Teraz jest 06 wrz 2025, 18:45

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2579 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140 ... 185  Następna strona
Rząd PO - zobowiązania i ich realizacja 
Autor Treść postu

REJESTRACJA27 sty 2011, 13:59

POSTY        114

LOKALIZACJABydgoszcz
Post Re: Rząd PO 2007 zobowiązania i ich realizacja
Tadeo74                    

1) ks. Rydzyk jest obywatelem RP, a nie Watykanu (o posiadaniu przez niego paszportu innego kraju - jak to w zwyczaju mają niektórzy politycy - nie słyszałem), więc jeśli są przeciwko niemu formułowane zarzuty, to niech podadzą go do sądu;
Czy przypadkiem pan Rydzyk nie jest przedstawicielem kościoła? Niestety w relacjach państwo polskie - kościół katolicki istnieją uwarunkowania prawne z których nadzwyczaj sprawnie korzystają księża, a wszystko dzięki konkordatowi. Dodatkowo nikt nie formułuje wobec tego pana zarzutów karnych, a moralne, czyli adresat jak najbardziej adekwatny.
Tadeo74                    

2) dziwny to zwyczaj, że skargi na własnych obywateli kieruje się do obcych państw - to chyba taki XVIII wieczny obyczaj, rodem z czasów saskich i stanisławowskich
To jednak Watykan według ciebie to państwo! Dla mnie to rzecz oczywista, ale myślałem, że dla katolika to tylko stolica apostolska, a nie państwowa. Wracając do skarg to czy naprawdę nigdy nie słyszałeś o procedurze ekstradycji wobec własnych obywateli!?!

28 cze 2011, 07:53

POSTY        114

LOKALIZACJABydgoszcz

Nigdy nie powiedziałem, że Polska jest obecnie państwem totalitarnym, o co jestem posądzany. - powiedział w wywiadzie dla "Naszego Dziennika" Tadeusz Rydzyk
Tak potwierdzam! Ten pan nie powiedział, że Polska to kraj totalitarny. Powiedział tylko: 'To jest totalitaryzm, ja nie żartuję.', a to ma całkowicie inne znaczenie!?!

Prostak, paranoik i prymityw :stop:

28 cze 2011, 08:26
Specjalista

REJESTRACJA28 mar 2011, 20:41

POSTY        332
Jak Miro pojechał do USA i wprost powiedział, że "Polska to jest dziki kraj" to wtedy mu każdy wybaczał bo on niewinny oskarżony przez pisiorów.
Teraz ktoś wyraża swoje zdanie w jednej sprawie to chce mu się łeb ukręcić. Pan Techj zapewne nawet nie przeczytał (wysłuchał) w całości zdania, o które jest całe halo. Wyrwano totalitaryzm i niepolskość (od razu w domyśle jak Rydzyk to o żydach myślał - "antysemita jeden") z całości zdania wsadzono w "buzie" wiernopoddańczym dziennikarzom i tak będą powtarzać do upadłego. Jeszcze Lis wezwie znawcę totalitaryzmów - Michnika i znawcę antysemityzmu Bonieckiego i będą debatować jak to wykluczyć biznesmena pana Rydzyka (powiedziane wg zdania Kamińskiego i techj) ze wszystkiego. Wtedy będzie w Polsce kraina mlekiem i miodem płynąca. Zero krytyki tylko zniżki na wazelinę i darmowe gumki do włażenia w  :dupa:  Tuskowi.
Daremni jesteście piewcy wolności słowa tylko wtedy gdy jest ono po Waszej stronie.
Z tymi pedofilami to też bym uważał. Za 100k zielonych też bym każdego oskarżył, że mi straszliwe rzeczy robił. W USA, Irlandii, ... jest biznes na posądzanie o wszystko i wyciąganie odszkodowań.
Ja od zawsze mówię, że Polska to nie tylko totalitaryzm w sprawie dyskryminacji jednej osoby tylko ogólnie. Ciekawe do kogo lizus Sikorski napisze? Do NUSa, DISa, Rosta?  
Mi to już rybka. :P

28 cze 2011, 08:39
Specjalista

POSTY        332
techj                    

Vice versa.
Różnic nie zauważyłem.

28 cze 2011, 08:41
Fachowiec

REJESTRACJA07 gru 2007, 12:19

POSTY        1667

Czy przypadkiem pan Rydzyk nie jest przedstawicielem kościoła? Niestety w relacjach państwo polskie - kościół katolicki istnieją uwarunkowania prawne z których nadzwyczaj sprawnie korzystają księża, a wszystko dzięki konkordatowi. Dodatkowo nikt nie formułuje wobec tego pana zarzutów karnych, a moralne, czyli adresat jak najbardziej adekwatny.

1) Księża nie są obywatelami drugiej kategorii i korzystają w pełni z praw publicznych - takie uroki demokracji (jak Ci się nie podoba, spróbuj to zmienić);
2) wszystkie skargi na moralność naszych polityków, też należy kierować do Watykanu? Katolików tak, a ateistów i innych? Do Brukseli czy Moskwy?
3) "moralność" - w tym wypadku o braku moralności nie może być mowy, coś Ci się pomyliło.

To jednak Watykan według ciebie to państwo! Dla mnie to rzecz oczywista, ale myślałem, że dla katolika to tylko stolica apostolska, a nie państwowa. Wracając do skarg to czy naprawdę nigdy nie słyszałeś o procedurze ekstradycji wobec własnych obywateli!?!

O tym, że Watykan (Stolica Apostolska) to państwo, uczą w szkole i na studiach - nawet o jego ustroju. Ekstradycja własnych obywateli zwykle jest zabroniona w systemach prawnych państw, chyba że chodzi o wyjątki, np. ENA.

Przynajmniej ma doktorat, a Ty?
Jest takie słowo "kultura osobista" - zastanów się głęboko.... nad sobą  :nonono:

Ostatnio edytowano 28 cze 2011, 09:00 przez Tadeo74, łącznie edytowano 1 raz

28 cze 2011, 08:58

POSTY        114

LOKALIZACJABydgoszcz
No ba, jak nie widzisz różnicy pomiędzy określeniem 'dziki kraj' (z którym się nie zgadzałem i nie zgadzam), a kraj totalitarny to poczytaj sobie trochę mądrych książek :)
Poza tym zapoznałem się z całością wypowiedzi wspomnianego pana, dlatego proszę mi tu nie insynuować, że coś z kontekstu wyrywam!
A kto tu coś o Żydach wspominał! Zacytowałem dwie wypowiedzi pana Rydzyka z wczoraj i dziś oraz wyraziłem swoją opinię na ten temat.
Bezpodstawne zarzucanie mi braku krytyki wobec rządu uważam za głupotę! Z wieloma decyzjami tego rządu nie zgadzam się, ale to nie oznacza, że nie mogę innych popierać! Jak to mawiał klasyk: 'Jestem za a nawet przeciw' :D
Rozróżnianie wolności słowa na strony nasza lub wasza świadczy tylko i wyłącznie o poziomie intelektualnym autora tej koncepcji.
Odnośnie pedofilii to wybacz, ale nie skomentuje Twojego zachowania bo jest poniżej mojej godności!

28 cze 2011, 09:00

POSTY        114

LOKALIZACJABydgoszcz
Tadeo74                    

1) Księża nie są obywatelami drugiej kategorii i korzystają w pełni z praw publicznych - takie uroki demokracji (jak Ci się nie podoba, spróbuj to zmienić);
Tak masz rację, ale niestety odnoszę wrażenie, że są obywatelami pierwszej kategorii i pod żadnym względem nie można ich krytykować!
Tadeo74                    

2) wszystkie skargi na moralność naszych polityków, też należy kierować do Watykanu? Katolików tak, a ateistów i innych? Do Brukseli czy Moskwy?
O ile wiem większość polityków (choć tu był bym ostrożny) to nie są księża i Watykan nie ma nad nimi władzy! Obym miał rację.
Tadeo74                    

3) "moralność" - w tym wypadku o braku moralności nie może być mowy, coś Ci się pomyliło.
A kłamstwo według ciebie jest moralne czy nie bo już zwątpiłem?
Tadeo74                    

O tym, że Watykan (Stolica Apostolska) to państwo, uczą w szkole i na studiach - nawet o jego ustroju.
A jaki niby ma ustrój? Czyli katolicyzm to nie religia tylko przynależność do państwa, którego stolica jest w Watykanie. Dobrze rozumuje?
Tadeo74                    

Ekstradycja własnych obywateli zwykle jest zabroniona w systemach prawnych państw, chyba że chodzi o wyjątki, np. ENA.
Chyba nadajemy na innych falach ;) Może źle się wyraziłem, ale spróbuje powtórzyć innymi słowy. Czy Polska nigdy nie składała wniosku o ekstradycję własnego obywatela? Wydaje mi się, że nawet za czasów PiS demokratyczne władze skarżyły się do innego państwa na własnego obywatela!
Tadeo74                    

Przynajmniej ma doktorat, a Ty?
Żartujesz sobie chyba z tym doktoratem!
Tadeo74                    

Jest takie słowo "kultura osobista" - zastanów się głęboko.... nad sobą
Użyte wyrażenia to nie są wulgaryzmy, a tylko określenia w dodatku prawdziwe pana dyrektora. A tak na marginesie to 'kultura osobista' to dwa słowa, a całość to zwrot frazeologiczny - frazeologizm.

28 cze 2011, 09:16
Fachowiec

POSTY        1667

Tak masz rację, ale niestety odnoszę wrażenie, że są obywatelami pierwszej kategorii i pod żadnym względem nie można ich krytykować!

Katolików, księży, chrześcijan - wolno i trzeba (kto nie krytykuje, ten ciemnogrodzianin, homofob, ksenofob,antysemita itp.). Nie wolno za to pewnych mniejszości, ale nie o tym dyskusja.

O ile wiem większość polityków (choć tu był bym ostrożny) to nie są księża i Watykan nie ma nad nimi władzy! Obym miał rację.

Nie ma - przynależność do KK jest dobrowolna. Księża podlegają Stolicy Apostolskiej przede wszystkim w wymiarze duchowym (wiary) i częściowo administracyjnym (struktura parafii, diecezji, obsada biskupstw). W ramach rozdziału państwo nie powinno (a tak czyni) ingerować w obsadę biskupstw, że o treści kazań nie wspomnę.

Kłamstwo według ciebie jest moralne czy nie bo już zwątpiłem?

"Nigdy nie powiedziałem, że Polska jest obecnie państwem totalitarnym, o co jestem posądzany
(...) stwierdziłem, że jesteśmy wykluczani i dyskryminowani przez obecne władze. Powiedziałem: to jest totalitaryzm. Nie twierdziłem, że Polska jest państwem totalitarnym. Polska była państwem totalitarnym.... Jeszcze raz podkreślam: w Parlamencie Europejskim nie mówiłem, że w Polsce mamy system totalitarny. Jeśli ktoś mnie źle zrozumiał, to przepraszam.
http://wpolityce.pl/view/14265/Ojciec_T ... cham_.html.

A jaki niby ma ustrój? Czyli katolicyzm to nie religia tylko przynależność do państwa, którego stolica jest w Watykanie. Dobrze rozumuje?

1) http://www.poczytaj.pl/78729
2) http://www.kliosklep.pl/opis.php?t=Pods ... &katID=222

Chyba nadajemy na innych falach ;) Może źle się wyraziłem, ale spróbuje powtórzyć innymi słowy. Czy Polska nigdy nie składała wniosku o ekstradycję własnego obywatela? Wydaje mi się, że nawet za czasów PiS demokratyczne władze skarżyły się do innego państwa na własnego obywatela!

ekstradycja związana jest z podejrzeniem popełnienia przestępstwa i postawionymi zarzutami - w tym wypadku jakie są zarzuty? Słowne? Konkluzja jest moim zdaniem taka - wyjeżdżając za granicę należy uzgodnić z władzami państwowymi, co będziemy tam mówić, w przeciwnym wypadku możemy mieć nieprzyjemności po powrocie  :nonono:

"Ojciec Tadeusz Rydzyk obronił na Uniwersytecie Kardynała Stefana Wyszyńskiego pracę doktorską, pt. "Apostolski wymiar Radia Maryja w świetle założeń ideowych i programowych"
http://www.wprost.pl/ar/173942/Ojciec-R ... -doktorat/

Użyte wyrażenia to nie są wulgaryzmy, a tylko określenia w dodatku prawdziwe pana dyrektora. A tak na marginesie to 'kultura osobista' to dwa słowa, a całość to zwrot frazeologiczny - frazeologizm.

A ja takich słów jak "prostak...." nie używam - to poniżej mego poziomu.

28 cze 2011, 09:41
Specjalista

POSTY        332
Po kolei od końca - krótko bo szkoda czasu.
- ustrój Watykanu to monarchia teokratyczna - WIKI i inne;
- kultura osobista - frazeologizm - ok;
- doktorat - na UKSW - naciągany ale jest - żadna komisja mu go nie odebrała - chociaż badany był (jak zwykle wszystko co związane z tym "Panem");
- kłamstwo? - to była opinia 1 osoby w sprawie 1 sprawy;
- Sikorski napisał do Państwa Watykan (nota dyplomatyczna) a nie do zwierzchnika ojca dyr. Jakby chciał do zwierzchnika to by musiał przez episkopat pisać;
- obywatelem pierwszej kategorii jest Tusek i jego banda - krytki zero (zakaz i basta - a jak nie to ABW) - no poza tą twoją techj ale do TV raczej się nie dostaniesz;
- ekstradycja - to chyba przy przestępcach ściganych karnie.
O starszych braciach wtrąciłem a nie Ciebie o to oskarżyłem - w domyśle, że 90% Polaków ci powie, że on jest antysemita jeżdżący maybachem kupionym za ukradzioną kasę od moherów.
Przytoczyć opinie ludu o urzędnikach skarbowych też mogę ale ile mają związku ze stanem faktycznym to chyba sam wiesz.

28 cze 2011, 09:46

POSTY        114

LOKALIZACJABydgoszcz
Tadeo74                    

"Nigdy nie powiedziałem, że Polska jest obecnie państwem totalitarnym, o co jestem posądzany
(...) stwierdziłem, że jesteśmy wykluczani i dyskryminowani przez obecne władze. Powiedziałem: to jest totalitaryzm. Nie twierdziłem, że Polska jest państwem totalitarnym. Polska była państwem totalitarnym.... Jeszcze raz podkreślam: w Parlamencie Europejskim nie mówiłem, że w Polsce mamy system totalitarny. Jeśli ktoś mnie źle zrozumiał, to przepraszam.
No przecież zaprzecza własnym słowom! Ty udajesz, że nie widzisz czy tylko tak się ze mną przedrzeźniasz?
Tadeo74                    

ekstradycja związana jest z podejrzeniem popełnienia przestępstwa i postawionymi zarzutami - w tym wypadku jakie są zarzuty? Słowne? Konkluzja jest moim zdaniem taka - wyjeżdżając za granicę należy uzgodnić z władzami państwowymi, co będziemy tam mówić, w przeciwnym wypadku możemy mieć nieprzyjemności po powrocie
Nie zgodzę się z Twoją konkluzją bo wystarczy nie szerzyć kłamstw! Jaka byłaby Twoja opinia o kraju gdyby jego obywatele przyjeżdżając do Polski mówili iż to co robi władza wobec nich to jest totalitaryzm, przykład Białorusinów. Chcesz aby Polska była też tak postrzegana?
Tadeo74                    

"Ojciec Tadeusz Rydzyk obronił na Uniwersytecie Kardynała Stefana Wyszyńskiego pracę doktorską, pt. "Apostolski wymiar Radia Maryja w świetle założeń ideowych i programowych"
Nadal żartujesz powołując się na doktorat!?!

28 cze 2011, 10:03

POSTY        114

LOKALIZACJABydgoszcz
bombel                    

Po kolei od końca - krótko bo szkoda czasu.
- ustrój Watykanu to monarchia teokratyczna - WIKI i inne;
- kultura osobista - frazeologizm - ok;
- doktorat - na UKSW - naciągany ale jest - żadna komisja mu go nie odebrała - chociaż badany był (jak zwykle wszystko co związane z tym "Panem");
- kłamstwo? - to była opinia 1 osoby w sprawie 1 sprawy;
- Sikorski napisał do Państwa Watykan (nota dyplomatyczna) a nie do zwierzchnika ojca dyr. Jakby chciał do zwierzchnika to by musiał przez episkopat pisać;
- obywatelem pierwszej kategorii jest Tusek i jego banda - krytki zero (zakaz i basta - a jak nie to ABW) - no poza tą twoją techj ale do TV raczej się nie dostaniesz;
- ekstradycja - to chyba przy przestępcach ściganych karnie.
O starszych braciach wtrąciłem a nie Ciebie o to oskarżyłem - w domyśle, że 90% Polaków ci powie, że on jest antysemita jeżdżący maybachem kupionym za ukradzioną kasę od moherów.
Przytoczyć opinie ludu o urzędnikach skarbowych też mogę ale ile mają związku ze stanem faktycznym to chyba sam wiesz.

- to dlaczego pozwalamy na tworzenie struktur innego państwa w ramach naszych granic?
- kultura osobista - niestety każdy ma własną definicję :( ja też :D żartowałem :)
- dlaczego powoływanie się na doktorat dotyczący kultu religijnego ma być argumentem potwierdzającym poziom intelektualny, czytałem kilka stron tegoż doktoratu i nie oceniając strony merytorycznej to stylistyka i gramatyka to makabra!
- przy czym kłamliwa opina według ogólnie przyjętej definicji totalitaryzmu. Chyba, że nazwiemy państwem totalitarnym takie co nakazuje lub zakazuje cokolwiek panu Rydzykowi to wtedy będzie to prawda bo prawo w Polsce nakazuje i zakazuje wiele rzeczy nie tylko panu dyrektorowi.
- pewnie na wyrost notę wystosowali i tylko dużą prasę panu dyrektorowi zrobili.
- trudno mi dyskutować z taką opinią bo jest bezpodstawna i brak argumentów merytorycznych, a to że premier jest traktowany 'lepiej' niż przeciętny obywatel to tak w prawie mamy zapisane, aczkolwiek moim zdaniem karanie mandatem za nazywanie Tuska matołem to przesada, ale pisanie wulgaryzmów pod adresem rządu, premiera czy prezydenta to obraza państwa.
- mimo, to nadal to skarga do innego państwa na własnego obywatela.

28 cze 2011, 10:16
Specjalista

REJESTRACJA23 gru 2009, 22:16

POSTY        317
Ciekawym dlaczego ten PiS nie skarżył się do Tel Awiwu na Geremka jak plwał na Polskę za granicą?
Na Wałęsę jak urządzał tournee po Europie pomszcząc na kaczystów nie miał chyba gdzie .... chociaż może .... w Moskwie. Ponoć mają kopie wszystkich mikrofilmów.
Na Tuska po wypowiedziach dla "Financial Times" to chyba w Berlinie.

28 cze 2011, 13:33
Fachowiec

POSTY        1667
Nota ministra Sikorskiego do Pana Boga

Pan Bóg
Niebo

Warszawa 28 06 2011

Panie Boże

W związku wysoce naganną wypowiedzią ojca Rydzyka, który Panu Bogu podlega podobnie jak Stolica Piotrowa. Ja i moje ego skierowaliśmy notę protestacyjną do Stolicy Apostolskiej.

Ponieważ Watykan odmówił udzielenia odpowiedzi na tę ze wszech miar uzasadniona notę, zdecydowałem się zwrócić do wyższej wobec niego instancji.
Sankcje karne za czyn wygłaszania wypowiedzi na temat samopoczucia w naszym kraju, nie zostały jeszcze przez naszą miłującą wolność koalicję sejmową wprowadzone, choć intensywne prace trwają.
Proszę więc o interwencję w tej sprawie u następcy św Piotra w Rzymie, np. w formie siedmiu plag egipskich, lokalnego potopu itp, do wyboru.
O ile moje żądania nie zostaną spełnione a wypowiedzi o. Rydzyka będą się powtarzać, należy się spodziewać możliwości wypowiedzenia wojny Państwu Watykańskiemu przez rząd III RP.

Pozdrawiam

http://www.niepoprawni.pl/blog/2334/not ... -pana-boga

:D

28 cze 2011, 18:23
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
techj                    

Nigdy nie powiedziałem, że Polska jest obecnie państwem totalitarnym, o co jestem posądzany. - powiedział w wywiadzie dla "Naszego Dziennika" Tadeusz Rydzyk
Tak potwierdzam! Ten pan nie powiedział, że Polska to kraj totalitarny. Powiedział tylko: 'To jest totalitaryzm, ja nie żartuję.', a to ma całkowicie inne znaczenie!?!

O. Rydzyka przeprosił. MSZ :D z przeprosin o. Rydzyka

Ministerstwo Spraw Zagranicznych jest :D z tego, że o. Tadeusz Rydzyk przeprosił za wypowiedziane w Brukseli słowa o Polsce - powiedział rzecznik resortu Marcin Bosacki. Rzecznik podkreślił, że wypowiedź o. Rydzyka "obrażała Polskę". *

Chodzi o wypowiedź o. Rydzyka sprzed kilku dni podczas seminarium nt. energii odnawialnej w Brukseli; redemptorysta skarżył się, że obecny rząd rozwiązał w 2007 r. umowę przyznającą jego fundacji dotację na odwierty geotermalne w Toruniu.
"Nie wiem, gdzie ja żyję. W czasach komunizmu nie mieliśmy takich problemów, jak teraz. Proszę wybaczyć, ale to jest skandal i my czujemy się, nie czujemy się, my naprawdę jesteśmy dyskryminowani. Jesteśmy tutaj w Brukseli, ja nie wiem co na to ta Bruksela, bo jesteśmy wykluczani, dyskryminowani. To jest totalitaryzm. Ja nie żartuję. To jest totalitaryzm"
- mówił wówczas.
W reakcji na te słowa MSZ wysłało do Watykanu notę dyplomatyczną.

W wywiadzie dla wtorkowego "Naszego Dziennika" o. Rydzyk przeprosił za swoje słowa. Podkreślił, że jego wizyta w Brukseli związana była z konferencją o energii, ze szczególnym uwzględnieniem energii geotermalnej.
- W tym kontekście stwierdziłem, że jesteśmy wykluczani i dyskryminowani przez obecne władze. Powiedziałem: to jest totalitaryzm. Nie twierdziłem, że Polska jest państwem totalitarnym. Polska była państwem totalitarnym. Miałem na myśli mechanizmy i metody działania obecnych władz, które przypominają tamte metody – powiedział o. Rydzyk
- Jeszcze raz podkreślam: w Parlamencie Europejskim nie mówiłem, że w Polsce mamy system totalitarny. Jeżeli ktoś mnie źle zrozumiał, to przepraszam

– stwierdził dyrektor Radia Maryja.

Rzecznik MSZ odnosząc się do przeprosin, powiedział:
- "Jesteśmy zadowoleni, że o. Tadeusz Rydzyk po raz pierwszy przeprosił za swe obrażające Polskę słowa. Z ociąganiem i półgębkiem, ale przeprosił".
Zdaniem Bosackiego jest to na pewno osiągniecie MSZ, choć - jak dodał - resort wolałby, aby tego rodzaju interwencje dyplomatyczne w tak "bulwersujących" sprawach nie były konieczne.
Bosacki podkreślił, że MSZ nadal czeka spokojnie na odpowiedź sekretariatu stanu Stolicy Apostolskiej na swoją notę.
Rzecznik Watykanu ksiądz Federico Lombardi powiedział w poniedziałek PAP, że "jakiekolwiek oświadczenie ks. Tadeusza Rydzyka nie angażuje Stolicy Apostolskiej ani polskiego Kościoła". Ksiądz Lombardi podkreślił, że dyrektor Radia Maryja "przemawia we własnym imieniu". Watykański rzecznik nie poinformował, jaki bieg zostanie nadany nocie polskiego MSZ.
Marszałek Sejmu Grzegorz Schetyna, pytany, czy przyjmuje przeprosiny o. Rydzyka, powiedział, że "przeprosiny zawsze warto przyjmować".
"Źle się stało, że te złe słowa zostały wypowiedziane w Brukseli i odbiły się takim głośnym, złym przyjęciem" - powiedział Schetyna dziennikarzom.

HEHE BAWIĄ MNIE "po"-WCY NIE UMIEJĄCY CZYTAĆ ZE ZROZUMIENIEM-ZMARTWIĘ WAS-RYDZYK WAS NIE PRZEPROSIŁ, TYLKO WYTŁUMACZYŁ O CO MU CHODZIŁO W ...
nauczyciel_matem...  2011-06-28 18:31:13 [40]

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/msz-zado ... omosc.html

Rzecznik przekręcił, że wypowiedź o. Rydzyka "obrażała Polskę". o. Rydzyk mówił o rządzie PO, nie o Polsce.

Powiedział prawdę! Nie mówił, że Polska jest państwem totalitarnym, tylko że wykluczanie i dyskryminowanie jakiego doznaje przez obecne władze jest TOTALItaryzmem**. Przeprosił tych, co zrozumieli opacznie.

** nie mylić z TOLĄ  :wysmiewacz:

Ostatnio edytowano 28 cze 2011, 20:44 przez Badman, łącznie edytowano 2 razy

28 cze 2011, 20:40
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2579 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140 ... 185  Następna strona