Teraz jest 06 wrz 2025, 10:33

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 95 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
Nie zagłosuję na PO 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA25 cze 2009, 12:10

POSTY        3598
Post Re: Nie zagłosuję na PO
nadir

jest nawet strona fanów pupy Pippy :P

No dajże spokój, na skarbowcach, takie rzeczy?! :blush:

08 maja 2011, 22:01
Zawodowiec

POSTY        3598
cytując "klasyka ze skarbowców"

Nigdy nie zagłosuję na PO, ponieważ:
- jestem tolerancyjny i wymagam tego od innych,
- jestem patriotą i nie zarzucam innym braku miłości do ojczyzny,
- jestem wolnym człowiekiem i chcę mieć prawo wyrażania własnych opinii,
- jestem kochającym ojcem i bardzo zależy mi na przyszłości moich dzieci

Swoją drogą, jak się uprzeć to pasuje to również do SLD, PSL, PJN, Ruchu (Nie) Poparcia Palikota (...)  :P  :D

09 maja 2011, 08:37

REJESTRACJA27 sty 2011, 13:59

POSTY        114

LOKALIZACJABydgoszcz
silniczek                    

cytując "klasyka ze skarbowców"

Szkoda, że nie potrafisz napisać czegoś od siebie tylko ciągle przekopiowujesz czyjeś słowa lub całe artykuły. Zapewne masz własne poglądy, ale wydaje mi się, że brakuje Ci wiary w siebie, aby wyrażać swoje poglądy i opinie własnymi słowami. To tylko i wyłącznie moje prywatne spostrzeżenie.

Jeżeli tolerancja (narodowościowa, seksualna, religijna) pasuje do PiS'u to ja jestem kretynem, że tego nie zauważyłem!
Jeżeli politycy PiS nie oskarżają innych o zakamuflowaną opcje niemiecką lub rosyjską to chyba mam klapki na oczach!
Jeżeli członkowie wspomnianej partii opozycyjnej otwarci są na obiektywną krytykę to dlaczego obrażają się na niezależne media!

09 maja 2011, 10:34
Specjalista

REJESTRACJA28 mar 2011, 20:41

POSTY        332
Tolerować Narody to tolerują wszystkie (moim zdaniem). Jeżeli dla ciebie zwrócenie uwagi, żeby nie nazywać "polskimi obozami koncentracyjnymi" jest objawem braku tolerancji dla Niemców, a dociekanie konkretnych dowodów albo przynajmniej kompletu dokumentów ze strony rosyjskiej ws. Smoleńska jest brakiem tolerancji dla Rosjan?
Jeżeli nazwanie, że homoseksualista jest chorym człowiekiem (jedna z naukowych teorii) a aborcja jest zabójstwem jest brakiem tolerancji?
Brak tolerancji religijnej w PIS - no nie mam przykładu - .... - a mam - wypociny nijakiego Lisa gdzie niby PISowcy klaskali na wystąpieniu kilku ludzi w Urugwaju obrażających starszych braci w wierze. Rzetelnie to było przedstawione jak za Urbana. :)
O mniejszość niemiecką akurat miał rację mimo że media znowu przekręciły, że pała nienawiścią do Andżeli M.
Jak już walnąłeś o niezależnych mediach to padłem - ale nawet po tym nie powiem, że jesteś k. bo jestem tolerancyjny.  :P

09 maja 2011, 10:54

POSTY        114

LOKALIZACJABydgoszcz
bombel                    

Jeżeli dla ciebie ...
Mam prośbę, nie wkładaj mi do ust rzeczy, których nie powiedziałem lub nie napisałem!
bombel                    

Jak już walnąłeś o niezależnych mediach to padłem
A to niby 'Nasz Dziennik czy 'Radio Maryja' nie są niezależne? Ups, przepraszam nie wiedziałem :D
bombel                    

ale nawet po tym nie powiem, że jesteś k. bo jestem tolerancyjny.
Mógłbyś rozwinąć bo nie zajarzyłem: k. -kochany, k. - koleżeński lub może k. - cool :D

09 maja 2011, 11:13
Specjalista

POSTY        332
Co do rozwinięcia k. wszystkie jakie podałeś są w poprawne  :D
Co do niezależności - jeżeli chodzi o polityczną to akurat te dwa media mają większą niż np. media Imperium Waltera ale nie wiem na które się Oni obrazili?
Przyznam, że nie oglądam ani jednych ani drugich więc nie orientuję się.
Media państwowe i prywatne powinny przedstawiać sytuację i ją komentować taką jaka jest. Jeżeli likwidacja programów w tv publicznej tylko dlatego, że były antyPełOwe jest oznaką niezależności to przyznam Ci rację.  
Sumując dwa tematy - jeżeli nie zgadzam się z postawą i życiem osób innej orientacji do momentu jeżeli ich działanie nie szkodzi nikomu (tak to przedstawiłeś), nie jest brakiem tolerancji to dlaczego niby brakiem toleracji ma być brak zgody na działania osób z RAŚ. Nie zgadzam się na autonomizację śląska to z zasady jestem nietolerancyjny i wrogi wobec Niemiec?
Chcesz przykładów od silniczka to podaj kilka swoich zgodnie z wymienionymi przez Ciebie punktami.

09 maja 2011, 11:45
Zawodowiec

POSTY        3598
techj

ale wydaje mi się, że brakuje Ci wiary w siebie, aby wyrażać swoje poglądy i opinie

No "brakuje", też nad tym ubolewam (od dziecka)  ;)

09 maja 2011, 12:11

POSTY        114

LOKALIZACJABydgoszcz
bombel                    

Media państwowe i prywatne powinny przedstawiać sytuację i ją komentować taką jaka jest.
W tej kwestii w pełni zgadzam się z Tobą.
bombel                    

Jeżeli likwidacja programów w tv publicznej tylko dlatego, że były antyPełOwe jest oznaką niezależności to przyznam Ci rację.
Likwidację programów dlatego, że były pro partyjne popieram w całej rozciągłości.
bombel                    

Nie zgadzam się na autonomizację śląska to z zasady jestem nietolerancyjny i wrogi wobec Niemiec?
Jeżeli Twój sąsiad zrzeknie się obywatelstwa polskiego na rzecz niemieckiego to też będziesz protestował? Albo cała rodzina sąsiada zrzeknie się obywatelstwa i przyjmie rosyjskie to zabronisz im tego? A jeżeli cała Twoja miejscowość będzie chciała przyłączenia do USA to zabronisz im dążenia do upragnionego celu! Co innego czy jest to realne :) Nie bronię RAŚ bo moim zdaniem również bazuje na podziałach narodowościowych, ale nie zgadzam się na odbieranie ludziom możliwości decydowania o własnej przynależności narodowej. W moim mniemaniu można być Ślązakiem, Kaszubem, Kujawiakiem, Warszawiakiem i Polakiem równocześnie. Poza tym jestem wielkim zwolennikiem zwiększania autonomii województw, powiatów i gmin, czyli samorządności.

09 maja 2011, 12:18
Specjalista

POSTY        332
Nie ma czegoś takiego jak Naród Śląski, Kaszubski, Góralski, Beskidzki, Małopolski. Mnie to nie obchodzi czy ktoś się solidaryzuje z grupą etniczną, innym narodem, religią, sektą, partią. Ale nie znasz sytuacji na śląsku i myślenia tutejszych ludzi i odwiecznej miłości i (w przypadku starszych ludzi) wzdychania do Niemiec. Całe życie tu mieszkam więc nikt mi nie wmówi, że te zdanie z tej książeczki jest w całości nieprawdziwe.
Za autonomią także jestem ale nie jestem za (chociaż czysto teoretyczną) separatyzacją całego województwa.

09 maja 2011, 12:54
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
techj                    

bombel                    

Nie zgadzam się na autonomizację śląska to z zasady jestem nietolerancyjny i wrogi wobec Niemiec?
Jeżeli Twój sąsiad zrzeknie się obywatelstwa polskiego na rzecz niemieckiego to też będziesz protestował? Albo cała rodzina sąsiada zrzeknie się obywatelstwa i przyjmie rosyjskie to zabronisz im tego? A jeżeli cała Twoja miejscowość będzie chciała przyłączenia do USA to zabronisz im dążenia do upragnionego celu! Co innego czy jest to realne :)

Jeżeli jtech plecie bzdury to będziesz protestował albo mu zabronisz?
techj                    

Nie bronię RAŚ bo moim zdaniem również bazuje na podziałach narodowościowych, ale nie zgadzam się na odbieranie ludziom możliwości decydowania o własnej przynależności narodowej. W moim mniemaniu można być Ślązakiem, Kaszubem, Kujawiakiem, Warszawiakiem i Polakiem równocześnie. Poza tym jestem wielkim zwolennikiem zwiększania autonomii województw, powiatów i gmin, czyli samorządności.

Ślązakiem, Kaszubem, Kujawiakiem i Polakiem równocześnie to wszyscy jesteśmy cały czas.
Warszawiakiem? Chyba Mazowszaninem. Jeśli już mówimy o regionach.
A od kiedy to Ślązak, Kaszub czy Kujawiak to narodowość?
Jeśli tak, to ja jestem  narodowości podkarpackiej - Podkarpatczyk.  :dokuczacz:

09 maja 2011, 17:55
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
silniczek                    

nadir

jest nawet strona fanów pupy Pippy :P

No dajże spokój, na skarbowcach, takie rzeczy?! :blush:

Skarbowiec też człowiek (chociaż Inspektor uważa, że niektórzy traktują nas jak drugą kategorię obywateli, a Supersaper, że nawet nie jako obywateli), więc nic co ludzkie...

Właścicielka najseksowniejszej pupy w Anglii.
Załącznik:
pupa Pippy.jpg

Właścicielką najseksowniejszych pośladków w Anglii jest Philippa Middelton, siostra Kate Middelton, a właściwie już ksieżnej Catheriny  jako małżonki przyszłego następcy tronu księcia Williama.
Pippa (tak zdrobniale nazywana jest przez przyjaciół i rodzinę) była świadkiem na ślubie swojej siostry i przyszłego króla Anglii. Na uroczystości wystąpiła w sukni zaprojektowanej przez Sarah Burton z domu mody Alexandra McQueena. Wyglądała w niej olśniewająco. Suknia bardzo mocno podkreślała zgrabne kształty Pippy. W szczególności podkreślała jej kształtną pupę, dzięki czemu wszyscy zwrócili uwagę na jej zgrabne pośladki. Na Facebooku powstał fan page jej pupy, który zaskarbił sobie 190 tysięcy fanów. Niestety administratorzy serwisu społecznościowego już go usunęli.
Nie przeszkadza to jednak w obięciu przez Pippę pierwszego miejsca w konkursie ogranizowanym przez magazyn Metro na najseksowniejszą pupę roku. Siostra Kate wyprzedziła już mocno konkurentki. Najwiekszą radość mają z tego powodu bukmacherzy, którzy uważaja ją za faworytkę tego konkursu i jej szanse na wygraną szacują na 6 do 4.
Młodsza siostra Kate Middelton nie tylko swoją zgrabną pupą wywołała zamieszanie. Brytyjskie media spekulowały o zachywcie młodszego brata księcia Harr'ego siostrą swojej bratowej. Niestety Pippa jest związana z londyńskim finansistą Alexem Loudonem.
http://barylka.bloog.pl/id,329516096,ti ... caid=5c463

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

09 maja 2011, 20:34
Zawodowiec

POSTY        3598
nadir
Rozumiem, że gdyby pupa Pippy, wróć, Pippa była z PO, to jednak na PO byś zagłosował?!  ;)

09 maja 2011, 20:59
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Lepsza Pupa Pippa niż np. Kidawa Błońska :D

09 maja 2011, 21:48

POSTY        114

LOKALIZACJABydgoszcz
Badman                    

Warszawiakiem? Chyba Mazowszaninem. Jeśli już mówimy o regionach.
Chodziło mi o przynależność do jakiejkolwiek grupy społecznej związanej ze sobą regionalnie czyli miejscowości tez wchodzą w grę :)

Naród – wspólnota o podłożu etnicznym, gospodarczym, politycznym, społecznym i kulturowym wytworzona w procesie dziejowym, przejawiająca się w świadomości swych członków.
Dlaczego Ślązaków nie uważasz za naród jeżeli oni tak to odczuwają. Przynależność do grupy społecznej jest dowolna i nie definiują tego żadne słowniki czy sądy.

Jednym z istotnych wyróżników narodu, jest kwestia istnienia świadomości narodowej, czyli kwestia postrzegania własnej zbiorowości jako narodu.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Naród

PS
Chyba nie nazwiesz Cyganów grupą etniczną bo myślę, że mogliby się obrazić :)

10 maja 2011, 06:34
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 95 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona