____________________________________ Videtur et hoc mihi Platforninem non debere esse Poza tym uważam że Platformę należy zniszczyć /Katon starszy/
08 paź 2009, 20:32
Dodatek kontrolerski
Zwracam się z pytaniem do osób, które dodatkowo prócz swoich obowiązków przeprowadzając kontrole - czy dodatek kontrolerski obejmuje u Was tylko tzw. pełne kontrole, czyli np. kontrole całego miesiąca w zakresie VAT? czy może jest do niego brany pod uwagę również czas kontroli tzw. doraźnej, tj. kontroli tylko w zakresie transakcji wewnątrzwspólnotowych?
24 lis 2009, 08:08
Dodatek kontrolerski
Nie ma znaczenia jakie kontrole się przeprowadza. Dodatek należy się zarówno za kontrole właściwe jak i doraźne.
24 lis 2009, 08:27
Dodatek kontrolerski
Mam pytanie. Czy u Was z dodatkami stałymi jest tak jak u nas: Od stycznia do kwietnia nic, potem dadzą parę %, a od października do grudnia - lekka podwyżka, bo zostają pieniądze.
24 lis 2009, 10:42
Dodatek kontrolerski
Andyx
Nie ma znaczenia jakie kontrole się przeprowadza. Dodatek należy się zarówno za kontrole właściwe jak i doraźne.
A jaka jest podstawa prawna w tym przypadku? Ja w rozporządzeniu czytam, że dodatek jest za kontrole, bez wyszczególniania na właściwe i doraźna. Niestety u mnie w urzędzie twierdzą, że dodatek przysługuje tylko za przeprowadzenie tych właściwych. a mogłoby być tak pięknie....
A jak jest u Was?
24 lis 2009, 11:45
Dodatki kontrolerskie
Należałoby raczej zadać pytanie jaka jest podstawa do wypłaty dodatku jedynie za kontrole właściwe. Twierdzenie Urzędu to za mało
24 lis 2009, 12:44
Dodatki kontrolerskie
Andyx ale zdajesz sobie sprawę, że to jak
24 lis 2009, 12:54
Dodatki kontrolerskie
PIP do niedawna prowadził kompleksowe kontrole w US, a oni mogą kontrolować także wynagrodzenia. Może Ta akcja (kompleksowych kontroli) jeszcze trwa? Spróbuj zadzwonić do najbliższego PIPu albo napisz. Z tego co wiem sprawdzają nawet anonimy...
24 lis 2009, 14:56
Dodatek kontrolerski
alfa3
Mam pytanie. Czy u Was z dodatkami stałymi jest tak jak u nas: Od stycznia do kwietnia nic, potem dadzą parę %, a od października do grudnia - lekka podwyżka, bo zostają pieniądze.
to i tak cud że Boney (albo jakis inny ****) nie zabrał w ogóle tego dodatku
**** = mądrala
____________________________________ Videtur et hoc mihi Platforninem non debere esse Poza tym uważam że Platformę należy zniszczyć /Katon starszy/
24 lis 2009, 17:09
Dodatki kontrolerskie
takton
PIP do niedawna prowadził kompleksowe kontrole w US, a oni mogą kontrolować także wynagrodzenia. Może Ta akcja (kompleksowych kontroli) jeszcze trwa? Spróbuj zadzwonić do najbliższego PIPu albo napisz. Z tego co wiem sprawdzają nawet anonimy...
Na moje żądanie zajęcia się sprawami związanymi stricte z wynagrodzeniami, powiedzieli, że to nie ich broszka i nie mają tego w zakresie. Kontrola poprzestała w 90% na papierach i nawet warunki pracy interesowały ich wyłącznie wyrywkowo - "przypadkiem" tam gdzie jest dobrze
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
24 lis 2009, 17:19
Dodatki kontrolerskie
takton
Spróbuj zadzwonić do najbliższego PIPu albo napisz. Z tego co wiem sprawdzają nawet anonimy...
ciekawe rozwiązanie
Alfa3 u nas też początek roku to posucha z dodatkami, w okolicach kwietnia wypłącają zaległe, a przy październiku to nawet namawiają żeby dodatkowe zespoły tworzyć, bo jest kasa na dodatki.
25 lis 2009, 11:33
Dodatki kontrolerskie
Gdzieś w Opolskm - dodatek kontrolerski wynosi 30% wynagrodzenia miesięcznego
26 lis 2009, 09:18
Dodatki kontrolerskie
Mam pytanko... Jak w Waszych urzędach przedstawia sie kwestia dodatków kontrolerskich dla kierowników/kieryjących referatami kontroli?? Dostają czy nie??
____________________________________ mucho trabajo poco dinero
21 paź 2010, 08:20
Dodatki kontrolerskie
z uwagi na pracę w konroli i mnie pracownicy mają mniejszą podstawę argumentacja była taka przy wartościowaniu i innych przypadkach podnoszenia podstawy, że mają dodatek kontrolerski i to im rekompensuje niższą podstawę ale jak kogoś przeniosą to podstawy nie ma podnoszonej a poza tym to i tak tłumu chętnych do kontroli nie ma jak jest wakat