Teraz jest 06 wrz 2025, 08:31

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 205 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 15  Następna strona
Nie zagłosuję na PiS 
Autor Treść postu
Specjalista

REJESTRACJA28 mar 2011, 20:41

POSTY        332
Post Re: Nie zagłosuję na PiS
A co mnie złość obchodzi. Może nienawidzić siebie, innych, Boga, bogów, wodę, wódę, homo, hetero i tak dalej ale jeżeli byłby dobry w sprawowaniu władzy i stanowieniu prawa to dla mnie jest dobry. Zawsze można powiedzieć, że nie zagłosuję za PO bo tam jest Donek "obalacz rządów" Tusk, pałający nienawiścią Niesioł, gestarbaiter nie płacący podatków, Schetyn z wyrazem twarzy jakby miał zatwardzenie od 1989 r. Mucha, która więcej ryczy niż mleka daje a gdyby nie jej chlop to by g.. była i biedę klepała za kasę z KULu i trochę innych POmatołków. Nie zagłosuję na PO bo popiera ich Olejnik (brzydal większy od Tofika), Lis (beztalencie totalne), Żakowski - z odruchem alkoholicznym, Durczok - bo on jest w kółko upier....olony, Hołdys - za długie włosy i brodę, Gocłowski bo to ksiądz (jak Rydzol),..... można wymieniać długo, ale jest to bezcelowe ponieważ to nie osoby popierające czy utożsamiające się z partią stanowią o jej sile i dobroci dla Kraju tylko to jak dana partia i jej członkowie pracują i jak reprezentują Ojczyznę. A POpaprani raczej sukcesów nie mają. Upadły stocznie (katarek), gaz (droższy niż dla reszty UE), łupki (licencje "sprzedane" amerykanom), prywatyzacja (ostatnio sławny BGŻ)?
Czy warto głosować na takie ofiary losu, które rubasznie kpią na oczach połowy świata (Obama i żarciki do niego)...... ?

21 maja 2011, 12:11
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 wrz 2007, 16:08

POSTY        237
Do Bombel:
Piszesz cyt. "Czy warto głosować na takie ofiary losu, które rubasznie kpią na oczach połowy świata". Czy możesz podać mi przykład większej ofiary losu od prezesa PiS? Czy wypowiedź do braci Rosjan to nie była kpina z jego strony? Czy wierzysz w to, że majątek Jarosława wynosi 7 tys zł, a skoro to prawda to na co lub na kogo wydaje swoje poselsko-prezesowskie uposażenie (link do strony: http://finanse.wp.pl/kat,104132,title,P ... caid=1c581)?
Dla mnie to właśnie jest KPINA  :wysmiewacz:

21 maja 2011, 16:40
Zawodowiec

REJESTRACJA25 cze 2009, 12:10

POSTY        3598
maxer2007

Czy możesz podać mi przykład większej ofiary losu od prezesa PiS?

Już służę, podaję - maxer2007. Poniżej uzasadnienie  :)

Czy wypowiedź do braci Rosjan to nie była kpina z jego strony?

Jeżeli mamy na myśli polityków, to była kpina, słuszna zresztą, tylko ON potrafi im dokopać
Jeżeli mamy na myśli Rosjan jak naród, to nie była, bo Kaczyński ceni tych ludzi, choćby za to, że muszą znosić to, co  władza im funduje.

Czy wierzysz w to, że majątek Jarosława wynosi 7 tys zł, a skoro to prawda to na co lub na kogo wydaje swoje poselsko-prezesowskie uposażenie

Nie majątek, a oszczędności. I jest to prawdopodobne, ponieważ Kaczyńscy nigdy nie przywiązywali wagi ani do pieniędzy, ani do dóbr materialnych. Z tego są znani, i dlatego MIELI, i MA (Jarosław) czyste ręce.
Posłowie generalnie wydają państwowe pieniądze (nasze i wasze) na powiększanie prywatnych majątków, a Kaczyński na te cele, na które zostały wypłacone. I to jest właśnie ewenement. Bo paradoks polega na tym, że politycy bogacą się NASZYM KOSZTEM, i NA NASZ KOSZT.

A skoro Ty takich rzeczy maxer2007 nie rozumiesz, to to właśnie jest KPINA, i klasyczny przykład OFIARY LOSU.
Nic dodać, nic ująć  :)

21 maja 2011, 17:03
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA10 lis 2010, 15:17

POSTY        53
Maxer2007                    

Czy możesz podać mi przykład większej ofiary losu od prezesa PiS?

Szach Mat  :brawa:

21 maja 2011, 17:08
Zawodowiec

POSTY        3598
ziutek
Maxer2007 dał MATA raczej sam sobie. Uzasadnienie powyżej.
Jeszcze raz (bardziej po polsku). Bogactwo polityków, którzy "dorobili się" na tzw państwowych posadach, albo w związku z nimi, jest wprost proporcjonalne do ubóstwa społeczeństwa.
Więc nie narzekajcie, że mało zarabiacie, i płace macie zamrożone. Pieniądze z reguły biorą się z jednego worka, a ten worek ma swoje dno. Ktoś więc musi sponsorować polityków.
Jak to mówią, ALBO RYBKA, ALBO AKWARIUM  :)

Kaczyńscy zawsze byli politykami, których wszyscy, jakoś dziwnie SIĘ OBAWIALI, od prawa do lewa, można rzecz.
Tak jest do dziś. Jak na niewielki wzrost, to dość duży sukces. Prawda?!  :P

21 maja 2011, 17:22
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Maxer2007                    

Nie zagłosuję na PiS gdyż nie jestem człowiekiem pałającym złością na cały świat - tak jak liderzy tej partii tj. dożywotni prezes Jarosław, Maciarewicz człowiek Rydzyka, Fotyga czy Nelly Rokita które trudno określić rozsądnie myślącymi

W odróżnieniu od zionących miłością  :blush:  członków i zwolenników Partii Miłości :wub:  tj. Niesiołowski, Bartoszewski, Kutz, Wałęsa, Lis, Kuczyński, Żakowski...  :D

21 maja 2011, 17:33
Zawodowiec

POSTY        3598
nadir
Nie trzeba nazwisk wymieniać, bo to co dzieje się wokół nas to "jedna wielka polityka miłości" ORWELLA  :)  
Wystarczy tylko trochę czytać, i trochę myśleć, żeby to zauważyć. Z czytaniem problemu raczej nie mamy, rozdział analfabetyzmu mamy za sobą, ale z myśleniem mamy jeszcze problemy.

Należałoby coś z TYM zrobić, i to szybko!  ;)

21 maja 2011, 17:41
Znawca
Własny awatar

POSTY        237
Do Silniczka:
Silniczek napisał, że jest prawdopodobne, że Jarosław Kaczyński posiada oszczędności w kwocie 7 tys zł, gdyż  cyt. "Kaczyńscy nigdy nie przywiązywali wagi ani do pieniędzy, ani do dóbr materialnych".
W tej sytuacji powiedz mi, na co człowiek który nie ma żony i dzieci, samochodu a nawet prawa jazdy i do tego od kilkunastu lat dochody z poselskiej gaży, może wydać tyle pieniędzy. Mam nadzieję, że jesteś na tyle poważny, że nie wmówisz mi, że przeznaczył niemal całość uposażenia na cele charytatywne  :rotfl:

21 maja 2011, 18:09
Zawodowiec

POSTY        3598
maxer2007

W tej sytuacji powiedz mi, na co człowiek który nie ma żony i dzieci, samochodu a nawet prawa jazdy i do tego od kilkunastu lat dochody z poselskiej gaży, może wydać tyle pieniędzy. Mam nadzieję, że jesteś na tyle poważny, że nie wmówisz mi, że przeznaczył niemal całość uposażenia na cele charytatywne

Najpierw sprawdź w wikipedii na co posłowie dostają gażę poselską, co do zasady. A potem zadawaj pytania
Dlaczego posłowie rękami i nogami pchają się do rządu?! Bo uposażenie większe, i profity też. Przykład - Arłukowicz.

21 maja 2011, 18:17
Znawca
Własny awatar

POSTY        237
silniczek                    

maxer2007

W tej sytuacji powiedz mi, na co człowiek który nie ma żony i dzieci, samochodu a nawet prawa jazdy i do tego od kilkunastu lat dochody z poselskiej gaży, może wydać tyle pieniędzy. Mam nadzieję, że jesteś na tyle poważny, że nie wmówisz mi, że przeznaczył niemal całość uposażenia na cele charytatywne

Najpierw sprawdź w wikipedii na co posłowie dostają gażę poselską, co do zasady. A potem zadawaj pytania
Dlaczego posłowie rękami i nogami pchają się do rządu?! Bo uposażenie większe, i profity też. Przykład - Arłukowicz.

Silniczek, przypominam Tobie, że J. Kaczyński był ministrem a także premierem, gdzie jak trafnie zauważyłeś kasa jest większa i profity też.
Znając Twoja metodę wypowiedzi, nie dziwi mnie to, że uchylasz się od odpowiedzi na moje pytanie, cyt. "na co człowiek który nie ma żony i dzieci, samochodu a nawet prawa jazdy i do tego od kilkunastu lat dochody z poselskiej gaży, może wydać tyle pieniędzy?".
W tej sytuacji jedyne czego mogę być pewny, to szybka Twoja odpowiedź wypaczająca moje pytanie (Arłukowicz), a taka polemika mi nie odpowiada.
Popieraj nadal PiS, głosuj na ludzi tak bystrych jak Nelly Rokita czy Fotyga, a możesz być pewny, że Twoje oszczędności nie będą większe niż te, które wykazał prezes PiS  :rotfl:

21 maja 2011, 18:40
Zawodowiec

POSTY        3598
maxer2007
Nie uchylam się, zapewne na "panienki" wydał, bo to bardzo do Kaczyńskiego pasuje, od zawsze miał duży szacunek dla kobiet - każdą w rękę całuje  ;)
Z Twoich wypowiedzi maxer2007 też nie wynika, abyś opływał w bogactwo, pomimo, że popierasz PO...ców
W dzisiejszych czasach maxer2007 trzeba wybierać, albo, albo. Albo KASA, albo HONOR i WŁASNE ZDANIE.
Jak do tej pory się "nie wzbogaciłeś" to daj sobie spokój z obstawianiem wariantu nr 1, zostań przy 2, przynajmniej twarz zachowasz  :)
Tak mniej więcej (chyba) kalkulował Kaczyński, albo, albo. I zapewne z tego powodu majątku nie ma, ale honor i własne zdanie zachował.
Dlatego bardziej mi po drodze w tę stronę. Skoro do tej pory w TOTKA nie trafiłem, to chyba już nie trafię  :(

21 maja 2011, 18:45
Zaawansowany

REJESTRACJA25 lis 2006, 01:10

POSTY        76
ty chyba silniczek
tematy pomyliłeś
prowadzisz tutaj propagandę anty PO
a w temacie jest "nie zagłosuję na PiS"
a nie "agitacja anty PO"  :wysmiewacz:

21 maja 2011, 21:50
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA10 lis 2010, 15:17

POSTY        53
Ale Silniczka i tak nie przekonacie, że "czarne jest czarne a białe jest białe".

Wszyscy się pchają do "koryta" dla kasy - ale nie Kaczyński (i nikt z całego PIS).
Wszyscy politycy sie dorabiają na polityce - ale nie Kaczyński (i nikt z PIS).

7 tysięcy oszczedności ...... "prawy i sprawiedliwy", "prawdomówny i szczery", "poważny i sensowny", .....
No ale utrzymanie kota też kosztuje.....i to niemało.

W wydaniu Kaczyńskiego całowanie kobiet w rękę nie jest przejawem szacunku, to raczej  oznaka strachu przed kobietami. Jeszcze napisz, że jest męski i szarmancki......

Ostatnio edytowano 21 maja 2011, 22:16 przez Ziutek, łącznie edytowano 1 raz

21 maja 2011, 22:14
Zaawansowany

REJESTRACJA25 lis 2006, 01:10

POSTY        76
niech lepiej silniczek napisze czemu kaczor nie otworzył archiwów SB
miały być jawne
tyle obiecywali i co, i jak zawsze nic  :za2:
miało nie byc już grania teczkami
i jak zwykle nic

21 maja 2011, 22:18
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 205 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 15  Następna strona