Informację o ilości zgłoszeń podaje KSAP na swojej stronie.
A czy podaje również informację jaki stan prawny nas obowiązuje do egzaminu?
29 maja 2011, 16:09
Re: Postępowanie kwalifikacyjne
sarah121
nowa
Informację o ilości zgłoszeń podaje KSAP na swojej stronie.
Tej informacji nie znalazłam, ale ... ja czasami mam kłopoty z czytaniem .
____________________________________ "Moja jest racja, i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!" - "Dzień Świra"
29 maja 2011, 16:17
sarah121
Zawsze obowiązywał stan aktualny, więc w tym roku z pewnością również. Byłoby nielogiczne gdyby było inaczej.
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
29 maja 2011, 16:50
Ups.. to chyba weekend tak działa rozleniwiająco. Przepraszam - pytanie oczywiście brzmi: Gdzie mogę znaleźć informację o ilości złożonych dotychczas zgłoszeń do udziału w bieżącym postępowaniu???przejrzałam stronę KSAP-u i nie znalazłam..
29 maja 2011, 18:15
mrówka
Ups.. to chyba weekend tak działa rozleniwiająco. Przepraszam - pytanie oczywiście brzmi: Gdzie mogę znaleźć informację o ilości złożonych dotychczas zgłoszeń do udziału w bieżącym postępowaniu???przejrzałam stronę KSAP-u i nie znalazłam..
Musisz zalogować się na swoje konto w KSAP. Informację znajdziesz w dziale "wiadomości". Na chwilę obecną brzmi on tak:
Aktualnie w KSAP znajduje się 785 zgłoszeń.
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
29 maja 2011, 19:21
Nadir
sarah121
Zawsze obowiązywał stan aktualny, więc w tym roku z pewnością również. Byłoby nielogiczne gdyby było inaczej.
No wiesz - ten argument w obliczu innych działań KSAP jest raczej nietrafiony
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
29 maja 2011, 19:23
supersaper
mrówka
Musisz zalogować się na swoje konto w KSAP. Informację znajdziesz w dziale "wiadomości". Na chwilę obecną brzmi on tak:
Aktualnie w KSAP znajduje się 785 zgłoszeń.
Dziękuję
29 maja 2011, 19:49
Nadir
sarah121
W ubiegłym roku obowiązywał stan prawny na dzień 01.06.2010, a egzamin był przecież 03.07.2010r. ... Prawidłowość odpowiedzi na pytania użyte w sprawdzianie wiedzy wg stanu prawnego na dzień 1 czerwca 2010 roku http://www.ksap.home.pl/sc/aktualnosci.php
A w tym roku cisza
Ostatnio edytowano 29 maja 2011, 21:01 przez sarah121, łącznie edytowano 1 raz
29 maja 2011, 20:46
supersaper
Nadir
No wiesz - ten argument w obliczu innych działań KSAP jest raczej nietrafiony :wysmiewacz:
W tej sytuacji wycofuję się z "logiczności"
sarah121
W ubiegłym roku obowiązywał stan prawny na dzień 01.06.2010, a egzamin był przecież 03.07.2010r. ...
Miałem na myśli, że nie na 31 grudnia poprzedniego roku, tylko na aktualny rok. Skoro egzamin był 03.07.2010r to trudno, żeby obowiązywał stan z 02.07.2010r. Rewolucyjnych zmian w okresie czerwca chyba nie było, a pytanie są przygotowywane z pewnością ze 2-3 tygodnie wcześniej.
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
29 maja 2011, 21:54
Witam
Ja trochę z innej beczki. Czy ktoś miał taką sytuację, że odrzucomu mu zgłoszenie do postępowania w związku z tym, że miał nieodpowiedni certyfikat potwierdzający znajomość języka obcego??? Nieodpowiedni, czyli taki, który nie został uznany przez zespół sprawdzający mimo, iż mieścił się w ramach katalogu dokumentów określonych w zał. nr 2 do rozporządzenia.
30 maja 2011, 12:08
novi
Witam
Ja trochę z innej beczki. Czy ktoś miał taką sytuację, że odrzucomu mu zgłoszenie do postępowania w związku z tym, że miał nieodpowiedni certyfikat potwierdzający znajomość języka obcego??? Nieodpowiedni, czyli taki, który nie został uznany przez zespół sprawdzający mimo, iż mieścił się w ramach katalogu dokumentów określonych w zał. nr 2 do rozporządzenia.
Nie bardzo rozumiem, jak zespół sprawdzający może nie uznać certyfikatu językowego skoro mieści się w ramach katalogu dokumentów określonych w załączniku do rozporządzenia?
Co do obstawiania - obstawiałam 950, są już 963 zgłoszenia, a kilka lub kilkanaście pewnie jeszcze dojdzie. Ale byłam blisko
31 maja 2011, 08:33
Info sprzed chwili - jest już 1005 zgłoszeń!
31 maja 2011, 11:21
Nie bardzo rozumiem, jak zespół sprawdzający może nie uznać certyfikatu językowego skoro mieści się w ramach katalogu dokumentów określonych w załączniku do rozporządzenia?
Mnie też się wydawało, że zespół sprawdzający nie może odrzucić certyfikatu. W przepisach używa się sformułowania "w szczególności:...(tu podaje się nazwy certyfikatów)..." Mój akurat nie był wskazany z nazwy, ale jest wydany przez instytucję wymienioną w rozp. i jest na wymaganym poziomie B2.
31 maja 2011, 12:31
1131 zgłoszeń, jutro pewnie też trochę wprowadzą do systemu, czyli z dużą ufnością, jak mówią statystycy, możemy założyć, że, po odjęciu KSAP-owców, mamy zawody w przedziale 2,5-3,0 chętnych na miejsce.