Teraz jest 11 wrz 2025, 18:32

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11749 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 332, 333, 334, 335, 336, 337, 338 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA02 kwi 2011, 11:05

POSTY        11
Post Re: Postępowanie kwalifikacyjne
marekamok                    

Pewnie pytanie już padło wcześniej, ale jakoś nie mogę się przekopać-ilu było w tym roku absolwentów KSAP-u?

zgodnie z danymi zamieszczonymi przez użytkownika zlzn (str. 373) - 66 farciarzy.

28 cze 2011, 20:57
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
fotom                    

Rada praktyczna, jak będziecie szukać swojego nazwiska w pliku pdf, który (kiedyś w końcu...) zamieści KSAP: w ubiegłym roku nie działało wyszukiwanie w pliku. Sporo osób, tak jak ja, przeżyło załamkę, gdy wstukali swoje nazwisko i po chwili zobaczyli komunikat, że "nie znaleziono"...

W tamtym roku wyniki były według ilość zdobytych punktów, to było ciężko się znaleźć. W 2009 roku wyniki były w kolejności alfabetycznej (wg punktów również były), a mimo to szukając siebie też przeżyłem "załamkę":  przeleciałem swoją literkę do końca i siebie nie znalazłem! <_<  Dopiero wracając do góry, znalazłem :D

28 cze 2011, 21:02
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA14 cze 2011, 23:45

POSTY        14
A może jednak więcej zrobiłem źle? 10?
Choć pytania z którymi miałem problemy akurat pojawiły się na forum. Nawet Jeśli KSAP opublikuje test to i tak pewnie w paru przypadkach nie będę pamiętał jak odpowiedziałem.

Ciekawe ile punktów trzeba będzie mieć w tym roku, żeby się załapać? Ktoś stawiał 120. Ponieważ nie wszyscy zdążyli na teście umiejętności (w tym i ja :zly1: ) może jednak będzie mniej.

Nadir i Fotom - chciałbym być w waszej sytuacji. Gratuluję wam załapania się do "elity". I obiecuję, że jeśli jakimś fartem uda mi się w tym roku (szansa 1%) to w przyszłym będę na tym forum i będę pomagał uczącym się.

Dzięki wszystkim za przygotowywane tu porady, przykłady i materiały (co prawda od jednej "Pani" wymagały sporej weryfikacji ale to też nauka).

Do zobaczenia albo w grudniu tego roku albo w czerwcu przyszłego.

Wszystkim życzę jak najlepiej i trzymam kciuki.

28 cze 2011, 22:40
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA03 lut 2009, 08:07

POSTY        134
marekffo                    

No cóż test wiedzy poszedł mi rewelacyjnie. Czytając myślę, że utopiłem max. 5 pytań ale niestety z testu umiejętności będę miał max 10 pkt więc i tak do tyłu. Zrobiłem 5 tabelek (nie w kolejności zadań czyli np. 1,2,5,6,7) a wstawiłem je w stresie po kolei (w miejsca 1,2,3,4,5....). Do zobaczenia za rok  <_<

To możliwe ?
Czy te tabelki były identyczne, że treśc zadania pasowała Ci do innej tabelki (ilość kolumn i rzędów).
W zeszłym roku, z tego co pamiętam, każda tabelka była inna, (chyba ?) nie było dwóch identycznych, tak więc taki błąd nie był mozliwy, bo treść zadania nie "weszłaby" do złej tabelki...

A poza tym się nie martw na zapas. Bo z testu umiejętności wcale nie trzeba mieć wszystkiego, żeby mieć maksymlną ilość punktów.
Wiele osób to w poprzednich latach pisało.
Ja też zrobiłem w zeszłym roku tylko (aż ?) siedem tabelek (nie wiem czy wszystkie dobrze), a i tak miałem z tego testu maksymalną ilość punktów.

P.S.
Nie wiem jak trudny w porównaniu do poprzednich lat był test wiedzy, ale gdybyś w zeszłym roku miał tylko 5 (10) błędów z testu wiedzy, to - przy załozeniu maksymalnej ilosci z testu umiejętności - miałbyś 1 miejsce na liście...
Tak więc rzeczywiscie szkoda tego błędu przy tabelkach.

P.s.2.
Rzeczywiscie zupełnie inaczej się ten temat czytało w zeszłym roku   boje--==
a inaczej się to czyta teraz, gdy ten test już sie ma za sobą  :piwo:

28 cze 2011, 23:15
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA14 cze 2011, 23:45

POSTY        14
Właśnie się dziwiłem, że zostawał mi zawsze jeden wiersz na dole wolny i w jednej tabelce pierwsza komórka była podzielona na pół co nie pasowało do treści ale jakoś upchnąłem. To wszystko stres i poza tym ten pierwszy raz.... Chociaż czytałem na forum o pilnowaniu czasu dałem się na tym złapać  :zly1:

Wiem, że uzupełnienie tabelek to nie wszystko choć niektórzy twierdzą, że tu cyt. "są cholernie ważne". Pozostaje liczyć na dobrze zrobione skojarzenia słowne i obrazki no i 1 tabelkę, bo pierwsze zadanie zrobiłem to nie było możliwości pomyłki  :blush:

60 pkt nie będzie z tego co piszecie można bez tabelek liczyć na góra 40 no i test wiedzy.
Na forum pojawiły się pytania z którymi chyba wszyscy mięli najwięcej kłopotu. Okazało się że je akurat poza jednym czy dwoma zrobiłem dobrze. Stąd mój optymizm, co nie wyklucza faktu, że mogłem się walnąć w pytaniu prostym na które niby na 100% znałem odpowiedź (ten ich sposób zadawania pytań)

Myślę, że w związku z raczej łatwym testem wiedzy (oczywiście nikt się  nie przyzna że dobrze mu poszło tylko piszą co źle mają a to też mogą być tylko 3 pytania) poprzeczka będzie zawieszona wysoko. A z moimi w rozpędzie 20-30 pkt za umiejętności (liczę realnie choć że być i mniej i wtedy lipa)i będzie ciężko. Pozdrawiam.

29 cze 2011, 00:09
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
mohikanin84                    

Jedno pytanko:
Czy komentarze zdających (po raz któryśtam), że test umiejętności był praktycznie identyczny z tym z zeszłego roku (z wyjątkiem tabel) dotarł wyłącznie do moich uszu? Czy ktoś może wypowiedzieć się na ten temat?

Z tego co czytałem na forum i po rozmowach z osobami, które zdawały w tamtym i w tym roku wnioskuję, że:
a) tabelki treść miały "niby taką samą", ale dane były inne i podane w innym układzie,
b) "obrazki" były trudniejsze - było więcej szczegółów,
c) "słówka" w większość były identyczne (miedwiedista, karibu-okapi, cynk-cyna, itd.)
Te słówka były również w 2009 roku. Dlatego niektórym osobom pozwoliło to rozwiązać je szybko i w ten sposób zaoszczędzić czas na pozostałe zadania.

29 cze 2011, 05:50
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA01 kwi 2010, 19:18

POSTY        21
A ja mam pyt. do osób którym poszła dobrze druga część testy umiejętności czyli obrazki, jak się do tego zabrać jak szukać zależności gdzie można znaleźć podobne do przećwiczenia dla mnie to był totolotek z tej części :mur:

29 cze 2011, 06:52
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA13 cze 2010, 14:58

POSTY        45
marekffo                    

Właśnie się dziwiłem, że zostawał mi zawsze jeden wiersz na dole wolny i w jednej tabelce pierwsza komórka była podzielona na pół co nie pasowało do treści ale jakoś upchnąłem. To wszystko stres i poza tym ten pierwszy raz.... Chociaż czytałem na forum o pilnowaniu czasu dałem się na tym złapać  :zly1:

Wiem, że uzupełnienie tabelek to nie wszystko choć niektórzy twierdzą, że tu cyt. "są cholernie ważne". Pozostaje liczyć na dobrze zrobione skojarzenia słowne i obrazki no i 1 tabelkę, bo pierwsze zadanie zrobiłem to nie było możliwości pomyłki  :blush:

60 pkt nie będzie z tego co piszecie można bez tabelek liczyć na góra 40 no i test wiedzy.
Na forum pojawiły się pytania z którymi chyba wszyscy mięli najwięcej kłopotu. Okazało się że je akurat poza jednym czy dwoma zrobiłem dobrze. Stąd mój optymizm, co nie wyklucza faktu, że mogłem się walnąć w pytaniu prostym na które niby na 100% znałem odpowiedź (ten ich sposób zadawania pytań)

Myślę, że w związku z raczej łatwym testem wiedzy (oczywiście nikt się  nie przyzna że dobrze mu poszło tylko piszą co źle mają a to też mogą być tylko 3 pytania) poprzeczka będzie zawieszona wysoko. A z moimi w rozpędzie 20-30 pkt za umiejętności (liczę realnie choć że być i mniej i wtedy lipa)i będzie ciężko. Pozdrawiam.

Egzamin napisałeś i co ma być to będzie. Nie myśl o tym jak Tobie poszło, jak poszło innym itd. bo to nic nie zmieni, a będziesz miał ciężkie półtora miesiąca do ogłoszenia wyników. Bez sensu. Ten czas oczekiwania na wyniki jest i tak ciężki, nie ma co się dodatkowo nakręcać.
W zeszłym roku podchodziłam do egzaminu po raz pierwszy, uczyłam się do niego miesiąc, po nim wydawało mi się, że test wiedzy poszedł mi w miarę dobrze oraz że z testu umiejętności wyjdzie, że jestem kompletnym debilem. Z każdym dniem utwierdzałam się jednak coraz bardziej w przekonaniu, że test wiedzy też poszedł mi beznadziejnie. Gdy ogłosili wyniki okazało się, że z wiedzy poszło mi średnio, a z umiejętności miałam prawie "maksa". W rezultacie miejsce na liście na samym początku czwartej setki. Dlatego wiem co mówię - wiem, że to niełatwo ale spróbuj się zdystansować.

29 cze 2011, 08:37
Początkujący

REJESTRACJA28 cze 2011, 08:21

POSTY        3
mohikanin84                    

marekamok                    

Pewnie pytanie już padło wcześniej, ale jakoś nie mogę się przekopać-ilu było w tym roku absolwentów KSAP-u?

zgodnie z danymi zamieszczonymi przez użytkownika zlzn (str. 373) - 66 farciarzy.

A nie 37 tylu gdzieś znalazłam

29 cze 2011, 10:54
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA01 wrz 2010, 07:03

POSTY        65
tomidzi                    

A ja mam pyt. do osób którym poszła dobrze druga część testy umiejętności czyli obrazki, jak się do tego zabrać jak szukać zależności gdzie można znaleźć podobne do przećwiczenia dla mnie to był totolotek z tej części :mur:

Nie chce się tu jakoś chwalić ale dla mnie w teście umiejetności matryce ravena (obrazki) były najłatwiejsze na 26 może 3 nie byłem pewnie, a co do  tego jak się je rozwiązuje, najważniejsze to wcześniej dużo je ćwiczyć są różne do sciągnięcia z neta, często w skomplikowanych wydawało by się obrazkach z dużą ilością elementów tylko dwa lub trzy elementy są zależne pozostałe nie mają znaczenia  dlatego często jest ich dużo po to aby właśnie zmylić rozwiązującego je, wtedy siedzisz gapisz się w obrazki próbujesz dopasować i tracisz cenny czas a tak naprawde wystarczy jeden dwa lub trzy elementy znaleźć które są zależne od siebie.
Zapomniałem jednej strony internetowej z matrycami ravena (jak ją znajdę to wrzuce linka) na której się rozwiązuje chyba z 50 obrazków pod rząd i masz na obrazek chyba z 15sek. max na początku szło mi to kiepsko ale potem jak poćwiczyłem to nie miałem dużych problemów z robieniem takich zadań

29 cze 2011, 15:46
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
tomidzi                    

Na forum Skarbowców
"Gimnastyka umysłu"
viewtopic.php?f=48&t=1737&p=86325#p86325

29 cze 2011, 17:56
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA01 kwi 2010, 19:18

POSTY        21
URAN I NADIR dziękuję za odpowiedzi

29 cze 2011, 19:03
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA05 lip 2010, 19:11

POSTY        24
mr hyde                    

marekffo                    

No cóż test wiedzy poszedł mi rewelacyjnie. Czytając myślę, że utopiłem max. 5 pytań ale niestety z testu umiejętności będę miał max 10 pkt więc i tak do tyłu. Zrobiłem 5 tabelek (nie w kolejności zadań czyli np. 1,2,5,6,7) a wstawiłem je w stresie po kolei (w miejsca 1,2,3,4,5....). Do zobaczenia za rok  <_<

To możliwe ?
Czy te tabelki były identyczne, że treśc zadania pasowała Ci do innej tabelki (ilość kolumn i rzędów).
W zeszłym roku, z tego co pamiętam, każda tabelka była inna, (chyba ?) nie było dwóch identycznych, tak więc taki błąd nie był mozliwy, bo treść zadania nie "weszłaby" do złej tabelki...

A poza tym się nie martw na zapas. Bo z testu umiejętności wcale nie trzeba mieć wszystkiego, żeby mieć maksymlną ilość punktów.
Wiele osób to w poprzednich latach pisało.
Ja też zrobiłem w zeszłym roku tylko (aż ?) siedem tabelek (nie wiem czy wszystkie dobrze), a i tak miałem z tego testu maksymalną ilość punktów.

P.S.
Nie wiem jak trudny w porównaniu do poprzednich lat był test wiedzy, ale gdybyś w zeszłym roku miał tylko 5 (10) błędów z testu wiedzy, to - przy załozeniu maksymalnej ilosci z testu umiejętności - miałbyś 1 miejsce na liście...
Tak więc rzeczywiscie szkoda tego błędu przy tabelkach.

Tak, ale w tamtym roku test był trudniejszy i była mniejsza konkurencja. Moi znajomi z pracy są bardzo zadowoleni z egzaminu i twierdzą, że może maja 2 błedy z testu wiedzy, a umiejetności poszedł im rewelacyjnie. Szkoda, że ja nie moge tego samego powiedzieć o sobie!!!

29 cze 2011, 19:12
Znawca

REJESTRACJA05 cze 2011, 10:15

POSTY        163
Anna5                    

Tak, ale w tamtym roku test był trudniejszy i była mniejsza konkurencja. Moi znajomi z pracy są bardzo zadowoleni z egzaminu i twierdzą, że może maja 2 błedy z testu wiedzy, a umiejetności poszedł im rewelacyjnie. Szkoda, że ja nie moge tego samego powiedzieć o sobie!!!

Konkurencja w tym roku oczywiście większa, ale czy test wiedzy był rzeczywiście dużo łatwiejszy niż w zeszłym roku? Wg mnie były na porównywalnym poziomie. Tak średnio wierze, że będzie dużo ludzi z dwoma błędami z tego testu.

29 cze 2011, 19:33
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11749 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 332, 333, 334, 335, 336, 337, 338 ... 840  Następna strona