Teraz jest 06 wrz 2025, 15:56

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 75 ]  idź do strony:  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Wyższe wynagrodzenia dla pracowników OB 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 sie 2010, 19:29

POSTY        227
Post Wyższe wynagrodzenia dla pracowników OB
Czy ktoś z Was otrzymał na piśmie oświadczenie, że w związku z reorganizacją US i przydzieleniem pracownika do obsługi bezpośredniej (czyli rzut na salę jako wszystko wiedzący pracownik), przysługuje specjalny dodatek do pensji?

19 sty 2011, 16:45
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 14:43

POSTY        237
Kolega mi o tym opowiadał ! Ale po ostatniej wizycie u swojego psychiatry trafił prosto na oddział... :(

19 sty 2011, 17:40
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA14 gru 2006, 21:39

POSTY        291
Baskinia                    

Czy ktoś z Was otrzymał na piśmie oświadczenie, że w związku z reorganizacją US i przydzieleniem pracownika do obsługi bezpośredniej (czyli rzut na salę jako wszystko wiedzący pracownik), przysługuje specjalny dodatek do pensji?

to oświadczenie na piśmie to chyba od kumpla lub kumpeli tak w formie żartu :) ?

19 sty 2011, 20:00
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA15 lis 2009, 23:13

POSTY        92
Nie rozumiem dlaczego to tak śmieszy. Pracownik pracujący w OB ma kontakt bezpośredni z podatnikiem, zatem ma mieć większą wiedzę i odpowiedni wizerunek(eleganckie ubranie). Wynika to ze standardów obsługi klienta.(patrz instrukcja).
Wszyscy wiedzą, że obecnie najważniejszym celem urzędów skarbowych jest pozytywny wizerunek!

19 sty 2011, 20:18
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA20 maja 2009, 17:45

POSTY        18
Bezpośredni kontakt z  podatnikiem ma pracownik Działu  Kontroli Podatkowej,  ten  stoi  na  pierwszej  linii. Pracownik  OB   może  stać  na  drugiej  linii.

19 sty 2011, 21:03
Specjalista

REJESTRACJA25 lut 2008, 20:06

POSTY        468
I ja i ja  tez mam bezpośredni kontakt, i ubrana muszę być odpowiednio.
A że pracuję w karnym to poproszę o podwójny dodatek, bo muszę być wyjątkowo miła, lub wyjątkowo wredna dając mandat lub pisząc akt oskarżenia. B)))

19 sty 2011, 22:07

REJESTRACJA22 maja 2009, 15:37

POSTY        969
Już niedługo, już niedługo. Wprowadzą zakaz wymierzania mandatów i wszczynania postępowań karnych skarbowych przeciwko klientom US. Ewentualnie będziesz mogła wymierzać mandaty i wszczynać dochodzenia przeciwko koleżankom i kolegom z pracy w ramach  odpowiedzialności za błędne decyzje. A za to dodatku chyba nie dostaniesz :dokuczacz:

Ostatnio edytowano 19 sty 2011, 22:25 przez Leibowitz, łącznie edytowano 1 raz

19 sty 2011, 22:20

REJESTRACJA17 gru 2010, 09:22

POSTY        624
Ja co prawda nie mam kontaktu :(  ale bardzo bym chciał i jest to szczere pragnienie. To dla mnie może chociaż połowę dodatku ? Też się mogę ładnie ubierać :rolleyes:

19 sty 2011, 22:21
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA04 gru 2006, 12:41

POSTY        66
jakie wyższe wynagrodzenie hmm, ja czekam do I premii i zobacze jak mnie wynagrodza za OB :)

19 sty 2011, 23:56
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 paź 2006, 17:09

POSTY        295
Oczywiście Beznadziejenie  :angry2:

20 sty 2011, 07:38
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA04 cze 2009, 13:24

POSTY        56
Leibowitz                    

Już niedługo, już niedługo. Wprowadzą zakaz wymierzania mandatów i wszczynania postępowań karnych skarbowych przeciwko klientom US. Ewentualnie będziesz mogła wymierzać mandaty i wszczynać dochodzenia przeciwko koleżankom i kolegom z pracy w ramach  odpowiedzialności za błędne decyzje. A za to dodatku chyba nie dostaniesz :dokuczacz:

Możesz mi powiedzieć skąd takie wnioski? Dlaczego ma nie być postępowań karnych???? :blink:
Jakas nowa ustawa/rozporządzenie w stylu 'przyjazne państwo'???

20 sty 2011, 08:42
Zaawansowany

REJESTRACJA31 sty 2008, 12:59

POSTY        40
U nas NUS oficjalnie zapowiadał publiczniie (na spotkaniach z działami przed wprowadzeniem nowej struktury), że obsługujący na sali będą mieli "na wejściu'" większą o 50% nagrodę (premię) kwartalną. Była to "psychologiczna" zachęta do przejścia na salę.
Potwierdził to zresztą w formie pisemnego zarządzenia,że pracownik sali obsługi"może" otrzymać tą większa nagrodę kwartalną.
Marna to jednak pociecha,gdyż wszysto zależy - jak wysoka będzie podstawa tej nagrody/premii.
Potem okaże się, że ''niezastąpieni  orzecznicy" - jak zawsze zresztą - i tak będą mieli większą bez "łaskawego" podniesienia w procentach "na wejściu". :rolleyes:

20 sty 2011, 09:53

REJESTRACJA22 maja 2009, 15:37

POSTY        969
anika43                    

Leibowitz                    

Możesz mi powiedzieć skąd takie wnioski? Dlaczego ma nie być postępowań karnych???? :blink:
Jakas nowa ustawa/rozporządzenie w stylu 'przyjazne państwo'???

Skoro wymyślili art. 16a kks, to wymyślą i 16b. A jak złożysz wszystkie zmiany zachodzące w skarbowości do kupy, to jedyny słuszny wniosek jawi się powyżej.

No może jeszcze jeden, że zabiorą nam karty kontowe, a w ich miejsce dadzą tace mszalne.  :wysmiewacz:

20 sty 2011, 23:50
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA21 sie 2007, 20:36

POSTY        8
U nas NUS dał dodatki dla pracowników OB w kwocie po 200 zł (brutto).

21 sty 2011, 19:52
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 75 ]  idź do strony:  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona