Bo takie zasady ustalił Admin nr 1 czyli Inspektor...
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
12 sie 2011, 21:08
Re: Uwagi do forum
Mam taki sam problem, jak Tomidzi. Brak dostępu z mojego komputera. Napisałam kilka dni temu do Administratora i do dzisiaj ani odpowiedzi, ani dostępu.
____________________________________ Jeżeli robisz coś dla siebie, nie rób tego kosztem innych. Jeżeli robisz coś dla innych, nie rób tego kosztem siebie. (mądrość taoistyczna)
13 sie 2011, 17:24
Re: Postępowanie kwalifikacyjne
Proszę o odpowiedź dla czego od miesiąca nie otwiera mi się strona skarbowców wcześniej nie miałem z tym problemów - wyświetla się komunikat nie masz dostępu do /blaster/home.php na tym serwerze proszę o odpowiedź na e-mail tomas.ko@onet.eu (nie mam dostępu do strony więc nie odczytam odpowiedźi)
14 sie 2011, 15:15
Tak, ale każdy kto włączy mój komputer może poznać mój nick, może napisać komentarz podszywając się pode mnie. Jak tego uniknąć? Problem dotyczy tylko tych artykułów do przeczytania których nie trzeba się logować.
14 sie 2011, 22:10
Barbarka
Tak, ale każdy kto włączy mój komputer może poznać mój nick, może napisać komentarz podszywając się pode mnie. Jak tego uniknąć? Problem dotyczy tylko tych artykułów do przeczytania których nie trzeba się logować.
Kto może włączyć Twój komputer, by poznać Twój nick? W domu chyba nie masz z tym problemu, a w pracy nikt nie zaloguje się do Twojego komputera, bo każdy ma swój login i hasło. Zresztą na domowym komputerze też można ustanowić użytkowników i logować się na hasło.
Jeśli nie masz hasła na swoim komputerze i np. na Outlooku, to też każdy może wejść w Twoją skrzynkę pocztową i przeczytać wiadomości albo wysłać samemu wiadomość podszywając się pod Ciebie.
Przy sporej cierpliwości i odrobinie sprytu ktoś kto zna Twój adres mailowy i Twoje dane typu imię nazwisko, data urodzenia, imię chłopaka (lub męża i dzieci), imię pieska lub kotka, markę Twojego samochodu itp. za którąś próbą też może się zalogować jako Ty. Jakiś czas temu ktoś mi to udowodnił: zostawił mi wiadomość w skrzynce pocztowej. Od tamtej pory nigdy nie kojarzę loginu z hasem typu login: lechia, hasło: gdansk czy wolfgang-mozart, itp.
Tomidzi, Mera: - czy te próby logowania nie były z urzędowych komputerów?? Bo one są zablokowane przez MF.
Jeśli ktoś nie korzystał dłuższy czas z forum po jego aktualizacji (która miała miejsce jakiś czas temu), to przede wszystkim musi usunąć "ciasteczka" (cookies) które "pamiętają" stare logowania. Jeżeli to nie pomoże, to zgodnie z instrukcją: należy wyczyścić również: - historię przeglądanych stron, - dane formularzy, - pamięć podręczną, - aktywne zalogowania, - ustawienia witryn (najlepiej tylko dla http://www.skarbowcy.pl)
Instrukcje dla poszczególnych przeglądarek można bez trudu wyszukać w internecie /wpisujemy na przykład „czyszczenie historii przeglądanych stron” i tu nazwę używanej przeglądarki/).
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
15 sie 2011, 09:57
Nie Nadir, to nie z urzędowego, tylko z mojego własnego stacjonarnego komputerka i nie próby logowania, tylko próby wejścia na portal. Nie wchodziłam na stronę jakieś trzy tygodnie, później formatowałam komputer i jak chciałam wejść na stronę to pokazał się komunikat: Forbidden i coś tam dalej po angielsku. Nie wyświetla się nawet strona główna. Pytałam u swojego operatora, ale z jego strony wszystko w porządku, więc napisałam do Administratora "Skarbowców" (w zakladce: Napisz do nas) i ...cisza. A komunikat nadal ten sam...
____________________________________ Jeżeli robisz coś dla siebie, nie rób tego kosztem innych. Jeżeli robisz coś dla innych, nie rób tego kosztem siebie. (mądrość taoistyczna)
15 sie 2011, 16:28
Jak widać problem podobny jak z Opreą Mini, też brak dostępu do strony
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
15 sie 2011, 19:50
supersaper
Jak widać problem podobny jak z Operą Mini, też brak dostępu do strony :(
Zamień na Mozillę
Musimy poczekać na Togę.
15 sie 2011, 20:21
Kto może włączyć Twój komputer, by poznać Twój nick? W domu chyba nie masz z tym problemu, a w pracy nikt nie zaloguje się do Twojego komputera, bo każdy ma swój login i hasło. Zresztą na domowym komputerze też można ustanowić użytkowników i logować się na hasło.
Jeśli nie masz hasła na swoim komputerze i np. na Outlooku, to też każdy może wejść w Twoją skrzynkę pocztową i przeczytać wiadomości albo wysłać samemu wiadomość podszywając się pod Ciebie.
Przy sporej cierpliwości i odrobinie sprytu ktoś kto zna Twój adres mailowy i Twoje dane typu imię nazwisko, data urodzenia, imię chłopaka (lub męża i dzieci), imię pieska lub kotka, markę Twojego samochodu itp. za którąś próbą też może się zalogować jako Ty. Jakiś czas temu ktoś mi to udowodnił: zostawił mi wiadomość w skrzynce pocztowej. Od tamtej pory nigdy nie kojarzę loginu z hasem typu login: lechia, hasło: gdansk czy wolfgang-mozart, itp.
Tak problem dotyczy pracy. U nas nie mamy haseł, także każdy może włączyć komputer każdego. I nie wynika to z mojego lenistwa czy czegoś innego bo tak po prostu jest w całym urzędzie. Ale mnie po prostu w pracy szlag trafia. Czasami jest taki dzień, że zamiennik otwarcia każdego posta łączy się z logowaniem. Jest to jeszcze gorsze niż chyba jeżeli dobrze pamiętam patch 12 czy 14 do poltaksu. Czasami wtedy rezygnują ze skarbowców. A potem otwieram komputer, bo mogę chcieć np rzucić na coś okiem i widzę "twój login barbarka" chociaż wcale się nie logowałam. I pytam jak TEGO uniknąć.
15 sie 2011, 21:12
Nadir
supersaper
Jak widać problem podobny jak z Operą Mini, też brak dostępu do strony :(
Zamień na Mozillę
Musimy poczekać na Togę.
Jeśli znasz Mozillę na telefony komórkowe (tzn. w Javie) to daj link.
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
16 sie 2011, 07:09
A ja znalazłam super sposób na takie kłopoty Wybrałam sobie wątek i wysłałam prośbę o powiadamianie o pojawiajacych się odpowiedziach. Jak chcę to wchodzę na luzie, a jak nie, to ignoruję i kasuję co jakiś czas. Wiem, że tego sporo przychodzi jak wątek jest ,,gorący", ale chociaż mam spokój z logowaniem Pozdrawiam.
16 sie 2011, 08:41
Niniejszym informuję, że ten post jest napisany już z mojego komputera.
Dziękuję.
16 sie 2011, 21:31
mOpera też działa
16 sie 2011, 21:56
Po raz kolejny mam brak dostępu do forum z domowego komputera. Ten post piszę zcudzego komputera.
____________________________________ "verba volant scripta manent"