Teraz jest 06 wrz 2025, 17:27

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1407 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96 ... 101  Następna strona
3% nagrody kwartalne 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA05 lut 2008, 11:45

POSTY        64
Post Re: 3% nagrody kwartalne
siwy13                    

Beemwu                    

"Telewizor, meble, mały fiat, oto marzeń szczyt".
Dla skarbowca to i po 30 latach aktualne.

JA już tylko o meblach marzę, o Fiacie już zaprzestałam,
a tak cieszyłem sie na premię, a tak na nią czekałam,
a tu masz... zakalec, padalec,ot... zbuk!
pół stówy,stówa, półtorej !? za 90 dni?! a to fiut!! łup!łup!

I kto tera do czynu wezwie,cholerka, kto porwie... :mur:
kto 28 czy 29.kwietnia kartkę z urlopem nagłym dorwie...
No kto...?
głucha cisza...
tylko z oddali dochodzi szum ksero, i znany rytm kroków, naczelnika - towarzysza...

23 kwi 2011, 11:01
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 16:51

POSTY        692
580,00 zł

23 kwi 2011, 13:07
Site Admin

REJESTRACJA04 paź 2009, 20:33

POSTY        705
Gratuluję... musiałeś się napracować  ;)

"Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."

23 kwi 2011, 13:47
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA10 sie 2009, 21:36

POSTY        27
Jeśli średnie wynagrodzenie wynosi np.3.000zł to 3% wynosi złotych 90, razy 3 miesiące daje 270 złociszy za kwartał (średnia nagroda).
Josephe jeśli u was jest to premia, czyli dostają wszyscy, to już wiadomo dlaczego jest tak mało.
U mnie też dostają wszyscy,bo ludzie chcą dostać choćby " na waciki" a potem
gadają, że tak mało.W sąsiednim us dostaje tylko część pracowników ( są większe kwoty), ale też mają ludzie pretensje,że dostają tyklo niektórzy.
WESOŁYCH ŚWIĄT :P

23 kwi 2011, 15:01
Amator

REJESTRACJA18 maja 2009, 19:21

POSTY        15
Witam! Ludzie o czym Wy piszecie? Jakie nagrody kwartalne 3%? U nas w UKS już kilka lat takich nie było, a tu co kwartał piszecie o nagrodach? Co to my jesteśmy od macochy? Jeden minister, a różne traktowanie? Nam nawet wypłaty przed świętami nie wypłacili, a co dopiero nagrody! Zadziwiające te posty! Domyslam się, że to urzędy skarbowe wiecznie płaczące, że mało zarabiają i Izby skarbowe otrzymują takie nagrody, bo u nas niiiiic, zeeeeeeroooo. Jak jest premia to dostaje w komórce jeden iks, który coś tam ustalił i czasem jego merytoryczny się załapie, ale z częstotliwością raz na dwa-trzy lata. Jak to czytam, to się zastanawiam, co się dzieje w tej Polsce: US ma nagrody 3%, IS też, IC i UC też, a my... od macochy. A odwalamy najgorszą robotę i to nas najbardziej nienawidzą! Pozdrawiam wszystkich skrbowców, a najserdeczniej tych z UKS-ów i życzę im nagrody 3% choc raz w tyn roku. :):):)

26 kwi 2011, 16:21
Site Admin

POSTY        705
telonarius                    

to nas najbardziej nienawidzą!

A więc to przez Was tak nas nienawidzą! Bo widzisz - nie rozróżniają US czy UKS...

"Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."

26 kwi 2011, 19:35
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA25 maja 2009, 14:02

POSTY        45
Telonarius, tak mi się cos zdaje, że jednak w UKS trochę więcej płacą niż w US, więc nie zazdrość tych żenujących kwot, bo suma sumarum wychodzisz lepiej na swojej pensji bez nagród niż ja na swojej z nagrodą

26 kwi 2011, 19:50

REJESTRACJA22 maja 2009, 15:37

POSTY        969
Nasi przodkowie to byli jacyś porąbańcy. Wymyślili: każda sroczka swój ogonek chwali.
Przecież wszyscy widzą, że każda sroczka na swój ogonek sra.

27 kwi 2011, 05:01
Site Admin

POSTY        705
Leibowitz                    

Przecież wszyscy widzą, że każda sroczka na swój ogonek sra.

Leibowitz! Przecież otworek co się nim sra jest pod ogonkiem. Zatem sroczki srają raczej na tych co pod nimi... :zly1:

27 kwi 2011, 06:37
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA02 lip 2009, 22:09

POSTY        10
Pozdrawiam WOICKI66, dobre!. A ja mam swoje zdanie nt.pracy UKS-ów, wiecznie tylko płaczą, że mało zarabiają? W moim US ( ściana wschodnia RP) rozdzielili 3% nagrody, średnio na głowę 480 zł. Podobno za I kw. wyróżnili nieznacznie OB. Pozdrawiam, hej!

30 kwi 2011, 22:29
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA14 gru 2006, 18:02

POSTY        136
komisarzpit                    

Jeśli średnie wynagrodzenie wynosi np.3.000zł to 3% wynosi złotych 90, razy 3 miesiące daje 270 złociszy za kwartał (średnia nagroda).
Josephe jeśli u was jest to premia, czyli dostają wszyscy, to już wiadomo dlaczego jest tak mało.
U mnie też dostają wszyscy,bo ludzie chcą dostać choćby " na waciki" a potem
gadają, że tak mało.W sąsiednim us dostaje tylko część pracowników ( są większe kwoty), ale też mają ludzie pretensje,że dostają tyklo niektórzy.
WESOŁYCH ŚWIĄT :P

Nie rozumiem tego wszystkiego. Każdy chce zarobic to wiadome, ale co innego jak trzeba zrobic cos extra. Wszyscy nagle są zawaleni pracą. Ale jeżeli idzie o premię to chcą równo pomimo tego że rękawów sobie nie wyrywają. A jak widzę tych wiecznie jęczących od obłożenia pracą i widzę jak godzinami siedzą na internecie lub chodzą na papieroska to mnie krew zalewa. Ale cóż jak się nadal stosuje "czy się stoi czy się leży..." Za mało jest indywidualnego podejścia do premi i do pracy rzeczywiście i solidnie wykonanej. A tak chyba byc powinno

02 maja 2011, 18:15
Site Admin

POSTY        705
doal                    

Za mało jest indywidualnego podejścia do premi i do pracy rzeczywiście i solidnie wykonanej. A tak chyba byc powinno

Tak. Masz absolutnie racje. Tylko jak zapewnić SPRAWIEDLIWE podejście nieobiektywnego szefostwa do pracy rzeczywiście i solidnie wykonanej... ale nie przez najbliższych przydup.sów? A tak chyba być powinno?

02 maja 2011, 20:06
Zaawansowany

REJESTRACJA17 mar 2009, 10:19

POSTY        58
Czy o podanie przez NUS wysokości przyznanej nagrody 3% na poszczególne komórki organizacyjne oraz kierowników łącznie wszystkich komórek organizacyjnych  urzędu KZ ZZ może wystąpić na podstawie ustawy o dostępie do informacji publicznej- czy jest to informacja publiczna?  :wacko:

05 lip 2011, 11:52
Site Admin

POSTY        705
David - jak najbardziej (moim zdaniem). Pytanie dotyczy wydatkowania pieniędzy publicznych i nie zawiera szczegółowych danych osobowych. Ja jeszcze bym zażądał informacji - jaki  procent przypada średnio na pracownika... bo nazwa 3% jest nieco myląca! Wtedy każdy pracownik będzie miał świadomość czy dostał tyle ile powinien czy za mało - a takich informacji (przynajmniej w moim US) udzielać nie raczą!Dodatkowo uważam, że informacja taka jest informacją dotyczącą spraw pracowniczych i w związku z tym KZ ZZ jest jak najbardziej upoważniona do posiadania takich informacji.

05 lip 2011, 13:18
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1407 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96 ... 101  Następna strona