<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Nie ulega wątpliwości, że za nie wydanie paragonu powinno się karać mandatem, ale robienie z tego zorganizowanej "akcji" i szczucie IKSów na podatników, bo trzeba zrobić statystykę, to już zupełnie inna sprawa.
Koniu, a jak dadzą ci karabin i każą walczyć z liberalną reakcją, to też powiesz "taka nasza rola"!?
Chociaż z drugiej strony ojciec do Michała Wołodyjowski miał ponoć mawiać "Albo ludzie będą się ciebie bali, albo będą się z ciebie śmiali"... Tak więc faktycznie chyba zwolennicy takich akcji mają rację
"strach jest lepszy od szacunku" (przynajmniej w dzisiejszych zaszczutych czasach).

<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Bez przesady

. Przecież napisałem, że ktoś ma coś z głową. A liberalna reakcja może spać spokojnie bo jestem urodzonym pacyfistą z potwierdzonym przez lekarzy zespołem niechęci do zielonego koloru

. A akcyjność zaraz się skończy bo niemożliwe stanie się dawanie mandatów. W mniejszych miejscowościach na widok obcego będą stukali w kasy jak dzięcioły, a w większych po prostu będą stukali i już. Myślę, że za 2-3 miesiące będzie po temacie. A z drugiej strony... Jak mnie mają zmusić do dania 10 mandatów??? Przecież likwidując premie zabrali ostatnią marchewkę, którą mogli mnie przekonac do heroicznych wyczynów.