1. Które dwa spośród poniższych słów są antonimami: A. ARTYZM B. ARYSTOKRACJA C. PRELUDIUM D. CELEBRACJA E. PROLETARIAT
2. Co to jest SKRUTINIUM ? A. DOSKONAŁOŚĆ B. RODZAJ EGZAMINU C. TAJEMNICA D. POSZUKIWANIE E. RODZAJ STROJU LITURGICZNEGO
Odpowiedź w środę.
____________________________________ "Moja jest racja, i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!" - "Dzień Świra"
28 lis 2010, 18:54
Gimnastyka umysłu
Ad 1 ARYSTOKRACJA - PROLETARIAT
Ad 2 RODZAJ EGZAMINU
28 lis 2010, 19:57
Gimnastyka umysłu
odpowiedź - Arystokracja i Proletariat (ponieważ jest to rodzaj klasy społecznej) odpowiedź B -Rodzaj egzaminu
29 lis 2010, 15:15
Gimnastyka umysłu
Podrzucam również do ćwiczenia umysłu: Kleptomania do Kradzieży Jak Ochlomania do Alkoholizm Tłum Jedzenie Pijaństwo
29 lis 2010, 15:20
Gimnastyka umysłu
jolus2005
Podrzucam również do ćwiczenia umysłu: Kleptomania do Kradzieży Jak Ochlomania do Alkoholizm Tłum Jedzenie Pijaństwo
ochlomania do tłumu
29 lis 2010, 16:20
Gimnastyka umysłu
karolaaa
jolus2005
ochlomania do tłumu
A na "pierwszy rzut oka" ochlomania kojarzy się z pijaństwem. pijak=ochlaj
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
29 lis 2010, 18:16
Gimnastyka umysłu
Nadir
karolaaa
jolus2005
ochlomania do tłumu
A na "pierwszy rzut oka" ochlomania kojarzy się z pijaństwem. pijak=ochlaj
Pierwsze wrażenie jednak może być omylne
29 lis 2010, 19:05
Gimnastyka umysłu
BIZIOTREBLAK - Do jakiej kategorii należy ten anagram?
A: zwierzę ? B: zawód ? C: część ciała ? D: pierwiastek chemiczny ?