A jak tam sierotki po Palikocie? Mają już nowe angaże?
qual
Drago
No więc, od 1 stycznia jedziemy według rozkładu...
Szczęśliwcy ... W Pyrlandii struktura nadal nie zatwierdzona!
Może zatwierdzona tylko boją się gniewu klasy robotniczej...
sprawa
PP będzie teraz miało jak w inkubatorze. To właśnie w OB będzie "obóz pracy"- stad należna podwyżka.
OBóz pracy?
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
Ostatnio edytowano 16 gru 2010, 18:40 przez Nadir, łącznie edytowano 2 razy
złączyłem 3 posty
16 gru 2010, 12:26
Reorganizacja
Harakiri
Jaja sobie z kolegi robisz a on bidak poszedł... i już jest prawie zwolniony z pracy...
Nie robię sobie jaj, powaga, na masówkach z pracownikami szukając chętnych do pracy przy okienku zapowiedziano grubą podwyżkę.. Stąd wszyscy "okienkowcy" nie mogą się już doczekać i przebierają nogami z wrażenia ile będą teraz kasiory zarabiać no i też mają być super zwartościowani, że to niby wizytówka urzędu...nic, tylko maszerować do NUS-ów z taką nowiną, że są urzędy gdzie polityka miłości tak właśnie działa
____________________________________ "No Laguna, teraz to my możemy wszystko..."
16 gru 2010, 18:08
Reorganizacja
A tak z innej beczki trochę. Jak sądzicie szanowni skarbowcy jaki los czeka nowe osoby w Służbie przygotowawczej? Mają szanse ze "stara kadrą" w czasie "racjonalizacji"? Czy wykształcenie, ambicja i pozytywne nastawienie może coś dać ?
16 gru 2010, 23:47
Reorganizacja
hurron
A tak z innej beczki trochę. Jak sądzicie szanowni skarbowcy jaki los czeka nowe osoby w Służbie przygotowawczej? Mają szanse ze "stara kadrą" w czasie "racjonalizacji"? Czy wykształcenie, ambicja i pozytywne nastawienie może coś dać ?
Każdy Dyrektor Generalny ma wolną ręke i kryteria zwolnień będą uznaniowe, w większości urzędów decydujące znaczenie mają znajomości, opinia i staż, najmniej liczą się kompetencje, w celu zachowania pracy stwórz profil psychologiczny przełożonych i postępuj wg indywidualnych potrzeb środowiska oraz przełożonych. Plus po co martwić się czymś o czym się nie decyduje, polecam dystans.
17 gru 2010, 08:16
Reorganizacja
Ivka
Pinero
Rozkoszna
U nas krążą słuchy, że cała ta kasa co to pozostanie po racjonalizacji na OB ma iść...
No patrz. A u nas krążą słuchy, że na PP.
Wy tak na serio sądzicie, że zobaczycie choćby jedną złotówkę, która zostanie po racjonalizacji?
Słusznie przecież w ustawie budżetowej na 2011r. płace w budżetówce są zamrożone. Ostatnio czytałem że ewentualne oszczędności na racjonalizacji zostaną przeznaczone na podwyżki ale w 2012r.
17 gru 2010, 11:35
Reorganizacja
Dostaliśmy dzisiaj nasze nowe umowy, jestem w pp1, niestety płaca bez zmian
17 gru 2010, 14:09
Reorganizacja
Mamią podwyżką z oszczędności, a u nas pojawiła się informacja, iż planowany fundusz płac będzie w przyszłym roku niższy niż w bieżącym o 20 tyśków
Ostatnio edytowano 18 gru 2010, 09:49 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz
Poprawiłem "bierzący"...
17 gru 2010, 15:06
Reorganizacja
marwerka
Dostaliśmy dzisiaj nasze nowe umowy, jestem w pp1, niestety płaca bez zmian
wow ! które województwo takie szybkie??
17 gru 2010, 17:40
Reorganizacja
qual
Drago
No więc, od 1 stycznia jedziemy według rozkładu...
Szczęśliwcy ... W Pyrlandii struktura nadal nie zatwierdzona! Chodzą słuchy, że 3 stycznia o godz. 8.00 tak będzie wyglądać wejście do urzędu:
NUS - "Dzień dobry, Pani. Witam w Nowym Roku. Nazwisko?". Ja - "Kowalska". NUS - "Drugie piętro, trzecie drzwi po lewej. I zgłosić się, proszę, do Pana Nowaka. Od dzisiaj jest Pani przełożonym".
hahaha porządek ci się marzy.... marzyciel z Ciebie
17 gru 2010, 17:57
Reorganizacja
HolaHola
hahaha porządek ci się marzy .... marzyciel z Ciebie
Tusk
Premier zapowiedział, że wyklucza sytuację, w której "nie będzie odpowiedzialności personalnej za ten bałagan". - Ja od nikogo nie oczekuję doskonałości, ale rzetelności w traktowaniu ludzi - tak. Dlatego niezależnie od tego, co minister Grabarczyk powie Sejmowi, to mi będzie musiał powiedzieć, kto za to poleci - oświadczył Tusk, odnosząc się do piątkowej debaty w Sejmie o sytuacji na kolei.
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
17 gru 2010, 21:28
Reorganizacja
W przypadku naszej reorganizacji, odpowiadać będą co najwyżej NUS-y, bo przecież koncepcja była dobra, tylko wykonanie do d....
____________________________________ "Spytaj milicjanta, on Ci prawdę powie. Spytaj milicjanta, on Ci wskaże drogę."
17 gru 2010, 22:55
Reorganizacja
taxinspector
W przypadku naszej reorganizacji, odpowiadać będą co najwyżej NUS-y, bo przecież koncepcja była dobra, tylko wykonanie do d....
Boję się, że NUS-y jak to zwykle bywa z łatwością znajdą odpowiedzialnych niżej. Oni zawsze są gotowi spełniać zachcianki góry (choćby z obawy o stołek) ale jak zawsze ta nieudolna i nic nierozumiejąca masa pracownicza stanowi tamę postępu. Ciekawe tylko kto za tym stoi, prawdopodobnie jest to ukartowana robota ściśle określonych kół czyli dywersantów, oportunistów i frustratów. Ostatnio panujące niskie temperatury to przecież robota tych samych grup.
17 gru 2010, 23:23
Reorganizacja
I oczywiście masonów i cyklistów...
____________________________________ "Spytaj milicjanta, on Ci prawdę powie. Spytaj milicjanta, on Ci wskaże drogę."