Zadanie: Jakie cztery litery (bez skojarzeń ) należy wpisać, aby utworzyć jednocześnie z lewymi i z prawymi literami nowe słowa ?
MUS - (....) - ENSOIDA
(....) + O = taniec
PS. teraz nikt zadaniami dzielić się nie chce, bo konkurencja za duża i miejsc mało
pozdrawiam
31 sty 2011, 18:25
Gimnastyka umysłu
karolaaa
Zadanie: Jakie cztery litery (bez skojarzeń ) należy wpisać, aby utworzyć jednocześnie z lewymi i z prawymi literami nowe słowa ? MUS - (....) - ENSOIDA (....) + O = taniec
PS. teraz nikt zadaniami dzielić się nie chce, bo konkurencja za duża i miejsc mało pozdrawiam
O, do tego zadania, to trzeba dwojga!
Teraz nikt zadaniami dzielić się nie chce? Widać "czyny społeczne", to już nie ta epoka....
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
31 sty 2011, 19:00
Gimnastyka umysłu
Nadir
karolaaa
Zadanie: Jakie cztery litery (bez skojarzeń ) należy wpisać, aby utworzyć jednocześnie z lewymi i z prawymi literami nowe słowa ? MUS - (....) - ENSOIDA (....) + O = taniec
PS. teraz nikt zadaniami dzielić się nie chce, bo konkurencja za duża i miejsc mało pozdrawiam
Teraz nikt zadaniami dzielić się nie chce? Widać "czyny społeczne", to już nie ta epoka....
Taaa, każdy sobie, rzepke skrobie ...
31 sty 2011, 19:41
Gimnastyka umysłu
MUS - (....) - ENSOIDA (....) + O = taniec
Uzupełnię: (....) = ćśok
31 sty 2011, 20:24
Gimnastyka umysłu
Czy te 4 litery to: TANG
01 lut 2011, 14:31
Gimnastyka umysłu
tomek39
Skoro
(....) + O = taniec
to
Nadir
w dodatku
dj_toga
to znaczy, że GNAT=ĆŚOK stąd KOŚĆ=TANG a więc MUS - (TANG) -ENSOIDA daje MUSTANG i TANGENSOIDA
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
01 lut 2011, 16:23
Gimnastyka umysłu
Nadir
tomek39
Skoro
(....) + O = taniec
to
Nadir
w dodatku
dj_toga
to znaczy, że GNAT=ĆŚOK stąd KOŚĆ+TANG a więc MUS - (TANG) -ENSOIDA daje MUSTANG i TANGENSOIDA
Fajnie Ma ktoś jeszcze jakieś zadanka , czy każdy schowany i zakuwa w kącie ???
01 lut 2011, 17:44
Gimnastyka umysłu
karolaaa
Fajnie Ma ktoś jeszcze jakieś zadanka , czy każdy schowany i zakuwa w kącie ???
Ja nie zakuwam ale mam jedno zadanko. Niech to będzie mój skromny wkład w rozwój skarbowości
Załącznik:
jaka część podświetllona.JPG
Czas: 5 sekund
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
____________________________________ "Demokracja to cztery wilki i owca głosujące o obiedzie" R.A.Heinlein
20 lut 2011, 20:16
Gimnastyka umysłu
Za proste by pojawiło się na egzaminie. Chyba, że czas skrócimy do 2 sek.
____________________________________ "Tylko zmiana jest niezmienna" - Heraklit
20 lut 2011, 23:45
Gimnastyka umysłu
Czy ktoś z Was brał udział w kursie przgotowujacym do egzaminu prowadzonym przez firmę Global?
22 lut 2011, 21:50
Gimnastyka umysłu
monicka
Czy ktoś z Was brał udział w kursie przgotowujacym do egzaminu prowadzonym przez firmę Global?
Global chyba prowadzi kurs językowy.
25 lut 2011, 15:10
Gimnastyka umysłu
Kursy językowe też prowadzi ale również kursy przygotowujące do egz. do sc. Cena tego kursu to ok. 2 tys i zastanawiam się czy warto??? J
01 mar 2011, 20:16
Gimnastyka umysłu
Też się zastanawiałam, ciekawe też czy robią oddzielnie wiedzę i oddzielnie umiejętności i czy w ogóle warto z takiego kursu skorzystać?
02 mar 2011, 11:02
Gimnastyka umysłu
zwracam sie do osób które zdawały w zeszłym roku , chodzi mi o zadanie o proszkach może ktoś pamięta lub ma rozwiązanie. Proszę o informację na adres: wiera1@op.pl . Pozdrawienia dla wszystkich wiera.