generalnie zgadza się z TOLKA z małą różnicą 13 a Art. 22. 1. Posiedzenia Rady Ministrów są niejawne.
13 cze 2011, 14:08
Re: Gimnastyka umysłu
dpablo
generalnie zgadza się z TOLKA z małą różnicą 13 a Art. 22. 1. Posiedzenia Rady Ministrów są niejawne.
Zgadzam się z DPABLO.
Przyznam, że sprawdzałam to w ustawie. Przedtem pisało jawne, a teraz jak sprawdziłam to pisze, że posiedzenia Rady Ministrów są niejawne.
13 cze 2011, 14:27
Nie bedę czekała do wieczora, bo praca wre Format do wyboru. Maciejka12 załączam pytania z samorządu województwa juz z odpowiedziami. Pozdrawiam
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
13 cze 2011, 15:05
tolka
dpablo
Zgadzam się z DPABLO. 3mmsie--
Przyznam, że sprawdzałam to w ustawie. <_< <_< Przedtem pisało jawne, a teraz jak sprawdziłam to pisze, że posiedzenia Rady Ministrów są niejawne. :wysmiewacz:
Ja też mam w domu kogoś kto mi teksty ustaw zmienia. Spradzam jest tak, zaglądam ponownie - jest inaczej Wydaje mi się (albo inaczej: Mnie się wydaje), że to kot mój coś tam miesza - układa się na ustawach i śpi w najlepsze
13 cze 2011, 15:20
karniak
Ja też mam w domu kogoś kto mi teksty ustaw zmienia. Spradzam jest tak, zaglądam ponownie - jest inaczej :zly1: Wydaje mi się (albo inaczej: Mnie się wydaje), że to kot mój coś tam miesza - układa się na ustawach i śpi w najlepsze
UFFFFFFF oj całe szczęście, że to nie tylko ja tak mam przed zamieszczeniem odpowiedzi, która się nie zgadza z poprzednikiem sprawdzam ustawę w LEXie, na Sejmie i Google - niekiedy mój porywczy charakter jest stopowany (i stwierdzam tak jak TOLKA i KARNIAK że chyba miałem ustawę przed nowelizacją) i pokornie zaznaczam sobie prawidłową odpowiedź w swoich notatkach
Ostatnio edytowano 13 cze 2011, 15:48 przez dpablo, łącznie edytowano 1 raz
13 cze 2011, 15:46
Nie martwcie się ja od jakiegoś czasu mam dołek przedegzaminacyjny i cały czas zastanawiam się nad pytaniami, czy aby napewno dobrą odpowiedź zaznaczam. Potem różnie to bywa W głowie mam "kocioł ustawowy", aby dobrze wybrać z niego na egzaminie
13 cze 2011, 15:53
A ja mam propozycje odpowiedzi do mnóstwa pytań (niektóre się powtarzały) z KPA. Mam wątpliwości zwłaszcza do jednego - 13 (a jakże). Jeśli wypadłoby z odpowiedzi c słówko "nie" - ta byłaby dobra, a tak, to nie mam pojęcia I dzięki za nowe pytania
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
13 cze 2011, 18:37
alesandra4
A ja mam propozycje odpowiedzi do mnóstwa pytań (niektóre się powtarzały) z KPA. Mam wątpliwości zwłaszcza do jednego - 13 (a jakże). Jeśli wypadłoby z odpowiedzi c słówko "nie" - ta byłaby dobra, a tak, to nie mam pojęcia I dzięki za nowe pytania
13 cze 2011, 20:06
Moim zdaniem dopowiedź na pyt 63 z KPA to C
Data wczęcia postępowania na żądanie strony jest dzień doręczenia żądania organowi adm. publ
13 cze 2011, 20:08
Zgadzam się (źle przepisałam do tabelki): 62 to c: 62. Datą wszczęcia postępowania w związku z wniesionym podaniem strony jest: a) dzień nadania podania w placówce pocztowej, b) data zamieszczona na podaniu, c) data doręczenia podania organowi, d) data zarejestrowania podania przez urząd. A 63: 63. Zgodnie z kpa o zachowaniu terminu do wniesienia odwołania lub zażalenia drogą pocztową decyduje: a) data umieszczona na odwołaniu lub zażaleniu, b) data nadania odwołania lub zażalenia w placówce pocztowej, c) data otrzymania odwołania lub zażalenia przez urząd, d) data zarejestrowania odwołania lub zażalenia przez urząd. Kto jeszcze coś zauważył i co z tym 13?
13 cze 2011, 20:27
alesandra4
Alesandra mam jeszcze wątpliwość odnośnie odp 9 , czy nie powinno być a i c.
Art. 63 Kpa brzmi Podania (żądania, wyjaśnienia, odwołania, zażalenia) mogą być wnoszone pisemnie, telegraficznie, za pomocą telefaksu lub ustnie do protokołu, a także za pomocą innych środków komunikacji elektronicznej przez elektroniczną skrzynkę podawczą organu administracji publicznej utworzoną na podstawie ustawy z dnia 17 lutego 2005 r. o informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadania publiczne.
Nie ma w nim mowy o dalekopisie Co to jest ten dalekopis może to było w jakieś starej ustawie Kpa)
13 cze 2011, 20:31
Dalekopis czyli inaczej telegraf. Jak ja już długo żyję...........
13 cze 2011, 20:41
Mi też się tak wydaje, że jest to stare pytanie i chodzi o telegraf. Odnoście pytania 13 stawiałabym na odpowiedź c, ale do końca nie jestem przekonana
13 cze 2011, 21:00
jolus2005
Mi też się tak wydaje, że jest to stare pytanie i chodzi o telegraf. Odnoście pytania 13 stawiałabym na odpowiedź c, ale do końca nie jestem przekonana
Wcześniej był w art. 63 ten dalekopis, także nie wiem Może jest ktoś kto się zna na dalekopisach i telegrafach Czy można czy nie można wnosić za pomocą niego podań
Poprzedni zapis Art. 63. Podania (żądania, wyjaśnienia, odwołania, zażalenia) mogą być wnoszone pisemnie, telegraficznie lub za pomocą dalekopisu, telefaksu, poczty elektronicznej, a także ustnie do protokołu.