Teraz jest 06 wrz 2025, 13:55

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
Kręcenie się za własnym ogonem 
Autor Treść postu
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA21 maja 2009, 15:06

POSTY        3
Post Kręcenie się za własnym ogonem
CZy w Waszych Urzędach są prowadzone hurtowo postępowania ( czynności sprawdzające zeznań podatkowych za kilka lat) przeciwko własnym pracownikom ( wszystkim bez wyjątku ) przez kierowników zatrudnionych w Urzędzie.
Oczywiście kierownicy mają polecenie wnikliwej analizy, bez koleżeństwa ( bo w Urzędzie ma nie być koleżeństwa). Kierownicy są oczywiście również kontrolowani przez zastępcę Naczelnika.
Skuteczność tych postępować oczywiście jest zerowa ( pracownicy mają dochody tylko z etatu i ulgi na dzieci, internet). ktoś powinien chyba policzyć koszty związane z bezcelowymi działaniami ( kilkadziesiąt postępowań -łącznie pewnie kilkaset roboczogodzin).

26 sie 2010, 07:19
Zaawansowany

REJESTRACJA23 lis 2009, 15:29

POSTY        51
U mnie w Urzędzie są podejmowane takie czynności co roku, każde zeznanie złożone przez pracownika wywołuje czynności sprawdzające...
Norma :) Idzie sie przyzwyczaić.

26 sie 2010, 14:51

REJESTRACJA31 maja 2010, 20:56

POSTY        99
Na szczęście nie rozliczam się w Urzędzie w którym pracuje. Także jeśli już ktoś mnie sprawdza to przynajmniej mnie nie zna ani też ja o tym nie wiem.  :P

26 sie 2010, 16:41
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Adzik                    

U mnie w Urzędzie są podejmowane takie czynności co roku, każde zeznanie złożone przez pracownika wywołuje czynności sprawdzające...
Norma :) Idzie sie przyzwyczaić.

Nie bez przyczyny mówią, że nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu.

26 sie 2010, 16:55
Specjalista

REJESTRACJA23 paź 2006, 15:14

POSTY        307
Skoro innych " czyścimy ", sami też powinniśmy być " czyści ". Nie widzę tu żadnego przegięcia.

27 sie 2010, 09:42
Zaawansowany

REJESTRACJA23 lis 2009, 15:29

POSTY        51
zgodze się że tak jak inni podatnicy powinniśmy być poddawani czynnościom sprawdzającym... jeżeli spełniamy kryteria wewyfikacjii!!!
bo jak mam latać z jedna jedynastka / która jest oczywiście wprowadzona do bazy danych/ i przedkładać ją do czynności spr to juz mi się na sama myśl odechciewa... a potem wielkie odczytywanie pół stonnicowego protokołu heh
szkoda pieniedzy podatników i czasu na takie bzdury!!!

27 sie 2010, 11:02
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA07 maja 2007, 12:51

POSTY        139
U nas też powołano komisję ds zeznań podatkowych pracowników. Ktoś się chyba w Polsce obłowił i teraz wszyscy jesteśmy podejrzani.

27 sie 2010, 11:42
Fachowiec

REJESTRACJA07 gru 2007, 12:19

POSTY        1667
buster                    

U nas też powołano komisję ds zeznań podatkowych pracowników. Ktoś się chyba w Polsce obłowił i teraz wszyscy jesteśmy podejrzani.

Czemu nikt nie powoła komisji ds zeznań podatkowych polityków?

28 sie 2010, 19:20
Specjalista

REJESTRACJA08 lis 2007, 16:36

POSTY        597
Może dlatego, że często się słyszy o różnej maści kradzieżach w US przez pracowników...

28 sie 2010, 20:05
Fachowiec

REJESTRACJA07 gru 2007, 12:19

POSTY        1667
mozeanglia                    

Może dlatego, że często się słyszy o różnej maści kradzieżach w US przez pracowników...

Ile ich było - 2, 3? To jest często? A lody polityków to pikuś?

29 sie 2010, 06:40
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA05 sty 2010, 17:32

POSTY        148
Czy w Waszych Izbach jest zwyczaj cyklicznego omawiania problemów napotykanych w bieżącej pracy?
Od mojej IS nie mogę oczekiwać żadnej pomocy (bo przecież zasada  instancyjności, bo przecież ... itd).
Czasami mam wrażenie, że moja IS robi w innej "firmie".  :angry2:  
Mam nadzieję, że Wasze pozytywne doświadczenia we współpracy z DIS choć w części oświecą innych DIS.

12 lis 2010, 11:31
Zawodowiec

REJESTRACJA25 cze 2009, 12:10

POSTY        3598
Załącznik:
1289237658_by_Tormented_500.jpg
Załącznik:
1289408787_by_Carlos696_500.jpg

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

12 lis 2010, 23:36
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA08 mar 2009, 20:11

POSTY        28

"Mam nadzieję, że Wasze pozytywne doświadczenia we współpracy z DIS choć w części oświecą innych DIS". Ronin123,
Instruktaż pracowników izb skarbowych na rzecz urzędów funkcjonował do 1998 roku. Wraz z reformą administracyjną kraju i powstaniem 16 izb skarbowych ( zamiast prawie pięćdziesięciu) zaniechano go,  rzekomo z powodu niewielkiej liczby pracowników nadzoru. Spotkania tematyczne, organizowane przez niektórych DIS nie zastąpią fachowego instruktażu, który powinien być prowadzony przez komórki merytoryczne izb, a nie przez nadzór nad urzędami skarbowymi.Co ciekawe, po wprowadzeniu możliwości składania korekt deklaracji (zeznań), pracownicy komórek merytorycznych izb skarbowych mają znacznie mniej pracy, ale nikt nie kwapi się do udzielania instruktażu.

13 lis 2010, 14:15
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 13 ]