Teraz jest 06 wrz 2025, 21:13

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1058 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 76  Następna strona
Kącik Kulturalno-Patriotyczny 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post Kącik Kulturalno-Patriotyczny
Wiersz o miłości Ojczyzny

Paweł Lisicki.
Postanowiłem napisać wiersz. Polityczny. O Polsce współczesnej. A co to, myślę sobie, dlaczego mam być gorszy od pozostałych rymopisów? W końcu sroce spod ogona nie wypadłem, pióro trzymać umiem, przepraszam za ten archaizm, ale taka to licentia poetica,

Ojczyzna w potrzebie, przeto ofiaruję, co tylko potrafię. Podkreślę wszakże od razu na początku jako autor, czyli ten, który najlepiej zna zalety swego dzieła, że wiersz to absolutnie autentyczny, nic sam nie zmyśliłem, niczego nie dodałem, niczym nie przyozdobiłem ani rzeczywistości nie ucukrowałem.

Dufam przeto, że uważny czytelnik znajdzie tu prawdziwe tchnienie prawdy i głęboki rys realizmu.
Każdy prawdziwy poeta musi mieć muzę, wyznaję zatem, że moim natchnieniem były słowa Romana Ludwiczaka, senatora PO, skierowane do radnego powiatu z Wałbrzycha Longina Rosiaka. Soczysta ta i prosta polszczyzna nie może pozostać niezauważona. Tym bardziej że tak pięknie wpisuje się w inne dialogi toczone przez polityków tej partii. Zebrałem więc co znakomitsze myśli i zestawiłem z obietnicami premiera Donalda Tuska, żywym dla zabawy, potomnym ku przestrodze.

Nie ma solidarności bez miłości

Z tobą, k?, jak byś skumał to
    te słowa mają głęboki sens
    K?, że myśmy w sobotę nie dogadali

Ja wierzę
    Natomiast y? ja mam grupę
    bardzo wierzę
    ludzi, to nie jest duża grupa ludzi,
    bo nas jest troje
    w sens tych słów

Tutaj na stałe przeprowadzam się
    Polacy dobrze sobie radzą
    i koniec,
    wtedy kiedy władza nie przeszkadza
    im żyć
    i kręcimy lód

Polacy mają prawo
    Na ch? mi to potrzebne
    uczciwość
    co, k?, mam im to dawać
    przyzwoitość
    Od czego się będzie zaczynało?

Jest wielka przestrzeń
    trzeba będzie stanąć do przetargu
    nie ma miejsca na cwaniactwo
    No wiadomo, kupić szpital
    żyją normalni ludzie

Ja ci powiem szczerze, Rysiu?
    Wszyscy, którzy sobie nawzajem ufają
    Którzy mają, tworzą, wiadomo, prawo
    i tak dalej

zaufania brakowało
    biegam z tym sam?
    najbardziej
    ja już nie mam siły sam walczyć
    najważniejsze wartości

Mnie nie pytaj
    zaufanie między ludźmi
    to przejmujesz i budynek,
    zaufanie polską racją stanu
    i strukturę, i ludzi

Zaufanie
    I byśmy się spotkali
    wrócili do idei prostej
    ale tylko w trójkę K?

Władzy skromnej
    jak by Grzegorz, Mirek trochę
    pomogli mi
    idei, która jest oczywista

Z tobą na? idei taniego państwa
    na dziewięćdziesiąt procent, Rysiu,
    że załatwimy
    walka z korupcją

pełne wsparcie i wszystko?
    celem nadrzędnym
    musimy przeczekać
    walczyć bezwzględnie

Po co, k?

http://blog.rp.pl/lisicki/2010/12/03/wi ... -ojczyzny/

03 gru 2010, 21:12
Zawodowiec

REJESTRACJA25 cze 2009, 12:10

POSTY        3598
Prezydent suwerennej Polski

Według Lecha Kaczyńskiego silne państwo to takie, które nie boi się bronić swojej tożsamości
? o spuściźnie zmarłego prezydenta jego były doradca opowiada Piotrowi Gursztynowi

Rz: Czy w polskiej polityce istnieje zjawisko, które można nazwać spuścizną Lecha Kaczyńskiego?

Tak, bo to był prezydent zupełnie różny od swoich poprzedników. Lech Wałęsa był prezydentem, za którego panował straszny bałagan i działy się dziwne rzeczy. Aleksander Kwaśniewski był wyrazistym prezydentem, ale którego prezydentura stanowiła ożenek PRL z III RP, co z konieczności nie powinno ją czynić inspirującą w wolnej Polsce. Lech Kaczyński był inny pod każdym względem ? personalnym, ideowym, formacyjnym itd. Nawiązywał do tradycji jeszcze przedpeerelowskiej. Miał wyraźną koncepcję państwa, ideę suwerenności, ciągłości historycznej, wyraźną koncepcję polityki zagranicznej. To było odmienne od tego, co prezentowali jego poprzednicy, i wszystko wskazuje, że też i od obecnego prezydenta.

Czy te różnice można nazwać spuścizną? Może to tylko odmienność poglądów i osobowości?

To coś więcej niż odmienność. To była przemyślana intelektualna koncepcja wyrosła z refleksji nad państwem polskim i nad jego historią. Nikt z dotychczasowych prezydentów takiej koncepcji nie miał. Przekładała się ona najwyraźniej na politykę zagraniczną i politykę historyczną, lecz także miała swoje skutki w polityce społecznej.

Na razie o spuściźnie prezydenta Kaczyńskiego mówi się jedynie w kontekście sporu o nią.

To zależy, kto rozmawia i na jakim poziomie...
(...)
czytaj dalej

Ryszard Legutko jest profesorem filozofii, wykłada na Uniwersytecie Jagiellońskim. Był ministrem edukacji narodowej w rządzie Jarosława Kaczyńskiego, wicemarszałkiem Senatu, doradcą Lecha Kaczyńskiego i sekretarzem stanu w jego kancelarii, obecnie jest europosłem PiS

http://www.rp.pl/artykul/576584_Prezyde ... olski.html

10 gru 2010, 17:30
Zawodowiec

POSTY        3598
1/ Przed domem generała

Co roku w nocy z 12 na 13 grudnia przed domem gen. Wojciecha Jaruzelskiego przy ul. Ikara na warszawskim Mokotowie gromadzi się tłum ludzi. Większość przychodzi protestować przeciwko nierozliczeniu Jaruzelskiego za jego działanie w okresie PRL.

13 grudnia 1981 r. zaczął się w Polsce stan wojenny. Na czele Wojskowej Rady Ocalenia Narodowego stanął Jaruzelski, który był I sekretarzem KC PZPR. Kluczowe funkcje pełnił też, gdy doszło do krwawej pacyfikacji protestów w grudniu 1970 r. oraz podczas interwencji w Czechosłowacji w 1968 r.
(...)
czytaj dalej

http://www.rp.pl/artykul/577055_Przed-d ... erala.html
===============================================

2/ Zapalmy znicz ofiarom stanu wojennego

III RP jest krajem nierozliczonych zbrodni i zdrad. Nie chodzi tylko o osądzenie przez wymiar sprawiedliwości spraw, które domagają się wyroku. Chodzi o rzecz bardziej elementarną: o potępienie zła, które napiętnowania wymaga.

Jak można budować etykę, skoro nie zostają potępione czyny z nią sprzeczne; jak zabiegać o dobro wspólne, skoro ludzie, którzy sprzeniewierzyli się mu w stopniu fundamentalnym, honorowani są przez władze wspólnoty?

PRL był niesuwerenną, totalitarną dyktaturą, którą narzuciło nam ościenne mocarstwo. Budowany był na terrorze wymierzonym w naród, na zbrodniach, których ofiarą padali polscy patrioci. Wprawdzie system ten utrzymywany był w Polsce polskimi rękoma, ale mógł przetrwać wyłącznie dzięki zagrożeniu sowiecką inwazją, do czego odwoływała się w swoich niedopowiedzeniach oficjalna propaganda, a i dziś Wojciech Jaruzelski wspierany przez licznych popleczników usiłuje zaprezentować się jako ten, który wypowiedział wojnę swojemu narodowi, aby zapobiec gorszej jeszcze moskiewskiej interwencji.

Jaruzelski jest przykładem moskiewskiego namiestnika, który nie zawahał się wykonywać wszelkich rozkazów swoich mocodawców. Wraz z wojskami sowieckimi tłumił wolnościowy zryw w Czechosłowacji i krwawo łamał protesty robotników na Wybrzeżu w 1970 roku. Organizował antysemickie czystki w wojsku, a w 1981 roku wprowadził stan wojenny, aby złamać wielki narodowy ruch ?Solidarności?. To, co zrobił, leżało w interesie Moskwy, ale także jej polskich najemników.

Wolna Polska nie przyniosła rozliczenia Jaruzelskiego. Pomimo skazania niektórych wykonawców jego rozkazów, procesy przeciw niemu ciągną się bez końca i są kpiną ze sprawiedliwości. Ale aktem, który musi poruszać do żywego, jest powołanie go w poczet doradców demokratycznie wybranego prezydenta Polski. Ten honor, gdyż jest to honor, jest obelgą dla tych wszystkich, którzy zginęli i cierpieli dla wolnej Polski.

Przypomnijmy, że o nich pamiętamy. Zapalmy znicze ofiarom stanu wojennego o godz. 24 z 12 na 13 grudnia przed willą Jaruzelskiego w Warszawie na ulicy Ikara.

http://blog.rp.pl/wildstein/2010/12/10/ ... wojennego/
============================================================

Załącznik:
597111.jpg

Komentarze do ?Komentarza rysunkowego?

1. stanko z W. napisał:
  nadto jest człowiekiem honoru, więc możecie liczyć na krótką odsiadkę?
2. marco napisał:
  skoro pamięta, to może kiedyś i puści farbę? Albo opublikuje swoje wspomnienia w oparciu o dokumenty jakie sobie   
  zabezpieczył?
  Tylko kto mu wyda takie wspomnienia o tych elytach biegających w wyprzodki do niego by skasował ich teczki.    
  Właściciele tych elyt na pewno nie zgodzą się na to, bo przecież mają w rekach tych pożytecznych idiotów
3. v-541 napisał:
   a jak byście nie zrozumieli, to dopowiem, że Putin wie co mają ludzie Kiszczaka robić.

http://blog.rp.pl/krauze/2010/12/10/kom ... 1-12-2010/

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

10 gru 2010, 22:18
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
Intelektualny ersatz Polska jest dziwnym krajem.
Największy posłuch i salwy aplauzu wywołują na ogół wypowiedzi durniów, prostaków i prymitywów.
Dlaczego?
Czy są najbardziej medialne, ciekawe, szokujące, modne...?
Tak.
Ale dlaczego?
Dlaczego słuchacze, widzowie akceptują ludzi bez obycia, głupich i prostych, jak ich życiorysy?

To efekt półwiecznego panowania na naszych ziemiach komunizmu, poprzedzony eksterminacyjną polityką hitlero-stalinizmu wobec Polskiej inteligencji.

W miejsce wymarłej lub zaszczutej ubekami klasy, peerelowska władza nadała zaszczyty i tytuły wszelakiej maści 'yntelygentom' z czworaków, licząc że w ten sposób uda im się sponiewierać i zniszczyć tradycje polskiej nauki i kultury.
Nieliczni, którzy starali się ratować godność Narodu i Państwa, kończyli jako nauczyciele w podstawówkach, albo referenci w Zjednoczeniu Przemysłu Śrutu i Drutu.

Naukowa banicja.
Do dziś (z małymi wyjątkami) ludzie, którzy winni stanowić awangardę Polskiej myśli intelektualnej, stanowią co najwyżej tło dla rzeszy durniów, nieuków i niedokształconych kretynów.

Niestety, idiota kształci idiotę itd. Itd., bo cóż innego prócz głupoty może mu przekazać?
Głupota i durnota jest łatwa i przyjemna, a nade wszystko niezbyt męcząca, dlatego odbiorców jej jest co raz więcej. Stąd bierze się też wiele dzisiejszych autorytetów.

Właśnie tacy ludzie dają przyzwolenie na wszechobecne chamstwo, głupotę, prostactwo i antypolskość.
Przykład daje nawet obecna władza, gdzie za autorytety 'robią' absolwenci szkół podstawowych i średnich (kończonych nocą) oraz technicy z niepełnym zawodowym, ludzie którzy co najwyżej (w okresie niepodległej Polski) mogliby ubiegać się o stanowisko dozorcy lub karbowego.

Kilku z nich nosi nawet dumnie tytuły profesorskie, co dla ludzi normalnych, jest sporym i siarczystym policzkiem.

Banda półmózgów, których przemyślenia nie schodząca z pierwszych stron onetów, wp-ów, interii czy innych portali informacyjnych, to erzatz, czy jak kto woli produkt
inteligentopodobny powstały niczym śmierdząca kupa na rodzimej ziemi, w miejscu gdzie kwitnąć winny kwiaty.

Dlatego każdy wpis Palikota, Wałęsy, Siwca, Wojewódzkiego czy innego Millera z urzędu staje się głosem boskim a cytaty lądują na samej górze rubryk aktualności.

Cóż w tym dziwnego?
Idiota lubi czytać idiotę. Brak różnic poziomów.

yarrok, pt., 10/12/2010 - 17:15
Tagi:
  * Bartoszewski
   * chamstwo
   * czworaki
   * głupota
   * intelektualiści
   * Palikot
   * komunizm
   * Mazowiecki
   * michnikowszczyzna
   * Platforma Obywatelska
   * Wałęsa
   * łobuzeria

http://www.blogpress.pl/node/6840

12 gru 2010, 11:13
Zawodowiec

POSTY        3598
Proces Jaruzelskiego! Koniec już w...

Być może już na początku 2011 r. zakończy się trwający od dziesięciu lat proces gen. Wojciecha Jaruzelskiego i innych oskarżonych za "sprawstwo kierownicze" zabójstwa robotników Wybrzeża w grudniu 1970 r.

Proces nie zakończy się w 40. rocznicę tragedii, choćby dlatego, że z wokandy spadły wszystkie grudniowe terminy rozpraw.

Od listopada 2009 r. trwa tzw. zaliczanie materiału dowodowego - ostatnia czynność przed zamknięciem przewodu, mowami końcowymi i wydaniem wyroku. Na wniosek obrony odczytywane są niektóre dokumenty z akt sprawy.
Obrońca Jaruzelskiego mec. Jan Borowicz mówi, iż ma nadzieję, że mniej więcej w styczniu-lutym powinno się zakończyć zaliczanie materiału, po czym mogłoby dojść do wystąpień końcowych stron. Zapewne zabiorą one co najmniej kilka rozpraw. Trzeba dodać, że prawdopodobnie Jaruzelski i inni podsądni będą chcieli wygłosić ostatnie słowo - także ta czynność może trwać dłużej niż jedną rozprawę.

Na ławie oskarżonych zasiadają: ówczesny szef MON 87-letni gen. Jaruzelski, wicepremier PRL 77-letni Stanisław Kociołek i trzej dowódcy jednostek wojska tłumiących robotnicze protesty. Nie przyznają się do winy. Odpowiadają z wolnej stopy. Grozi im do dożywocia włącznie.

Na tok procesu wpływają przede wszystkim kłopoty zdrowotne... sędziów.

W grudniu 1970 r. rząd PRL ogłosił drastyczne podwyżki cen na artykuły spożywcze, co wywołało demonstracje na Wybrzeżu. Według oficjalnych danych, na ulicach Gdańska, Gdyni, Szczecina i Elbląga od strzałów milicji i wojska zginęły 44 osoby, a ponad 1160 zostało rannych. W PRL nikogo nie pociągnięto za to do odpowiedzialności.

http://www.fakt.pl/Proces-Jaruzelskiego ... 181,1.html

12 gru 2010, 17:17
Zawodowiec

POSTY        3598
Załącznik:
597826.jpg

1. HARRY THUNDER napisał:
   Putin:10 kwietnia.Nie chciałem ale musiałem.
2. fritz napisał:
   HARRY. Problem polega na tym, ze nie tylko Wołodia.
3. OMEN napisał:
   @HARRY THUNDER
   Taa? Mylisz się ! Putin nie musiał,ale chciał!!
4. d-d napisał:
  1989/1990 ? ?prezydent? ? nie chciałem ale musiałem

http://blog.rp.pl/krauze/2010/12/12/kom ... 3-12-2010/

12 gru 2010, 20:07
Zawodowiec

POSTY        3598
Roku pamiętnego...

Żartobliwa przeróbka jednej z okupacyjnych zakazanych piosenek: 13 grudnia, roku pamiętnego, wydał Wojciech dekret stanu wojennego... W tym sęk, że - niepamiętnego! Niemal co roku te lub tamte medium odkrywa, że stan wojenny dzieli Polaków - pisze Jan Wróbel.

No, dzieli, oczywiście, ale najważniejszy podział nie dotyczy ?zwolenników? i ?przeciwników?, lecz tych, którzy stan wojenny kojarzą z wydarzeniem ważnym w życiu ich rodziny, i tych, którym ?wojna polsko-jaruzelska? kojarzy się... z niczym szczególnym.

Od wielu lat prawidłową datę wprowadzenia stanu wojennego potrafi podać nie więcej niż połowa ankietowanych
. Pewno, że wśród tych Kiepskich w Datach są po prostu młodzi ludzie, dla których koksowniki na ulicach są wspomnieniem równie historycznym, jak szwoleżerowie Księstwa Warszawskiego. Tylko że niewiele zmienia to obraz rzeczy.

W rodzinach, dla których tamten grudzień oznaczał albo lęk przed nagą przemocą komunizmu, albo lęk przed odwetem ze strony podziemia czy (wspólny obu stronom konfliktu) lęk przed inwazją Ruskich ? stan wojenny został dobrze zapamiętany i tamtejsze emocje na ogół udzielają się następnym pokoleniom. (Wybór polskiego papieża, zima stulecia, stan wojenny ? nie opowiadaliście o tym swoim dzieciom?).

Zapominają o stanie wojennym ci, którzy i tak żyją jakby z boku systemu. Istotą stanu wojennego było brutalne wypchnięcie na margines wydarzeń politycznych zwolenników ?Solidarności?. Jednakże miliony Polaków na tym marginesie były od zawsze. Nie wkręcił ich komunizm, nie załapali się na ?Solidarność?. I nie porwał ich wir transformacji ani demokracji. Być może te parę milionów ludzi biernych to bomba z opóźnionym zapłonem. A może tylko niewypał, którego żaden system w naszej części Europy nie da rady rozbroić.

http://wiadomosci.dziennik.pl/opinie/ko ... tnego.html

13 gru 2010, 23:12
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465
silniczek                    

Załącznik:
patriota.jpg

bierut, gomułka, jaRUSelski, thUSKI i komoRUSKI
- czyli historia patriotyzmu w POlsce

Kiedy spadkobiercy bieruta i gomułki - trio egzotyczne TKJ znowu będzie musiałoużyć wojska i policji przeciwko własnemu Narodowi?

Czy ekspert jaRUSelski - /J/ dożyje, czy będzie jeszcze w pełni sił, czy znów ubierze ciemne okulary i stanie na czele szeregu aby służyć/jak w sprawach hołdu warszawskiego/ swoim bogatym doświadczeniem ?.
Doświadczeniem z 68-ego,70-tego i lat 80-83?
T/K muszą się spieszyć, bo J coraz starszy, a bez gienierała szmaciaka, bez wiernoPOddanego wolskiego, bez spawacza, który już tyle razy tępił warchołów, bez jego światłych rad, to przecież jakoś nie tak. Partiotyczna Koalicja będzie jakaś felerna.

Czy będzie to już w przyszłym roku?
Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują że tak może być.
Scenariuszy jest kilka, a i padgatowka została wykonana wzorowo.
Młodzi z blokowisk i kredytowego miasteczka wilanów, wykształceni w technikach glanowania i gwizdania zostali sprawdzeni.
Skutecznie odmóżdżeni łyknęli by nawet imPOrt Fidela w obronie swych ideałów i stylu życia,znaczy grillowania.

Pamiętamy apele aPOlitycznych naukowców o zastosowanie metod niedemokratycznych w obronie demokracji, pamiętamy wyPOwiedzi o wyrzynaniu, i nie zaPOmnimy wyPOwiedzi czołowych pełowskich wicemord że celem nie jest wygranie wyborów,celem jest likwidacja PiS-u.
Pamiętamy, że wyPOwiedziana w ramach budującej zgody wajdowsko-kucowska wojna się nie skończyła.

Mafia trzymająca waaadze zastanawia się nad wyborem najlepszego momentu dla nieuchronnej konfrontacji. Jedyną dla niej szansą jest wywabienie przeciwników na ulice jeszcze przed tem jak się wszystko zawali. Zanim Polska zostanie okrzyknięta bankrutem, zanim odmóżdżeńcy odczują skutki radosnej twórczości don donka i wincentego herbu przekręt na swoich POrtfelach i żołądkach.

Planowe sondowanie znów ruszyło.
PO sukcesach związanych z wprowadzeniem ruskiego kapusia do RBN, po udanej akcji wdrukowania faszystowskiego zagrożenia, bandyci szykują się do realizacji ostatniego POstawionego przed nimi zadania.
Z jednej strony muszą wyeliminować zagrożenie oddania władzy, z drugiej muszą POkazać Narodowi swą siłę, zapędzić część z nas z POwrotem do domów, przed odzyskane telewizory.

Nie boją się przegrania wyborów.
Z POmocą zaprzyjaźnionych mediów i służb /które są w zasadzie tym samym/ dadzą sobie radę z każdymi wyborami. Cóż to jest, dla tak zgranego i doświadczonego kolektywu, unieważnić 2 miliony głosów czy ile tam będzie trzeba.
Cóż za problem dosypać trochę głosów za tych, którzy nigdy nie głosują. Warianty zostały przećwiczone i sprawdzone, nawet w Brukseli.

Nie mogą czekać aż sami, wzmocnieni wzrastającym w Narodzie niezadowoleniem, wyjdziemy na ulicę, sami chcą, muszą wybrać moment konfrontacji.
Dziś zastanawiają się kiedy zorganizować teatrzyk POd tytułem wybory do parlamentu, beton dąży do zwarcia jak najszybciej,na wiosnę. Znany z odwagi don donek jak zwykle chce mieć czas dla siebie, w swojej szafie, z wrodzonej rozwagi nie pali się do przyśpieszania.
Która opcja wygra, kiedy nas będą prowokować nie wiem, choć sądzę że nie mają zbyt wiele czasu.
Wiem jedno i o to apeluję, bądźmy rozważni, nie ulegajmy temu szczuciu, które będzie się nasilać, postarajmy się sami wybrać moment naszego protestu sami.

zibi

Powód? Antyludzka polityka wszystkich rządów od 1945 roku. Komunistom chodziło o jedno: spacyfikowanie Polaków. Obecnie, po Okrągłym Stole, horrendalne ceny mieszkań i wszystkiego: od prądu po ubranka dla dzieci zniechęcają do zakładania rodziny. Do tego wielomilionowa emigracja za chlebem- wielu młodych już nie wróci. I tylko nachalna propaganda 24 godz. : PiS to, PiS tamto, PiS to podłość, PiS PiS PiS...
Dlaczego Polacy są durniami? Nie wiem.
quest, 28 listopada, 2010 - 12:03

Pytasz o lasy... Jak się dorwie do nich Tusku i Vincentu, ich "kreatywna księgowość" je wykończy, jak z resztą wszystko w Polsce. Pozostaną grunty do sprzedaży (dlatego jest taka presja na likwidację ANR). Jak i to sprzedadzą, nie pozostanie nic. Zwiną interes, niech się następny rząd martwi. Najgorsze jest to, że wszystko co robią, robią tak by nie można było tego odkręcić bo liczy się tu i teraz.
contessa

http://www.niepoprawni.pl/blog/2571/bie ... artiotyzmu

14 gru 2010, 21:37
Zawodowiec

POSTY        3598
Załącznik:
rys-krau.jpg

1.  krajan napisał:
    W koncu jest najlepiej poinformowany.
2.  Ignacy L. napisał:
    Rewelacyjny humor, przepraszam, przerażająca rzeczywistość w Polsce rządzonej przez PO (?)
3.  adi napisał:
   Wtedy Herod widząc, że go Mędrcy zawiedli, wpadł w straszny gniew. Posłał [oprawców] do Betlejem i całej okolicy i
   kazał pozabijać wszystkich chłopców w wieku do lat dwóch, stosownie do czasu, o którym się dowiedział od Mędrców.  
   Wtedy spełniły się słowa proroka Jeremiasza: Krzyk usłyszano w Rama, płacz i jęk wielki. Rachel opłakuje swe dzieci
   i nie chce utulić się w żalu, bo ich już nie ma6.
4. Już nie młody napisał:
   Pan premier powie, że państwo-czytaj rząd zdał egzamin po katastrofie smoleńskiej t. zn. ,że zdał. Krytykujący są albo
   podli , albo są spiskowcami.
5. niemoher napisał:
  Super. Każdy następny dowcip lepszy. Do czego to dojdzie.
6. Witek napisał:
  Świetne, niestety!:(
7. Julka napisał:
   werdykt: nie było żadnej rzezi niewiniątek. Jaka piękna analogia do afery hazardowej.
8. fritz napisał:
   No proszę, realistyczna ocena możliwej komisji śledczej w sprawie Zagłady Smoleńskiej.
9. bocian napisał:
  ten pan herod ma śliczne okulary. myślaałem, ze kogoś mi przypomina, ale nie mogę sobie przypomnieć kogo
10. ewqa napisał:
    To była rzeź niewiniątek? Ładne określenie. A nie katastrofa? A kto podjął decyzję o lądowaniu w niesprzyjających
    warunkach? Jaka jest za to odpowiedzialność? Widzę dwie możliwości, obie były na pokładzie?
    A pewnien rysownik powinien się leczyć
11. bocian napisał:
    znowu ta postubecka maniera. fajnie, że byłaś na pokładzie samolotu i fajnie, że przeżyłaś. przynajmniej rzeczywiście
    dzięki tobie wiemy, kto i co podjął
12. dystrybutor jaj napisał:
    gdyby , nawet , jakoś , w nadzwyczajny sposób ta komisja POwstała (odn.10/04 ) to ja już wiem kto będzie jej
    szefem. Dla ułatwienia dodam że niedawno POniósł POrażke?
13. ewqa napisał:
    A bocian ma tyle rozumu ile grzeczności. Mniej niż zero. Każdy może dojść do tego drogą dedukcji. Ktoś podjął tę
    decyzję. Nie był to Putin? Nie był to Tusk? Szukaj dalej bocianie, a znajdziesz sam
    Ja nadal obstawiam dwie osoby, no może trzy.. Może pozostanie nam odpowiedzialność zbiorowa ekipy, ze względu na
    brak odczytu? A kto powiedział odchodzimy?
14. gwj napisał:
    Już nie ma się co dziwić, trzeba to przemyśleć i działać. Mamy w przyszłym roku wybory do sejmu i senatu. Należy
    założyć, że będzie już 5 milionów nieważnych głosów. W tych wyborach było tylko 3 miliony i należy sądzić, że dlatego
    ?po? miało lepszy wynik

http://blog.rp.pl/krauze/2010/12/14/kom ... 5-12-2010/
========================================================

"Tusk to dziadowski premier. Obrażam go świadomie"

To nawet nie była ostra wymiana zdań - to była regularna kłótnia. Joachim Brudziński, który po wielu miesiącach nieobecności pojawił się w TVN24, ostro starł się z Moniką Olejnik. Poszło o tragedię smoleńską.

Polityk PiS ostro atakował Donalda Tuska za jego postawę na miejscu wypadku rządowego Tu-154M pod Smoleńskiem. "Premier Tusk czmychnął z miejsca katastrofy, nie podszedł nawet do ciała prezydenta" - grzmiał. "A pana wszyscy koledzy
podeszli do ciała prezydenta?" - pytała Olejnik. "Nie - odpowiedział poseł PiS - to było związane z życzeniem Jarosława Kaczyńskiego".

Brudziński stwierdził, że Władimir Putin i strona rosyjska modelowo rozegrała całą sytuację. Wyjaśnił, że chodzi m.in. o początkową deklarację szefa rosyjskiego rządu, że Jarosław Kaczyński będzie mógł zabrać ciało brata do Polski. Później - jak dodał, po ponad godzinie spędzonej w samolocie - odwołaną. "Putin modelowo pogrillował nas na lotnisku w Smoleńsku" - podsumował Brudziński.

Poseł nie zostawił suchej nitki na Donaldzie Tusku. Powtórzył, że ponosi on moralną i polityczną odpowiedzialność
za katastrofę w Smoleńsku. "Niech pan powie, to był zamach, tak? Pan wierzy, że to był zamach?" - dopytywała Olejnik. "Ja tego nie wiem" - uchylał się Brudziński i przypominał o odpowiedzialności politycznej szefa rządu. "Tusk jest dziadowskim premierem, dlatego państwo polskie jest zarządzanie dziadowsko" - grzmiał. "Pan obraża teraz premiera, obraża pan całe państwo polskie" - odpowiedziała Olejnik. "Obrażam Donalda Tuska z pełną świadomością. Donald Tusk ponosi moralną i polityczną odpowiedzialność za tragedię z 10 kwietnia. Nie ma słów obrony dla Donalda Tuska i to jest moje święte i moralne prawo do oceny Donalda Tuska" - deklarował polityk PiS.

W lipcu także w "Kropce nad i" Joachim Brudziński zarzucał Donaldowi Tuskowi, że po katastrofie pod Smoleńskiem zostawił ciało prezydenta "w ruskiej trumnie", na błocie, na zwykłej czarnej folii.

http://wiadomosci.dziennik.pl/polityka/ ... komentarze

14 gru 2010, 22:06
Zawodowiec

POSTY        3598
Tajemnicze mordy po Smoleńsku? "Poseł nie żartował"

Europoseł PiS Janusz Wojciechowski mówi, że słyszał, jak litewski poseł ostrzegał rodziny ofiar smoleńskich przed "wypadkiem".
- Mówił to po polsku i bynajmniej nie żartował

powiedział Wojciechowski i dodał, że jedna z wdów "ma prawo do niepokoju"

Rosji nie zanikł jeszcze ten nieprzyjemny zwyczaj, ze osoby niewygodne czasem giną z ręki nieznanych sprawców.
Pani Kochanowska ma prawo do niepokoju - napisał Wojciechowski na swoim blogu.

Skomentował w ten sposób kłótnię wdowy po Januszu Kochanowskiej z Donaldem Tuskiem, który na jej pytanie, co będzie, gdy ktoś zechce ją zabić odpowiedział: "To bezczelność".

- Premier niepotrzebnie się uniósł. Myślę, że zarówno Pani Kochanowska, jak i wcześniej Landsbergis, nie mieli na myśli niebezpieczeństwa grożącego z polskiej strony. Myśleli raczej o tym zagrożeniu, które dopadło Litwinienkę i Politkowską
- stwierdził Wojciechowski.

http://www.fakt.pl/Tajemnicze-mordy-po- ... 333,1.html

14 gru 2010, 22:31
Fachowiec

REJESTRACJA07 gru 2007, 12:19

POSTY        1667
Litwinience zaszkodziła herbatka ..... z polonem, a Politkowska miała chyba zatrucie.... ołowiem  :nonono:

15 gru 2010, 07:42
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA19 maja 2009, 15:52

POSTY        43
Zdanie do 2 postów powyżej: każdy specjalista wie, że "zrzucenie" samolotu na ziemię tak, żeby się nikt nie zorientował, że było to ukartowane to "Pan Pikuś".
Wiadomo jeszcze kto samolot wybudował, kto go naprawiał, gdzie lądował, kto go po katastrofie "rozebrał", kto go przetrzymuje i kto podejmuje decyzję o winie lub jego braku.

15 gru 2010, 07:43
Zawodowiec

POSTY        3598
Miał zmienić Polskę. Nie wychodzi mu...

Jaka będzie przyszłość Janusza Palikota?
Czy to jego ostatnia kadencja w sejmie?
Zdaniem ekspertów poseł przepadnie, jeżeli nie zdecyduje się na stworzenie wspólnych list z SLD. Sam Palikot we wtorek taki wariant wykluczył
.

- Palikot znajduje się w sytuacji bez wyjścia. Nie ma szans na samodzielny start z własnym ugrupowaniem, które cieszy się poparciem ledwie 1-2% wyborców, a skoro przez ostatnie miesiące nie zdołał zbudować sobie zaplecza, już mu się to nie uda - przewiduje ekspert ds. wizerunku i marketingu politycznego Tomasz Łysakowski.
(...)
czytaj dalej
http://wiadomosci.wp.pl/kat,48996,title ... caid=1b6cf

15 gru 2010, 22:31
Zawodowiec

POSTY        3598
1/ "Bluzg" czyli Życzenia dla Generała
koncert 13 grudnia
Załącznik:
przebrzydła szumowino, pachołku moskiewski.jpg

źródło: http://www.sks.wroclaw.pl/inne/inne0002.html

Emilian Kamiński:
http://www.youtube.com/watch?v=cPy4_P5j9ow&amp

Jeden z komentarzy internautów:
Śpieszmy? się rozliczać komunistów - tak szybko odchodzą.

=============================================================

2/ "Kaczyński: Cameron mi gratulował, mam to na piśmie"

Prezes PiS Jarosław Kaczyński powiedział, że "miał pełne podstawy", aby stwierdzić, że brytyjski premier David Cameron pogratulował mu tego, że nie przyjął kondolencji od premiera Rosji Władimira Putina tuż po katastrofie smoleńskiej.

Kaczyński w niedawnym wywiadzie dla amerykańskiego wydania "Syfilisweeka" powiedział m.in., że inaczej niż premier Donald Tusk, nie przyjął kondolencji od Władimira Putina po katastrofie pod Smolenskiem 10 kwietnia. Kaczyński zaznaczył, że tego zachowania pogratulował mu później David Cameron.

Radio ZET zwróciło się do rzecznika brytyjskiego premiera z prośbą o potwierdzenie tej wersji. - Jesteśmy zdziwieni tą relacją. Premier spotkał się z panem Kaczyńskim w czerwcu i złożył mu kondolencje. Na spotkaniu tym nie rozmawiano jednak więcej o tej katastrofie ani o późniejszych wydarzeniach - powiedział Radiu ZET rzecznik Downing Street.

Pytany o Camerona, Kaczyński powiedział: - Mamy na piśmie jego gratulacje. Gratuluje mi odważnej i godnej postawy w Smoleńsku. Czegóż to mogło dotyczyć?.

Na partyjnym portalu MyPiS.pl umieszczony jest list, który Cameron wysłał do Kaczyńskiego trzy dni po tragedii smoleńskiej. W liście z kondolencjami Cameron napisał m.in.: "Pańska godna i odważna postawa okazana zarówno w Rosji jak i podczas oficjalnych uroczystości w Warszawie była naprawdę wyjątkowa".

- Do tego się odwołałem. Sądzę, że miałem ku temu pełne podstawy. Nie rozumiem dlaczego niektórzy ciągną ten spór - podkreślił Kaczyński. Dodał, że rozmowa z "Syfilisweekiem" była nieautoryzowana.

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... omosc.html

16 gru 2010, 18:40
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1058 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 76  Następna strona