Teraz jest 09 wrz 2025, 00:30

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 939 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 68  Następna strona
"Racjonalizacja" zatrudnienia - drugie podejście...dziesiątkowanie urzędników 
Autor Treść postu
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA03 gru 2010, 21:36

POSTY        5
Post "Racjonalizacja" zatrudnienia - drugie podejście...dziesiątkowanie urzędników
SENAT
RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ
VII KADENCJA
Warszawa, dnia 8 grudnia 2010 r. Druk nr 1051 A
SPRAWOZDANIE KOMISJI SAMORZĄDU TERYTORIALNEGO I ADMINISTRACJI PAŃSTWOWEJ oraz KOMISJI RODZINY I POLITYKI SPOŁECZNEJ (wraz z wnioskiem mniejszości komisji)
o uchwalonej przez Sejm w dniu 3 grudnia 2010 r.
ustawie o racjonalizacji zatrudnienia w państwowych jednostkach budżetowych i niektórych innych jednostkach sektora finansów publicznych w latach 2011-2013
Marszałek Senatu dnia 7 grudnia 2010 r. skierował ustawę do komisji.
Po rozpatrzeniu ustawy na posiedzeniu w dniu 8 grudnia 2010 r.
- komisje wnoszą:
Wysoki Senat uchwalić raczy załączony projekt uchwały.
Przewodniczący Komisji Przewodniczący Komisji Rodziny i Polityki Społecznej Samorządu Terytorialnego i Administracji Państwowej
(-) Mieczysław Augustyn (-) Mariusz Witczak
p r o j e k t
U C H WA Ł A
SENATU RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ
z dnia
w sprawie ustawy o racjonalizacji zatrudnienia w państwowych jednostkach budżetowych i niektórych innych jednostkach sektora finansów publicznych
w latach 2011?2013 Senat, po rozpatrzeniu uchwalonej przez Sejm na posiedzeniu w dniu 3 grudnia 2010 r. ustawy o racjonalizacji zatrudnienia w państwowych jednostkach budżetowych i niektórych innych jednostkach sektora finansów publicznych w latach 2011?2013,
wprowadza do jej tekstu następujące poprawki:
1) w art. 3 w ust. 1 skreśla się pkt 5;
2) w art. 3 skreśla się ust. 2;
3) w art. 23 w ust. 2 wyrazy ", karę nagany albo karę pieniężną" zastępuje się wyrazami "albo karę nagany".
Wniosek mniejszości
- w art. 3 w ust. 1 w pkt 3 wyrazy "i Państwowej Straży Pożarnej" zastępuje się wyrazami
", Państwowej Straży Pożarnej i Służby Więziennej".

09 gru 2010, 22:01
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA25 mar 2010, 17:50

POSTY        6
Post "Racjonalizacja" zatrudnienia - drugie podejście...dziesiątkowanie urzędników
Wszystko przez tego dziada Tuska.Czepia się on uczciwych pracowników , a swój rząd ma skorumpowany i wszystko w porządku.Wpierw Tusk ze swoimi kolesiami z rządu powinien się zracjonalizować, bo jak tego nie zrobi, to w końcu naród zrobi mu taką racjonalizację,że popamięta!!!

10 gru 2010, 14:33
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA05 sty 2010, 17:32

POSTY        148
Marysiacn                    

Wszystko przez tego dziada Tuska.Czepia się on uczciwych pracowników , a swój rząd ma skorumpowany i wszystko w porządku.Wpierw Tusk ze swoimi kolesiami z rządu powinien się zracjonalizować, bo jak tego nie zrobi, to w końcu naród zrobi mu taką racjonalizację,że popamięta!!!

Ile w tym tekście milości  :rolleyes:
Proponuję pokazać jaja i podpisać go imieniem i nazwiskiem

10 gru 2010, 18:57
Specjalista

REJESTRACJA23 gru 2009, 22:16

POSTY        317
A Wy Kierowniku Ronin to ja się tam podpisujecie z nazwiska? Jak macie jakieś de domo to też podajcie.
No pokażcie jajca jak przystało na zwolennika Partii Miłości  :rotfl: No chyba się nie wstydzicie sympatii?

10 gru 2010, 19:52
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA04 cze 2009, 18:33

POSTY        22
Ronin123                    

Marysiacn                    

Ile w tym tekście milości  :rolleyes:
Proponuję pokazać jaja i podpisać go imieniem i nazwiskiem

Na miłość trzeba zasłużyć. A co do jaj to można pokazać. Całą kopę pod sejmem. A jak Tusk wypełznie to można sprawdzić, czy jajka szybko lecą w jego kierunku... :dokuczacz:

10 gru 2010, 20:56
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Bradley                    

No pokażcie jajca jak przystało na zwolennika Partii Miłości  :rotfl: No chyba się nie wstydzicie sympatii?

Dajcie na luz  :excl:  Do poniedziałku mamy wolne od głupoty  :wysmiewacz:

Ja dam dobry przykład i się podpiszę
z wyrazami  :wub:  dla wszystkich userów
Supersaper

10 gru 2010, 21:02
Zawodowiec

REJESTRACJA25 cze 2009, 12:10

POSTY        3598
Rasumując
Coś "powymiatało" z tego forum zwolenników Miłościwie Panującej nam Władzy! Ucichło coś! Od czasu do czasu ktoś się tylko odezwie z "pewną nieśmiałością". Co się stało?! Czyżby stracili WIARĘ, czy racjonalizacja podcięła skrzydełka?!
Nie lękajcie się, dalej może być TYLKO GORZEJ!

10 gru 2010, 22:42
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 14:43

POSTY        237
Silniczek - może poprostu stwierdzili, że to TAKIE SAMO G....jak PIS, SLD, PSL itp... :dupa: Przepraszam - zapomniałam o PJN...
Jakiej trzeba obłudy i bezczelności żeby tak nazwać ugrupowanie służące jedynie do tego, żeby się dopchać do żłobu....Tak jest dla nich najważniejsza Polska jak dla mnie mierniki JVR...:zygi:

10 gru 2010, 22:51
Zawodowiec

POSTY        3598
rozkoszna
Szkoda tylko, że dopiero po 3 latach. Efekty mamy namacalne, na własnej skórze niestety, i prawdopodobnie dalszych konsekwencji nie da się już zawrócić (np kijem). Poniesiemy je solidarnie wszyscy, CI na dole oczywiście, bo GÓRA zawsze się "wyżywi".
Żadna z poprzednich ekip rządzących, a nawet wszystkie razem "do kupy", nie narobiły tyle złego, co ostatnie 3 lata rządów PO-PSL. Bo KAŻDY wcześniej miał jakikolwiek szacunek dla przeciętnego Kowalskiego, ta ekipa NIE.
Może trudno w to uwierzyć, ale w wyborach parlamentarnych w 2007r. głosowałem na PO, bo WTEDY wydawało mi się, że PiS-wi "poprzewracało się w głowie". W takim przeświadczeniu byłem dopóty, dopóki nie poznałem "uroku i wdzięku PO", a stało się to dość szybko. I od tamtej pory zdania nie zmieniłem, i jak się okazuje, słusznie. Do tego jeszcze urokliwa "przystawka" w postaci PSL - KASZANA !!!

10 gru 2010, 23:11
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA03 gru 2010, 21:36

POSTY        5
Opinia
o ustawie o racjonalizacji zatrudnienia w państwowych jednostkach budżetowych
i niektórych innych jednostkach sektora finansów publicznych
w latach 2011?2013
(druk nr 1051)
z dnia 08.12.2010r.
http://www.senat.gov.pl/k7/dok/opinia/2 ... o/1051.pdf

11 gru 2010, 07:21
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA20 sie 2009, 13:21

POSTY        576
dywanik                    

Opinia
o ustawie o racjonalizacji zatrudnienia w państwowych jednostkach budżetowych
i niektórych innych jednostkach sektora finansów publicznych
w latach 2011?2013
(druk nr 1051)
z dnia 08.12.2010r.
http://www.senat.gov.pl/k7/dok/opinia/2 ... o/1051.pdf

hej, czyżby światełko  w tunelu? Ktoś tam się  w końcu zainteresował mianowanymi... ale  i tak nic z tego nie będzie :(  :(

11 gru 2010, 07:55
Zawodowiec

POSTY        3598
To dopiero "miły złego początek" !!! Racjonalizacja trwa 3 lata (2011-2013). Jestem pewien, że będą kolejne "jajka niespodzianki", ale (...) po wyborach. Jest duży deficyt budżetowy i duży dług publiczny, ktoś to przecież musi spłacać.
KTO przede wszystkim będzie spłacał uzależnione będzie od tego KTO wygra wybory. Ciężar spłaty można rozsądnie rozłożyć, tylko TRZEBA CHCIEĆ  ;)

11 gru 2010, 08:40
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
silniczek                    

.....Żadna z poprzednich ekip rządzących, a nawet wszystkie razem "do kupy", nie narobiły tyle złego, co ostatnie 3 lata rządów PO-PSL. Bo KAŻDY wcześniej miał jakikolwiek szacunek dla przeciętnego Kowalskiego, ta ekipa NIE.
Może trudno w to uwierzyć, ale w wyborach parlamentarnych w 2007r. głosowałem na PO, bo WTEDY wydawało mi się, że PiS-wi "poprzewracało się w głowie".
W takim przeświadczeniu byłem dopóty, dopóki nie poznałem "uroku i wdzięku PO", a stało się to dość szybko. I od tamtej pory zdania nie zmieniłem, i jak się okazuje, słusznie. Do tego jeszcze urokliwa "przystawka" w postaci PSL - KASZANA !!!

NIE WIERZĘ!!!  <_<

11 gru 2010, 09:20
Zawodowiec

POSTY        3598
nadir
Widzisz, miałem odwagę cywilną, i przyznałem się. Należy mi to docenić!  :)

11 gru 2010, 09:27
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 939 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 68  Następna strona