Teraz jest 04 wrz 2025, 10:51

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 101 ]  idź do strony:  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona
13-stki 
Autor Treść postu
Zaawansowany

REJESTRACJA05 cze 2009, 11:58

POSTY        51
Post 13-stki
Witajcie!
Czy ktoś słyszał o "zakazie" wypłaty naszych trzynastek???
Dziś dowiedziałem się, że jest taki zakaz.
(Łódzkie) :(

28 sty 2011, 10:44
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA19 maja 2009, 15:52

POSTY        43
Post 13-stki
Śląskie to samo.  :mur:

28 sty 2011, 10:49
Site Admin

REJESTRACJA09 maja 2006, 21:23

POSTY        2059

LOKALIZACJARada Krajowej Sekcji Administracji Skarbowej
Post 13-stki
W dniu dzisiejszym Departament Budżetu Państwa Ministerstwa Finansów przekazał drogą elektroniczną dyrektorom IS, IC i UKS następujące polecenie służbowe:
?Uprzejmie informuję, że w wyniku decyzji Departamentu Budżetu Państwa w I dekadzie miesiąca lutego nie można wypłacać dodatkowego wynagrodzenia rocznego. Wypłatę proszę zaplanować w II lub III dekadzie lutego lub w miesiącu marcu 2011 roku. W związku z powyższym po zatwierdzeniu limitu na miesiąc luty proszę o aktualizację I dekady miesiąca lutego (przeniesienie kwot do II lub III dekady?
).

===========

RSK PS NSZZ "S"
SK/16/2011                                      Radom, 2011-01-28

Pan
Jan Vincent Rostowski
Minister Finansów RP

Na podstawie art. 1 ust. 1, art. 2, art. 3 ust. 1 i 2, art. 4 i art. 6 ustawy z dnia 6 września 2001 roku o dostępie do informacji publicznej wnoszę o przekazanie w terminie ustawowym decyzji Dyrektora Departamentu Budżetu Państwa w sprawie opóźnienia wypłat dodatkowego wynagrodzenia rocznego.

Jeżeli decyzja nie zawiera uzasadnienia ? proszę o jego sporządzenie, jako odrębnego dokumentu, oraz przekazanie nam w formie stosownej informacji.

28 sty 2011, 11:11
Zobacz profil WWW
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 paź 2006, 17:09

POSTY        295
Post 13-stki
Szczęśliwi ci, którym już wypłacono...

28 sty 2011, 12:09
Fachowiec

REJESTRACJA07 gru 2007, 12:19

POSTY        1667
Post 13-stki
inspektor                    

W dniu dzisiejszym Departament Budżetu Państwa Ministerstwa Finansów przekazał drogą elektroniczną dyrektorom IS, IC i UKS następujące polecenie służbowe:
?Uprzejmie informuję, że w wyniku decyzji Departamentu Budżetu Państwa w I dekadzie miesiąca lutego nie można wypłacać dodatkowego wynagrodzenia rocznego. Wypłatę proszę zaplanować w II lub III dekadzie lutego lub w miesiącu marcu 2011 roku. W związku z powyższym po zatwierdzeniu limitu na miesiąc luty proszę o aktualizację I dekady miesiąca lutego (przeniesienie kwot do II lub III dekady?
).

===========

RSK PS NSZZ "S"
SK/16/2011                                      Radom, 2011-01-28

Pan
Jan Vincent Rostowski
Minister Finansów RP

Na podstawie art. 1 ust. 1, art. 2, art. 3 ust. 1 i 2, art. 4 i art. 6 ustawy z dnia 6 września 2001 roku o dostępie do informacji publicznej wnoszę o przekazanie w terminie ustawowym decyzji Dyrektora Departamentu Budżetu Państwa w sprawie opóźnienia wypłat dodatkowego wynagrodzenia rocznego.

Jeżeli decyzja nie zawiera uzasadnienia ? proszę o jego sporządzenie, jako odrębnego dokumentu, oraz przekazanie nam w formie stosownej informacji.

Ciekawe, co będzie szybsze: uzasadnienie decyzji, czy wypłata 13tki? - obstawiam wypłatę

28 sty 2011, 12:21
Site Admin

REJESTRACJA04 paź 2009, 20:33

POSTY        705
Post 13-stki
taxinspector                    

Szczęśliwi ci, którym już wypłacono...

Mnie tylko w karczycho...  :mur:

"Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."

28 sty 2011, 12:22
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Post 13-stki
Tadeo74                    

Ciekawe, co będzie szybsze: uzasadnienie decyzji, czy wypłata 13tki? - obstawiam wypłatę

Oby  :zly1:

28 sty 2011, 12:26
Fachowiec

POSTY        1667
Post 13-stki
Czy tak wygląda w praktyce "przyjazne państwo"? Dla podatnika wszystko o czym sobie zamarzy, a dla nas  :dupa:

28 sty 2011, 12:45

REJESTRACJA30 paź 2006, 09:42

POSTY        27
Post 13-stki
Przyznam, że czasami oczom nie wierzę, jak czytam niektóre posty, i to na różne tematy.
Czy to taka straszna tragedia, że trzynastka zostanie wypłacona kilka/kilkanaście dni później?
A może znowu jest okazja, żeby ponarzekać... To takie typowo polskie przecież.

Nie mówię, że kocham JVR czy też, że podoba mi się podejście naszych przełożonych do ludzi zatrudnionych w aparacie skarbowym, ale na Boga! Czy każdy powód jest dobry, żeby podnosić larum? Przecież nikt nam tych pieniędzy nie zabierze. Czy dwa tygodnie opóźnienia spowoduje, że nasze dzieci będą głodować?
Litości!

28 sty 2011, 13:02
Fachowiec

POSTY        1667
Post 13-stki
Judykator_                    

Przyznam, że czasami oczom nie wierzę, jak czytam niektóre posty, i to na różne tematy.
Czy to taka straszna tragedia, że trzynastka zostanie wypłacona kilka/kilkanaście dni później?

Nie mówię, że kocham JVR czy też, że podoba mi się podejście naszych przełożonych do ludzi zatrudnionych w aparacie skarbowym, ale na Boga! Czy każdy powód jest dobry, żeby podnosić larum? Przecież nikt nam tych pieniędzy nie zabierze. Czy dwa tygodnie opóźnienia spowoduje, że nasze dzieci będą głodować?
Litości!

Uważasz, że za ten wpis dostaniesz wcześniej 13tkę?

28 sty 2011, 13:42
Zaawansowany

REJESTRACJA25 mar 2010, 12:42

POSTY        33
Post 13-stki
Judykator_                    

Litości!

Gratuluję rezerwy budżetowej - szacunek
dla mnie niestety to kolejne kilka tygodni szarpania się z ratami do spłaty
i liczenia  które rachunki bardziej opłaca się płacić po terminie
:(
ale... sam sobie jestem winien
liczyć nie umiem  :blush:
jak bym umiał to liczyłbym na siebie i na to forum nie zaglądał
:wacko:
(i naiwny jestem niestety znowu dałem sie nabrać
tym razem na to że może mało płacą ale pieniądze pewne zawsze  na czas)
:czytaj:
widocznie tylko ja tak mam

28 sty 2011, 13:50
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA03 cze 2009, 20:21

POSTY        24
Post 13-stki
Judykator_                    

Litości!

Prosta rada!Nie czytaj!
Nie, nie jest to kolejna okazja żeby ponarzekać (tak w nawiasie - każdy sądzi wg.siebie) tylko drogi koleżko -  w sytuacji zobowiązań "cisnących" z kilku stron i wcześniejszych zapowiedzi, że "trzynastka" 2.02 najpóźniej będzie wypłacona - trudno jest się cieszyć z opóźnienia.Ale Ty jesteś ponad to,czy też brak wyobraźni? Gratuluję tolerancji i wiary! A Twój sarkazm - typowo polski przecież!

28 sty 2011, 14:13
Site Admin

REJESTRACJA09 maja 2006, 21:23

POSTY        2059

LOKALIZACJARada Krajowej Sekcji Administracji Skarbowej
Post 13-stki
Judykator_                    

Litości!

Skoro dla Ciebie nie problem opóźnienie wypłaty kasy, nie sądź, że dla innych też jest tak samo. Dochodzi jeszcze kwestia planowania wydatków przez kierowników jednostek, o wiarygodności nie wspomnę (niektórzy już podali terminy wypłaty 13-tek). O TREZORZE słyszałeś? PO co MF to wprowadziło, skoro samo - już po raz kolejny - burzy terminarz wydatków w jednostkach?
Dochodzi jeszcze coś, co mnie baaardzo ciekawi: czy MF opóźniło wypłaty tylko u siebie (buahahahaha - "siebie"), czy też gdzie indziej. Jeżeli tylko u "siebie", to byłby kolejny przykład skandalicznego traktowania "własnych" pracowników...
Skąd wiesz, że nie zabierze? Kto wie, co będzie za dwa, trzy tygodnie. Pamiętasz 2008 rok (grudzień)? Wtedy - jeżeli ktoś nie zdążył - już kasy nie dostał. Nadal uważasz, że nie ma sprawy? To jest po prostu - co najmniej - niepoważne (ze strony MF niepoważne)...
-----------------
Muszę jeszcze dodać pytania:
-czy sytuacja budżetu jest tak zła, że MF dla w sumie niewielkich środków, kompromituje się?
-czy może stopień pogardy dla podległych pracowników osiągnął już taki poziom, że MF nie liczy się już zupełnie ze zdaniem czy opinią podwładnych na swój temat?

28 sty 2011, 14:26
Zobacz profil WWW

REJESTRACJA30 paź 2006, 09:42

POSTY        27
Post 13-stki
O ile mi wiadomo, to 13 pensja jest zagwarantowana ustawowo, a termin jej wypłaty upływa 15 marca. Jeśli więc nic nie zmieniło się w przepisach, to planować wydatki (zwłaszcza te związane z kredytami) należałoby chyba mając na względzie pewną dozę ostrożności.
Tak czy inaczej, nadal uważam, że większość z Państwa zawsze znajdzie powód do narzekania.
No cóż, w wolnym kraju żyjemy i każdy ma prawo do prezentowania swoich poglądów. Ja wypowiedziałam się za siebie, przez co nikomu jego praw podmiotowych nie ograniczyłam.

28 sty 2011, 18:11
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 101 ]  idź do strony:  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona