Teraz jest 06 wrz 2025, 17:40

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 159 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona
Podwyżki dla nauczycieli 
Autor Treść postu
Site Admin

REJESTRACJA04 paź 2009, 20:33

POSTY        705
Post Podwyżki dla nauczycieli
"Skoro jednak jesteś skarbowcem i piszesz na forum skarbowców nie powinieneś obrażać/opluwać swojego pracodawcy (słowami zgniła budżetówka) i ludzi tam pracujących."
Na szacunek trzeba zapracować. I nie mam tu na myśli kolegów czy koleżanek - bo wśród nich jest część osób zasługujących na właśnie szacunek (lub co najmniej - zrozumienie) a właśnie pracodawcę. Sam widzisz patologię w budżetówce - cały czas o tym piszesz - nauczyciele(!) - a jednocześnie uważasz, że powinienem wychwalać ten wadliwy system. Zadziwiasz mnie. Zapewniam Cię, że mając możliwość odejścia do innej pracy - ludzie z US - odchodzą plując za siebie i trzaskając drzwiami. Jeszcze jakiś czas temu dziwiłem się - teraz już ich rozumiem. Poza wszystkim to forum związkowe i najczęstszym tematem są tu problemy właśnie z pracodawcą czyli ta wg Ciebie niezgniłą budżetówką. I nie ma się czemu dziwić.
A o nauczycielach więcej z Tobą dyskutował nie będę bo chyba tylko decyzja wyższej instancji albo dopiero NSA - mogłaby wpłynąć na Twoje już utrwalone przekonanie. Choć to również nie jest pewne. EOT z mojej strony.

"Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."

06 lut 2011, 18:55
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 wrz 2007, 16:08

POSTY        237
Do Harakiri
Nadal podtrzymuję, że nie jest dobrze, że nauczyciele dostają podwyżki kolejny rok z rzędu, a my po raz kolejny ich nie dostajemy - ale ocenę tego pozostawmy innym użytkownikom forum.
Wiele argumentów na obronę mojego stanowiska wcześniej przytoczyłem i powtarzanie ich nie ma sensu. Z tego względu zgodzę się z Tobą, że czas zakończyć ten wątek i spokojnie możemy pozostać przy swoich stanowiskach.

06 lut 2011, 20:14
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA20 lut 2008, 20:32

POSTY        98
Tylko te podwyżki otrzymują "od władzy", sami sobie nie dają.
Dlaczego nie masz pretensji do rządzących?

06 lut 2011, 20:22
Znawca
Własny awatar

POSTY        237
terozki                    

Tylko te podwyżki otrzymują "od władzy", sami sobie nie dają.
Dlaczego nie masz pretensji do rządzących?

Do terozki:
Oczywiście, że mam uwagi wobec rządzących. Na forum, na innych postach wielokrotnie to właśnie podnosiłem! Powtórzę, rządy PO i PiS uważam za wyjątkowo nieudolne, a zaniechanie indeksacji wynagrodzeń dla skarbowców to błąd ww. rządów. Kolejnym błędem jest faworyzowanie grupy nauczycieli, względem innych grup budżetówki. Jednakże te błędy to nic, na tle innych ZASADNICZYCH zaniechań jak:
1/ brak reformy KRUS,
2/podtrzymywanie przywilejów policji, wojska, nauczycieli i górników,
3/ destabilizacja finansów i nadmierne zadłużanie państwa.
Oczywiste dla mnie pozostaje to, że współwinny ww. zaniechaniom jest rząd, sejm i senat, a nie przeciętny nauczyciel czy żołnierz.

06 lut 2011, 22:29
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834
"Za cierpliwość, za uczciwą pracę, plusikowe sie należy." - JVR

07 lut 2011, 09:07
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA06 cze 2009, 08:57

POSTY        2
Post Re: Podwyżki dla nauczycieli
Naprawdę żałuję, że nie jestem nauczycielem, tylko prostym kontrolerem naszych kochanych podatników. Moje wynagrodzenie "dziwnie" (thanks MF) nie wzrasta a nawet maleje, a widząc, że byle jaki nauczyciel zarabia więcej to chyba coś nie tak... Czy to już czas na podjęcie pewnych decyzji ?

23 mar 2011, 19:08
Znawca
Własny awatar

POSTY        237
Reed                    

Naprawdę żałuję, że nie jestem nauczycielem, tylko prostym kontrolerem naszych kochanych podatników. Moje wynagrodzenie "dziwnie" (thanks MF) nie wzrasta a nawet maleje, a widząc, że byle jaki nauczyciel zarabia więcej to chyba coś nie tak... Czy to już czas na podjęcie pewnych decyzji ?

Od września nauczyciele dostaną kolejne podwyżki, a my kolejny rok bez podwyżek a nawet indeksacji. Całkowicie się z Tobą zgadzam - jest coś nie tak, czas zacząć działać  palka--==

11 cze 2011, 00:19
Amator

REJESTRACJA05 sie 2009, 09:16

POSTY        16

Od września nauczyciele dostaną kolejne podwyżki, a my kolejny rok bez podwyżek a nawet indeksacji. Całkowicie się z Tobą zgadzam - jest coś nie tak, czas zacząć działać  

przepraszam jak chcesz działać???? Przecież skarbowcom nawet strajkować nie wolno, nawet osławiony strajk włoski nie wchodzi w grę bo mierniki polecą na łeb na szyję i kto dostanie w cztery litery???
My NIC nie możemy zrobić, no chyba żeby się zwolnić, ale przy obecnej sytuacji na rynku pracy życzę powodzenia odważnym.  :(

13 cze 2011, 19:13
Zaawansowany

REJESTRACJA24 mar 2011, 09:20

POSTY        83
My zbieramy coraz większe pieniądze. Coś pewnie możemy zrobić, ale co ?

13 cze 2011, 20:19
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA03 sie 2009, 19:35

POSTY        113
gazrik                    

Zapytaj wujka "Dobra rada" z filmu Miś :rolleyes: W us zarabiam niewiele, ale do pierwszego starcza i mam czas na zakupy, basen, wyjazdy do kolegów z sąsiednich us, kino czasem teatr/oczywiście wszystko służbowo/ Czasem pogonię do roboty wicków :D A nauczycielom wcale ich ciężkiej pracy nie zazdroszczę oj lepiej w us zdecydowanie lepiej.

13 cze 2011, 20:45

REJESTRACJA17 gru 2010, 09:22

POSTY        624
gazrik                    

Brawo kolego. Może i zbieramy ale kogo to tak naprawdę obchodzi ? Ciebie, mnie i innych, którzy rozumieją sens działania naszej instytucji. Sponsorom władzy zależy na tym byśmy raczej nie zbierali a sama władza zachowuje się jak pijany ślepiec dążący do samounicestwienia. Tak jak przedsiębiorca tworzący firmę X i dający jednocześnie do gazety ogłoszenia - nie kooperujcie z firmą X, jest kompletnie do  :dupa:

Nie wiem czy to się skończy tragicznie czy nie, ale wiem jedno. Brakuje dobrego gospodarza.

Przepraszam za odejście od tematu. Dodam, że do nauczycieli nic nie mam i wcale nie uważam, że będzie mi lepiej tylko wtedy kiedy im się czegoś nie da.

13 cze 2011, 20:52
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA15 lip 2009, 13:33

POSTY        520
A ja rzucę parę faktów z życia.
Mam dobrego sąsiada-nauczyciela WF. Często gadamy przy piwku (więc zakładam, że szczerze) o różnych rzeczach i sprawy mają się następująco:
1. Obaj skończyliśmy studia wyższe i jesteśmy w podobnym wieku
2. Jego roczny przychód 85 tys.; mój 49 tys.
3. On ma wakacje, ja nie
4. On odpowiada za cudze rozbrykane dzieci, ja bym tego nie wytrzymał
5. On ma kolegę, który odmówił udziału w świetlicy wakacyjnej za 45 pln/h; ja bym się na to zgodził nawet za połowę :P  
6. On ma wysportowaną sylwetkę a ja garba i denka od butelek na oczach od ślęczenia nad papierami   czytaj=--===  B)))
7. On wie, że żyje z pieniędzy "zebranych" przeze mnie; ja wiem, że nikt na mnie nie "zbiera"  :(
8. On uważa, że my skarbowcy "jesteśmy miętcy jak deszczówka" ; ja jak to słyszę, to rzeczywiście "mięknę"  <_<
9. Obaj wiemy, że coś jest nie w porządku!

14 cze 2011, 07:35
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA15 lip 2009, 13:33

POSTY        520
A w radiu słyszę, że kolej sparaliżowana, bo kolejarze wzięli urlop na żądanie :)
A kolejarze zarabiają więcej niż niejeden z nas

14 cze 2011, 07:38
Specjalista

REJESTRACJA28 mar 2011, 20:41

POSTY        332
Mój przykład:
Mam kolegę. Nie pijemy razem bo strach, pogadamy czasem przed domem:
- ja mam dobre studia wyższe i szkolenia, on podstawówkę;
- ja jestem przykładnym obywatelem, on jest recydywistą z kilkoma wyrokami (małe przestępstwa);
- ja jestem abstynentem, on w kółko zawiany;
- on wychodzi z kicia i dostaje od razu robotę zarabiając więcej niż teraz ja;
- ja jestem zwolniony z US przez Donka a on się cieszy, że państwo przez ostatnie 5 lat go utrzymywało.
Pytanie:
Kto tu jest debilem?
Poza Donkiem. :zly1:

14 cze 2011, 08:02
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 159 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona