1 c 2 e 3 b 4 d 5 c 6 a 7 d 8 d 9 d 10 a 11 d 12 b 13 a
30 maja 2011, 14:50
Re: Gimnastyka umysłu
abcabc
wodniczka74
Pytania z KPA
Moje typy odpowiedzi do KPA
1 c 2 e 3 b 4 d 5 c 6 a 7 d 8 d 9 d 10 a 11 d 12 b 13 a
Zgadzam się z ABCABC tylko w jednym pytaniu dałabym inną odpwiedź:pytanie 6 i tu stawiam na
odpowiedź b
Od razu załączam poprwane odpowiedzi do polityki ekonomiczno-społecznej:
13 - b 14 - d 15 - a 16 - a 17 - b 18 - c 19 - c 20 - a
30 maja 2011, 16:02
Może teraz coś ze służby cywilnej (I część)[/quote] ale one są z odpowiedziami, chyba ABCABC nie ten plik załączyłaś???
30 maja 2011, 16:07
Z cyklu: Zadanie dla gimnazjalistów - 5 (bo 5 kolumn i 5 wierszy) W regaty transatlantyckie wyrusza łącznie 100 żaglowców . Są wśród nich jedno, dwu i trzymasztowce. Jednomasztowce stanowią 75% startujących a trzymasztowce stanowią 20% pozostałych jednostek. Dwie trzecie jednomasztowców uzyskało czasy przepłynięcia Atlantyku powyżej 10 dni. Z pozostałej ilości jednomasztowców tylko 2 na 10 dotarły do mety w czasie poniżej 7 dni. Dwumasztowce okazały się najszybsze. Tylko jeden na pięć popłynął wolniej niż w czasie 7 dni i tylko jeden wolniej niż 10 dni. Trzymasztowce miały słaby wiatr ale i tak 20% z nich uzyskało wyniki w najlepszym przedziale czasowym a żaden z nich nie należał do grupy najwolniejszych.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
30 maja 2011, 17:54
jolus2005
:czytaj: Może teraz coś ze służby cywilnej (I część)
ale one są z odpowiedziami, chyba ABCABC nie ten plik załączyłaś??? [/quote]
Faktycznie załączylam nie ten plik. Miał być bez odpowiedzi a jest już gotowy. Zatem, kto chce się sprawdzić niech sobie go najpierw wyczyści.
Co do 6 pytania z kpa., wydaje mi się, że powinna być jednak Jolus odp. a, ponieważ zgodnie z art. 82 kpa Świadkami nie mogą być: 1) osoby niezdolne do spostrzegania lub komunkowania swych spostrzeżeń, 2) osoby obowiązane do zachowania w tajemnicy informacji niejawnych na okoliczności objęte tajemnicą, jeżeli nie zostały w trybie okreslonym obowiązującymi przepisami zwolnione od obowiązku zachowania tej tajemnicy, 3) duchowni co do faktów objetych tajemnicą spowiedzi.
Jeżeli nie mam racji to proszę wytłumaczcie mi to łopatologicznie
I jeszcze coś na wieczór w załączniku
30 maja 2011, 18:18
Test Typu Mensa 4-6 Odpowiedzi
zad. 1 (czyli 4) C zad. 2 (czyli 5) A zad. 3 (czyli 6) D
30 maja 2011, 18:32
abcabc
jolus2005
:czytaj: Może teraz coś ze służby cywilnej (I część)
ale one są z odpowiedziami, chyba ABCABC nie ten plik załączyłaś???
Faktycznie załączylam nie ten plik. Miał być bez odpowiedzi a jest już gotowy. Zatem, kto chce się sprawdzić niech sobie go najpierw wyczyści. :rolleyes:
Co do 6 pytania z kpa., wydaje mi się, że powinna być jednak Jolus odp. a, ponieważ zgodnie z art. 82 kpa Świadkami nie mogą być: 1) osoby niezdolne do spostrzegania lub komunkowania swych spostrzeżeń, 2) osoby obowiązane do zachowania w tajemnicy informacji niejawnych na okoliczności objęte tajemnicą, jeżeli nie zostały w trybie okreslonym obowiązującymi przepisami zwolnione od obowiązku zachowania tej tajemnicy, 3) duchowni co do faktów objetych tajemnicą spowiedzi.
Jeżeli nie mam racji to proszę wytłumaczcie mi to łopatologicznie :mur:
I jeszcze coś na wieczór w załączniku :P[/quote]
moje odpowiedzi do testu typu Mensa 4-6:
1 c 2 a 3 d
Ostatnio edytowano 30 maja 2011, 18:36 przez agatka123, łącznie edytowano 2 razy
30 maja 2011, 18:34
I jeszcze coś na wieczór w załączniku :P[/quote]
moje odpowiedzi do testu typu Mensa 4-6:
1 c 2 a 3 d
[/quote]
Karniak i Agatka Idziecie jak .....jak się mówi? jak burza?
To może coś jeszcze