Teraz jest 06 wrz 2025, 00:03

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 939 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 68  Następna strona
"Racjonalizacja" zatrudnienia - drugie podejście...dziesiątkowanie urzędników 
Autor Treść postu
Specjalista

REJESTRACJA27 kwi 2010, 11:57

POSTY        481
Post Re: "Racjonalizacja" zatrudnienia - drugie podejście...dzies
Magsli                    

W naszym us poleciały osoby zatrudnione na czas określony i na zastępstwo  :zly1:  Ciekawe jak władza sobie wyobraża dalszą pracę przy obcinaniu etatów. U nas są nieroby, które oczywiście zostają i mają się dobrze  <_<  Czarno widzę naszą administację przy takich działaniach rządzących, pozostaje chyba tylko  pije-===[

A jak długo pracowały te osoby(chodzi mi o to kiedy były przyjęte do pracy), możesz napisać ?

06 cze 2011, 06:26
Specjalista

REJESTRACJA17 lis 2007, 15:35

POSTY        867
Kakaes                    

Magsli                    

W naszym us poleciały osoby zatrudnione na czas określony i na zastępstwo  :zly1:  Ciekawe jak władza sobie wyobraża dalszą pracę przy obcinaniu etatów. U nas są nieroby, które oczywiście zostają i mają się dobrze  <_<  Czarno widzę naszą administację przy takich działaniach rządzących, pozostaje chyba tylko  pije-===[

A jak długo pracowały te osoby(chodzi mi o to kiedy były przyjęte do pracy), możesz napisać ?

Część od stycznia tego roku, reszta gdzieś od kwietnia br.

06 cze 2011, 16:31
Specjalista

REJESTRACJA28 mar 2011, 20:41

POSTY        332
Ja wyleciałem po 36 !!!! miesiącach. Niech żyje prawo pracy i dwie ustawy o służbie cywilnej.  :zly1:

06 cze 2011, 17:09
Specjalista

REJESTRACJA27 kwi 2010, 11:57

POSTY        481
bombel                    

Ja wyleciałem po 36 !!!! miesiącach. Niech żyje prawo pracy i dwie ustawy o służbie cywilnej.  :zly1:

No to przecież nie byleś już świeżynką. Z tego co wiem, to zwolnieniom podlegają osoby  z najkrótszym stażem. Czy z tego wynika,że ty miałeś najkrótszy staż pracy w swoim US?

06 cze 2011, 17:35
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA02 kwi 2008, 13:36

POSTY        42
Nie martw sie, w październiku ekipa Donalda- Nie Róbmy Polityki, Budujmy Drogi - Tuska przejdzie do historii. Zostaną zracjonalizowani pozaustawowo. Miałeś cholernego pecha, ze nie załapałeś się na um. na czas nieokreślony. Z drugiej strony - pogratulować Twojemu NUS-owi, że nie postarał się dla Ciebie o taką umowę. Pocieszając tylko chciałem napisać - że nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło. Chociaż (jeszcze) pracuję, to też jak usłyszę że ktoś Ryżego chwali, to chyba mu przylutuję.

06 cze 2011, 17:37
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
juron                    

Nie martw sie, w październiku ekipa Donalda- Nie Róbmy Polityki, Budujmy Drogi - Tuska przejdzie do historii.
Pocieszając tylko chciałem napisać - że nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło. Chociaż (jeszcze) pracuję, to też jak usłyszę że ktoś Ryżego chwali, to chyba mu przylutuję.

Donald ksywa "Nie Róbmy Polityki, Budujmy Drogi"
:rotfl:
Dobre  :excl:

Lutuj Jurin, lutuj. Jak bedzie trzeba to POmogę :piwo:

Ostatnio edytowano 06 cze 2011, 18:19 przez Badman, łącznie edytowano 1 raz

06 cze 2011, 18:18
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
bombel                    

Jeśli zaliczyłeś służbę przygotowawczą i dodatkowo miałeś pozytywna opinie, to masz szansę w sądzie pracy. Niestety zazwyczaj "na wszelki wypadek" opinia jest negatywna a wówczas  :wsciekly:

06 cze 2011, 19:54
Specjalista

POSTY        332
Miałem służbę. Miałem "dobrą" pozytywną ocenę. Wszystkie rozmówki z kierownictwem. Podpisane papierki. No i tu ZONK bo Organ przyjechał od DISa i MUSIAŁ zmienić zdanie na Mój temat. "Cieszmy się i radujmy bo mamy dur...nia za Naczelnika". Parafrazując pewną księgę i pewnego polityka.
Stażu nie miałem najkrótszego ale w tej chwili tylko ja wylatuję.
Wiadomo - koneksje, kolesiostwo, kumoterstwo i takie tam - jak to w US.

06 cze 2011, 20:11
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA16 lis 2010, 17:37

POSTY        41
bombel                    

Miałem służbę. Miałem "dobrą" pozytywną ocenę. Wszystkie rozmówki z kierownictwem. Podpisane papierki. No i tu ZONK bo Organ przyjechał od DISa i MUSIAŁ zmienić zdanie na Mój temat. "Cieszmy się i radujmy bo mamy dur...nia za Naczelnika". Parafrazując pewną księgę i pewnego polityka.
Stażu nie miałem najkrótszego ale w tej chwili tylko ja wylatuję.
Wiadomo - koneksje, kolesiostwo, kumoterstwo i takie tam - jak to w US.

Bedziesz składał pozew?

06 cze 2011, 22:06
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA12 lis 2007, 21:00

POSTY        324
juron                    

Nie martw sie, w październiku ekipa Donalda- Nie Róbmy Polityki, Budujmy Drogi - Tuska przejdzie do historii. Zostaną zracjonalizowani pozaustawowo. Miałeś cholernego pecha, ze nie załapałeś się na um. na czas nieokreślony. Z drugiej strony - pogratulować Twojemu NUS-owi, że nie postarał się dla Ciebie o taką umowę. Pocieszając tylko chciałem napisać - że nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło. Chociaż (jeszcze) pracuję, to też jak usłyszę że ktoś Ryżego chwali, to chyba mu przylutuję.

Z tym lutowaniem to lepiej uważać bo ABW wejdzie Ci do domu o 6 rano w ramach umacniania miłości do panującej nam jedyniesłusznej partii. :D

Kto wie może i skarbowców.pl monitorują.

Drobny cytat.
"Jak ABW wpadła na trop witryny Frycza?  – Cała sprawa zaczęła się po zabójstwie działacza PiS Marka Rosiaka w Łodzi – opowiada „Rz" funkcjonariusz ABW pracujący przy Rakowieckiej (główna siedziba ABW). – Media podnosiły wtedy, że przyczyną morderstwa dokonanego przez byłego członka PO Ryszarda C. mogły być treści szerzące się w Internecie. Wtedy ABW zaczęła monitorować (w agencji istnieje komórka zajmująca się monitorowaniem przestępczości w Internecie – red.) sieć pod kątem tzw. mowy nienawiści. Wtedy zwrócono uwagę na Antykomor.pl – mówi funkcjonariusz. Dodaje, że w ramach tych samych działań są monitorowane strony internetowe, gdzie wypowiadają się kibice piłkarscy krytykujący rząd.

– Administrator Antykomor.pl był wygodnym celem – opowiada nam ten sam funkcjonariusz ABW –  bo był już osobą karaną za hakerstwo (przeniknął do systemu komputerowego jednej z firm, by – jak sam twierdzi – zwrócić w ten sposób uwagę na braki w zabezpieczeniu jej sieci komputerowej – red.). ABW wiedziała o tym, wchodząc do niego do domu."
http://www.rp.pl/artykul/2,669368_To_AB ... omora.html

06 cze 2011, 22:22
Specjalista

POSTY        332
Jeszcze czekam do końca miesiąca. Wydziobałem pisemko do IS i kilku innych "instytucji" i zobaczę czy się "nawrócą". Jeżeli nie, to po otrzymaniu wszystkich papierków, spotkamy się w sądzie i zobaczymy co prawo myśli o bezprawiu NUSów i DISów.

07 cze 2011, 06:12
Zaawansowany

REJESTRACJA29 lis 2006, 11:58

POSTY        82
BOBMBEL - nie zazdroszczę sytuacji...

Praca z niepewnością jutra, to dodatkowy syf służby cywilnej...

08 cze 2011, 07:44
Specjalista

POSTY        332
Odp. dla ddd

Obrazek

U mnie niestety większość to ci drudzy. Ja, jedyny, jako ten pierwszy.  :D

08 cze 2011, 19:36
Znawca

REJESTRACJA05 lis 2009, 19:55

POSTY        200
Dobra rada dla pracowników sc... zacznijcie się uczyć języków obcych!!! Jak Wam podziękują, to bez większego problemu znajdziecie pracę w firmach prywatnych np. biura podatkowe, rachunkowe itd. Poszukiwani są ludzie z doświadczeniem. W ostateczności można zawsze zrobić certyfikat językowy i przystąpić do egzaminu na urzędnika mianowanego. Alternatywa zawsze jakaś będzie, a niestety bez znajomości chociażby jednego języka obcego dziś o dobrze płatną pracę niełatwo (chyba, że ktoś ma znajomości).

Bombel nie załamuj się, nie jesteś pierwszy i ostatni, który stracił w ten sposób pracę w administracji. Odwoływać się zawsze można. Niestety człowiek bez znajomości nie ma większych szans na ratunek przed zwolnieniem. Mam nadzieję, że szybko znajdziesz coś lepszego. U nas kilka osób odeszło z urzędu do firm prywatnych i potem każda z tych osób żałowała, że... tak późno zdecydowała się na odejście.

Bombel, jeszcze trzeba umieć wypinać tylnią część ciała, bo nie każdy to potrafi   ;)

08 cze 2011, 20:27
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 939 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 68  Następna strona