Teraz jest 06 wrz 2025, 15:12

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4411 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233 ... 316  Następna strona
Polityka i politycy 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA25 cze 2009, 12:10

POSTY        3598
Post Re: Polityka i politycy
pixloc
Kominiarz wyłożył Ci sprawę ... łopatologicznie, mam nadzieję, że też skutecznie  :)
Ja tylko dodam, cytując filozofa: Nie poznamy prawdy, nie znając przyczyny (Arystoteles)

24 lip 2011, 09:36
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA29 cze 2011, 19:34

POSTY        48
To jedyny sukces jaki znacie?
Niewiele.  :P

24 lip 2011, 10:00
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465
silniczek                    

pixloc
Kominiarz wyłożył Ci sprawę ... łopatologicznie, mam nadzieję, że też skutecznie  :)

pixloc                    

To jedyny sukces jaki znacie?
Niewiele.  :P

Jak widzisz nieskutecznie.
Fanom PO nawet wkładanie łopatą do głowy nie POmaga.  :wysmiewacz:

24 lip 2011, 10:10
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        48
Przypomnę pytanie.
pixloc                    

Może wymienisz mi kilka sukcesów CBA?
Szczególnie chodzi mi o te, które zakończyły się w sądzie.

Nie jest trudne do zrozumienia, nieprawdaż?
Odpowiedź była kompletnie nie na temat.  :(

24 lip 2011, 10:14
Zawodowiec

POSTY        3465
pixloc                    

Może wymienisz mi kilka sukcesów CBA?

Załącznik:
CBA jak SB.JPG

No comment

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

24 lip 2011, 10:54
Amator

REJESTRACJA16 kwi 2011, 22:53

POSTY        22
Podsumowujac:

Wychodzi na to, że biuro o którym tu piszecie jest zbrojnym ramieniem rządzących - bez wzgledu na to kto akurat przy korycie.
Za Pis'u chronili PIS.
Za PełO chronią PełO.

24 lip 2011, 11:18
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        48
Skywalker                    

Za PełO chronią PełO.

Trudno to sobie wyobrazić, aby przez dwa lata Mariusz Kamiński chronił PO.  :D

24 lip 2011, 13:14
Specjalista

REJESTRACJA23 paź 2006, 14:46

POSTY        315
http://www.cba.gov.pl/

Zainteresowanych zapraszam do przeczytania sprawozdań rocznych z działalności CBA.
I wszystko jasne.

24 lip 2011, 18:32
Zawodowiec

POSTY        3598
Zarzuty wobec Kaczyńskiego. Kalisz uściśla

Poseł Ryszard Kalisz (SLD) uściślił, co konkretnie zarzuca Jarosławowi Kaczyńskiemu i Zbigniewowi Ziobrze w projekcie swojego raportu dotyczącego śmierci Barbary Blidy. Polityk powiedział na antenie TVN 24, że chce, aby te dwie kluczowe w PiS osoby, stanęły przed Trybunałem Stanu za złamanie konstytucji.

Przewodniczący sejmowej komisji śledczej ds. tragicznej śmierci Barbary Blidy przyznał, że nie zarzuca Kaczyńskiemu złamania kodeksu karnego, ale złamanie ustawy zasadniczej, czyli tzw. "delikt konstytucyjny". - Tam (w projekcie raportu - red.) jest ustalony stan faktyczny, jest subsumcja i naturalnym, logicznym wnioskiem jest to, że Kaczyński i Ziobro powinni stanąć przed TS - przekonywał Kalisz.

Ta pierwsza część jest poświęcona całemu mechanizmowi tworzenia "ideologii wykluczania". Ja wskazuję na złamanie konstytucji w bardzo wielu momentach właśnie wtedy, kiedy PiS wygrał wybory i zaczął realizować swoją koncepcję - mówił polityk SLD podając przykład szpitala na Wołowskiej, gdzie politycy PiS mieli "wykorzystywać prawo karne dla siebie".

- W przypadku Ziobry jest jeden zarzut karny - przyznał Kalisz. Chodzi o wprowadzenie parlamentu w błąd podczas jednego z wystąpień Ziobry jako ministra sprawiedliwości.
(...)
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/zarzuty- ... omosc.html

Komentarz:
- Bardzo interesująca koncepcja, w zasadzie katastrofę Smoleńską też można podciągnąć pod ... "ideologię wykluczania"  ;)
Śmiech na sali ... sejmowej, idąc takim tokiem myślenia należałoby wszystkich polityków postawić przed TS, tych z SLD też. Każda partia stosuję "ideologię wykluczania", i ma coś za uszami w zakresie prawa karnego.
Ostatni przykład, wyrok w sprawie "afery Rywina"
Zobaczymy, co się z tego wszystkiego wykluje w naszym "państwie prawa"

25 lip 2011, 21:14
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
silniczek                    

Zarzuty wobec Kaczyńskiego. Kalisz uściśla
[.........]
- Bardzo interesująca koncepcja, w zasadzie katastrofę Smoleńską też można podciągnąć pod ... "ideologię wykluczania"  ;)
Śmiech na sali ... sejmowej, idąc takim tokiem myślenia należałoby wszystkich polityków postawić przed TS, tych z SLD też. Każda partia stosuję "ideologię wykluczania", i ma coś za uszami w zakresie prawa karnego.
Ostatni przykład, wyrok w sprawie "afery Rywina"
Zobaczymy, co się z tego wszystkiego wykluje w naszym "państwie prawa"

PO trupie do celu

Piosenkę pod takim tytułem jak powyżej piszą już, mam nadzieję, Jakub Wojewódzki i jego pomagier, wicewojwódzki Figurski. Bo przecież są niezależnymi satyrykami, a nie jakimiś najemnymi błaznami, które wiszą tylko u jednej klamki.

Skoro zatem Bronisław Komorowski zaprzągł do swojej kampanii trupa Barbary Blidy, to słynny duet powinien to z właściwym sobie dowcipem skomentować.

Sytuacja jest interesująca, ale i irytująca, stąd ten wpis. Od samego początku zmagań o prezydenturę Platforma oraz sprzyjające jej media i komentatorzy podnosili larum, że kandydat PiS będzie swoją kampanię prowadził po trupach pasażerów tupolewa i na ich trumnach. Czy coś takiego nastąpiło? Trzeba by mieć maksymalnie złą wolę, aby takie momenty odnaleźć.
W ogóle odniesienia do katastrofy pojawiały się w kampanii PiS niezwykle rzadko, zaś wizyta Jarosława Kaczyńskiego przy grobie Lecha Kaczyńskiego była zorganizowana w sposób możliwie najdyskretniejszy. Przy czym nikt uczciwy nie powinien mieć wątpliwości, że kandydat na prezydenta może mieć prawo pomodlić się chwilę u grobu brata przed starciem. A trudno przecież, żeby skradał się tam po kryjomu, pod murem, po nocy. Bronisław Komorowski to samo miejsce odwiedzał w ramach oficjalnego pobytu w Krakowie, z pełną pompą.

Platforma doprowadziła skutecznie także do tego, że wątek śledztwa w sprawie katastrofy właściwie zniknął z kampanii, choć śledztwo to nie posuwa się ani trochę lepiej, a pytań wciąż jest mnóstwo. PiS pragmatycznie z tej sprawy zrezygnował – mam nadzieję, że jedynie czasowo.

W ten oto sposób, zlikwidowawszy w kampanii PiS nekrofilię – jak to był uprzejmy elegancko ująć jeden z autorytetów PO – Platforma zaczęła uprawiać własną. Wyciągnięcie sprawy Blidy to najklasyczniejszy przykład kampanii robionej na trumnie.
Do tego jeszcze nagłośnione przez GW poparcie wdowca dla Komorowskiego.

Nie przypominam sobie, żeby rodzina którejkolwiek z ofiar katastrofy – zwłaszcza spośród ofiar, związanych z PiS lub z prezydentem Kaczyńskim – oficjalnie i głośno poparła Jarosława Kaczyńskiego. Choć pewnie wiele z tych osób na niego zagłosuje.

W tym wszystkim jest oczywiście jeden zasadniczy fałsz: Blida zabiła się SAMA.
To trzeba przypominać, bo część mediów o jej śmierci mówi w taki sposób, jakby osobiście przyłożyli jej pistolet do głowy i pociągnęli za spust Jarosław Kaczyński lub Zbigniew Ziobro.

Można mieć zastrzeżenia do sposobu, w jaki Blidę zatrzymywano. Gdyby dochowano wszelkich procedur, czyli gdyby nie humanitarny gest oficer ABW, która pozwoliła zatrzymywanej pójść samej do toalety, sprawy by nie było. Może nie byłoby jej, gdyby ABW pojawiła się dwie godziny później. Nie zmienia to jednak faktu, że Blida zabiła się sama. I nikt mi nie wmówi, że cokolwiek ją do tego zmuszało.

Przyczyn tego desperackiego kroku trzeba szukać w jej psychice i życiorysie, a nie w rządzie PiS.

http://lukaszwarzecha.salon24.pl/201503 ... ie-do-celu

25 lip 2011, 22:00
Zawodowiec

POSTY        3598
badman
Nie jest to już "granie śmiercią B. Blidy", ale granie uczuciami rodziny B. Blidy.  
Tym ludziom dano nieuzasadnioną nadzieję na coś czego nie było, i nie ma, bo nigdzie się nie potwierdza.   

Jakiś czas temu mąż B. Blidy wystąpił o odszkodowanie (od skarbu państwa), w związku z nieuzasadnioną (jego zdaniem) śmiercią żony, i co, i nic. Sory Panie Blida, nie należy się, nie było przekroczenia uprawnień, żona popełniła samobójstwo. Taką uzyskał odpowiedź.
Nie rozumiem więc, dlaczego na siłę szuka się "dziury" tam, gdzie jej nie ma, i w dodatku za publiczne pieniądze z zadłużonego budżetu

25 lip 2011, 22:12
Zawodowiec

POSTY        3465
silniczek                    

Nie rozumiem więc, dlaczego na siłę szuka się "dziury" tam, gdzie jej nie ma, i w dodatku za publiczne pieniądze z zadłużonego budżetu

Po co? Żeby up...lić kaczorów!
Proste.

I żeby zes..rać się ze szczęścia i mieć z tego orgazm

Załącznik:
mam orgazm - zesrałem sie w gacie !!!.jpg

a komuchom i  POkemonom dać radochę

Ostatnio edytowano 26 lip 2011, 18:53 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz

26 lip 2011, 18:52
Zawodowiec

POSTY        3598
Załącznik:
fot-jesli-Unia.jpg

26 lip 2011, 19:25
Zawodowiec

POSTY        3598
Psychiatryczna terapia grupowa polityków

Politycy, podobnie jak nieszczęścia, chodzą parami. Są jak ogień i woda – nie cierpią się nawzajem, ale żyć bez siebie nie mogą i często o sobie mówią

Tak jak ostatnio Leszek Miller o Zbigniewie Ziobrze we wtorkowym programie „Tak jest”: „Zbigniew Ziobro to jest niewątpliwie człowiek zdolny, ale zdolny do wszystkiego, niestety…” – były premier zdawał się chwalić swojego największego przeciwnika politycznego.

„…swego czasu był zerem, a teraz jest zdolny…” — zdumiony dopytywał redaktor Maciej Knapik.

„…zdolny do wszystkiego, a więc również do sprowadzenia siebie do poziomu zera, a nawet niżej” – wyjaśnił Miller.

Szkoda, że Leszek Miller tak właśnie nie zeznał przed komisją Rywina. Gdyby powiedział: „Pan jest mniej niż zero, panie Ziobro”, wszyscy wiedzieliby, że to żart z wykorzystaniem piosenki zespołu Lady Pank, a tak wyszło całkiem poważnie.

Drugim podobnym duetem jest Antoni Macierewicz i Stefan Niesiołowski. Ten ostatni zastrzegł w „Rozmowie bardzo politycznej”: „Ja uważam, że w ogóle Macierewiczem to ja się nie zajmuję. To kto inny powinien się zajmować, nie polityk, ale też na literę p.”.

„To znaczy kto” – dociekał niezastąpiony Knapik.

„Psychoanalityk” – odpowiedział wicemarszałek.

Ponieważ Macierewicza akurat nie było w studio, bronił go partyjny kolega Zbigniew Girzyński: „Cóż, ja mogę mieć tylko nadzieję, że to inny psychoanalityk niż ten, z którego usług korzysta pan Niesiołowski, bo ten by chyba nie pomógł, patrząc na efekty działalności publicznej pana Niesiołowskiego”.

Wynika z tego jasno, że tu indywidualne leczenie nie wystarczy. Potrzebna jest psychiatryczna terapia grupowa.

http://blog.rp.pl/lutomski/2011/07/27/p ... politykow/

27 lip 2011, 23:00
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 4411 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233 ... 316  Następna strona