest mianowanie? ( dzień podali 1.12.2011 r.).

07 wrz 2011, 08:54
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 359, 360, 361, 362, 363, 364, 365 ... 840  Następna strona