A: ... PAZNOKIEĆ U NOGI do MĘŻCZYZNY B: ... SAMOCHÓD do KIERUNKU JAZDY C: ... GÓRA do PUSTYNI D: ... POCIĄG do SAMOLOTU
B - "poszedł" w złym kierunku ?
01 gru 2010, 07:41
Gimnastyka umysłu
karolaaa
:)
TRANSWESTYTA ma się do PŁCI jak ...
A: ... PAZNOKIEĆ U NOGI do MĘŻCZYZNY B: ... SAMOCHÓD do KIERUNKU JAZDY C: ... GÓRA do PUSTYNI D: ... POCIĄG do SAMOLOTU
odp b
01 gru 2010, 10:47
Gimnastyka umysłu
B
01 gru 2010, 19:44
Gimnastyka umysłu
ja też satwiam na B
02 gru 2010, 19:20
Gimnastyka umysłu
Stopa ma się do sznura Jak galon do: a) minuty b) ciężąru c)piasku d) obecności
02 gru 2010, 19:25
Gimnastyka umysłu
jolus2005
Czy w punkcie "d" ma być obecności? Czy aby nie chodzi o objętość?
____________________________________ "Moja jest racja, i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!" - "Dzień Świra"
02 gru 2010, 19:43
Gimnastyka umysłu
[quote="karolaaa"]:)
TRANSWESTYTA ma się do PŁCI jak ...
Stawiam również na B.
A w zadanku o galonie jestem tego samego zdania co NOWA. Napewno chodzi o objętość.
Czy ktoś może ma możliwość przesłania książki "Roskoszne łamania głowy" Pijanowskiego. Nie mogę jej zdobyć.
02 gru 2010, 21:48
Gimnastyka umysłu
1,c 2 d-f
galon -piasek
03 gru 2010, 08:33
Gimnastyka umysłu
jolus2005
za jakubem sznur mierzymy na stopy a piasek na galony
03 gru 2010, 09:52
Gimnastyka umysłu
krioterapia
krioterapia
Oj, nie wytrzymaliśmy do poniedziałku.Ok.Łamigłówki z książki L.Pijanowskiego "Rozkosze łamania głowy".
Adam i Barbara są rodzeństwem.Adam ma równie wielu braci, jak sióstr; Barbara zaś ma dwa razy więcej braci niż sióstr. Ile jest dzieci w tej rodzinie?
Odp. w środę.
7 dzieci.4 chłopców i 3 dziewczynki.
Podaję dzisiaj odpowiedź bo do środy to zadanie zginie.
ponieważ nikt nie układał równania a sporo osób strzelało to ja podam sposób jak to policzyć:
C - chłopcy D - dziewczynki
C-1=D (Adam ma równie wielu braci co sióstr ) 2(D-1)=C (Barbara ma dwa razy więcej braci niż sióstr)
D=3 C=4
03 gru 2010, 10:27
Gimnastyka umysłu
To i ja coś wam podrzucę:
Siostry Kasia i Basia mają razem 25 lat. Ile lat ma każda siostra jeśli Kasia jest starsza od Basi o tyle lat, ile Basia miała wtedy, kiedy Kasia miał tyle lat, ile Basia ma teraz?
03 gru 2010, 10:47
Gimnastyka umysłu
bkip
Siostry Kasia i Basia mają razem 25 lat. Ile lat ma każda siostra jeśli Kasia jest starsza od Basi o tyle lat, ile Basia miała wtedy, kiedy Kasia miał tyle lat, ile Basia ma teraz?
Kasia 14 Basia 11 ?!
03 gru 2010, 14:25
Gimnastyka umysłu
Jakub11
bkip