Teraz jest 06 wrz 2025, 08:48

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 205 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 15  Następna strona
Nie zagłosuję na PiS 
Autor Treść postu
Specjalista

REJESTRACJA28 mar 2011, 20:41

POSTY        332
Post Re: Nie zagłosuję na PiS
Zdaniem niektórych "wyznawanie" Ojca Dyr. implikuje "wyznawanie" Prezesa. Ton wypowiedzi  i kontekst miał raczej charakter czysto pejoratywny i prześmiewczy. Teraz każdy, kto usłyszy "moher" ma tylko jedno przed oczami "fanatyka z laską" bijącego policję pod Pałacem Prezydenckim i to jest błędne, krzywdzące uogólnienie.
Chociaż moher jako materiał powinien raczej kojarzyć się z dostatkiem, bogactwem.

11 maja 2011, 07:53
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
techj                    

Zapomniałeś o uśmieszku! W ten sposób wypaczyłeś moją opinię!

Nie miałem zamiaru Cię obrażać - gdybyś czuł się (a z wypowiedzi wynika, że nie jesteś) to przepraszam.
Napisałeś prowokacyjnie: jak ktoś mnie nazwie chamem, to się nie obrażę, więc... nazwałem :D
W tamtej mojej wypowiedzi zabrakło emotikonka  ;)  by  nadać jej rzeczywisty sens. Proszę więc moderatorów o jego dodanie.

techj                    

Badman                    

Skracając: techj określa wyborców PIS jako "mohery", "chorzy z nienawiści", "chamy".
Nic takiego nie napisałem i to tylko i wyłącznie Twoje dopowiedzenie! W przeciwieństwie co do niektórych ja staram się nie uogólniać!

Ja tak to odebrałem.
Co do analizy, interpretacji i konkluzji. Przykład:

Terlecki obraził prezydenta zarzucając mu zdradę narodową
według PO

Komisja Etyki Poselskiej zdecydowała o zwróceniu uwagi posłowi PiS Ryszardowi Terleckiemu w związku z jego zachowaniem podczas projekcji filmu "Czarny czwartek. Janek Wiśniewski padł". Nie przeszedł z kolei wniosek o ukaranie Beaty Kempy (PiS).
Poinformował o tym wiceszef komisji Sławomir Rybicki (PO). Komisja zajmowała się trzema wnioskami klubu PO o ukaranie posłów Prawa i Sprawiedliwości.
We wniosku dotyczącym Terleckiego chodzi o jego zachowanie po lutowej projekcji w sejmie filmu "Czarny czwartek. Janek Wiśniewski padł", opowiadającego o tragicznych wydarzeniach Grudnia'70. Po pokazie zorganizowano panel dyskusyjny z udziałem m.in. reżysera Antoniego Krauzego.

Dyskusję prowadził wiceszef sejmowej Komisji Kultury Jerzy Fedorowicz (PO). Terlecki - według relacji uczestników, m.in. Jana Filipa Libickiego (PJN) - powiedział, że posłowie PiS nie wezmą udziału w dyskusji, którą prowadzi poseł PO, skoro prezydent z tego ugrupowania Bronisław Komorowski "przyjmuje generała Wojciecha Jaruzelskiego, którego rola w tych (grudniowych) wydarzeniach jest jasna" (cytat za blogiem Libickiego).
Po tych słowach Terleckiego politycy PiS opuścili salę. We wniosku do Komisji Etyki napisano m.in., że Terlecki obraził prezydenta, "zarzucając mu zdradę narodową".

PO wnioskowała też o ukaranie Kempy za skandaliczną - w ocenie polityków Platformy - wypowiedź, w której posłanka PiS zarzuciła ministrowi sprawiedliwości Krzysztofowi Kwiatkowskiemu, że popiera mafię.
"Panie ministrze, nie odpowiedział pan na fundamentalne pytanie wszystkich Polaków: którą mafię pan dzisiaj poparł?"
- pytała Kempa szefa resortu sprawiedliwości podczas głosowania nad nowelizacją ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii, która wprowadza możliwość odstąpienia w niektórych przypadkach od ścigania za posiadanie małej ilości narkotyków.

Kwiatkowski odpowiedział, że "nowelizacja da skuteczne narzędzia do ścigania dilerów i leczenia osób uzależnionych".
- Mam wrażenie, że ci, którzy krytykują ustawę, nie mieli czasu, aby ją przeczytać - mówił minister.
Jak powiedział Rybicki, nie przeszedł jego wniosek o ukaranie Kempy, więc ta sprawa została odłożona do komisyjnego archiwum.

Nie rozpatrzony pozostał jeszcze wniosek o ukaranie Adama Hofmana (PiS). Poseł nie stawił się na posiedzenie komisji. Sprawa została odłożona na kolejne posiedzenie.
Wniosek w sprawie Hofmana ma związek z jego słowami, że "trzeba by odstrzelić" wicemarszałka sejmu Stefana Niesiołowskiego (PO)".
To element komentarza rzecznika PiS do decyzji o wykluczeniu z PO Roberta Węgrzyna. Hofman stwierdził, że Węgrzyn "poleciał za głupotę". Po czym dodał: "Ale jakby tak wyrzucać za głupotę, to by dużo ich nie zostało. Niesiołowski w kolejce, trzeba by go odstrzelić. Gdyby spojrzeć na jego wypowiedzi, to pewnie moglibyśmy książkę z tego zrobić".

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... omosc.html

To przeanalizujmy.

"trzeba by go (Niesiołowskiego) odstrzelić" czyli wyrzucić za głupotę. A nie wziąć karabin i strzelić mu między pełne jadu oczy.

Którą mafię pan dzisiaj poparł?
Logiczne pytanie. Są mafie narkotykowe, hazardowe i inne. Więc proste pytanie: którą z nich minister popiera? Jeśli nie popiera żadnej z nich, to powinien odpowiedzieć prosto: żadnej. I koniec.

Terlecki powiedział, że posłowie PiS nie wezmą udziału w dyskusji, którą prowadzi poseł PO,
"skoro prezydent z tego ugrupowania Bronisław Komorowski przyjmuje generała Wojciecha Jaruzelskiego, którego rola w tych (grudniowych) wydarzeniach jest jasna"
A jest niejasna?!
Gdzie tutaj jest zarzucenie Komorowskiemu zdrady narodowej?
Jest stwierdzenie faktu.

Ostatnio edytowano 11 maja 2011, 21:00 przez Badman, łącznie edytowano 1 raz

11 maja 2011, 20:57

REJESTRACJA27 sty 2011, 13:59

POSTY        114

LOKALIZACJABydgoszcz
Badman                    

Nie miałem zamiaru Cię obrażać - gdybyś czuł się (a z wypowiedzi wynika, że nie jesteś) to przepraszam.

Nie obraziłem się i nie ma potrzeby przepraszania, ale doceniam gest.
Badman                    

Napisałeś prowokacyjnie: jak ktoś mnie nazwie chamem, to się nie obrażę, więc... nazwałem :D

Z mojej strony to nie była prowokacja tylko stwierdzenie. Jeżeli ktoś nazwie mnie chamem czy głupcem to ja się nie obrażam. W tym przypadku jest podobnie, jeżeli tak myślisz to możesz to wyrazić, ale uważam, że to nie jest prawda.

12 maja 2011, 06:28

REJESTRACJA17 gru 2010, 09:22

POSTY        624
Kolejny argument za tym by nie głosować na PIS.

Pięcioletnia kadencja, budżet porównywalny do rzecznika praw dziecka – partia Kaczyńskiego złoży projekt stworzenia nowej instytucji – Problem nadużyć administracji podatkowej, braku jednolitych interpretacji i kosztów związanych z rozwiązywaniem kłopotów wynikających ze złego prawa podatkowego są znane wszystkim przedsiębiorcom w Polsce i są realnym kosztem dla całej polskiej gospodarki – mówi „Rz" poseł Beata Szydło, wiceprezes PiS. Receptą ma być projekt ustawy o utworzeniu rzecznika praw podatników, którzy PiS złoży dziś do laski marszałkowskiej.

Myślę, że nie trzeba nic więcej wyjaśniać.

12 maja 2011, 15:26
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
avacs                    

Kolejny argument za tym by nie głosować na PIS.

Pięcioletnia kadencja, budżet porównywalny do rzecznika praw dziecka – partia Kaczyńskiego złoży projekt stworzenia nowej instytucji – Problem nadużyć administracji podatkowej, braku jednolitych interpretacji i kosztów związanych z rozwiązywaniem kłopotów wynikających ze złego prawa podatkowego są znane wszystkim przedsiębiorcom w Polsce i są realnym kosztem dla całej polskiej gospodarki...

Problem nadużyć administracji podatkowej, braku jednolitych interpretacji i kosztów związanych z rozwiązywaniem kłopotów wynikających ze złego prawa podatkowego są znane wszystkim przedsiębiorcom w Polsce i są realnym kosztem dla całej polskiej gospodarki jest kolejnym argumentem za tym by głosować na PIS. :D
Przecież wszyscy (łącznie z pracownikami administracji podatkowej) narzekają na złe prawo podatkowe.
Aż dziw, że liberalna PO nie wpadła na ten pomysł.  :wacko:

12 maja 2011, 16:17

POSTY        624
Nadir                    

Problem nadużyć administracji podatkowej, braku jednolitych interpretacji i kosztów związanych z rozwiązywaniem kłopotów wynikających ze złego prawa podatkowego są znane wszystkim przedsiębiorcom w Polsce i są realnym kosztem dla całej polskiej gospodarki jest kolejnym argumentem za tym by głosować na PIS. :D
Przecież wszyscy (łącznie z pracownikami administracji podatkowej) narzekają na złe prawo podatkowe.
Aż dziw, że liberalna PO nie wpadła na ten pomysł.  :wacko:

Proszę nie kpij. Niech za złe prawo płaci z własnej kieszeni ten kto je uchwalił !!!!

W projekcie ustawy zapisano też, że rzecznik praw podatników dysponowałby budżetem porównywalnym do rzecznika praw dziecka (7 mln zł) i byłby utworzony na razie na jedną pięcioletnią kadencję.

Znowu mamy łożyć na kolejny idiotyzm ? Dochody w budżecie są zbyt wysokie ? A może zastanawiasz się gdzie się podziały pieniądze na twoje podwyżki - zostały utopione w takich właśnie pomysłach. Do tej pory robiła to PO, teraz PIS doszedł do wniosku, że warto puścić oko do grupy rycha - biednych ciemiężonych biznesmenów. Piękny elektorat, liczny i zawsze niezadowolony a do jesieni coraz bliżej.

12 maja 2011, 16:35
Site Admin

REJESTRACJA09 maja 2006, 21:23

POSTY        2059

LOKALIZACJARada Krajowej Sekcji Administracji Skarbowej
Niestety. Trwa przedwyborcza licytacja - każdy liczy, że im więcej obieca - tym więcej dostanie głosów. A to dopiero początek festiwalu. I dlatego urzędasy mogą spodziewać się niedługo licytacji, kto więcej ich zredukuje, a w stosunku do skarbówki pewnie jeszcze więcej radykalnych pomysłów (kiedyś pisałem o pomyśle z chłostą publiczną - w naszym kraju to też możliwe...)..

12 maja 2011, 17:21
Zobacz profil WWW
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA15 kwi 2010, 21:14

POSTY        1
Przecież zwolennicy pisuarów to mentalni komuniści, lub nie tylko, np. Kryże i wielu innych, nawet bardzo zagorzałe komuchy. Wychwalają Gierka i tamte czasy, popierdzieliło im się już całkowicie. SLD przy nich to liberałowie pełną gębą.

12 maja 2011, 18:31
Zawodowiec

POSTY        3657
koko                    

Przecież zwolennicy pisuarów to mentalni komuniści, lub nie tylko, np. Kryże i wielu innych, nawet bardzo zagorzałe komuchy. Wychwalają Gierka i tamte czasy, popierdzieliło im się już całkowicie. SLD przy nich to liberałowie pełną gębą.

Przecież zwolennicy POpaprańców to mentalni oszuści, lub nie tylko np. Miro, Rycho, Zbycho i wielu innych nawet bardzo zagorzałe lodziarze - ukręcili łeb aferze hazardowej w swoich szeregach. Wychwalają Putina i Merkel, popierdzieliło im się już całkowicie. SLD przy nich to liberałowie pełną gębą.

Ostatnio edytowano 12 maja 2011, 18:39 przez Badman, łącznie edytowano 1 raz

12 maja 2011, 18:39

POSTY        624
Badman                    

koko                    

Przecież zwolennicy POpaprańców to mentalni oszuści, lub nie tylko np. Miro, Rycho, Zbycho i wielu innych nawet bardzo zagorzałe lodziarze - ukręcili łeb aferze hazardowej w swoich szeregach. Wychwalają Putina i Merkel, popierdzieliło im się już całkowicie. SLD przy nich to liberałowie pełną gębą.

Do koko:
Jak na debiut to pojechałeś po bandzie. Tutaj nie zaczyna się dyskusji w taki sposób, to jest forum nie pyskówka dla gówniarzerii. Sam się prosiłeś, więc kolega ci odpowiedział. Przypominam, że temat wątku to nie jest temat kim są zwolennicy PIS.
Tak przy okazji, wiesz kim są ? Takimi samymi ludźmi jak ty, tylko inaczej patrzącymi na pewne sprawy i nie jest to powód by kogokolwiek obrażać.

12 maja 2011, 18:50
Zawodowiec

REJESTRACJA25 cze 2009, 12:10

POSTY        3598
koko

Przecież zwolennicy pisuarów to mentalni komuniści  ,,,,

Rzeczywiście, i badman i avacs dobrze tą wypowiedź podsumowali. Poziom wypowiedzi - horyzontalny. Nic dodać nic ująć. Tak trzymaj dalej KOKO, a daleko zajdziesz  :)

12 maja 2011, 19:04

REJESTRACJA22 maja 2009, 15:37

POSTY        969
Ale KOKO i Złyczłowiek przynajmniej w jednym są zgodni, że SLD to liberałowie pełną gębą.

12 maja 2011, 19:26
Zawodowiec

POSTY        3657
Leibowitz                    

Ale KOKO i Złyczłowiek przynajmniej w jednym są zgodni, że SLD to liberałowie pełną gębą.

Ja nie jestem Złyczłowiek  :zly1:
Tylko rejestrując się pomyliłem D z T  :zly1:

Wszystko przez tego Donalda Tuska  :zly1:

12 maja 2011, 19:31

REJESTRACJA22 maja 2009, 15:37

POSTY        969
Spokojnie, spokojnie, nie denerwuj się tak. Tylko użyłem spolszczenia nadal traktując je jako nazwę, a nie określenie Twoich przymiotów. :D

12 maja 2011, 19:40
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 205 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 15  Następna strona