Teraz jest 10 wrz 2025, 06:24

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 357, 358, 359, 360, 361, 362, 363 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA01 wrz 2010, 07:03

POSTY        65
Post Re: Postępowanie kwalifikacyjne
No i dane statystyczne oczywiście to jest zawsze PKB, minimalna pensja, średnia pensja, i inne tego typu dane trzeba znać

01 wrz 2011, 17:35
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
ira2                    

Kochani!
W tamtym roku byłam 980 - któraś tam (chyba 4) i nie załapałam się na mianowanie. Miałam dużego doła i nie bardzo wierzyłam, że w tym roku mi się uda. Teraz zmieściłam się w pierwszej 50-tce. Jestem w szoku.
To forum bardzo pomaga
Dziękuję wszystkim udzielającym się, sama służę pomocą.
(podkreślenie moje)
O! I to jest to! :D

Kolejne potwierdzenie, że klucz do sukcesu to czytanie tego forum i przykład dla wahających się czy warto zdawać przy tak niskim limicie. Warto.
Gratuluję  :brawa:

01 wrz 2011, 18:08
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA25 cze 2011, 22:49

POSTY        2
Witam serdecznie! gratuluję wszystkim, którym się udało :brawa:
to MEGA wyczyn, ja w tym roku przetarłam szlaki, pomimo wszystko nie zamierzam się poddawać i tym razem zaczynam naukę z Wami  :blush:
To forum to faktycznie kopalnia wiedzy, szkoda że dopiero teraz się o tym przekonałam, mam jednak nadzieję że za rok będzie lepiej!

01 wrz 2011, 18:57
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA05 kwi 2011, 12:27

POSTY        26
Zgadzam się, to forum bardzo pomaga. W dużej mierze dzięki Wam udało mi się załapać do pierwszej 30za pierwszym razem. Co do nauki, to również uważam, że zagłębianie się w szczegóły ustaw takich jak PZP czy o finansach publicznych nie ma sensu. Oczywiście pewne podstawowe rzeczy trzeba wiedzieć, dlatego warto chociaż przeczytać te ustawy w całości. Kucie na pamięć nie ma raczej sensu. W gruncie rzeczy, co roku pytania w teście wiedzy układane są według podobnego schematu. Można więc przyjrzeć się dokładnie testom z poprzednich lat i na tej podstawie ocenić, które ustawy są mniej lub bardziej istotne.

A teraz coś z zupełnie innej beczki:
Czy wiecie może, czy do urzędów wysyłane są jakieś informacje na temat uroczystości wręczenia aktów mianowania, o osobach, które uzyskały mianowanie itp.???

01 wrz 2011, 18:58
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Rysiozklanu                    

Zgadzam się, to forum bardzo pomaga. W dużej mierze dzięki Wam udało mi się załapać do pierwszej 30 za pierwszym razem.
To miło nam wszystkim :D
Rysiozklanu                    

A teraz coś z zupełnie innej beczki:
Czy wiecie może, czy do urzędów wysyłane są jakieś informacje na temat uroczystości wręczenia aktów mianowania oraz osobach, które uzyskały mianowanie itp.???

Tak. Będą wysłane do urzędów informacje o miejscu i terminie wręczenia aktów mianowania i osobach, którym należy  umożliwić odebranie aktów mianowania. I urząd ma obowiązek to umożliwić.
Nie ma obowiązku udzielenia delegacji, ale... taki/taka naczelnik, która tego nie uczyniłaby zasługuje na publikację na forum... W nagrodę. :)

01 wrz 2011, 19:32
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA18 kwi 2007, 13:21

POSTY        15
Ja się załapałem w tamtym roku, i z tego co pamiętam to do mojego urzedu przyszło pismo o terminie mianowania itd dopiero chyba w połowie listopada. Więc troche to jednak trwało, gdyz wyniki były ok. połowy sierpnia a mianowanie końcem listopada. :unsure:

01 wrz 2011, 19:37
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA09 wrz 2010, 09:58

POSTY        11
Seme                    

Czy ktoś mógłby mi odpowiedzieć na pytanie, czy do obliczenia dodatkowego urlop wypoczynkowego dla urzędnika bierze się również zatrudnienie w urzędzie gminy?! Czy ma znaczenie, że umowa była np. na pół etatu? Czy staż (skierowanie przez Urząd Pracy do urzędu gminy) też się bierze pod uwagę?

Zatrudnienie w administracji publicznej a więc też w samorządzie. Ustawodawca nie określił, że zatrudnienie musi być na cały etat.
Staż (absolwencki?) nie jest zatrudnieniem w rozumieniu Kodeksu pracy.

01 wrz 2011, 19:41

REJESTRACJA08 sie 2010, 06:57

POSTY        21
Enjoy The Silence  :rolleyes:

01 wrz 2011, 21:31
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA07 sty 2008, 07:51

POSTY        33
Kateklema                    

Seme                    

Zatrudnienie w administracji publicznej a więc też w samorządzie. Ustawodawca nie określił, że zatrudnienie musi być na cały etat.
Staż (absolwencki?) nie jest zatrudnieniem w rozumieniu Kodeksu pracy.

Bardzo dziekuję za info i pozdrawiam.

02 wrz 2011, 06:17
Zaawansowany

REJESTRACJA29 lis 2006, 11:58

POSTY        82
pianissimo                    

Odp.
Artykuł 105 umożliwia uzyskanie dodatkowego urlopu wypoczynkowego maksymalnie w wymiarze 12 dni, przy czym prawo do 1 dnia urlopu nabywa urzędnik służby cywilnej po 5 latach zatrudnienia w służbie cywilnej, a wymiar urlopu wzrasta z każdym rokiem o 1 dzień, aż do maksymalnego wymiaru.
Ustęp 2 daje podstawę do zwiększenia wymiaru urlopu urzędnikom służby cywilnej przez możliwość wliczenia do okresu zatrudnienia w służbie cywilnej szeroko pojętego okresu zatrudnienia w administracji publicznej (np. w organach administracji samorządowej czy państwowej).

Seme                    

Hej Kochani czy ktoś wie coś w tym temacie? Jeszcze raz proszę o pomoc.

Nowa ustawa o SC przewiduje likwidację tego urlopu  :zly1:
A moim zdaniem jest to rekompensata za to, że urzędnik nie ma wynagrodzenia ani wolnego za nadgodziny oraz prace w soboty i niedziele...
Znosząc więc urlop powinni znieść i brak tej rekompensaty  palka--==

02 wrz 2011, 07:11
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA01 lip 2009, 13:28

POSTY        10
nowa ustawa o SC?

02 wrz 2011, 07:55
Zaawansowany

POSTY        82
Giedymin                    

nowa ustawa o SC?

Tak, debatują nad nią, gdzieś coś było już pisane...

Pytanie:
Czy KSAP zamierza w tym roku opublikować pytania i odpowiedzi z testu wiedzy?
W zeszłym roku opublikowali jeszcze przed wynikami, a w tym roku jakaś cisza, albo nie wiem gdzie szukać....

02 wrz 2011, 08:12
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA01 lip 2009, 13:28

POSTY        10
Oj mogliby się już odczepić od tej ustawy, niedawno zmieniali, obecna obowiązuje od stycznia 2010... Na pewno żadne zmiany nie będą dla nas korzystniejsze, a przeciwnie...

02 wrz 2011, 08:25
Zaawansowany

POSTY        82
Giedymin                    

Oj mogliby się już odczepić od tej ustawy, niedawno zmieniali, obecna obowiązuje od stycznia 2010... Na pewno żadne zmiany nie będą dla nas korzystniejsze, a przeciwnie...

Ano mogliby! W tej obecnie obowiązującej zmniejszyli wysokość dodatków za poszczególne stopnie strzel===]

02 wrz 2011, 09:28
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 357, 358, 359, 360, 361, 362, 363 ... 840  Następna strona