Teraz jest 06 wrz 2025, 09:31

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1054 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 76  Następna strona
Uwagi do forum 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post Uwagi do forum
Mortalis                    

Zbanowani użytkownicy (Maksiu, Palikot i Czaczorek) może i wypowiadali się ostro, ale wnosili jakiś koloryt i różnorodność do dialogu na różne tematy. Istniała jakaś równowaga w poglądach, która obecnie jest zachwiana.

Zapomniałeś o Słoniu, o Bambolo82, o Timberlake, care31, money1, Blance, Bucyfale i wielu, wielu innych. Żaden z nich nie został zbanowany za poglądy, a za naruszenia regulaminu forum.  Bambolo82 chyba nawet w ogóle nie wypowiadał się na tematy polityczne, Maksiu w ostatnim czasie był nawet "grzeczny", ale ostatnim razem przesadził. Palikot sam się "odstrzelił (a zresztą atmosfera "czarciego forum" chyba i tak dla niego), a Czaczorek ("kaczorek" inaczej?...) poszedł po bandzie i sam sprowokował los. Są osoby mające inne zdanie niż większość na tym forum (np. Maxer2007, mozeanglia, itd.) i nikt ich nie banuje za ich poglądy. W komentarzach Maksiu zauważyłem zmianę na lżejszy ton i miałem nadzieję, że na dłuższą metę. Trochę podyskutowaliśmy sobie obaj na PW (z Palikotem także) i wydawało mi się, że wyjaśniliśmy sobie wszystko. Okazało się, że nie. Szkoda...
Mortalis                    

Wybacz Nadir, ale zdaje mi się, że na tym forum zwolennikom J.K. wolno jednak odrobinę więcej. Proponuję przeprowadzić anonimową ankietę dotyczącą preferencji politycznych tego forum, aby stwierdzić, która opcja polityczna ma tutaj przewagę.

Wybaczam :)
Cóż, "prawdziwemu Palikotowi" było trochę więcej wolno w Platformie niż innym, "naszemu palikotowi" u nas - odwrotnie. C'est la vie.
Co do ankiety, to jest taki dział na tym forum, gdzie można zgłaszać propozycje ankiet. Możesz ją tam zgłosić.

20 paź 2010, 16:51
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Post Uwagi do forum
Warto pamiętać, że celem istnienia tego forum nie jest prowadzenie dyskusji politycznych (choć nikt ich nie zabrania). Jeśli ktoś czuje wewnętrzną potrzebę zelżenia bliźniego za jego poglądy, znajdzie w Internecie wiele forów i blogów na których kultura nie obowiązuje.

20 paź 2010, 18:56
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post robienie "zadymy" na forum
supersaper                    

Warto pamiętać, że celem istnienia tego forum nie jest prowadzenie dyskusji politycznych (choć nikt ich nie zabrania). Jeśli ktoś czuje wewnętrzną potrzebę zelżenia bliźniego za jego poglądy, znajdzie w Internecie wiele forów i blogów na których kultura nie obowiązuje.

Bardzo słusznie!!
Zawsze to powtarzałem narzekaczom, którzy nie mogą sobie tutaj ponarzekać na kaczorów, pisiorów i innych moherów i pytałem: a dlaczego nie popiszesz sobie o podatkach, o reorganizacji, o racjonalizacji? Sport, muzyka, polityka i inne sprawy są sprawami ludzkimi, ale tylko pobocznymi tematami forum "Skarbowcy". Takie poboczne wątki ma każde forum. To też. Ostatnio np. wątek "fotograficzny". Normalka.
A jak ktoś chce sobie popolitykować to też może, ale zgodnie z regulaminem: bez obrażania. A jak nie może się powstrzymać i go tutaj zbanują, to może iść np. na bloga Palikota. Tam mu będą bić brawo. Im większy atak na  kaczorów, pisiorów czy innych moherów tym większe.

PS
Wydaje mi się, że niektórym osobom wcale nie chodziło o dyskusje polityczne. O co? O robienie "zadymy" na forum.

20 paź 2010, 20:26
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA05 sty 2010, 17:32

POSTY        148
Post Uwagi do forum
Należy też mieć na uwadze, że to forum nosi nazwę "FORUM SKARBOWCÓW".
Nie nazywa się "forum znawców lotnictwa", nie nazywa się "forum przyjaciół wypraw kosmicznych" itp.
Nazywa się "FORUM SKARBOWCÓW"  i z tego powodu może być odbierane jako wyznacznik poglądów SKARBOWCÓW. I ten fakt należy mieć na uwadze.

21 paź 2010, 06:45
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post Forum dla Forumowiczów
Ronin123                    

Nie nazywa się "forum znawców lotnictwa", nie nazywa się "forum przyjaciół wypraw kosmicznych" itp.
Nazywa się "FORUM SKARBOWCÓW" i z tego powodu może być odbierane jako wyznacznik poglądów SKARBOWCÓW. I ten fakt należy mieć na uwadze.

Zagadnienia, o których piszesz, (te i podobne) znajdują się w części Forum "Hyde Park" czyli "pozasłużbowe luźne rozmowy Skarbowców na interesujące ich tematy poruszane w wolnym czasie" będące jedynie częścią działu INNE ZAGADNIENIA .
PODSTAWOWE działy Forum Skarbowców to:
> SKARBOWCY
> PRAWO I PROCEDURA W PODATKACH
> PRAWO PRACY
> MATERIAŁY DLA CZŁONKÓW SEKCJI KRAJOWEJ

Skoro Skarbowców interesują bardziej takie, a nie inne sprawy, to znaczy że takie są preferencje Skarbowców.
Zabronić im?
Forum jest dla forumowiczów, nie dla Administracji.
I ten fakt należy mieć na uwadze. :)

21 paź 2010, 08:21
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA05 sty 2010, 17:32

POSTY        148
Post Forum dla Forumowiczów
Nadir                    

Ronin123                    

Nazywa się "FORUM SKARBOWCÓW" i z tego powodu może być odbierane jako wyznacznik poglądów SKARBOWCÓW. I ten fakt należy mieć na uwadze.

Zagadnienia, o których piszesz, (te i podobne) znajdują się w części Forum "Hyde Park" czyli "pozasłużbowe luźne rozmowy Skarbowców na interesujące ich tematy poruszane w wolnym czasie" będące jedynie częścią działu INNE ZAGADNIENIA .
PODSTAWOWE działy Forum Skarbowców to:
> SKARBOWCY
> PRAWO I PROCEDURA W PODATKACH
> PRAWO PRACY
> MATERIAŁY DLA CZŁONKÓW SEKCJI KRAJOWEJ

Skoro Skarbowców interesują bardziej takie, a nie inne sprawy, to znaczy że takie są preferencje Skarbowców.
Zabronić im?
Forum jest dla forumowiczów, nie dla Administracji.
I ten fakt należy mieć na uwadze. :)

... pewnie, że tak zwłaszcza, że te preferencje dotyczą 4-5 osób  na parę tysięcy skarbowców .
Zawsze wyjątki można zbanować, a że do wyjątków się zaliczam , zatem proszę o zbanowanie, gdyż nie przewidziano możliwości autodestukcji.

21 paź 2010, 11:35
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post Preferencje
Ronin123                    

... pewnie, że tak zwłaszcza, że te preferencje dotyczą 4-5 osób na parę tysięcy skarbowców
4-5 osób?! Na forum pisze więcej osób niż 4-5.
Preferencje dotyczą wszystkich piszących na forum. Jeśli np. piszą wyłącznie o postępowaniu kwalifikacyjnym, to ich preferencją jest mianowanie. Jeśli piszą wyłącznie o sporcie, to sport, jeśli o polityce, to polityka. Tych, którzy nic nie piszą, preferencje nie dotyczą, bo nie wiadomo które sprawy ich interesują. Skoro o nich nie piszą.

Ronin123                    

Zawsze wyjątki można zbanować, a że do wyjątków się zaliczam , zatem proszę o zbanowanie, gdyż nie przewidziano możliwości autodestukcji.
Oj, nie wywołuj wilka z lasu.
Pozostali Admini mogą nie znać się na żartach.... ;)

21 paź 2010, 20:32
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post problemy z wysyłaniem postów
Od pewnego czasu chyba każdy miewa problem z wysyłaniem postów.

Czasami mimo komunikatu "error" post jednak pójdzie, czasami nie.
Dlatego niektórzy ponawiają wysyłkę i wtedy są 2 albo i 3 identyczne posty. A mod albo admin mają robotę i muszą usuwać podwójnego (czy potrójnego) posta.

Też tak miewam, ale zawsze sprawdzam po takim errorze czy post poszedł.
Bo czasami mimo, że poszedł, to na stronie głównej tego nie widać - że to jest ostatni post. Trzeba wejść w temat i upewnić się czy post pojawił się.

Sprawdzajcie więc zanim wyślecie drugi (czy trzeci) raz tego samego posta.

10 lut 2011, 22:33
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:40

POSTY        117
Post Uwagi do forum
Czy jest jakaś szansa na usunięcie problemów z logowaniem? Męczące to się robi.

14 lut 2011, 21:42
Znawca

REJESTRACJA10 cze 2009, 18:57

POSTY        202
Post Uwagi do forum
Tez miałam problem, pisałam do adm. ale nie odpowiedzieli, niestety. Poradziłam sobie sama, weszłam w narzędzia, następnie w wyczyść historię przeglądania, odhaczyłam tylko ciasteczka, wyczyść teraz i poszło, spróbuj. pozdrawiam :)

14 lut 2011, 22:40
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 18:38

POSTY        1181
Post Uwagi do forum
Usuwanie ciasteczek (cookies):

1) Internet Explorer
http://support.microsoft.com/kb/278835/pl

2) FireFox
http://support.mozilla.com/pl/kb/usuwan ... ych-witryn

3) Opera
Ustawienia -> Preferencje -> Zaawansowane -> Ciasteczka -> Zarządzaj ciasteczkami -> zaznaczyć drzewo: "www.skarbowcy.pl" -> Usuń

Opis ogólny:
http://www.google.com/support/accounts/ ... swer=32050

14 lut 2011, 23:05
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
Post Uwagi do forum
Dla pocieszenia - moderatorzy też miewają czasem problemy z zalogowaniem - jak inni.

Zapoznajcie się z poradami  wyżej ( jak usunąć cache i ciasteczka) - to Wam pomoże w zalogowaniu.

14 lut 2011, 23:49
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post cache, ciacho i ciasteczka
agatka123                    

Tez miałam problem, pisałam do adm. ale nie odpowiedzieli, niestety. Poradziłam sobie sama, weszłam w narzędzia, następnie w wyczyść historię przeglądania, odhaczyłam tylko ciasteczka, wyczyść teraz i poszło, spróbuj. pozdrawiam :)

Admini są tak zarobieni, że być może w tej masie maili i PW coś "umkło". Dzisiaj właśnie odebrałem maila zatytułowanego "Witaj Nadir, Sorry, że zawracam ci głowę po raz drugi, ...." Przysiągłbym, że czytam go po raz pierwszy. Ale ręki uciąć sobie nie dałbym! :D

tranqilo                    

Dla pocieszenia - moderatorzy też miewają czasem problemy z zalogowaniem - jak inni.

Zapoznajcie się z poradami  wyżej (jak usunąć cache i ciasteczka) - to Wam pomoże w zalogowaniu.

Już chciałem poprawić moderatorowi cache na ciacho, ale że moderator to informatyk, to co się będę wygłupiał. :blush:  Skoro tak pisze, to chyba wie co robi  :lol:

20 lut 2011, 22:49
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA01 lis 2010, 17:05

POSTY        14
Post Uwagi do forum
Przy przechodzeniu ze strony na stronę bardzo często pojawiają mi sie komunikaty typu:
"Błąd ogólny
SQL ERROR [ mysql4 ]

Query execution was interrupted [1317]

Wystąpił błąd bazy danych podczas pobierania tej strony. Jeśli problem będzie się powtarzał, skontaktuj się z administratorem."

Testowałem na IE oraz Firefoxie i to samo.
Czy da się coś z tym zrobić?

27 lut 2011, 18:44
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1054 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 76  Następna strona