Teraz jest 06 wrz 2025, 13:58

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1407 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95 ... 101  Następna strona
3% nagrody kwartalne 
Autor Treść postu

REJESTRACJA06 mar 2008, 20:02

POSTY        31
Post Re: 3% nagrody kwartalne
peter220                    

Ja tam już nie stresuję się nagrodami. Nie ma sensu się nastawiać aby później pozostało rozczarowanie. Po nagrodach za ostatni kwartał 2010r. za który każdy pracownik dostał po ok. 250 zł/netto, a NUS 5300/netto stwierdziłem że dość tego upodlenia. Od tego czasu w głębokim poważaniu mam jakiekolwiek mierniki itp. Pracuję sumiennie aby nikt mi nic nie zarzucił, ale jeśli widzę że coś należy zrobić tylko po to aby wzrósł wskaźnik to tego nie robię.

Chyba masz rację, nie dość że dostaniesz ochłap, to jeszcze oczekują za to wdzięczności...

12 kwi 2011, 21:08

REJESTRACJA06 mar 2008, 20:02

POSTY        31
a na końcu i tak te grosze wypomną

12 kwi 2011, 21:14
Znawca

REJESTRACJA05 lis 2009, 19:55

POSTY        200
Emla                    

a na końcu i tak te grosze wypomną

Tak było, jest i będzie (nie ma co liczyć, że będą zmiany na lepsze, raczej na gorsze). Kiedyś zapytałem się swojego kierownika czy dostanę jakąś podwyżkę, bo zatrudnili u nas młodego pracownika, który otrzymał ode mnie większe wynagrodzenie (pracownik ten nigdy nie pracował w administracji i nie miał do czynienia z podatkami, dlatego dostałem polecenie od kierownika, żebym go wszystkiego nauczył). Odpowiedź mojego przełożonego była następująca: "przecież dostajesz premię". Premia jest kwartalna i groszowa, a żeby ją dostać trzeba się niemało napracować. Podwyżki do dnia dzisiejszego nie dostałem, a nowy pracownik dostaje ode mnie o wiele wyższe premie.
Tak u nas szanuje się pracowników z długim stażem  :brawa:

13 kwi 2011, 09:41
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023
peter220                    

Pracuję sumiennie aby nikt mi nic nie zarzucił...

Ja tak robię od kilku lat.  palka--==

Ostatnio edytowano 13 kwi 2011, 21:10 przez Pinero, łącznie edytowano 3 razy

13 kwi 2011, 20:49
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:39

POSTY        306
Zalecam daleko posuniętą ostrożność w formułowaniu opinii. Ostatnio było sporo w prasie o tym, że za niepochlebne opinie i nawoływanie do dywersji można dostać dyscyplinarkę. Złotówki z nadchodzącej premii bym nie postawił, że tego forum nie czytają szefowie! Stąd już tylko krok do zlecenia firmowym informatykom wykrycia adresu IP i ustalenia nazwiska "sprawcy". Tak dla ostrożności tylko piszę, bo gorliwych nie brakuje i nie wiadomo czy ktoś się nie będzie chciał przedwyborczo wykazać.

13 kwi 2011, 21:04
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA11 lis 2006, 20:46

POSTY        450

LOKALIZACJAU-S-A
taxman                    

Zalecam daleko posuniętą ostrożność w formułowaniu opinii. Ostatnio było sporo w prasie o tym, że za niepochlebne opinie i nawoływanie do dywersji można dostać dyscyplinarkę. Złotówki z nadchodzącej premii bym nie postawił, że tego forum nie czytają szefowie! Stąd już tylko krok do zlecenia firmowym informatykom wykrycia adresu IP i ustalenia nazwiska "sprawcy". Tak dla ostrożności tylko piszę, bo gorliwych nie brakuje i nie wiadomo czy ktoś się nie będzie chciał przedwyborczo wykazać.

pod warunkiem że ktoś pisze z "firmowego IP" :)

13 kwi 2011, 22:28
Znawca

REJESTRACJA05 lis 2009, 19:55

POSTY        200
taxman                    

Na pochlebną, jak i niepochlebną opinię trzeba sobie zasłużyć. Z niczego nic się nie bierze. Z pewnością szefowie czytają to forum. Szkoda tylko, że zamiast dążyć do poprawy sytuacji, udają, że wszystko jest dobrze i próbują zamknąć pracownikom usta uciekając się do różnych metod (wykrywanie adresu IP), aby wymierzyć karę.

14 kwi 2011, 10:07
Znawca

REJESTRACJA22 maja 2009, 06:15

POSTY        155
US w warmińsko - mazurskim - średnia 300zł brutto na pracownika  :wacko:

14 kwi 2011, 18:13
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA01 wrz 2010, 16:18

POSTY        1
dobrze że znasz kwotę - bo w moim US to nagrodę kwartalną wylicza się na procenty a o kwocie to decyduje N. Czeski film....

14 kwi 2011, 18:49
Site Admin

REJESTRACJA04 paź 2009, 20:33

POSTY        705
Szkoda tracić czas na dyskusję o takich pieniądzach. Więcej w tym czasie zarobię poza urzędem... Mogą mnie ... i ...
A i zapomniałbym, że ja ich ........ !

"Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."

15 kwi 2011, 09:03
Amator

REJESTRACJA10 sie 2009, 21:36

POSTY        27
stara                    

dobrze że znasz kwotę - bo w moim US to nagrodę kwartalną wylicza się na procenty a o kwocie to decyduje N. Czeski film....

To,że o kwocie nagrody decyduje NUS to wynika z charakteru nagrody.Ja też chętnie przydzieliłbym sobie nagrodę w odpowiedniej wysokości, ale się nie da. :mur:

16 kwi 2011, 23:06
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA03 mar 2007, 23:20

POSTY        189
komisarzpit                    

stara                    

To,że o kwocie nagrody decyduje NUS to wynika z charakteru nagrody.Ja też chętnie przydzieliłbym sobie nagrodę w odpowiedniej wysokości, ale się nie da. :mur:

nie mylić pojęć ! nasza nagroda jest normalną premią, od której służy roszczenie z tytułu stosunku pracy; prawie wszystko zależy od zapisów regulaminu premiowania - tak jest w teorii, a jak jest w praktyce to wszyscy wiemy ... 10 maja możecie zrobić baner z nazwiskiem NUS do pozaustawowego zwolnienia , chociaż tyle będzie pożytku z Waszego biadolenia, pozdrawiam

17 kwi 2011, 06:17

REJESTRACJA27 cze 2009, 18:11

POSTY        108
Beemwu                    

"Telewizor, meble, mały fiat, oto marzeń szczyt".
Dla skarbowca to i po 30 latach aktualne.

o takkk, tylko że ja jestem bez mieszkania wiec jak to jest wiadomo hehe

22 kwi 2011, 11:05
Site Admin

REJESTRACJA04 paź 2009, 20:33

POSTY        705
Harakiri                    

Szkoda tracić czas na dyskusję o takich pieniądzach. Więcej w tym czasie zarobię poza urzędem... Mogą mnie ... i ...
A i zapomniałbym, że ja ich ........ !

No i faktycznie nie było o czym gadać... Dostałem 55zł i 82 gr.  :wysmiewacz: Dziękuję Pani Naczelnik. Tyle to ja za godzinę pracy poza urzędem zarabiam.
Tak to ja.  :dokuczacz:

"Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."

22 kwi 2011, 17:14
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1407 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95 ... 101  Następna strona