"Racjonalizacja" zatrudnienia - drugie podejście...dziesiątkowanie urzędników
Autor
Treść postu
Re: "Racjonalizacja" zatrudnienia - drugie podejście...dzies
puzon1
Nowy pomysł na zwolnienia na 30 czerwca 2011 Mimo braku ustawy o racjonalizacji JVR wysłał do US polecenie służbowe o zmniejszeniu zatrudnienia i co wy na to w niekturych US ach już się zaczęło <_< i co wy na to ?
To sprawdzona informacja? możesz rozszyfrować - JVR? przepraszam, ale nie zaskoczyłam
25 maja 2011, 16:41
Kakaes
puzon1
Nowy pomysł na zwolnienia na 30 czerwca 2011 Mimo braku ustawy o racjonalizacji JVR wysłał do US polecenie służbowe o zmniejszeniu zatrudnienia i co wy na to w niekturych US ach już się zaczęło <_< i co wy na to ?
To sprawdzona informacja? możesz rozszyfrować - JVR? przepraszam, ale nie zaskoczyłam :(
JVR = Jacek Vincent Rostowski
25 maja 2011, 16:58
Austeen bardzo dziękuję no to jestem ciekawa, jak będzie wyglądała realizacja tego polecenia...
25 maja 2011, 17:27
Ja wiem jak wygląda odpowiedź już prowadzi się rozmowy z pracownikami
25 maja 2011, 17:33
Już rano w mediach (radio) zaczęli mówić o zwolnieniach
26 maja 2011, 06:39
Może coś więcej na temat pisma JVR... Czy już jest w urzędach?
26 maja 2011, 06:57
Wątpie,że ktoś ze zwykłych pracowników ma dostęp do treści tego pisma (polecenia)
26 maja 2011, 07:22
Mógłby ktoś podesłać chociaż numer tego pisma na email (dyskrecja zapewniona) - można byłoby wtedy się zapytać o konkrety...
____________________________________ Mów otwarcie i otwarcie działaj, gdy w kraju dobre panują rządy.Otwarcie działaj, lecz mów ostrożnie, gdy rządy są złe...
26 maja 2011, 09:14
Nikt nie widział w US pisma o racjonalizacji tylko podobno jakieś tabelki Jak nie pozwalniają to może będą na siłę obcinać część etatów to pewnie w granicach prawa
jedynie związki mogą dostać się do jakiegoś pisma
26 maja 2011, 19:18
11 kwietnia br. w piśmie Departamentu Administracji Podatkowej zapewniano:
Załącznik:
Przechwytywanie.JPG
Ale - z deklaracjami MF, jak w tym dowcipie: jak władza mówi, że nie da - to nie da. Jak mówi, że da - to mówi...
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
____________________________________ Mów otwarcie i otwarcie działaj, gdy w kraju dobre panują rządy.Otwarcie działaj, lecz mów ostrożnie, gdy rządy są złe...
27 maja 2011, 07:47
Byłoby ok, ale to pismo jest z kwietnia, a z postu napisanego wczesniej zrozumiałam,że to polecenie słuzbowe z czasu majowego jest
27 maja 2011, 08:39
W naszym US od 1.06.11r odchodzi okolo 8 osób. Więc się zaczyna....
27 maja 2011, 21:19
w naszym US zwolnili 2 osoby.. no to się zaczyna
27 maja 2011, 21:53
U nas na razie nikogo nie zwalniają. "Cichego zwolnienia" (co ma polegać na wykorzystaniu tzw. "naturalnych odejść") raczej nie będzie, bo emeryci ani myślą o rezygnacji z pracy, a ostatnio zatrudnionych na okres służby przygotowaczej NUS chce szybko przyjąć na stałe, bo to członkowie jego rodziny i osoby "po prośbie", czyli znajomi dobrych znajomych NUSa.
Ostatnio edytowano 28 maja 2011, 09:03 przez austeen, łącznie edytowano 1 raz