Teraz jest 11 wrz 2025, 22:37

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11749 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 328, 329, 330, 331, 332, 333, 334 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post Re: Postępowanie kwalifikacyjne
przetak123                    

...Niepotrzebnie słuchałam tych, którzy w poprzednich latach zadawali bo mówili,  że to jedna wielka masakra. I tak się nastawiłem. Niepotrzebnie . To, że tak dużo czytałam przed samym egzaminem spowodowało tylko totalny mętlik w głowie. wszystko mi się pomieszało. Kto-kogo-kiedy-i jaką ilością głosów. Gdybym nie traciła czasu na to czytanie to i tak poszłoby mi tak samo, czyli średnio. Nie mogę powiedzieć że marnie :) :mur:

Ćwiczenie czyni mistrza!
Za rok to będzie bułka z masłem :)

26 cze 2011, 13:45
Znawca

REJESTRACJA05 cze 2011, 10:15

POSTY        163
Ja jeszcze takie zapamiętałem:
1. Karta praw podstawowych,
2. limit urzędników służby cywilnej - w jakim akcie ustalany
3. wotum zaufania
4. procedura zmian traktatów w Unii - jaka?
5. Jakie stanowisko nie jest wyższym stanowiskiem w służbie cywilnej - chyba z-ca kierownika USC
6. Jaki zakres podmiotowy odpowiedzialności za naruszenie dyscypliny finansów publicznych
7.Kto koordynuje kontrolę zarządczą - minister finansów?
8. Czy depozyty wlicza się do długu publicznego?
9. Czy można pokrywać deficyt pożyczkami w banku centralnym?
10. Pytanie oparte na definicji partii politycznych z Konstytucji
11. Kto wskazuje kandydata na prezesa NBP
12. Jakich aktów nie wydaje wojewoda? decyzji, zarządzeń, rozporządzeń wykonawczych czy aktów prawa miejscowego
13. Czy brak audytora to naruszenie dyscypliny finansów publicznych,
14. Czy Senat może wnosić poprawki do ustawy budżetowej (w dwóch pytaniach to występowało)
15. Krajowa Rada Sądownictwa - nadzór nad skargami w zakresie sądownictwa powszechnego
16. Kompetencje Trybunału Konstytucyjnego - orzekanie o zgodności umów międzynarodowych z Konstytucją
17. Czy orzeczenia Trybunału Konstytucyjnego ostateczne.
18. Wieloletni plan finansowy.
To już chyba prawie wszystkie mamy na forum. Zostało jeszcze kilka. Może sobie ktoś przypomni.  :D

26 cze 2011, 14:03
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 lut 2010, 17:54

POSTY        103
lot123                    

wormwood                    

W większości tabelek (jeśli nie we wszystkich) trzeba było dodawać kolumnę/rząd "ogółem" - i wszystko pięknie się sklejało ;)

A czy skreślenia, poprawki i inne "bazgroły" w tabelkach mają wpływ na punktację?

ja zdawałam w zeszłym roku  i chyba ze 2 czy 3 tabelki miałam koszmarnie pokreślone, a mimo to test umiejętności poszedł mi dobrze:) także głowa do góry :D

26 cze 2011, 14:40

REJESTRACJA08 sie 2010, 06:57

POSTY        21
Egzaminy I i II były łatwe. Ktoś kto nic się nie uczył połowę by dobrze zrobił z testu wiedzy.
Ja zrobiłem bardzo, bardzo głupie błędy w II części. Niepotrzebnie tyle nauki: kto,kogo, kiedy, jak i z kim. W prostych pytaniach szukałem zakręconej odpowiedzi. MASAKRA
To mnie pewnie pogrąży w pkt.Niestety.

26 cze 2011, 16:11
Znawca

REJESTRACJA10 kwi 2010, 13:22

POSTY        108
enis77                    

Egzaminy I i II były łatwe. Ktoś kto nic się nie uczył połowę by dobrze zrobił z testu wiedzy.
Ja zrobiłem bardzo, bardzo głupie błędy w II części. Niepotrzebnie tyle nauki: kto,kogo, kiedy, jak i z kim. W prostych pytaniach szukałem zakręconej odpowiedzi. MASAKRA
To mnie pewnie pogrąży w pkt.Niestety.

Prawie wszyscy wyłożyli się na tych "prostych pytaniach". Egzamin był trudny, skoro na proste pytania były złe odpowiedzi.
Prawda?

Enis77 to nie jest portal erotyczny !!!!

Tylko konstytucyjno - finansowo - międzynarodowo - cywilny;)

Ostatnio edytowano 26 cze 2011, 18:10 przez Fiona42, łącznie edytowano 3 razy

26 cze 2011, 17:44
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA01 wrz 2010, 07:03

POSTY        65
trybunakulos                    

Dziś na spokojnie można powiedziec, że egzamin nie był trudny :blush: , pod warunkiem że dobrze się słuchało, czytało i zapamiętało (wiedza) <_<
Ludność miast 61%, przewodnicząca Andżelika Orechvo, ilość stopni w sc IX, wzrost cen 3,5%, itd. (w prosty sposób straciłem kilkanaście punktów :mur: )

Wzrost cen w 2010roku był na poziomie 2,6% zdaje się a nie 3,5%
Znalazłem to w jednym artykule, tu cyt.
"Wzrost cen towarów i usług konsumpcyjnych w 2010 r. w stosunku do roku poprzedniego wyniósł 2,6% (wobec odpowiednio 3,5% w 2009 r.) i był wyższy od założonego w ustawie budżetowej o 1,6 pkt proc."

26 cze 2011, 17:58
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
enis77                    

To mnie pewnie pogrąży w pkt. Niestety.

Nieuważnie czytałeś forum - ostrzegano, żeby nie doszukiwać się drugiego dna w pytaniach, choć... 2 lata temu też się doszukiwałem. I też niepotrzebnie. Na szczęście punktów wystarczyło. :)
W tym roku jeśli ktoś się nie uczył i - jak piszesz - to wystarczyło do  zrobienia połowy testu, to jeśli nawet pozwoliło zdać egzamin, to zabraknie punktów do załapania się w przedziale 1-500. A raczej 1-430.

PS.
Zmień tę buźkę w swoim awatarze...  :nonono:

26 cze 2011, 18:02
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        65
A wie ktoś jaki mamy bilans handlowy za 2010 export import, dodatni czy ujemny bo ja zaznaczyłem ujemny i mam przeczucie że źle zaznaczyłem,

Co do testu to zobaczymy ale wydaje mi się że w tym roku trzeba będzie mieć sporo punktów bo ludzie chyba byli bardziej obkuci niż w zeszłym roku, poza tym miałem wrażenie bo rozmawiałem tam z paroma osobami że wszyscy siedzieli na naszym forum

26 cze 2011, 18:06
Znawca

REJESTRACJA10 kwi 2010, 13:22

POSTY        108
Kolejne pytanko z egzaminu:
PKB zwiększył się w 2009 roku o 1,6%.

chyba było takie pytanie

26 cze 2011, 18:19
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        65
Fiona42                    

Kolejne pytanko z egzaminu:
PKB zwiększył się w 2009 roku o 1,6%.

chyba było takie pytanie

Ale pytania dotyczyły 2010roku nie 2009 przynajmniej na moim arkuszu w 2010 pkb cos około 3,8%

26 cze 2011, 18:27

REJESTRACJA08 sie 2010, 06:57

POSTY        21
U mnie też był PKB 2010.

26 cze 2011, 18:34
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        65
enis77                    

U mnie też był PKB 2010.

Ja miałem wersje B testu

26 cze 2011, 18:41
Amator

REJESTRACJA25 sty 2011, 13:59

POSTY        28
Były też pytania o to kto przygotowuje i przeprowadza postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego - kierownik zamawiającego,

do jakch umów nie stosuje się Pzp - umów z zakresu prawa pracy

pytanie o trio prezydencji - banalnie proste - Z Polską, Dania  Cypr

Jakie państwa otworzyły swój rynek dla Polaków - ja zaznaczyłam Niemcy i Francja, ale nie wiem czy dobrze. Wiem, że Niemcy na pewno :)

26 cze 2011, 19:28
Amator

REJESTRACJA14 lip 2009, 16:44

POSTY        12
Chyba Niemcy i Austria

26 cze 2011, 19:30
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11749 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 328, 329, 330, 331, 332, 333, 334 ... 840  Następna strona