ABCABC - Wszystko się zgadza: powiatów łącznie 379: 314 powiatów i 65 miast na prawach powiatu, gmin ogółem 2479: w tym miejskich 306, wiejskich 1571, miejsko-wiejskich 602 miast 908, w tym w gminach miejsko-wiejskich-602 jednostki pomocnicze: dzielnice-18, delegatury - 19 Wrzucam link do strony GUS-u http://www.stat.gov.pl/bip/36_PLK_HTML.htm
Moje propozycje odpowiedzi do pytań z samorządu terytorialnego:
Dzięki Jolus za potwierdzenie. Czy działa u Ciebie PW, bo wysłałam coś do Ciebie i mam cały czas u siebie wiadomość "wiadomości do wysłania" Czy tak ma być pomimo wysłania
Mam jeszcze takie pytanie, w poprzednich latach pojawiały sie takie pytania:
1.Stopa inflacji (mierzona wskaźnikiem cen towarów i usług konsumpcyjnych , rok do roku) wyniosła w Polsce w 2010r. Własnie ile ?????????? 2. Według GUS zatrudnienie w adminsitracji publicznej w Polsce wynosi obecnie około 3. Udział ubiegłorocznych wydatków publicznych w PKB w Polsce mieści się w przedziale...... 4. Tempo wzrostu PKB w Polsce wyniosło w 2010r. Około..........
czy znacie może odpowiedzi jak by te dane prezentowały się na dzień dzisiejszy, ewentualnie na koniec 2010 r. Znalazłam jakieś dane - ale nie wiem czy mam poprawne
10 cze 2011, 11:10
Re: Gimnastyka umysłu
Tempo wzrostu PKB wyniosło w 2010r. 3,8 Za I kwartał 2011r. 4,1 Prognozują, że w 2011r. wyniesie 4,3
10 cze 2011, 11:32
ABCABC
1.Stopa inflacji (mierzona wskaźnikiem cen towarów i usług konsumpcyjnych , rok do roku) wyniosła w Polsce w 2010r. Własnie ile ?????????? 2. Według GUS zatrudnienie w adminsitracji publicznej w Polsce wynosi obecnie około 3. Udział ubiegłorocznych wydatków publicznych w PKB w Polsce mieści się w przedziale...... 4. Tempo wzrostu PKB w Polsce wyniosło w 2010r. Około..........
Czy znacie może odpowiedzi jak by te dane prezentowały się na dzień dzisiejszy, ewentualnie na koniec 2010 r. Znalazłam jakieś dane - ale nie wiem czy mam poprawne :wacko:
Witam ABCABC - już jestem na forum Ja mam takie dane: 1. Stopa inflacji za 2010r. - 2,6% 2. zatrudnienie w administracji publicznej 437.851 i przeciętne wynagrodzenie miesięczne w administracji publicznej 4.014,98 zł 3......Tego nieststy jeszcze nie znalazłam 4. Tempo wzrostu PKB w Polsce wynosi 3,8% Wrzucam plik z GUS-u na temat zatrudnienia i wynagrodzenie w 2010 w Polsce - może na się przydać.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Ostatnio edytowano 10 cze 2011, 15:51 przez Nadir, łącznie edytowano 2 razy
poprawiłem cytat
10 cze 2011, 11:42
Roczne wskaźniki cen towarów i usług konsumpcyjnych w latach 1950-2010
czy znacie może odpowiedzi jak by te dane prezentowały się na dzień dzisiejszy, ewentualnie na koniec 2010 r. Znalazłam jakieś dane - ale nie wiem czy mam poprawne :wacko:
Wiatm ABCABC - już jestem na forum :D Ja mam takie dane: 1. Stopa inflacji za 2010r. - 2,6% 2. zatrudnienie w administracji publicznej 437.851 i przeciętne wynagrodzenie miesięczne w administracji publicznej 4.014,98 zł 3......Tego nieststy jeszcze nie znalazłam 4. Tempo wzrostu PKB w Polsce wynosi 3,8% Wrzucam plik z GUS-u na temat zatrudnienia i wynagrodzenie w 2010 w POlsce - może na się przydać[/quote]
Bardzo Bardzo Bardzo Wam dziękuję za te wszystkie dane. Ciekawa lektura na weekend
W nagrodę teścik
10 cze 2011, 12:16
Moja propozycja odpowiedzi:
4
10 cze 2011, 12:24
jolus2005
Moja propozycja odpowiedzi:
4
a według mnie
3
10 cze 2011, 12:49
Odpowiedź do testu wrzuconego przez ABCABC czy to przypadkiem będzie 3?
10 cze 2011, 12:54
według mnie też 3
10 cze 2011, 13:40
II część pytań z samorządu na weekend
A może ktoś z Was ma ochotę zaopiekować sie jakimś tematem i wrzucac jakieś newsy, zagadki, testy, dziwne słówka, skróty,układać pytania itp. Na egzaminie chyba wszystko może być
Widząc ilość pobieranych plików jest nas dużo, natomiast aktywnych osób niestety jest mało. Fajnie gdyby forum się bardziej ożywiło. Zostało nam 2 tygodnie nauki
10 cze 2011, 14:24
abcabc
W nagrodę teścik :P
Według mnie odp.
3
10 cze 2011, 17:04
Tak mi się skojarzyło z tym jak teraz pewnie wielu z nas się czuje:
A ja mam coś takiego: 2010 rok: zatrudnionych w SC 123.561 osób, o 1,3% > 2009 r., 1682 stanowisk wyższych (obsadzonych 1569, 113 - wakat). Ale skąd-nie pamiętam, notuję, notuję i notuję... (może z "Przeglądu Służby Cywilnej"?!)