Teraz jest 06 wrz 2025, 19:55

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1196 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 86  Następna strona
Kto głosował na PO 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
Post Re: Kto głosował na PO
Matoł gorszy od pedofila

Uff, nie wiem, czy zdążyłem, bo choć piszę te słowa jeszcze za panowania Węgrów, to ukażą się, gdy Europą rządzić będą Donald Tusk, Bronisław Komorowski i jego żona Prezydencja. Więc od dziś buzia w ciup: Naród z Partią, Partia z Narodem! A kto inaczej, ten zdrajca i wszetecznik.

Po prostu, jak nam powiedziano, nie godzi się krytykować rządu, gdy na swych barkach dźwiga trud nie tylko 40 milionów Polaków, ale i kilkuset milionów Greków, Niemców i Lapończyków, a jego władztwo rozpościera się od Tallina po Gibraltar i od Salonik po Grenlandię.
Najbardziej z tej wykładni cieszyć się powinien Jarosław Kaczyński, bo gdyby jakimś cudem wygrał wybory (ale bez obaw, nawet on tego nie chce), to i jego okres ochronny by objął.

Zanim jednak do wyborów dojdzie, wskazówek co do tego, jakiego języka wolno w czasie tej kampanii używać, a jakiego nie, udzieliła prokuratura. Jak wiemy, pisanie na murach „j…ć rząd” czy sugerowanie premierowi, że brak mu jodu i cierpi na matołectwo, jest przestępstwem poważnym, ściganym z urzędu i karanym więzieniem, choć niestety tylko w zawieszeniu. Ale nie jest tak, że u nas od razu Białoruś, reżim i totalitaryzm.

Na przykład można polityków nazywać pedofilami. No, spokojnie, nie wszystkich od razu. Na razie można tylko na Kaczyńskiego. Ale od kogoś trzeba zacząć. Na wszelki wypadek warto co prawda dodać słówko „politycznymi”, co wymowy nie zmienia, bo wszystko, co polityk robi, jest polityczne, no nie?
W każdym razie warszawska prokuratura uznała, że słynne słowa Tomasza Nałęcza nie obrażały ani Kaczyńskiego, ani młodzieżówki PiS. „Brak jest interesu społecznego objęciem ścigania tego czynu przez prokuraturę” – oznajmiła błyskotliwą polszczyzną rzeczniczka prokuratury Monika Lewandowska.

I tu z panią prokurator zgodzić się trzeba.
Zaiste, nie ma prokuratura interesu, by ścigać tych, którzy źle mówią o Kaczyńskim, oj, nie ma.
A co do meritum, to ja też, całkiem serio, uznaję, że ściganie prof. Nałęcza za barwny – ale i tak dużo mniej niż przed wojną – język byłoby absurdem.

Zastanawiam się tylko, o której wstałby następnego dnia śmiałek nazywający na przykład premiera Tuska fetującego Władysława Bartoszewskiego „politycznym gerontofilem”?
I czy to poranne budzenie nie odbyłoby się na koszt podatnika.

http://blog.rp.pl/mazurek/2011/06/30/ma ... -pedofila/

30 cze 2011, 21:44
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465
Olszewski i Pomaska
czyli dwie Frakcje PO: „ż” Olszewskiego i „z” Pomaskiej.

Jak czytam, PO postanowiło pokazać stłamszonym i zastraszonym posłom z PiSu, trzymanym przez Jarosława Kaczyńskiego żelazną ręką, zapewne za pomocą zbieranych mozolnie i cierpliwie przez lata haków, jak wygląda w europejskiej, nowoczesnej partii wolność wypowiedzi.  

Jak powszechnie wszystkim wiadomo (a jak nie wiadomo, to są tacy, co o tym przypomną kilka razy dziennie) w PiS panuje dyktatura, zamordyzm, tłamszenie osobowości i narzucanie poglądów.
Nie to, co w PO  :excl:

Sama kwintesencja wolności w koncentracie, wystarczy dodać wody i wypączkowuje prawdziwa wolność i różnorodność! O, jakże zawstydzili swych kolegów z Sejmu poseł Olszewski i posłanka Pomaska!
Jakże ożywcze dyskusje muszą wstrząsać Partią!
Pamiętam, jak za komuny obserwowano, kto w jakiej kolejności pojawił się na trybunie pod mauzoleum Lenina, kto wszedł pierwszy, kto drugi, kto zamieścił wstępniaka w „Prawdzie”, a kto w „Komsomolskiej Prawdzie”, jak analizowano wszystkie przecinki w tych wstępniakach i na tej podstawie wywodzono uczone analizy na temat walk frakcyjnych w Biurze Politycznym.

Także i teraz można by się pokusić o analizę walk frakcyjnych w Partii-Matce, mianowicie zaobserwowano frakcję Pomaski - tak zwaną frakcję „z” i frakcję Olszewskiego, czyli frakcję „ż”.
W ramach komentarza do wyroku Trybunały Konstytucyjnego oboje zamieścili na Twitterze swoiste manifesty odrębności swoich frakcji w ramach PO. Aż dziwne, jak Donald Tusk może tolerować takie bezhołowie!

Poseł Olszewski zamieścił następujący wpis:
Załącznik:
Frakcja Olszewskiego.jpg

Posłanka Pomaska zaś, dla zaznaczenie swego zdania odrębnego, taki:
Załącznik:
Frakcja Pomaskiej.jpg

Jak widać Olszewski skłania się do poglądu, że „już”, pisze się właśnie, jak: „już”,
Pomaska natomiast daje mu odpór wychodząc z nieortodoksyjnym poglądem, że pisze się to jednak, jako „juz”.

Można zaryzykować twierdzenie, że Pomaska skłania się raczej ku Kancelarii Prezydenta, oby żył wiecznie i on i jego Kancelaria w bulu i nadzieji, stosując się do zasad zreformowanej gramatyki i ortografii.
Olszewski zaś ma odchylenie w stronę bardziej tradycyjnej pisowni rządowej.

Poza tym, jak widać, różnic nie ma żadnych, co jest dowodem, że SMSy doszły bez przeszkód i dzięki temu geniusze z PO wiedzą, co pisać i mówić, choć jeszcze rano nie było to takie dla nich jasne, skoro Olszewski w wywiadzie na żywo w TVP Info mówił:
"Skoro wybory mają się odbyć w dniu wolnym od pracy, to przecież w ciągu dwóch dni też jest dzień wolny od pracy".

Należy pochylić się i zadumać nad mądrością tego zdania.
A nawet rozszerzyć, bo przecież w ciągu czterech dni też jest dzień wolny od pracy, a i w ciągu tygodnia się niezawodnie znajdzie.

Wydaje się, że człowiek, który wymyślił i wprowadził te przekazy dnia wysyłane POmatołom, musiał wcześniej rozmawiać z posłem Olszewskim i posłanką Pomaską i dokonawszy pomiaru ich IQ, uznał, że to chyba jedyne wyjście.

http://niezalezna.pl/13529-pomaska-czyl ... z%E2%80%9D

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Ostatnio edytowano 24 lip 2011, 09:33 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz

24 lip 2011, 09:31
Zawodowiec

REJESTRACJA25 cze 2009, 12:10

POSTY        3598
Liroy ostro o Platformie i Tusku

Kolejny polski artysta wypowiedział się krytycznie o rządach Platformy Obywatelskiej. Tym razem ostrych słów wobec Donalda Tusku użył Piotr "Liroy" Marzec

Znany raper dołączył tym samym do głównych krytykantów rządu Platformy Obywatelskiej - Pawła Kukiza, Tomasza Lipińskiego i Zbigniewa Hołdysa.

Zaufałem Platformie Obywatelskiej i co? I ch... - z dnia na dzień mam coraz większą zgagę - mówi Liroy w rozmowie z "Syfilisweekiem".

Piotr Marzec nie szczędzi też słów krytyki wobec Donalda Tuska. - A już szczytem szyderstwa było wystąpienie premiera Tuska w "Drugim śniadaniu mistrzów" razem z polskimi artystami. Przecież on powiedział, że jak się nie podoba, to mamy sobie wybrać innego premiera. Pokazał nam wielki środkowy palec, ***... się, powiedział po prostu. Teraz już wszyscy wiedzą, że on nie szanuje młodzieży, że ma gdzieś inteligencję - dodaje raper.

Liroy przeczuwa, że takie zachowanie Tuska może spowodować, że Platforma Obywatelska przegra wybory parlamentarne.

- A ja czuję, że on pewnego jesiennego dnia się kur... zdziwi, kiedy naród pójdzie do wyborów... Jest coraz więcej ludzi zdesperowanych, wyprowadzonych z równowagi, wściekłych... - kończy Marzec.

Waszym zdaniem
Zgadzasz się z Liroyem?
TAK - 81%
NIE - 19%

http://www.fakt.pl/Liroy-ostro-o-Platfo ... l#miniPoll

25 lip 2011, 20:08
Zawodowiec

POSTY        3598
"To kolejny kant. Nie wierzcie PO"

To kolejny kant, co innego mówią, co innego robią. Apeluję więc – nie wierzcie Platformie Obywatelskiej
przestrzega Grzegorz Napieralski w wywiadzie dla tygodnika "Uważam Rze", pytany o krytykę hierarchów kościelnych przez polityków PO.

Przewodniczący Sojuszu Lewicy Demokratycznej krytycznie wypowiada się na temat polityki prowadzonej przez PO i premiera Tuska.

Napieralski uważa, że Tusk bez trudu rzuca pustymi hasłami i obietnicami, na których najczęściej się kończy. Obietnice te także często zmieniają się oraz są ze sobą sprzeczne.

Przewodniczący Sojuszu wypowiada się też zdecydowanie za całkowitą legalizacją aborcji w Polsce.

- Moje środowisko uważa, że obecna sytuacja, kiedy kwitnie podziemie aborcyjne, jest nie do zaakceptowania – argumentuje. Dodaje także, że SLD tym samym nie zmusza nikogo do przerywania ciąży i każdy ma prawo podjąć taką decyzję.

Ciągnąc wątek dotyczący sporu wokół Kościoła, dziennikarze pytają Napieralskiego, czy jest katolikiem. Przewodniczący uchyla się jednak od odpowiedzi, tłumacząc, że wiara to osobista sprawa każdego człowieka.

Dodaje jedynie, że lewica nie ma zamiaru zamykać kościołów, ani zakazywać nauczania religii.
Zapewnia także, że jego celem jest państwo identyczne dla wierzących i dla niewierzących.

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/to-kolej ... omosc.html

25 lip 2011, 21:02
Zawodowiec

POSTY        3657
silniczek                    

Liroy ostro o Platformie i Tusku
Kolejny polski artysta wypowiedział się krytycznie o rządach Platformy Obywatelskiej.
Tym razem ostrych słów wobec Donalda Tusku użył Piotr "Liroy" Marzec

Waszym zdaniem
Zgadzasz się z Liroyem?
TAK - 81%
NIE - 19%

http://www.fakt.pl/Liroy-ostro-o-Platfo ... l#miniPoll

Przychodzi Hołdys do generała

Co może wyjść ze spotkania zapomnianego rockowego idola z komunistycznym generałem?
Łzawy i nudnawy wywiad "Wprost".

Zbigniew Hołdys bronił Wojciecha Jaruzelskiego niczym niepodległości w trakcie dyskusji na Facebooku. W miłym i przyjaznym tonie przeprowadzony jest również wywiad z generałem. Rozmowę rozpoczyna wymiana uprzejmości. Generał z sympatią odnosi się do redaktora Hołdysa.

- Czytam pana felietony we „Wprost”, podobają mi się. Wiem, że pan był w Perfekcie, ale nic więcej. Zawsze mi się pan kojarzył z tym egzotycznym kapeluszem (uśmiech). Generalnie staram się już unikać wszelkiego rodzaju wywiadów. Po pierwsze metryka, a po drugie jestem ciężko chory.

Dalej poznajemy dzieje bohaterskiego porucznika Jaruzelskiego, aż wreszcie pada pytanie o budowanie demokracji po wygranej wojnie.
 Pierwsze lata powojenne to była tzw. polska droga do socjalizmu, bez doktrynerstwa. Bierut uczestniczył w uroczystościach państwowych z akcentem religijnym. Ówczesny generał Jaroszewicz na procesji Bożego Ciała prowadził prymasa pod rękę. Niewątpliwie było to traktowane instrumentalnie, ale tak było. (...) Przesądziła Jałta i Poczdam, klamka zapadła. Można było tę klamkę szarpać, iść do lasu, ale było to skazane na klęskę, niepotrzebne ofiary. Z drugiej strony było to poczucie, że powstała jakaś szansa, że Polska może być państwem, nawet ułomnym, nawet zależnym, ale państwem narodowym we wszystkich sferach jego działalności. Więc stabilności takiej Polski trzeba strzec, umacniać ją i stopniowo zmieniać. To mi później towarzyszyło. I doszło do okrągłego stołu.

Wojciech Jaruzelski dobrze wyćwiczonym językiem pokazuje „czas błędów i wypaczeń” PRL. Ubolewa nad skutkami owych decyzji, ale jednocześnie ich broni.

Znam wady wrodzone minionego systemu i ciężkie błędy popełnione w czasie jego funkcjonowania, zwłaszcza grzechy popełnione w czasie jego funkcjonowania, zwłaszcza grzech braku prawdziwej demokracji. Były też różne bezeceństwa zwłaszcza potworne zbrodnie z pierwszej połowy lat 50. Ale nie jestem muzykiem, który może tworzyć dowolne kompozycje. Nie mogę uciekać w abstrakcje. Muszę trzymać się realiów. W tym bloku byliśmy, można powiedzieć na szczególnych prawach, byliśmy swego rodzaju heretycką wyspa.

Polskę cechowało wiele odrębnych rozwiązań, szerszy niż w innych państwach bloku zakres różnych swobód. Zwłaszcza w obszarze kultury i sztuki, w tym bliskiej panu muzyki. Bezprecedensowa pozycja Kościoła, dominująca indywidualna własność chłopska. Mimo nieustających zewnętrznych nacisków nie zeszliśmy z tej drogi – podkreśla szef WRON. - Nie bronię starych okopów. Ciągle biję się w piersi, przepraszam, żałuję, ubolewam, niektórych rzeczy nawet się wstydzę. Jednakże chodzi mi o prawdę, chcę, ażeby to wszystko wyważyć. Chociażby grudzień 1970 r. Fatalna decyzja Władysława Gomułki. Tragedia, wielka tragedia, zginęli ludzie. Mówię o z tym większą goryczą, ponieważ broni użyli żołnierze. Ale to nie było po prostu czarno-białe. (...) W Gdańsku i Szczecinie palono komitety, szturmowano komendy milicji, rabowano sklepy. W jakim  kraju, nawet superdemokratycznym, policja nie używa siły i broni, kiedy wdzierają się do jej budynku, rzucają butelki z benzyną?

– pyta Jaruzelski.

O wprowadzeniu stanu wojennego mówi:

Właśnie dlatego podjąłem tamtą decyzję, aby zapobiec katastrofie, bratobójczej wojnie, jej nieuchronnym konsekwencjom, zwłaszcza międzynarodowym. Widziałem to wszystko z całą wyrazistością, także jako profesjonalny wojskowy. (...) A teraz prokuratura IPN oskarża mnie  o kierowanie zorganizowanym związkiem przestępczym według artykułu, na podstawie którego sądzeni są gangsterzy, bossowie różnego rodzaju band i mafii. (...) I oto mija 30 lat, IPN dwoi się i troi, trwa propagandowa kanonada, a połowa społeczeństwa wciąż uznaje stan wojenny za uzasadniony. Parafrazując klasyka gatunku, można by powiedzieć: „ciemny lud wersję oskarżyciela nie kupi”.

Na koniec skrzywdzony Jaruzelski podkreśla:

Bronię nie tylko swojego dobrego imienia. Ja bronię dobrego imienia wojska, które wraz ze mną stanęło do najtrudniejszej dla żołnierzy próby. Bronię ludzi, którzy byli ze mną. I biorę za nich polityczną i moralną odpowiedzialność. Biorę ją też za osoby cywilne, stojące wówczas w tym samym polityczno-państwowym szeregu. My wszyscy siedzimy w tym sądzie na ławie oskarżonych. Żyję już bardzo długo. Wielu uważa, że za długo, podzielam ten pogląd. (...) Chciałbym na tyle wyzdrowieć, aby doczekać końca procesów  i wyroków niezawisłych sądów. Dziś ferowane wyroki noszą wyłącznie charakter medialny i polityczny.

Czytając spowiedź Jaruzelskiego mamy nieodparte wrażenie, że nic nowego ona nie wnosi.
Jak widać - sprzedaż tygodnika "Wprost" jest  na takim poziomie, że redaktor Lis musi korzystać z usług reżimowego kacyka.

http://www.wsieci.rp.pl/opinie/rekiny-i ... -nie-kupi-

25 lip 2011, 21:04

REJESTRACJA27 sty 2011, 13:59

POSTY        114

LOKALIZACJABydgoszcz
silniczek                    

Piotr Marzec nie szczędzi też słów krytyki wobec Donalda Tuska. - A już szczytem szyderstwa było wystąpienie premiera Tuska w "Drugim śniadaniu mistrzów" razem z polskimi artystami. Przecież on powiedział, że jak się nie podoba, to mamy sobie wybrać innego premiera. Pokazał nam wielki środkowy palec, ****... się, powiedział po prostu. Teraz już wszyscy wiedzą, że on nie szanuje młodzieży, że ma gdzieś inteligencję - dodaje raper.
Odezwał się przedstawiciel młodzieży i inteligencji :D

26 lip 2011, 06:06
Fachowiec

REJESTRACJA07 gru 2007, 12:19

POSTY        1667
techj                    

silniczek                    

Piotr Marzec nie szczędzi też słów krytyki wobec Donalda Tuska. - A już szczytem szyderstwa było wystąpienie premiera Tuska w "Drugim śniadaniu mistrzów" razem z polskimi artystami. Przecież on powiedział, że jak się nie podoba, to mamy sobie wybrać innego premiera. Pokazał nam wielki środkowy palec, ****... się, powiedział po prostu. Teraz już wszyscy wiedzą, że on nie szanuje młodzieży, że ma gdzieś inteligencję - dodaje raper.
Odezwał się przedstawiciel młodzieży i inteligencji :D

Młodszy niż Hołdys  ;)

26 lip 2011, 06:45

POSTY        114

LOKALIZACJABydgoszcz
Tadeo74                    

Młodszy niż Hołdys  ;)
To racja, ale czy inteligentniejszy :D

27 lip 2011, 06:50
Fachowiec

REJESTRACJA07 gru 2007, 12:19

POSTY        1667
techj                    

Tadeo74                    

Młodszy niż Hołdys  ;)
To racja, ale czy inteligentniejszy :D

Obaj jednakowo "rzucają" k*mi i ch*mi  :nonono:

27 lip 2011, 06:59
Zawodowiec

POSTY        3598

Tadeo74, nie przesadzaj, wszak nie szata zdobi człowieka  ;)

27 lip 2011, 07:29

POSTY        114

LOKALIZACJABydgoszcz
Tadeo74                    

To fakt, od wulgaryzmów to nawet na wizji nie potrafią powstrzymać się, aczkolwiek moim zdaniem w tej kwestii mimo wszystko Hołdys ilościowo trochę odstaje :D

27 lip 2011, 07:48
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA15 lip 2009, 13:33

POSTY        520
Ludzie!
Tak czytam, co Wy tu wypisujecie i przyznaję, że zaczynacie mnie przerażać boje--==
Sam nawet miałem zabrać głos w sprawie, ale stwierdziłem, że lepiej będzie, jeśli stanę z boku a moja wypowiedź przyjmie ton głosu rozsądku.

Otóż muszę powiedzieć, że takie przegadywanie się nieodparcie kojarzy mi się ze swego rodzaju [url]politycznym kibolstwem[/url].
Każdy kibic kocha ponad wszystko swoją ulubioną drużynę i właściwe sam już nie wie za co:
- bo moi są najlepsi
- bo cała reszta to cieniasy
- bo to mój ukochany klub
- bo to jedyny klub, który się nigdy nie zhańbił itd.
i nigdy za żadną cenę nie da sobie wytłumaczyć, że mogłoby być inaczej.
A tymczasem panowie piłkarze i działacze sportowi gwiazdorzą na całego i pławią się w luksusach za kasę z biletów, kupowanych przez wiernych fanów, którzy zęby zjedli (czyt. stracili) w walkach o dobre imię swego klubu.
Dla piłkarzy i działaczy nie ma znaczenia co to za klub. Ważne żeby sobie popykać ku uciesze gawiedzi, ale za pokaźne pieniądze.

- Chleba i igrzysk!
Tyle, że wybrańcy biorą sobie chleb a reszta mimowolnie zadowala się igrzyskami.

27 lip 2011, 07:50
Zawodowiec

POSTY        3657
"Proszę sobie wyobrazić, co czują żołnierze z 36. pułku"

Rozwiązanie przez premiera Donalda Tuska 36. specpułku oraz dymisje w wojsku i MON to posunięcie propagandowe, obliczone na efekt medialny
/Tomasz Hypki/

To posunięcie propagandowe, obliczone na efekt medialny - tak o rozwiązaniu przez premiera Donalda Tuska 36. Specjalnego Pułku Lotnictwa Transportowego, zdymisjonowaniu wiceszefa MON Czesława Piątasa i 13 oficerów (w tym 3 generałów) mówi sekretarz Krajowej Rady Lotnictwa i wydawca "Skrzydlatej Polski" Tomasz Hypki.
- To dobrze, że zmiany nastąpiły, ale czy przyniosą realną poprawę będzie zależało od konsekwencji w ich wprowadzaniu - mówi z kolei Grzegorz Hołdanowicz, red. naczelny pisma "Raport WTO". Gen. Roman Polko dodaje: dymisje to za mało, czekam na prezentację systemu naprawczego.
(........)
Hypki nie widzi możliwości, by zadania 36. specpułku przejęły instytucje cywilne, np. linie lotnicze. A to dlatego, że, jak wymienia, nie mogą latać w miejsca objęte konfliktem zbrojnym, przewozić niebezpiecznych ładunków, czy ludzi w sposób niejawny.
- Jednostki tego typu co 36. specpułk nie służą wyłącznie do przewożenia polityków, ale też do wykonywania innych zadań, o których się nie mówi - zauważa. W ocenie Hypkiego obecne dowództwo sił powietrznych, powołane po katastrofie smoleńskiej podoła zadaniu odtworzenia 36. specpułku w nowej formule.
Redaktor naczelny "WTO" dodaje, że teraz pod znakiem zapytania stoi przetarg na nowy sprzęt dla 36. specpułku: - Szykowano się do zakupu czterech samolotów mniejszych i dwóch większych. Miały być wyposażone w specjalny system łączności i systemami samoobrony. Nie wyobrażam sobie by LOT, który miałby od teraz wozić VIP-ów posiadał taki sprzęt.

"Donald Tusk popełnił błąd"
Zdaniem Tomasza Hypkiego niektóre z decyzji personalnych podjętych przez premiera są nieprzemyślane. - Poważnym błędem jest odwołanie gen. Leszka Cwojdzińskiego (dotychczasowy szef Szkolenia Sił Powietrznych - przyp. red.), który z wielką determinacją próbował wprowadzać zmiany w szkoleniach w lotnictwie wojskowym. Niezrozumiałe z kolei jest mianowanie na wiceministra posła Mroczka, który był szefem podkomisji do zbadania zaniedbań w lotnictwie wojskowym. Jej prace zakończyły się fiaskiem, mało tego, np. jej doradca mjr Arkadiusz Szczęsny, który szukał prawdziwych przyczyn zaniedbań, został usunięty z komisji - wymienia Hypki.
- Premier we własnym, dobrze pojętym interesie, powinien się trochę dłużej zastanowić nad tymi decyzjami, a nie podejmować je za podpowiedzią ludzi, którzy byli w MON za czasów Bogdana Klicha i są odpowiedzialni za liczne błędy - mówi ekspert lotniczy.

Z kolei bezdyskusyjnie dobrą decyzją było - w opinii rozmówcy WP - odwołanie gen. Anatola Czabana (b. szefa szkolenia Sił Powietrznych, obecnie asystenta szefa Sztabu Generalnego WP ds. Sił Powietrznych - przyp. red. ).
- Czaban powinien podać się do dymisji natychmiast po katastrofie. Awansowanie go do Sztabu Generalnego było nieporozumieniem, jednym z licznych błędów Bogdana Klicha jako szefa MON - stwierdza.

Jak mówi Hypki do służby, w formule wojskowej lub cywilnej, powinni wrócić ci piloci, którzy zwracali uwagi na nieprawidłowości a zostali wyrzuceni przez ministra Klicha, m.in. ppłk pil. Zbigniew Zawada z Krzesin, mjr Arkadiusz Szczęsny, czy chorąży Dariusz Warchocki. - Oni powinni stanowić trzon nowego inspektoratu - uważa. Wyraża też nadzieję, że sytuację w lotnictwie wojskowym ustabilizuje zaangażowanie prezydenta Bronisława Komorowskiego, które sprawi, że decyzje organizacyjne i personalne będą bardziej racjonalne.

Dymisje i co z tego?
Z kolei gen. Roman Polko, były dowódca GROM oczekuje, że rząd przedstawi system naprawczy.
- Dymisje nic nie zmienią. Chcę usłyszeć konkrety, bo na razie mamy jedynie zapowiedzi, że będzie lepiej. Jak dotąd nic z tego nie wynika. Proszę sobie wyobrazić, co czują żołnierze związani z 36. specpułkiem, którzy usłyszeli dziś, że ich jednostka przestaje istnieć. Gdyby premier powiedział, że wprawdzie specpułk będzie zlikwidowany, ale jest program naprawczy, będzie nowy sprzęt i możliwości rozwoju, to mogliby spokojnie pracować. A tak, pewnie będą szukać innej pracy, w lotnictwie cywilnym. Pytanie, kto przyjdzie na ich miejsce? Pewnie młodsi, mniej doświadczeni, tuż po szkole oficerskiej, ale czy to wpłynie na poprawę bezpieczeństwa lotów? - zastanawia się generał.

~gamma12 [godzinę temu]
Niestety POlacy uwierzyli POlitycznym hochsztaplerom ! Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy - Tusk i PLATFORMA niedotrzymali ani jednej obietnicy przedwyborczej. Oni nic nie robią, są nieudolni, tylko ładnie w telewizji wyglądają i karmią ludzi bajkami bo ludzie lubią słuchać bajek i żyć złudzeniami. POlacy są manipulowani ! Co z ofensywą ustawową PO ? Przecież Tusk przenosił kancelarie do sejmu w blasku kamer i fleszy - na tym ofensywa się zakończyła. Rząd Tuska doprowadził Polskę do ruiny i codziennie zadłuża Polaków o dalsze setki milionów złotych. Domeną POwskiego rządu są podwyżki podatków, akcyzy ,wszelkich opłat i przeniesienie kosztów swojej nieudolności i nieróbstwa na zwykłych obywateli. Platforma oszukała cały naród ! Niestety młodzi wyborcy też zostali oszukani w 2007 roku przez propagandę Tuska. Dobrze by było, gdyby dzisiaj spojrzeli prawdzie w oczy i uświadomili sobie, że swoje głosy zaoferowali politycznym i medialnym hochsztaplerom, że nic nie zostało z obiecanek Tuska. Dzisiaj 55% absolwentów szkół wyższych nie ma pracy, nie ma ze strony PLATFORMY żadnych propozycji dla młodego pokolenia. Emigranci zarobkowi nie mają do czego wracać. Wykreowany przez media i POlityków PO fanatyzm POpieraczy sięga już dna ! Jeśli się nie potrafi rządzić gospodarką i doprowadza Polskę do ruiny, a Polaków zadłuża pod hasłami "Zielona wyspa", "By żyło się lepiej" itp. to najlepiej znaleźć kozła ofiarnego w postaci PIS i ciągle o nim mówić, straszyć i podburzać. Właśnie tak postępują politycy PO, są mistrzami propagandy i obracania kota ogonem. Niestety spora liczba naiwnych Polaków daje się na to nabrać. PIS oddał Tuskowi w 2007 roku Polskę w bardzo dobrej kondycji gospodarczej. Tusk do końca 2009 roku twierdził,że w Polsce nie ma kryzysu.Przypomnę ,że już po objęciu przez PO rządów (jak jeszcze nie było kryzysu) w połowie 2008 PKB już zaczęło ostro spadać, PO nie przedstawiła żadnych ustaw uzdrawiających gospodarkę mimo,że od objęcia władzy przez PIS, pięć lat temu, liderzy PO opowiadali Polakom bajki o gotowych, całych pakietach ustaw czekających w szufladach, gotowych do wdrożenia. Jedynie tacy jak Zbycho mają się dobrze, podobnie jak Rycho i Miro. Teraz jest pozwolenie na przekręty i korupcję. Tusk wywalając Kamińskiego dał sygnał, że POlitycy i ich kolesie są nietykalni - tylko dlaczego Polacy się na to zgadzają i nadal POpierają partie Tuska ?

~pl-wojsko [2 godziny temu]
Panuje powszechna w wojsku opinia, ze to premier i minister obrony doprowadzili do zapaści w wojsku i niewydolności spec.pułku. Pomo dziesiątków , a nawet setek raportów(sam Błasik wysłał ich 11)wysłanych do rządu, Większość raportujących, niepokornych została zwolniona lub odeszła z wojska na własne życzenie.Premier zrobił kozła ofiarnego z Klicha a sam pali głupa. To na jego odpowiedzialność nie robiono szkoleń, nie kupowano symulatorów. Nie dajmt się na to nabierać!

~kadra oficerska WP [pół godziny temu]
Oj, niestety Tusk od poczatku mysli o sobie...kiedy Czaban gen zgłaszał mu, ze piloci potrzebuja kasy na szkolenia i wiecej paliwa i nowe samoloty to powiedział aby wybili to sobie z głowy...Teraz on karze go i cały Pułk za to, ze on sam olał ten problem...Chyba cos jest nie tak...I powiedzcie czy nie jest to człowiek bez honoru ten Tusk? to straszne jak on upokorzył wojskowych i armię! Zrobił z niej posmiewisko, a nie z siebie. Żal mi pilotów i techników zaangazowanych w działania dla Polski! To zwykły tchórz i zdrajca jak i cały Rzad nierząd...Innych słów nie znajdujemy...współczujemy wszystkim tak potraktowanym...wstyd...pomyslec tylko, ze przed wojna oficer tak zachowujacy sie jak Tusk strzelał sobie po prostu w łeb...

as [godzinę temu]
co czują żołnierze z tego pułku, co czują kibice zamkniętych przez Tuska stadionów, co czują oszukani wyborcy którzy uwierzyli mu w jego Cuda i można tak długo ciągnąć. Platforma miała być mniejszym złem od PiS-u i niestety to nic to Polsce nie dało. Cofnęliśmy się w rozwoju i bardziej zadłużyli, bo przecież oni nie chcieli ryzykować z niepopularnymi reformami, które obiecywali. Totalna kaszana

~Oficerowie [pół godziny temu]
zadarłes z całym wojskiem Tusku! Zdradziłes Naród! Hańba, hańba, hańba

Agnieszka Niesłuchowska, Joanna Stanisławska, Wirtualna Polska
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1329,title, ... ntarz.html

04 sie 2011, 22:17
Specjalista

REJESTRACJA30 kwi 2006, 13:31

POSTY        905

LOKALIZACJAUS Polska
Odpolitycznienie spółek skarbu państwa to mit

Polski Holding Nieruchomości (PHN) pokazuje, że obiecywane przez Aleksandra Grada odpolitycznienie spółek skarbu państwa to mit. Państwowego giganta z 230 mln zł gotówki opanowali ludzie związani z PO i resortem skarbu - stwierdza "Puls Biznesu".

Grupa PHN, gigant wstępnie wyceniany na 2,3 mld zł, miała wejść na GPW do października. Według gazety, o tym czy w ogóle wejdzie, zdecydują zapewne wybory.

Dziennik wylicza, kto do czasu decyzji o debiucie będzie sprawował władzę w spółce, która poza nieruchomościami ma też, jak ustalił "Puls Biznesu", 230 mln zł wolnej gotówki.

Prezesem Grupy jest Wojciech Papierak, menadżer znany z wieloletniej działalności w branży bankowej i dobrych relacji z obecnym szefostwem MSP. W zarządzie zasiada Sławomir Frąckowiak, kiedyś prezes Opoczna, znajomy szefa doradców premiera Michała Boniego.

- Moja znajomość z ministrem Bonim ma charakter wyłącznie prywatny. Nominacja na członka zarządu Grupy PHN jest efektem wygranego konkursu i docenienia mojego doświadczenia przez radę nadzorczą - ucina Frąckowiak. Z kolei inny członek zarządu Rafał Krzemień, b. działacz warszawskiej PO, zapewnia, że stanowiska zawdzięcza wykształceniu, ciężkiej pracy i osiąganym wynikom.

Jeszcze więcej związków z PO można odnaleźć w radzie nadzorczej PHN. Piotr Cymbała to członek władz powiatowych PO w Tomaszowie Lubelskim, których szefem jest bratanek ministra skarbu Mariusz Grad.
- Moje relacje z wujkiem nie miały wpływu na wybór pana Cymbały do RN Grupy PHN, o to wszystko proszę pytać w MSP - mówi Mariusz Grad.

W radzie zasiada też Mateusz Matejewski, b. szef PO w powiecie myślenickim, który w 2008 roku trafił do kancelarii premiera, gdy jej wiceszefem był Adam Leszkiewicz, dzisiejszy wiceminister skarbu.
- Nic nie wiem o tym, by minister Leszkiewicz miał wpływ na moją karierę zawodową. Do rady nadzorczej Grupy PHN trafiłem, startując jako jeden z kandydatów w konkursie - przekonuje Matejewski.

http://finanse.wp.pl/kat,104118,title,O ... omosc.html

05 sie 2011, 06:52
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1196 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 86  Następna strona