zadanie na dobranoc :P Tata Anny ma pięcioro dzieci: Si, Sa, Os, Su. Jak ma na imię piąte dziecko?
Rozwiązałam na dzień dobry
->piąte dziecko to Anna
I tym optymistycznym akcentem rozpocznę moją piękną, czerwcową sobotę
Sobota, słońce, ja i
finanse (ale nie te wydawane na zakupach, tylko te publiczne, z ustawy)
:mur: Mój wymarzony weekend :rotfl:
A co do tego pytania:
W 2011 roku do postępowania kwalifikacyjnego przystąpi a) 1750 osób b) 1709 osób c) 1850 osób d) 2000 osób
to uważam, że po przekroczeniu proporcji 3 kandydatów na jedno miejsce :stop: ustawa budżetowa powinna się automatycznie nowelizować (w zakresie zwiększenia limitu)
Karniak to ja dla Ciebie na dzień dobry przesyłam za zadanie
Co do zwiększenia limitu to było by miło gdyby zwiększyli, ale to dla nich czysty zysk, przecież już wiadomo że przynajmniej 1300 osób w tym roku nie ma szansy na załapanie się w limicie, jest duże prawdopobieństwo, że przystąpą te osoby do egzaminu w przyszłym roku, gdzie limit też wynosi 500 osób. No i pewnie dojdą nowe osoby Chociaż z drugiej strony też nie wiadomo jakie będą w tym roku pytania i le osób zaliczy egzamin Kilka lat temu pomimo wielu chetnych zdało bardzo mało osób i limit nie został wykorzystany. Ale to są tylko moje dywagacje
Póki co pomęczę Was w weekend pytaniami z informacji niejawnych Miłej pracy
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
04 cze 2011, 08:10
Re: Gimnastyka umysłu
Ale ruch na forum . Po burzy umysłów podaję poprawne odpowiedzi do zamieszczonych przeze mnie pytań z finansów publicznych: Część I:
odpowiedzi prawie zgodne z JOLUS2005 różnica w 17 - przy tak zadanym pytaniu bardziej skłaniał bym się do c
04 cze 2011, 15:51
TOLKA i JOLUS2005 za wszystkie odpowiedzi z zamówień publicznych
II tura z zamówień
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
04 cze 2011, 19:49
Pytanie brzmi: 19) Poszerzone postępowanie sprawdzające przeprowadza się: a) przy stanowiskach i pracach związanych z dostępem do informacji niejawnych o klauzuli "tajne" lub "ściśle tajne", A ustawa mówi: Art. 36 2) poszerzone – przy stanowiskach i pracach związanych z dostępem do informacji niejawnych oznaczonych klauzulą „tajne”; 3) specjalne – przy stanowiskach i pracach związanych z dostępem do informacji niejawnych oznaczonych klauzulą „ściśle tajne”
uważam, że na pyt.19 brak wymienionej właściwej odpowiedzi
04 cze 2011, 20:19
bnadia
Pytanie brzmi: 19) Poszerzone postępowanie sprawdzające przeprowadza się: a) przy stanowiskach i pracach związanych z dostępem do informacji niejawnych o klauzuli "tajne" lub "ściśle tajne", A ustawa mówi: Art. 36 2) poszerzone – przy stanowiskach i pracach związanych z dostępem do informacji niejawnych oznaczonych klauzulą „tajne”; 3) specjalne – przy stanowiskach i pracach związanych z dostępem do informacji niejawnych oznaczonych klauzulą „ściśle tajne”
BNADIA a ja uważam , że jest wymieniona właściwa odpowiedź - "e" A tak wogóle co to za ustawa, z której korzystasz ? Ja mam zupełnie inny art. 36
04 cze 2011, 20:57
dpablo
odp do niejawnych ABCABC
odpowiedzi prawie zgodne z JOLUS2005 różnica w 17 - przy tak zadanym pytaniu bardziej skłaniał bym się do c
Ja rozwiązując test ,,na szybko,, bez sprawdzania zgodności z ustawą zaznaczyłam w 17 - b. Ale oczywiście mogą pojawić się wątpliwości . Bowiem: ,,Osoby nieposiadające obywatelstwa polskiego nie mogą być dopuszczone do pracy lub pełnienia służby na stanowiskach albo wykonywania czynności zleconych, z którymi łączy się dostęp do informacji niejawnych o klauzuli „tajne” lub „ściśle tajne”, z zastrzeżeniem do osób: -zajmujących stanowiska związane z kierowaniem wykonywania przez przedsiębiorcę umowy związanej z dostępem do informacji niejawnych lub związane z bezpośrednim wykonywaniem takiej umowy albo wykonujących zadania na rzecz obronności lub bezpieczeństwa państwa, związane z dostępem do informacji niejawnych u przedsiębiorcy; -które w imieniu przedsiębiorcy wyżej wymienionego uczestniczą w czynnościach zmierzających do zawarcia umowy, jeżeli czynności te są związane z dostępem do informacji niejawnych; zatrudnionych w pionie ochrony przedsiębiorcy wyżej wymienionego z wyjątkiem osoby zajmującej stanowisko pełnomocnika ochrony oraz zastępcy pełnomocnika ochrony.
Ostatnio edytowano 04 cze 2011, 21:07 przez tolka, łącznie edytowano 1 raz
04 cze 2011, 21:02
bnadia