Teraz jest 10 wrz 2025, 17:14

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11089 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 249, 250, 251, 252, 253, 254, 255 ... 793  Następna strona
Gimnastyka umysłu 
Autor Treść postu
Znawca

REJESTRACJA05 cze 2011, 10:15

POSTY        163
Post Re: Gimnastyka umysłu
A ktoś się orientuje kiedy można się spodziewać wyników?

26 cze 2011, 22:50
Zaawansowany

REJESTRACJA23 maja 2011, 21:12

POSTY        48

LOKALIZACJAszczecin
ja też zaznaczyłam ten pierwszy, ale pojęcia nie mam czy dobrze
inne były logiczne, a w dwóch czy trzech zupełnie nie mogłam znaleźć metody

26 cze 2011, 22:50
Zaawansowany

REJESTRACJA12 cze 2011, 20:06

POSTY        37
nadir                    

Analizując te porównania, które zebrałaś i tabelki opisane w topiku "Postępowanie" widzę, że jest to powtórka testu z 2009 roku. Tabelki w tamtym, roku też (może nie wszystkie) były te same. Nie wiadomo jeszcze jak było z "obrazkami". Czy powtórzyły się? Pewnie tak.  Myślę, że osoby, które podchodziły do egzaminu rok czy 2 lata temu, a w tym roku odpuściły sobie mają czego żałować.

Odnośnie obrazków były w przeważającej części inne niż w roku poprzednim i moim zdaniem łatwiejsze, ale słyszałem też odmienne opinie. :)
Jeżeli to możliwe jakby wypowiedział się ktoś znający problematykę porównań słownych - jak można układać pytania gdzie odpowiedź jest dwuznaczna? Jak to później jest oceniane? Przecież taka ocena zawsze jest subiektywna.  :angry2:

27 cze 2011, 06:22
Zaawansowany

REJESTRACJA25 mar 2011, 13:42

POSTY        57
wróciłam :D
ochłonęłam trochę przez niedziele i już nie mam ochoty zrobić sobie krzywdy <_<

powiem tak: o teście umiejętności dzięki Wam i gimnastyce na tym forum mogę chyba powiedzieć ze poszedł dobrze;)
...ale test wiedzy (do teraz jeszcze mnie trzęsie ze złości) chyba na własne życzenie skopałam..trochę. proste pytanie a ja cuduję i szukam drugiego dna - efekt?  0 pkt :mur:  no i dzięki temu kombinowaniu juz  wiem że kilka pkt.  mam w plecy.
i jeszcze dodatkowo stresowali mnie ludzie co wychodzili z sali 40 min po rozpoczęciu testu (przyjaciółka która czekała na mnie pod salą mówiła mi że pierwsi wyszli juz o 13.20)!!!! tacy obkuci???? :wacko:

27 cze 2011, 07:05
Znawca

REJESTRACJA16 maja 2009, 18:01

POSTY        129

LOKALIZACJAŚląsk
Nie obkuci! Rozwiązywałem test na zasadzie pierwszej odpowiedzi która przyszła mi do głowy (oczywiście w pytaniach, na które nie znałem odpowiedzi). Po godzinie byłem gotowy. I tyle.

27 cze 2011, 07:33
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA13 kwi 2011, 13:58

POSTY        31
Ja jedynie żałuje, że nie odkryłam tego forum wcześniej.
Chodziłam na kurs przygotowawczy - test wiedzy trochę mnie zszokował.
Spodziewałam się czegoś innego.
Ale nic w razie czego do przyszłorocznego egzaminu będę się uczyć z forumowiczami...

27 cze 2011, 08:29
Zaawansowany

REJESTRACJA20 lis 2008, 16:22

POSTY        89

LOKALIZACJApiekiełko :)
Zgadzam się z Arnoldem. tez wyszłam szybko co nie znaczy że byłam obkuta po prostu jak nie wiedziałam to strzelałam i tyle nie ma co kombinować :) test wiedzy moim zdaniem był łatwy tak łatwy, że skutecznie mnie wyeliminował z gry o mianowanie hehe co do testu umiejętności to po prostu cholercia jestem zadowolona jak diabli dla mnie podpasowal bardzo :) więc myślę, że widzimy się za rok :zeby:

27 cze 2011, 08:33
Znawca

REJESTRACJA15 lut 2010, 15:05

POSTY        124
Test wiedzy, to raczej test wiedzy ogólnej a nie ustawowej:
Pamiętacie pytanie o ilości osób bezrobotnych w kwietniu,
ilości osób zamieszkujących wieś czy miasto,
Pomoc bezrobotnym z jakiego funduszu jest udzielana,
czy prawo może działać wstecz,
pożyczki udzielane z budżetu jst są kwalifikowane jako: dochody, rozchody, wydatki, rozchody, itd
nieuznawany prezes związku polaków na białorusi,
wizy do jakich krajów są nie potrzebne,
zasiłki np.stałe na podstawie jakiej ustawy są udzielane

Jejku a do tego nalezy dołożyć szczegóły z ustaw: czytaj=--===

Trybunał konstytucyjny orzeka: bezwzględną większością głosów, zwykłą większąścią, większością 2/3 głosów i 3/5 głosów

Marszałek województwa jest organem wykonawczym, kierownikeim urzędu i reprezentuje go na zwenątrz, itd,

Starosta jest powiatowym kierownikiem jst, zwierzchikiem powiatowych służb, inspekcji, ;)

Te pytania świadczą tylko o tym, że należało nas odsadzić albo jak najmniej uzyskać prawidłowych odpowiedzi. U mnie to zadziałało, bo nie znałam na większoć 100% odpowiedzi i zaczęłąm się zastanawić , no i cóż nie zawsze z dobrym efektem. :wacko:

27 cze 2011, 08:43
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA27 paź 2010, 10:55

POSTY        58
jolus2005                    

Starosta jest powiatowym kierownikiem jst, zwierzchikiem powiatowych służb, inspekcji, ;)

Na tym staroście to się zawiesiłem dłuższą chwilę - haczyk tkwił w tym czy jest on:
- zwierzchnikiem powiatowych inspekcji (...)
czy
- zwierzchnikiem służbowym powiatowych inspekcji (...)
Ostatecznie, na szczęście, wybrałem "gołego" zwierzchnika.

Ostatnio edytowano 27 cze 2011, 09:04 przez zlzn, łącznie edytowano 1 raz

27 cze 2011, 08:57
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA01 wrz 2010, 07:03

POSTY        65
mango                    

W matrycy z laleczkami prawdopodobnie chodziło o liczbę elementów. Ja tak zaznaczyłam,ale nie pamietam czy te lalki z trójkatami miały nogi, jeśli tak to mogło chodzić o liczbę lalek. O jedną mniej bez względu na wygląd. Ja liczyłam elemeny,ale nie jestem pewna czy to dobrze. Może narysujesz tą matrycę to jeszcze pomyślimy,tak z ciekawości.

Ja też postawiłem na liczbę elementów, w górnym obrazku elementów było 9 a w dolnym 12 ale mogę sie mylić tego nie byłem pewny ale matryce poszły mi dość dobrze chyba tylko 3 albo 4 nie byłem pewny reszta jak dla mnie była prosta, gorzej poszło mi ze słówkami a tabelki zrobiłem 7 na 8 choć martwię się bo w jednej strasznie nakreśliłem i nabazgrałem

27 cze 2011, 10:19
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA28 kwi 2011, 14:38

POSTY        14
załączam plik z pytaniami zebranymi z obu wątków (gimnastyka umysłu oraz postępowanie kwalifikacyjne) z sobotniego egzaminu, pewnie jest sporo błedów, ale na poglad ogólny chyba na razie wystarczy...
Jesli znacie poprawne odpowiedzi to piszcie :)

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

27 cze 2011, 10:36
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA05 lip 2010, 19:11

POSTY        24
Nie wiecie może, czy wypełnienie arkuszy odp. piórem z niebieskim atramentem jest jakims znakiem dla KSAP?

27 cze 2011, 11:00
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA01 wrz 2010, 07:03

POSTY        65
Chyba nikt nie napisał tego pytania
Do jakiego kraju polacy nie potrzebują wiz?
Rosja, Białoruś, Ukraina, Australia

27 cze 2011, 11:11
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA28 kwi 2011, 14:38

POSTY        14
Rada pożytku Publicznego – który minister odpowiada / ds. wolontariatu, organizacji pozarządowych, .../

27 cze 2011, 11:33
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11089 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 249, 250, 251, 252, 253, 254, 255 ... 793  Następna strona