?renia?napisał(a) Ile % załogi stanowi u Was OB, PP, EA i RP?
Średni US OB - 30% PP - 13% W PP oprócz wszystkich postępowań również zwroty VAT i VZM, spadki również w całości
Wygląda na to, że u nas orzecznictwo docenione, wszystko też tam siedzi, a ok 9%, średni us, OB nie jestem w stanie policzyć na tę chwilę, ale sporo ich tam siedzi.
09 gru 2010, 07:36
Reorganizacja
A jakie są stosowane kryteria "doboru kadry" do poszczególnych działów? W pobliskim US pracownicy rozpracowali system Jest w 100% merytoryczny! NUS podzielił pracowników alfabetyczne! Wszystko wskazuje, że równie merytoryczny będzie przydział kierowników - wg ilości skarg pracowników na przełożonego w ankietach ISO. Największym działem będzie kierowac oskarżony o mobbing! Niech żyje reorganizacja!
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
09 gru 2010, 08:52
Reorganizacja
co przyniesie nam (urzędnikom i Polakom w ogóle) ta reorganizacja. Zwiększenie ilości kierowników, którym obiecano podwyżkę (oczywiście ) nowa komórka AP, informatycy (którym się tworzy stanowiska, bo nie mogą być przecież zwykłymi pracownikami). Zwykle burze przynoszą po sobie nowy ład, czy ten będzie lepszy? Czy jest urząd gdzie jest nadzieja na lepsze jutro?
09 gru 2010, 20:24
Reorganizacja
Na razie przynosi walkę o stołki. I niepewność dla pracowników.
10 gru 2010, 01:07
Reorganizacja
Załącznik:
1291829224_by_oXe_500.jpg
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
11 gru 2010, 00:03
Reorganizacja
supersaper
A jakie są stosowane kryteria "doboru kadry" do poszczególnych działów? W pobliskim US pracownicy rozpracowali system Jest w 100% merytoryczny! NUS podzielił pracowników alfabetyczne! Wszystko wskazuje, że równie merytoryczny będzie przydział kierowników - wg ilości skarg pracowników na przełożonego w ankietach ISO. Największym działem będzie kierowac oskarżony o mobbing! Niech żyje reorganizacja!
Dobrze to ujęłeś/aś!!!
11 gru 2010, 11:27
Reorganizacja
Skarbanonim2
supersaper
A jakie są stosowane kryteria "doboru kadry" do poszczególnych działów? W pobliskim US pracownicy rozpracowali system Jest w 100% merytoryczny! NUS podzielił pracowników alfabetyczne! Wszystko wskazuje, że równie merytoryczny będzie przydział kierowników - wg ilości skarg pracowników na przełożonego w ankietach ISO. Największym działem będzie kierować oskarżony o mobbing! Niech żyje reorganizacja!
Dobrze to ujęłeś/aś!!!
Niestety to nie mój wymysł ale autentyczny FAKT !
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
11 gru 2010, 15:56
stres i perełki
Nadir
martkab
A czy możecie powiedzieć czym u Was zajmuje się AP?
Analiza i Planowanie może zajmować się np. planowaniem kontroli, ryzykiem zewnętrznym (być może i wewnętrznym?), miernikami...
Ile osób będzie to novum obsługiwało w Waszych urzędach? W moim US średnim są to dwie osoby, nie wiem czy nie za dużo, bo to koordynator i ekstra osoba.
11 gru 2010, 19:18
Reorganizacja
u nas w średnim US - 3 osoby
____________________________________ małe miasteczko powiatowe
11 gru 2010, 19:56
Reorganizacja
u nas (100 osoby US) w AP 3 osoby + koordynator
11 gru 2010, 20:15
Reorganizacja
A jak to jest? We wszystkich US'ach AP jest samodzielne w postaci referatów bądź wieloosobowych stanowisk z koordynatorami? Może ktoś się podzieli jakie są tendencje?
11 gru 2010, 20:42
Reorganizacja
ladyfox
u nas (100 osoby US) w AP 3 osoby + koordynator
komis
A jak to jest? We wszystkich US'ach AP jest samodzielne w postaci referatów bądź wieloosobowych stanowisk z koordynatorami? Może ktoś się podzieli jakie są tendencje?
US 170 osobowy: samodzielny referat, 5 osób. Ryzyko wewnętrzne również mają. Ponadto różne donosy, anonimy..
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
11 gru 2010, 21:08
Reorganizacja
Czy w Wielkopolsce już podpisali ?
12 gru 2010, 10:52
Reorganizacja
średni urząd - 70 osób pp- 11 os ap- 2 os ob - 24 os