Teraz jest 07 wrz 2025, 00:07

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 173 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona
Likwidacja OZ Izb Skarbowych 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA21 cze 2007, 18:29

POSTY        26
Post Likwidacja OZ Izb Skarbowych
Ciekawe co zrobi nowy PO DIS w Poznaniu z obsadzeniem NUS w Krotoszynie, chętny powrócił

07 sty 2010, 08:39
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA29 paź 2006, 17:26

POSTY        34
Muszę Cię zmartwić - nie tylko on jeden jest chętny na NUS Krotoszyn. Ale PO DIS wie jak Nim kierować :wysmiewacz:

07 sty 2010, 15:52
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 16:51

POSTY        692
jozefina                    

Ciekawe co zrobi nowy PO DIS w Poznaniu z obsadzeniem NUS w Krotoszynie, chętny powrócił

:offtopic:

07 sty 2010, 16:43
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA21 cze 2007, 18:29

POSTY        26
No niestety ten co powrócił - zosał NUS w Krotoszynie, najpierw przesiedział kilka miesięcy na L - 4 teraz pare tygodni bez pracy w II US wielokpolskim tak sobie zażyczył - każdy by tak chciał ale wiadomo koligacje  z PO  DIS w Poznaniu :piwo:

01 lut 2010, 20:50
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 19:19

POSTY        400
Czy wiadomo już coś więcej o likwidacji OZ? Temat jakby ucichł, ale  ... czy to nie aby cisza przed burzą?

20 lut 2010, 17:33
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA02 sty 2008, 09:09

POSTY        51
Biorąc pod uwagę, że ?geniusz?, który rozpoczął likwidację OZetów w wlkp. wywindował się na tym do stolicy, można oczekiwać, że będzie próbował dalej wprowadzać w życie swoją idee fixe. W związku z czym serdeczne wyrazy współczucia dla koleżeństwa z istniejących OZetów.
Ale możecie się bronić ? dowiedzcie się jak funkcjonuje obecnie IS w Poznaniu, jakich dokonują odkryć (to w OZetach było tyle spraw?:)), skąd biorą ludzi do ich załatwiania i jaki to ma wpływ na działanie poszczególnych komórek i terminowość załatwiania spraw. A jakie oszczędności ? np. na delegacjach dla oddelegowanych do urzędów.
Ciekawostka, że trudno trafić teraz w IS na osobę, która przyznałaby, że likwidacja to był dobry pomysł - okazuje się, że prawie wszyscy byli przeciw tylko ich zatkało (a może zabrakło wyobraźni?) Jeszcze trochę i okaże się, że to wina OZetów, że do tego dopuściły.

20 lut 2010, 18:14
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA29 paź 2006, 17:26

POSTY        34
Likwidacja OZ-ów - to nie za przyczyną pracujących tam ludzi się stała. Jeśli zabrakło osoby, która prowadziła dany OZ a potem spyliła na lepszą posadę to nie wina tych  ludzi. Wina ich jedynie jest w tym, że uwierzyli ważniejszym.
OZ-ety zostały  rozparcelowane w bezmała 100%. Znalazły się etaty , nawet te, których nie miało być. Gdzie leży przyczyna wie tylko PO DIS. Może nie wyrabiali się z terminami spraw, które były przekazane a może przerosły ich najzwyklejsze koszty (delegacje, pensje itd) <_<
Ciekawością jest w jaki sposób będą rozdzielane nagrody dla tych ludzi (co im kazano na własna prośbę odejść) (w IS pieniądze są policzone). Nie mieli na ten okres kierowników Izbowych ale tych do których zostali oddelegowani a oni pieniędzmi Izby nie dzielą. Czy dostaną z najniższej półki czy też szanowny pomysłodawca zadzwoni i spyta się  o ich pracę ? i nagrodzi sprawiedliwie?
Niestety stawiam na dolną półkę a P-ń podzieli się ich kasą twierdząc, że wykonywali w końcu za OZ-ty pracę :zygi:
Smutne.
Ale, ludzie walczcie o swoje OZ-ty lecz nie spierajcie się z ludźmi z US-ów. Bo żadna kłótnia  nic dobrego nie da a każdą pracę należy szanować.

11 kwi 2010, 10:21
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA12 sty 2007, 11:00

POSTY        1
Podnoszę temat bo chyba w dobie podpisania ZARZĄDZENIE NR 39 MINISTRA FINANSÓW z dnia 21 września 2010 r. w sprawie organizacji urzędów i izb skarbowych oraz nadania im statutów stał się dość aktualny. Wszyscy piszą o reorganizacji w ramach przesunięć ludzi w US i IZ na inne stanowiska, oddelegowania do innych zadań ,,, ale jakoś wszystkim umknął fakt, że ludzie pracujący w Ośrodkach Zamiejscowych poprostu stracą pracę albo zostaną upchnięci jeżeli będą mieli szczęście do innych instytucji niekoniecznie związanych z podatkami . Chciałabym dowiedzieć się czy w Oz-etach ludzie wiedzą już coś na temat ich dalszego losu,,, czy może dowiedzą się przed Wigilią, bo dla rządzących w Polsce człowiek jako jednostka myśląca, czująca i skłonna do przeżywania emocji nie istnieje.   Pozdrawiam wszystkich  w OZ -etach

27 wrz 2010, 09:31
Specjalista
Własny awatar

POSTY        692
sarah                    

Podnoszę temat bo chyba w dobie podpisania ZARZĄDZENIE NR 39 MINISTRA FINANSÓW z dnia 21 września 2010 r. w sprawie organizacji urzędów i izb skarbowych oraz nadania im statutów stał się dość aktualny. Wszyscy piszą o reorganizacji w ramach przesunięć ludzi w US i IZ na inne stanowiska, oddelegowania do innych zadań ,,, ale jakoś wszystkim umknął fakt, że ludzie pracujący w Ośrodkach Zamiejscowych poprostu stracą pracę albo zostaną upchnięci jeżeli będą mieli szczęście do innych instytucji niekoniecznie związanych z podatkami . Chciałabym dowiedzieć się czy w Oz-etach ludzie wiedzą już coś na temat ich dalszego losu,,, czy może dowiedzą się przed Wigilią, bo dla rządzących w Polsce człowiek jako jednostka myśląca, czująca i skłonna do przeżywania emocji nie istnieje.   Pozdrawiam wszystkich  w OZ -etach

szczerze współczuję...

27 wrz 2010, 10:28
Zaawansowany

REJESTRACJA25 lis 2006, 01:10

POSTY        76
a ja bym zlikwidował nie tylko OZ ale całą izbę skarbową
jest to całkowicie zbędny twór
nie ma żadnej wspópracy pomiędzy US i IS
IS w ramach utrzymania własnych statystyk na odpowiednim poziomie uchylają bez powodu decyzje US

27 wrz 2010, 18:47
Początkujący

REJESTRACJA18 maja 2009, 06:50

POSTY        7
Dyziek, czy Ty nie jesteś przypadkiem chory? Twoja wypowiedź chyba powstała w gorączce, bo zdrowy człowiek czegoś takiego by nie wymyślił. A swoją drogą - czy jesteś w ZZ"Solidarność"? Bo jeśli tak, to nie wiem, co tam robisz.  Nic nie osiągniemy, jak będziemy się nawzajem opluwać :angry2: . A temat jest zbyt poważny, aby sobie tu żartować.Chodzi przecież o los ludzi!

27 wrz 2010, 19:08
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 19:19

POSTY        400
dyziek                    

IS w ramach utrzymania własnych statystyk na odpowiednim poziomie uchylają bez powodu decyzje US

No i dzięki takim jak ty współpraca między US i IS układa się znakomicie. Już się MF cieszy, że reorganizacji nie musi robić bo sami sobie skaczemy do oczu.

27 wrz 2010, 19:47
Fachowiec

REJESTRACJA07 gru 2007, 12:19

POSTY        1667
nowa                    

dyziek                    

No i dzięki takim jak ty współpraca między US i IS układa się znakomicie. Już się MF cieszy, że reorganizacji nie musi robić bo sami sobie skaczemy do oczu.

Zamknijmy więc ten temat.

27 wrz 2010, 19:52
Specjalista
Własny awatar

POSTY        692
dyziek                    

tak bez ostrzeżenia???!!!

27 wrz 2010, 20:03
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 173 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona