Nowi Dyrektorzy IS i Naczelnicy US - Zmiany na lepsze?
Autor
Treść postu
egarobol
Widzę, że ten temat, to jakaś giełda niesprawdzonych informacji. Ciągłe pytania, kto poleciał, a czy ktoś wie, co w trawie piszczy? Wydaje się, że do takich informacji jest temat "czystki", jak to mawiał mój znajomy "w tym temacie" mowa o zmianach, które wprowadzili nowi dyrektorzy i naczelnicy. Czyżby nie było o czym pisać, nie ma za co ich chwalić? A może nie dostrzegamy zmian na lepsze?
Właśnie, czy oczekujecie tylko zmian dla samych zmian? Czy straciliście już nadzieję, że "nowi" mogą cokolwiek zmienić?
19 mar 2007, 08:43
asia
<!--quoteo(post=6981:date=12. 03. 2007 g. 20:15:name=egarobol)--><div class='quotetop'>(egarobol @ 12. 03. 2007 g. 20:15) [snapback]6981[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Widzę, że ten temat, to jakaś giełda niesprawdzonych informacji. Ciągłe pytania, kto poleciał, a czy ktoś wie, co w trawie piszczy? Wydaje się, że do takich informacji jest temat "czystki", jak to mawiał mój znajomy "w tym temacie" mowa o zmianach, które wprowadzili nowi dyrektorzy i naczelnicy. Czyżby nie było o czym pisać, nie ma za co ich chwalić? A może nie dostrzegamy zmian na lepsze?
Właśnie, czy oczekujecie tylko zmian dla samych zmian? Czy straciliście już nadzieję, że "nowi" mogą cokolwiek zmienić? <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Według mnie konkursy w służbie cywilnej powinny być przeprowadzane przez niezależne komisje rekrutacyjne, które egzaminowałyby kandydatów do pracy np. w US. :piwo:
____________________________________ Idź swoją drogą a niech inni mówią co chcą...,
Ostatnio edytowano 20 mar 2007, 12:02 przez Hajduksplit, łącznie edytowano 1 raz
19 mar 2007, 10:53
asia
Właśnie, czy oczekujecie tylko zmian dla samych zmian? Czy straciliście już nadzieję, że "nowi" mogą cokolwiek zmienić?
Nadzieja umiera ostatnia. Gdyby ludzie nie widzieli szans na poprawę, to większość już by zmieniła pracę. Choć trzeba przyznać, jest spora grupa osób, którym obecny stan bardzo odpowiada.
Ostatnio edytowano 20 mar 2007, 12:03 przez Luzak, łącznie edytowano 1 raz
19 mar 2007, 14:35
billy vanilly
Ja zacząłem ze stresu przez sen zjadać (ścierać) zęby, dentysta zaordynował wkładkę silikonową na sen. Oczywiście nie refundowaną. Teraz czekam na pierwszy zawał. :piwo:
Niezależną od kogo?
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
Ostatnio edytowano 20 mar 2007, 12:04 przez Drago, łącznie edytowano 1 raz
19 mar 2007, 15:45
Stefan
Jakie pasuje, jakie pasuje?! Przepraszam, lecz za siebie mów. :zygi:
Stefan, nie twierdzę, że to ci pasuje, jak i mi! Tylko widać, iż powiązania towarzysko-biznesowe nie lubią zmian.
Ps. Chwalcie potęgę pieniądza. <_<
Ostatnio edytowano 20 mar 2007, 12:05 przez Ona, łącznie edytowano 1 raz
19 mar 2007, 16:43
Drago
Niezależną od kogo?
Na pewno od Ciebie i ode mnie i jeszcze kilku osób...
____________________________________ Ale o co chodzi?
Ostatnio edytowano 20 mar 2007, 12:05 przez tomir, łącznie edytowano 1 raz
19 mar 2007, 23:05
billy vanilly
Według mnie konkursy w służbie cywilnej powinny być przeprowadzane przez niezależne komisje rekrutacyjne, które egzaminowałyby kandydatów do pracy np. w US. :piwo:
Ja już sobię wyobrażam taką "niezależną komisję".
Ostatnio edytowano 21 mar 2007, 07:27 przez Pyra, łącznie edytowano 1 raz
20 mar 2007, 20:45
Z tego co widać i słychać w Uesach na Dolnym Śląsku wszyscy zajmują się tym, co robi, zamierza lub dokąd jedzie dziś Dyrektor. Statystycznie najgorzej mają Ci, do których można podjechać w wolnej chwili, pogadać i szybciutko wrócić. Uesy na prowincji mają się pod tym względem lepiej i raczej pracują normalnie. Ciekawe, dlaczego nic tam się nie dzieje tylko wszystko wrze we Wrocławiu.
PS. Litości, jest przecież sezon zeznań.
Pozdrawiam zestresowanych. :wacko:
Ostatnio edytowano 23 mar 2007, 14:06 przez Marian786, łącznie edytowano 1 raz
22 mar 2007, 20:53
Stres to chyba nasza cecha zawodowa, zresztą nie tylko, a z tą prowincją to ostrożnie.
Ostatnio edytowano 23 mar 2007, 14:07 przez josephe, łącznie edytowano 1 raz
22 mar 2007, 21:39
Widzę, że większość z nas żyje oczekując na ewentualne zmiany na stanowiskach NUS-ów. Dajcie sobie luzu. I tak wszystko u nas "wymieszają" w przyszłym roku.
26 mar 2007, 07:36
Modliszka
Widzę, że większość z nas żyje oczekując na ewentualne zmiany na stanowiskach NUS-ów. Dajcie sobie luzu. I tak wszystko u nas "wymieszają" w przyszłym roku.
Nie jest tak jak myślisz. Nie czekamy na zmiany Nusów - bo niektórych nie trzeba zmieniać i są w porządku - a ktoś tę funkcję i tak pełnić musi. Bardziej wszyscy boją się nieoczekiwanych zmian, które są niepotrzebne firmie i pracownikom, a służą jedynie zaspokojeniu roszczeń pewnych osób i są na swój sposób irracjonalne i absurdalne - patrz posty powyżej. A z doświadczenia wiem, że zmiana nawet na stanowisku Dyrektora powoduje strach i obawę w serduszkach maluczkich pracujących w Uesach, którzy Go nigdy nawet nie zobaczą, bo siedzą w US i wklepują druki i świata poza tym nie widzą, ale myślą, że Dyrektor może wszystko. To tyle, bez żadnych podtekstów.
Josephe - z twojego posta powiało chłodem - pozdrawiam wszystkich maluczkich i Ciebie też.
Ostatnio edytowano 28 mar 2007, 07:43 przez Marian786, łącznie edytowano 1 raz
26 mar 2007, 20:36
Dlaczego, droga Josephe, tak sądzisz? Ja kocham pracę w skarbowości, jest ona dla mnie wyzwaniem. Stres należy zwalczać, albowiem istnieje on w obecnych czasach wszędzie. Natomiast, co miałaś na myśli "a z tą prowincją to ostrożnie", czyżbyś była osobistym kierowcą szefa i znała jego plany wyjazdów w teren?
Ostatnio edytowano 28 mar 2007, 07:50 przez rambo, łącznie edytowano 1 raz
26 mar 2007, 20:40
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Urząd Skarbowy w Kętrzynie (woj. warmińsko-mazurskie) szkoli swoich pracowników 2007.03.26
W dniu 24.03.2007r. w Urzędzie Skarbowym w Kętrzynie (woj. warmińsko-mazurskie) odbyło się szkolenie pracowników Urzędu na temat: Urzędnik w standardach unijnych - Urząd przyjazny dla podatnika. Program szkolenia obejmował wykłady i ćwiczenia na temat standardów unijnych obsługi klienta, psychologii obsługi klienta, poczucia własnej wartości oraz zagadnień etyki w pracy urzędnika. Szkolenie zakończyło się wręczeniem Naczelnikowi Urzędu certyfikatu "Urząd przyjazny dla podatnika."
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Widać nową miotłę.
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
26 mar 2007, 21:02
Drago
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Urząd Skarbowy w Kętrzynie (woj. warmińsko-mazurskie) szkoli swoich pracowników 2007.03.26
W dniu 24.03.2007r. w Urzędzie Skarbowym w Kętrzynie (woj. warmińsko-mazurskie) odbyło się szkolenie pracowników Urzędu na temat: Urzędnik w standardach unijnych - Urząd przyjazny dla podatnika. Program szkolenia obejmował wykłady i ćwiczenia na temat standardów unijnych obsługi klienta, psychologii obsługi klienta, poczucia własnej wartości oraz zagadnień etyki w pracy urzędnika. Szkolenie zakończyło się wręczeniem Naczelnikowi Urzędu certyfikatu "Urząd przyjazny dla podatnika."
Widać nową miotłę. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Jak niewiele trzeba, aby być przyjaznym podatnikowi.
Ostatnio edytowano 28 mar 2007, 07:45 przez egarobol, łącznie edytowano 1 raz