Teraz jest 06 wrz 2025, 16:52

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 173 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona
Likwidacja OZ Izb Skarbowych 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA27 sie 2010, 06:49

POSTY        16
Post Likwidacja OZ Izb Skarbowych
O likwidacji OZ w Częstochowie mówi się od co najmniej 2 lat, i co , i nic. OZ nie zostanie zlikwidowany!
Znowu zaoszczędzą na pracownikach.
U nas w IS jest w orzecznictwie w podatkach bezpośrednich 7 kierowników i  4 naczelników :mur:

29 wrz 2010, 04:03
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA19 maja 2009, 12:30

POSTY        65
"znowu zaoszczędzą na pracownikach"?
przyznam, że nie bardzo rozumiem o co kaman...

29 wrz 2010, 07:18
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 16:51

POSTY        692
...czas wszystko pokaże...

29 wrz 2010, 09:45
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 17:00

POSTY        23
Hanna 5 aby ty dobrze policzyłaś naczelników i kierowników?

29 wrz 2010, 16:36
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA28 wrz 2010, 13:43

POSTY        2
Izba Łódzka zlikwidowała OZ w Sieradzu. Pracownicy dostali propozycję pracy w Łodzi. Telefony w ościennych US się urywają.

01 paź 2010, 07:57
Site Admin

REJESTRACJA09 maja 2006, 21:23

POSTY        2059

LOKALIZACJARada Krajowej Sekcji Administracji Skarbowej
Dyrektor IS Warszawa zaczęła podróżować po wydziałach zamiejscowych Izby (OZ-tów już dawno tam nie ma) i informować pracowników, że od kwietnia ich miejsca pracy będą zlikwidowane. Jednocześnie powiadamia (chcąc chyba ich uspokoić, może uszczęśliwić), że każdy z nich znajdzie pracę... w Warszawie. Gdyby to wymyślił facet z odchyleniami mizoginistycznymi - byłbym w stanie zrozumieć zboczeńca. Ale kobita?
Przecież w skarbówce pracują głównie kobitki, które zresztą wychowują niepełnoletnie dzieci. Proponuje się im codzienne dojazdy po 6-8 godzin i jednocześnie twierdzi się, że jest to alternatywne rozwiązanie i powinny sikać po nogach ze szczęścia...
Co ciekawe w IS Warszawa cały czas jest mnóstwo vacatów, a pracownicy OZ robią warszawskie sprawy, bo "Warszawa się nie wyrabia". O co więc w tym wszystkich chodzi? Nie jest przecież problemem kontakt i uzgodnienia spraw, bo przecież istnieje sieć Internet (email i skype -oczywiście trzeba o tym wiedzieć, a zdaje się, że decydenci warszawscy często jednak nie wiedzą...). Koszty zatrudnienia pracownika w wydziale zamiejscowym na Mazowszu są niższe, niż w Warszawie. To też nie jest więc żaden argument (zresztą nikt nie posługuje się analizami kosztów, w tym kosztów wykształcenia skarbowca orzecznika).  

Oczywiście miało być pięknie i po ludzku:

Dyrektor Zwolińska

likwidacja OZ IS nie odbije się negatywnie na pracownikach, bo dostanę propozycję pracy albo w centrali izby,albo - jeżeli nie będzie ktoś chciał - w urzędach skarbowych na danym terenie.

Małgorzata Kobos

Jednym z podstawowych założeń proponowanych przekształceń ośrodków zamiejscowych jest zagwarantowanie wszystkim pracownikom tych jednostek dalszego zatrudnienia w administracji skarbowej.

Dodatkowo jeszcze wejdzie redukcja zatrudnienia, zwana pokrętnie -zgodnie z nawykami obecnej władzy - "racjonalizacją. Czyli na bruk. Osoby z doświadczeniem i długoletnim często stażem pracy w skarbówce. Gratulacje dla  :zygi: pomysłodawców...

09 paź 2010, 08:09
Zobacz profil WWW
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 16:51

POSTY        692
w 2011 czeka nas potężny bałagan...Nie dość że reorganizacja, to racjonalizacja i jeszcze sprawy z OZ pójdą do central; ludzie - mając podobno wybór - będą zmieniać miejsca pracy...KA - TA - STRO - FA... <_<

09 paź 2010, 09:29
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA29 paź 2006, 17:26

POSTY        34
dyziek                    

a ja bym zlikwidował nie tylko OZ ale całą izbę skarbową
jest to całkowicie zbędny twór
nie ma żadnej wspópracy pomiędzy US i IS
IS w ramach utrzymania własnych statystyk na odpowiednim poziomie uchylają bez powodu decyzje US

Żal mi Ciebie, pracowałam w IS, teraz jestem w US. Każda z tych prac jest INNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nikomu nie zależy na tym aby uwalić decyzję US-u! Moim zdaniem, jesteś bardzo zakompleksionym (albo po prostu niedouczonym) człowiekiem. Nie wolno w żadnym wypadku napadać na siebie IS-y na US-y i odwrotnie.  Naród kłócący się między sobą łatwy do pokonania :stop:

09 paź 2010, 17:30
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 19:19

POSTY        400
buła                    

dyziek                    

IS w ramach utrzymania własnych statystyk na odpowiednim poziomie uchylają bez powodu decyzje US

Żal mi Ciebie, pracowałam w IS, teraz jestem w US. Każda z tych prac jest INNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nikomu nie zależy na tym aby uwalić decyzję US-u! Moim zdaniem, jesteś bardzo zakompleksionym (albo po prostu niedouczonym) człowiekiem. Nie wolno w żadnym wypadku napadać na siebie IS-y na US-y i odwrotnie.  Naród kłócący się między sobą łatwy do pokonania :stop:

Podpisuję się pod tym co napisałaś obiema rączkami !

09 paź 2010, 19:39

REJESTRACJA29 wrz 2010, 07:52

POSTY        75

LOKALIZACJAwarszawskie podwórko
nowa                    

buła                    

dyziek                    

Podpisuję się pod tym co napisałaś obiema rączkami !

Niektórzy pracownicy IS nie dorośli do współpracy z USami i uważają że skoro pracują w jednostce nadrzędnej to Oni sami są lepsi od nas na dole i zbyt często wykorzystują tą nadrzędność.

09 paź 2010, 22:55
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA06 gru 2007, 07:44

POSTY        7
Palikot, czy mógłbyś przybliżyć temat wykorzystywania nadrzędności przez pracowników IS nad pracownikami z US. Czy to, twoim zdaniem,uzasadnia rozbijanie już jakoś działających struktur organów skarbowych?
Na tym całym zamieszaniu skorzystają tylko pożal się Panie Boże reformatorzy, którzy odfajkują kolejny sobie tylko znany punkt planu reformy służb skarbowych odbierając w stosownym czasie sowitą nagrodę, i nieuczciwi podatnicy, którzy zyskają kolejne miesiące albo i lata bez skutecznej kontroli.

10 paź 2010, 11:15
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 19:19

POSTY        400
Palikot                    

Niektórzy pracownicy IS nie dorośli do współpracy z USami i uważają że skoro pracują w jednostce nadrzędnej to Oni sami są lepsi od nas na dole i zbyt często wykorzystują tą nadrzędność.

Mogłaby powiedzieć dokładnie coś odwrotnego. Wszystko zależy kto jakim jest człowiekiem i pracownikiem. Ale czy taka walka pomiędzy pracownikami skarbówki jest potrzebna?

10 paź 2010, 17:23
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA13 lut 2008, 12:03

POSTY        10
Czy ktoś słyszał co się dzieje w IS Wrocław? Podobno częśc pracowników OZ ma iśc na bruk. Podzielcei się co się dzieje w kraju. Przecież miało nie być redukcji..

08 gru 2010, 15:05
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA21 cze 2007, 18:29

POSTY        26
O/Z Kalisz niby zlikwidowali - szyld zdjęty , pracownicy niby na etatach- nie wszyscy , ktoś dostanie nagrode za ten wyczyn!!! :

08 gru 2010, 21:43
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 173 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona