Sporo ciekawych pytań w tym piśmie do ministra. Na pewno w tej przedPortingowej sytuacji informatycy nie wykonają żadnej migracji baz. A kiedy to będzie już możliwe nikt jeszcze nie wie. I na takich warunkach ma się robić reorganizację ? MASAKRA!!!
Komuś z MinFin przydałby się przyspieszony kurs zarządzania firmą i zasobami ludzkimi.
____________________________________ "Tylko zmiana jest niezmienna" - Heraklit
20 lis 2010, 23:07
Likwidacja Urzędu Skarbowego Poznań - Śródmieście
Najbardziej nieprawdopodobne jest to że likwiduje sie "coś" co w nazwie ma "Śródmieście"
20 lis 2010, 23:19
tranqilo
Sporo ciekawych pytań w tym piśmie do ministra. Na pewno w tej przedPortingowej sytuacji informatycy nie wykonają żadnej migracji baz. A kiedy to będzie już możliwe nikt jeszcze nie wie. I na takich warunkach ma się robić reorganizację ? MASAKRA!!!
Komuś z MinFin przydał by się przyspieszony kurs zarządzania firmą i zasobami ludzkimi.
Obawiam się, że to właśnie jest jedyna przeszkoda dla MF, a zarazem jedyna szansa dla Śródmieścia- bazy danych. Ręczne wprowadzenie samych danych identyfikacyjnych zajęłoby/zajmie co najmniej kilka tygodni. A i to przy założeniu, że "normalna" praca może przez ten czas poczekać.
____________________________________ "Spytaj milicjanta, on Ci prawdę powie. Spytaj milicjanta, on Ci wskaże drogę."
21 lis 2010, 00:27
Maciej jest wiecznie na panienkach to nie ma czasu na kursy z zarządzania
21 lis 2010, 01:24
Dziś pracownikom US P-ń- Śródmieście przekazano informację, że MF podpisał rozporządzenie "uchylające" ich firmę... Póki co, potwierdzenia nie znalazłem na stronach MF. Teraz musi się jeszcze ukazać w Dzienniku Ustaw i pozamiatane.
____________________________________ "Spytaj milicjanta, on Ci prawdę powie. Spytaj milicjanta, on Ci wskaże drogę."
25 lis 2010, 19:06
taxinspector
Dziś pracownikom US P-ń- Śródmieście przekazano informację, że MF podpisał rozporządzenie "uchylające" ich firmę... Póki co, potwierdzenia nie znalazłem na stronach MF. Teraz musi się jeszcze ukazać w Dzienniku Ustaw i pozamiatane.
Dla MF pozamiatane, ale dla tych urzędów nastanie taki bałagan, że sprzątać to będą jeszcze następne pokolenia
____________________________________ Zuza
26 lis 2010, 07:52
skrzypek
Z tego co mi wiadomo, to ta cała likwidacja jest pomysłem Pana Młodzikowskiego, który wywodzi się Urzędu Skarbowego Poznań-Śródmieście i kiedyś tam pracował. Można więc zadać sobie pytanie czemu mu tak zależy na likwidacji właśnie tego urzędu?
Na moje, to musi coś mieć na sumieniu, bo inaczej zlikwidowałby (czytaj: zarchiwizował) Wildę, a nie Śródmieście do którego przecież powinien mieć sentyment
a może ma takie miłe wspomnienia?
30 lis 2010, 19:30
Wyrazy współczucia dla pracowników US Śródmieście i Pani Zastępcy Naczelnika.
30 lis 2010, 19:51
HolaHola
skrzypek
Z tego co mi wiadomo, to ta cała likwidacja jest pomysłem Pana Młodzikowskiego, który wywodzi się Urzędu Skarbowego Poznań-Śródmieście i kiedyś tam pracował. Można więc zadać sobie pytanie czemu mu tak zależy na likwidacji właśnie tego urzędu?
Na moje, to musi coś mieć na sumieniu, bo inaczej zlikwidowałby (czytaj: zarchiwizował) Wildę, a nie Śródmieście do którego przecież powinien mieć sentyment
a może ma takie miłe wspomnienia?
wdowka
Maciej jest wiecznie na panienkach to nie ma czasu na kursy z zarządzania
Coś za dużo tego jak na szefa.
To może jednak trochę konkretów: - czy te panienki są w stylu http://www.roksa.pl ? - czy macie dowody na udział MM w sprawie, za którą poleciał SW ? ; jeśli tak to raczej je zabezpieczajcie, bo jeśli w wyniku tej fuzji akta się zawieruszą, to możecie dostać na współudział / utrudnianie itp.
01 gru 2010, 17:43
No i powstał Super-Urząd, a więc cieszmy sie i radujmy się też
04 gru 2010, 08:53
Powstał- nie powstał. W Dzienniku Ustaw jeszcze tego nie znalazłem.
04 gru 2010, 18:01
No bo teraz się wstydzą to opublikować
____________________________________ Zuza
05 gru 2010, 10:51
Toomaasz
No i powstał Super-Urząd, a więc cieszmy sie i radujmy się też
Alleluja!
Alleluja!
A-a-lle-e-lu-u-ja!
____________________________________ Videtur et hoc mihi Platforninem non debere esse Poza tym uważam że Platformę należy zniszczyć /Katon starszy/
05 gru 2010, 11:56
skrzypek
No bo teraz się wstydzą to opublikować
W Dz.U. nadal nie opublikowano rozporządzenia ws. zmiany terytorialnego zasięgu działania, a w poznańskich urzędach już rozwiesza się plakaty informujące o zmianach właściwości organów na terenie Poznania i powiatu ziemskiego. Nie wiem, jak w innych urzędach, ale "nowy", lepszy US Wilda ma już nawet przygotowany regulamin organizacyjny, ludzie już są przyporządkowani do nowych komórek, trwają prace nad przydziałem pokoi, Śródmieście, z tego co wiem, powypowiadało już umowy z Pocztą itp., zgłosiło zamknięcie rachunków bankowych i wszyscy z przerażeniem myślą w jaki sposób uporządkować i przekazać papiery.