chyba żartujesz, tak jest co roku, i nic się od tego czasu nie zmieniło. Czekajcie cierpliwie. Są wakacje i korzystajcie z tego. Egzamin juz był i nic tego nie zmieni
05 sie 2011, 11:00
Re: Postępowanie kwalifikacyjne
Mamba999
Już chyba maja dosyć naszych telefonów, bo informację umieścili oficjalnie na stronie KPRM:
Kiedy wyniki postępowania kwalifikacyjnego w służbie cywilnej? 05.08.2011, Aktualności Uprzejmie informujemy, że zgodnie z przepisem art. 43 ust. 7 ... Nastąpi to po analizie przekazanego Szefowi Służby Cywilnej przez Dyrektora KSAP sprawozdania z przebiegu postępowania kwalifikacyjnego w służbie cywilnej w 2011 r. oraz po ocenie przebiegu postępowania przez Radę Służby Cywilnej. Najbliższe posiedzenie Rady zaplanowane zostało na dzień 30 sierpnia br.
Ale dzwonić nadal można.
Niech oni też się trochę
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
05 sie 2011, 11:19
Można dzwonić, a nawet trzeba. Skąd niby mam wiedzieć, że na stronie jest informacja?
05 sie 2011, 12:16
Yehuda
supersaper
Za tą robotę zapłacili sowicie kandydaci palka--==
Saper - mi tego nie musisz tłumaczyć. Mój wpis to był zwykły sarkazm. Uważam, że wyniki powinny być max. po 2 tygodniach. Ale jest tak, jak napisała Wakantanka :angry2:
Płacę i wymagam - rzecz oczywista w "gospodarce rynkowej". Skoro kandydaci zapłacili za egzamin, to maja prawo domagać się niezwłocznie podania wyników!! Właśnie rozważam sprawę wystąpienia do KPRM i KSAP o podanie wyników egzaminu w trybie ustawy o dostępie do informacji publicznej. Co wy na ten pomysł? Może niech każdy kandydat złoży wniosek o podanie swoich (tylko swoich!) wyników?
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
06 sie 2011, 15:03
Supersaper jestem za żeby ich trochę pomęczyć!!! Ja rozumiem że można czekać ale dla mnie miesiąc to czas który pozwala na sprawdzenie zweryfikowanie wyników Może i nic to nie da ale dla wlasnej satysfakcji Czekam na propozycje
07 sie 2011, 14:28
Nie można było tak od razu? Szkoda lipcowej nadziei i dziesiątek odsłon www KPRMu w poszukiwaniu wyników...
Że też się prasa nie zainteresuje sposobem w jaki nas traktują... Kilka szyderstw oraz cynicznych słów w tvnie, czy też wyborczej i dziwnym trafem spotkanie RSC odbędzie się jeszcze w tym tygodniu
07 sie 2011, 19:22
Powiem szczerze to czekanie mnie wykańcza
11 sie 2011, 14:22
magdalena2311
Powiem szczerze to czekanie mnie wykańcza :zly1:
Wierzę. Bo znam ten ból... Niemniej filozof mówił "cierpliwość jest gorzka, ale jej owoce są słodkie", oby więc takie owoce to czekanie przyniosło
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
11 sie 2011, 19:25
Nadir mogłabym czekać gdybym wiedziała że ten owocek dla mnie gorzej jak będzie spleśniały...
12 sie 2011, 09:05
Warto przypomnieć kto zasiada w tej "zapracowanej" Radzie
Skład Rady Służby Cywilnej Z dniem 2 kwietnia 2009 r. Prezes Rady Ministrów Donald Tusk powołał Radę Służby Cywilnej. W jej skład wchodzą osoby reprezentujące wszystkie kluby parlamentarne oraz przedstawiciele Prezesa Rady Ministrów:
Adam LESZKIEWICZ – przewodniczący Rady Służby Cywilnej
oraz członkowie:
Przedstawiciele klubów parlamentarnych:
* Witold GINTOWT-DZIEWAŁTOWSKI * Artur GÓRSKI * Stanisław HUSKOWSKI * Zbigniew MERES * Józef RACKI * Halina ROZPONDEK * Paweł SOLOCH
Przedstawiciele Prezesa Rady Ministrów:
* Kazimierz BARCZYK * Maciej GRANIECKI * prof. dr hab. Barbara JAWORSKA-DĘBSKA * prof. dr hab. Krzysztof KICIŃSKI - wiceprzewodniczący Rady * Wojciech KOBUS * dr Stanisław MAZUR * Piotr STACHAŃCZYK
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
12 sie 2011, 09:49
A pod tym adresem można odnaleźć regulamin funkcjonowania Rady: http://www.dsc.kprm.gov.pl/userfiles/U_1.pdf W mojej ocenie interesujący jest paragraf 2 pkt 2, według którego posiedzenia Rady odbywają się w miarę potrzeby, nie rzadziej jednak niż raz na dwa miesiące. A także pkt 3 tego paragrafu, wskazujący kto może wystąpić z wnioskiem do przewodniczącego Rady o zwołanie posiedzenia (m.in. premier i Szef Służby Cywilnej). Przypuszczam, że ostatnie posiedzenie Rady odbyło się 28.06.2011r., bo w tym dniu podjęto uchwałę ostatnio opublikowaną na ichniej stronie (http://www.dsc.kprm.gov.pl/strona.php?id=178)
Serdecznie pozdrawiam wszystkich oczekujących na wyniki.
12 sie 2011, 11:56
Widocznie Szef Służby Cywilnej nie widzi potrzeby zebrania Rady wcześniej...
12 sie 2011, 12:57
Czyli jak się zbiorą dopiero 30. sierpnia - naruszą Regulamin, odpowiedzialny - Przewodniczący
12 sie 2011, 14:13
Na pewno zgubili listę osób które mają być mianowani i muszą ją odtwarzać od początku - jeszcze kogoś opuszczą Dlatego nie podają wyników - zgodnie ze starym przysłowiem: nieważne kto ile punktów zdobył, ważne kto zostanie powołany