Teraz jest 04 wrz 2025, 12:43

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1110 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 80  Następna strona
Co z prowizjami? 
Autor Treść postu
Specjalista

REJESTRACJA21 paź 2006, 16:38

POSTY        808

Byłem na manifestacji w Warszawie ,ale śmiem twierdzić że związki nic nie robią w przeciwieństwie do górników i kolejarzy jeśli my powiemy NIE to cały aparat skarbowy LEŻY icowtedy z finansami publicznymi z których żyje całe państwo .
POTRZEBNE SĄ RADYKALNE DZIAŁANIA BO JESTEŚMY POMIOTŁEM!!!!!!!!!!!!!!!

Nazwiska, pseudonimy, nie powstają tak same z siebie Fizol. Zaraz stuknie Ci czterdziecha, a że u ciebie rozumu i nauki siła to tłumaczysz nam wszystkim niczym wójt po kościele, o którym Ignacy tak pisał:

<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->ALEGORIA

Wszędzie się znajdzie rozum, byle tylko szukać,
A nawet i jegomość, kiedy zacznie fukać,
I jejmość, gdy rozprawia,
I nasz ksiądz, gdy przymawia,
Mają go pod ostatkiem i pięknie, i wiele.
Jakoż się to wydało w Przewodnią Niedzielę.
Gadał ksiądz o Adamie
I o bramie,
I o wężu, i o Ewie,
I o jabłku, i o drzewie...
Po kazaniu do karczmy rzecz się wytoczyła.
Pan wójt, co to ma rozum i nauki siła:
"A wiecie, co ksiądz prawił? - rzekł całej gromadzie -
Oto u nas są sady, a drzewa są w sadzie,
A na drzewach są jabłka w wielkiej obfitości:
Adam - pan, Ewa - jejmość, a wąż - podstarości".<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

I jeszcze jedno, jeżeli utożsamiasz się z  „pomiotłem”, to nie znaczy że inni też nim są. Wolny kraj, demokracja, każdy ma prawo się określić kim jest, kim się czuje...

Ostatnio edytowano 24 mar 2007, 08:00 przez zielonka, łącznie edytowano 1 raz

24 mar 2007, 07:37
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA13 lis 2006, 10:10

POSTY        26
Melon można i tak ,poza frazesami nic mądrego nie usłyszałem szkoda moich palców w przeciwieństwie do Ziolonki aby pisać na tym forum.................

25 mar 2007, 15:56
Site Admin

REJESTRACJA09 maja 2006, 21:23

POSTY        2059

LOKALIZACJARada Krajowej Sekcji Administracji Skarbowej

Mnie nie interesuje kompetencja związków zawodowych wy jeseście po to aby nas bronić nie robicie nic, opócz demagogicznych haseł cytat z KRASICKIGO "CHOPCY  POJMIJCIE ŻE ŻLE SIĘ BAWICIE DLA WAS SĄ TO IGRASZKI NAM CHODZI O ŻYCIE"
Znam możliwości związków zawodowych  nie ustosunkowujesz siędo moich zapytań tylko mamiszludzi jakimiś ogólnikami i hasłami typu BALCEROWICZ MUSI ODEJŚĆ może ty powiniene ś odejść na dawno wypracowaną EMERYTURĘ...

No to masz jasność i jeden problem z głowy. ZZ nie robią nic. A skoro tak, licz tylko na siebie Fizol35 i nie oczekuj pomocy od tych, którzy potrafią "tylko używać demagogicznych haseł".
Marnie jednak widzę Twoją przyszłość w Administracji Skarbowej. Wymagania mają być wysokie, a Tobie trudno przychodzi nawet respektowanie regulaminu forum czy używanie poprawnej polszczyzny. Znalazłem kilka postów nieregulaminowych. Popraw się proszę, zamiast się cieszyć w jednym z nich, że Cię "nie wycieli"...

Ostatnio edytowano 25 mar 2007, 19:09 przez inspektor, łącznie edytowano 1 raz

25 mar 2007, 16:41
Zobacz profil WWW
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 10:57

POSTY        13
Taka fajna prosta spokojna robota a nikt z poborców nie chce być inspektorem. Poborcy poprostu nie wiedzą co robią inspektorzy i że niestety ale więcej pracują od poborców.

25 mar 2007, 18:41
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA04 lis 2006, 09:37

POSTY        23

Taka fajna prosta spokojna robota a nikt z poborców nie chce być inspektorem. Poborcy poprostu nie wiedzą co robią inspektorzy i że niestety ale więcej pracują od poborców.

Martin , nie krytykuj , nie licytuj kto więcej pracuje , poborca czy inspektor . Nie pogarszaj i tak już paskudnej atmosfery w działach egzekucyjnych. Myśle że gdyby inspektorzy zamienili się z poborcami stanowiskami , w działach egzekucyjnych  nastąpiłoby zrozumienie dla niewdzięcznej pracy i poborcy i inspektora . Po prostu jak można lekceważyć i krytykować kogoś i coś, czego sią nigdy nie wykonywało !!!

25 mar 2007, 19:13

REJESTRACJA07 gru 2006, 11:28

POSTY        99

LOKALIZACJAMazowsze
Projekt, wszystko po staremu <a href="http://kprm.gov.pl/bip/070323uprawnienia.pdf" target="_blank">http://kprm.gov.pl/bip/070323uprawnienia.pdf</a>

26 mar 2007, 09:47
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA19 mar 2007, 22:17

POSTY        61
Szkoda, że zostało "u" zobowiązanego. Może warto byłoby się zainteresować zmianą tego przepisu. Wszyscy o tym mówią a warto o to zawalczyć.

26 mar 2007, 18:03
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA01 gru 2006, 18:35

POSTY        192

Projekt, wszystko po staremu <a href="http://kprm.gov.pl/bip/070323uprawnienia.pdf" target="_blank">http://kprm.gov.pl/bip/070323uprawnienia.pdf</a>

Jak widać pozostawili prowizję bez zmian, dzięki temu do końca roku przynajmniej nie będą mieli prowizji komornicy i kierownicy działów  :piwo:

26 mar 2007, 21:41

POSTY        99

LOKALIZACJAMazowsze

<!--quoteo(post=7651:date=26. 03. 2007 g. 09:47:name=washi)--><div class='quotetop'>(washi @ 26. 03. 2007 g. 09:47) [snapback]7651[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Jak widać pozostawili prowizję bez zmian, dzięki temu do końca roku przynajmniej nie będą mieli prowizji komornicy i kierownicy działów  :piwo:
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Kolego egarobol a czytałeś chociaż raz to rozporządzenie? jeżeli nie to wypadałoby zapoznać się przynajmniej oględnie... wtedy byś pewnie nie pisał takich głupot.

26 mar 2007, 21:46
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 10:57

POSTY        13
Po prostu jak można lekceważyć i krytykować kogoś i coś, czego sią nigdy nie wykonywało !!!

A skąd masz taka wiedzę że nie wykonywało sie pracy jako poborca.
Pracowałem jako poborca i znam dobrze charakter tej pracy, lecz Ty najprawdopodobniej nie znasz pracy inspektora.  

Przecież Komornik może prowadzić egzekucje z pieniędzy.

27 mar 2007, 06:43
Znawca
Własny awatar

POSTY        192

<!--quoteo(post=7684:date=26. 03. 2007 g. 22:41:name=egarobol)--><div class='quotetop'>(egarobol @ 26. 03. 2007 g. 22:41) [snapback]7684[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
<!--quoteo(post=7651:date=26. 03. 2007 g. 09:47:name=washi)--><div class='quotetop'>(washi @ 26. 03. 2007 g. 09:47) [snapback]7651[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Kolego egarobol a czytałeś chociaż raz to rozporządzenie? jeżeli nie to wypadałoby zapoznać się przynajmniej oględnie... wtedy byś pewnie nie pisał takich głupot.

Szczerze mówiąc rzeczywiście nie czytałem dokładnie, po przeczytaniu pierwszych zapisów uznałem, że nic nie uległo zmianie i rzeczywiście nie uległo nic zmianie. Faktem jest, że nie przysługuje komornikowi tylko w przypadku ust. 1 pkt 5, no ale cóż. Ale zaraz tam, żebym głupoty opowiadał. Chyba nie zdenerwowała cię moja radość

27 mar 2007, 16:46

POSTY        99

LOKALIZACJAMazowsze
Oczywiście, że nie bo i nie wiem tak naprawdę z czego ona wynika :)), ale prawda jest taka, że wszystko zależy od NUS-a i to on tak na prawdę ustala kto ma jakie kompetencje... Wiem z doświadczenia, że byli i są komornicy którzy brali prowizję za czynności wykonane przez siebie....

27 mar 2007, 19:36
Znawca
Własny awatar

POSTY        192
Zamiast odtrąbiać, że wygraliśmy bitwę o prowizję, należy obecnie wypracować koncepcję wynagrodzenia prowizyjnego należnego służbom egzekucyjnym od 01.01.2008 roku. W tym celu, trzeba się skonsolidować i ruszyć razem do pracy koncepcyjnej. Zakopać na zawsze topór wojenny między poborcami, inspektorami oraz komornikami i ruszyć przy poparciu związków zawodowych do roboty.
Taka moja mała uwaga - kiedy było gorąco forum aż grzało się od wypowiedzi, wystarczyło aby na stronie kprm.gov.pl pokazał się projekt utrzymujący prowizję w dotychczasowym kształcie i wszyscy już szcżęśliwi i cisza jak po śmierci organisty. Może jeszcze podziękowania dla związków, jak w przypadku doetatyzowania poborców.

01 kwi 2007, 17:38
Specjalista

REJESTRACJA30 kwi 2006, 13:31

POSTY        905

LOKALIZACJAUS Polska
Spoko, spoko. Są tacy i w związkach , którzy dostrzegli ten problem. W opinii do jakiej zobowiązane są ZZ jako strona społeczna będzie i uwaga, i komentarz  o braku rozwiązań na rok 2008. Oczywiście mówię o ZZ które reprezentuję tj. NSZZ "Solidarność". Pisałem już wcześniej i o tym, że w projekcie o KAS nie na zapisu dającego możliwość utrzymania wynagrodzenia prowizyjnego. Prosiłem o uwagi... i nic...

Ostatnio edytowano 01 kwi 2007, 19:48 przez melon, łącznie edytowano 1 raz

01 kwi 2007, 19:44
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1110 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 80  Następna strona