Teraz jest 06 wrz 2025, 16:33

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1069 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 77  Następna strona
Reorganizacja 
Autor Treść postu
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
Post Reorganizacja
kangur5                    

A tak dokładnie, to nie znając każdy ma ściągę jak ten program działa (wchodzimy , czytamy, robimy).

Zgadza się.Dokumentacja POLTAXu jest zawsze dostępna w wersji elektronicznej w każdym urzędzie np na portalu DROGOWSKAZ. Niewiedza nie jest tu usprawiedliwieniem :mellow:

22 sty 2011, 23:53
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA22 paź 2006, 16:41

POSTY        176
Post Reorganizacja
Zadając pytanie miałam na myśli - po co jest AP???

Ostatnio edytowano 23 sty 2011, 00:44 przez tranqilo, łącznie edytowano 1 raz

ortografia

23 sty 2011, 00:03
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA20 sie 2009, 13:21

POSTY        576
Post Reorganizacja
Czesiek                    

Adaneta                    

Czesiek                    

pstrzoła?

a cóż to za twór? :wysmiewacz:

Pstrzoła, jak i cały cytat z ześmianiem się, pochodzi z kabaretu Dudek. Pewnym nie jest, ale to chyba pszczoła.

ha ha, widzisz, człowiek całe życie się uczy :D

23 sty 2011, 00:29
Fachowiec

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
Post Reorganizacja
renia                    

Mam nadzieję, że trochę wyjaśniłem. Reszty dowiemy się ...

23 sty 2011, 00:46
Zaawansowany

REJESTRACJA29 cze 2010, 16:50

POSTY        38
Post Reorganizacja
Dzięki reorganizacji mamy jeszcze więcej wspólnego z podatnikami  ;)  
Podobnie jak Oni my również niechętnie przychodzimy do urzędu :angry2:

23 sty 2011, 09:21
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA10 lis 2006, 18:43

POSTY        93
Post Reorganizacja
tranqilo                    

kangur5                    

A tak dokładnie, to nie znając każdy ma ściągę jak ten program działa (wchodzimy , czytamy, robimy).

Zgadza się.Dokumentacja POLTAXu jest zawsze dostępna w wersji elektronicznej w każdym urzędzie np na portalu DROGOWSKAZ. Niewiedza nie jest tu usprawiedliwieniem :mellow:

Zgoda, niewiedza nie jest usprawiedliwieniem, ale lenistwo, żeby zajrzeć tu czy tam i poczytać, zamiast przychodzić do kogoś innego, zabierać czas i zawracać d..., to już jest skandal.

23 sty 2011, 12:09
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA15 lis 2009, 23:13

POSTY        92
Post Reorganizacja
renia                    

AP poco? , ano następna grupa do siedzenia i nic nie robienia.

23 sty 2011, 15:51
Fachowiec

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
Post Reorganizacja
sprawa                    

renia                    

Dlaczego? Pomysł dobry choć nie nowy. Mieliśmy 15 lat temu taką komórkę dość krótko - nie spodobało się to IS.
Wszystko zależy od realizacji i ludzi ( a może również od odpowiedniego szkolenia i wymiany doświadczeń na jakimś mądrym forum specjalistycznym?).

23 sty 2011, 16:15

REJESTRACJA17 gru 2010, 09:22

POSTY        624
Post Reorganizacja
sprawa                    

renia                    

Następny zapracowany ekspert od oceniania co robią inni. Polecam złotą zasadę: pomyśl zanim powiesz czy napiszesz. Tłumaczyć ci co robi AP chyba nie ma sensu tym bardziej, że było to szczegółowo opisane kilka stron wcześniej.

23 sty 2011, 22:11
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA26 paź 2006, 13:07

POSTY        22
Post Reorganizacja
avacs                    

sprawa                    

renia                    

Następny zapracowany ekspert od oceniania co robią inni. Polecam złotą zasadę: pomyśl zanim powiesz czy napiszesz. Tłumaczyć ci co robi AP chyba nie ma sensu tym bardziej, że było to szczegółowo opisane kilka stron wcześniej.

Nie irytuj się, bo u nas NIC po reorganizacji nie robią. Zarządzanie KONTROLĄ kontrola, współpraca z UKS, Policją, GIIF - kontrola, plany kontroli kontrola itp. Mają typowanie do kontroli - od 2 lat tym się zajmują rezultat jedne z najniższych mierników. Analiza i sprawozdawczość - jeśli poprawność zaewidencjonowania danych do mierników jest dla nich od 2 lat nieistotna to good luck. Ale ty też masz rację to kwestia ludzi i ich wyszkolenia. Tylko skąd ich brać - starym nie chce się do kontroli, młodych musisz szkolić 2-3 lata no chyba, że trafisz na orła. Pzdr -  :piwo:

24 sty 2011, 12:15

REJESTRACJA17 gru 2010, 09:22

POSTY        624
Post Reorganizacja
ww1                    

Nie irytuj się, bo u nas NIC po reorganizacji nie robią. Zarządzanie KONTROLĄ kontrola, współpraca z UKS, Policją, GIIF - kontrola, plany kontroli kontrola itp. Mają typowanie do kontroli - od 2 lat tym się zajmują rezultat jedne z najniższych mierników. Analiza i sprawozdawczość - jeśli poprawność zaewidencjonowania danych do mierników jest dla nich od 2 lat nieistotna to good luck. Ale ty też masz rację to kwestia ludzi i ich wyszkolenia. Tylko skąd ich brać - starym nie chce się do kontroli, młodych musisz szkolić 2-3 lata no chyba, że trafisz na orła. Pzdr -  :piwo:

Jak się mam nie irytować kiedy ktoś bezpodstawnie próbuje uogólniać swoje twierdzenia. Nie obchodzi mnie, że być może gdzieś są osoby mające w d.... swoje zadania i obowiązki. Takie podejście zależy jak sam zresztą piszesz od osób nie od komórki, w której pracują. Ja podchodzę do sprawy poważnie, jeszcze mi zależy i wiem, że przy takim podejściu ani pracy ani zadań nie brakuje. Niemniej  :piwo:

24 sty 2011, 23:22
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA15 lip 2009, 13:33

POSTY        520
Post Reorganizacja
Ciekawe, co by powiedział Pan JVR, gdyby usłyszał, że od jutra ma przejąć kompetencje wszystkich Ministerstw z zachowaniem płynności działania... oczywiście...? :wacko:
Przecież jako urzędnik powinien się znać na wszystkim. A nawet gdyby czegoś nie wiedział - to szybko by sobie doczytał :)  
Ba! Cały aparat państwowy poprawiłby efektywność działania :rotfl:

25 sty 2011, 13:16
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA12 lis 2007, 21:00

POSTY        324
Post Reorganizacja
My tu sobie gadamy o zmianach organizacyjnych, jak to wpływa na obsługę podatnika i funkcjonowanie urzędu,rozwikłujemy niuanse nowej struktury organizacyjnej...

A tymczasem na Świętokrzyskiej 12 w Warszawie problemy są inne.
Po raz kolejny wystosowano pismo dotyczące stroju  pracowników MF.
Widocznie po piśmie z 6 sierpnia 2010 precyzującego zasady ubioru wśród pracowników ministerstwa nie wiele się zmieniło bo 18 stycznia 2011 Dyrektor Generalny Ministerstwa Finansów wysmażył kolejne pisemko w którym zobowiązuje "do zdyscyplinowania podległych
pracowników w zakresie przestrzegania etykiety ubioru
".
Czegóż się nie robi w celu "zbudowania wiarygodnego i spójnego wizerunku Ministerstwa Finansów".

Owszem problem stroju w pracy warto poruszać. Skoro jednak w MF dwukrotnie podejmuje się ten temat to znaczy, że albo urzędnicy w MF są wyjątkowo niechlujni albo szefostwo nadgorliwe.
A może nudzą się biedacy między strogonowem a filetem z indyka w Bagateli więc piszą, piszą...

A ja tymczasem  :piwo: co i Wam polecam. :)

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

25 sty 2011, 18:19
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Post Reorganizacja
Dziwne, że w pismach w sprawie ubioru ani słowa o śliniakach  :dokuczacz:

Też bym chciał  zjeść
Naleśniki kebab 3,20 zł /szt.
Stek jagnięcy z grilla 6,50 zł
lub
Filet z indyka w sezamie 6 zł

niestety, w mojej firemce najwyżej bułka i plasterek sera + surówka za 8 zł  :zygi:

25 sty 2011, 20:24
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1069 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 77  Następna strona